Droomt u mee? De Samsung Galaxy Note 3!

Geen typefout nee, we bedoelen inderdaad de Samsung Galaxy Note 3 – als in, de Note die de opvolger gaat worden van de Note 2 die nog niet eens officiëel aangekondigd is. Het gaat hier om een concept ontwerp dat niet zozeer gebaseerd is op enige realiteit, maar op een blik in wat mobiele technologie over ruim een jaar zou kunnen zijn.

samsung-galaxy-note-3-concept Droomt u mee? De Samsung Galaxy Note 3!

Wat we zien is een telefoon – ja, nog steeds een telefoon, geen tablet – met een 6 inch beeldscherm. Hoewel de kloof met de kleine 7 inch tablets kleiner en kleiner wordt, gaat ook de techniek zodanig vooruit dat randen rond het scherm steeds dunner worden. Hierdor is het mogelijk (misschien!) om een 6 inch scherm te proppen in een body ter grootte van de huidige Galaxy Note.

Verder zien we een toestel met stereo speakers in dezelfde stijl die we al zagen bij Samsung’s Galaxy Tab 10.1N. Volgens de maker van dit concept kan de Galaxy Note 3 beschikken over een quad core ARM Cortex A15 processor, een UHD (Ultra High Definition) IPS LCD scherm met een resolutie van 3850 bij 2160 pixels, minstens 2,5 GB RAM geheugen en 64 of 128 GB opslagcapaciteit.

Om dit alles van stroom te voorzien moet het apparaat beschikken over een batterij met een capaciteit van 5000 mAh, terwijl alles draait een Android 5.x. Oh, en uiteraard is het toestel ondanks deze waanzinnige specificaties maar een millimeter of 7 dik.

De vraag is natuurlijk hoe realistisch dit alles is. We weten dat Samsung inderdaad een quad core ARM Cortex A15 processor in ontwikkeling heeft (de Exynos 5450), dat batterijtechnologie langzaam maar zeker beter wordt, en dat UHD LCD schermen geen science fiction zijn. Maar om één of andere reden – de weerbarstige realiteit – blijkt mobiele technologie in consumentenprodukten vrijwel nooit van het extreem grensverleggende soort te zijn. Dit is vrij logisch: je gaat als fabrikant geen risico nemen met allerlei hippe, maar vrij nieuwe technieken – zeker niet als het om één van je meest succesvolle produktlijnen gaat.

En laten we wel wezen: een quad core A15 processor en een UHD scherm in een telefoon is misschien ook wel gewoon een tikkeltje té…

(via ConceptPhones)

Galaxy deal tips

Praat mee