Doe-het-zelf tip: MIUI ROM voor de Samsung Galaxy S3 beschikbaar

Goed nieuws voor fans van de MIUI Android ROMs: de eerste echte versie van deze populaire ROM voor de Samsung Galaxy S3 is nu beschikbaar.

Ondanks dat de Samsung Galaxy S3 het ‘out of the box’ natuurlijk gewoon prima doet zijn er – zeker binnen de grote wijde wereld die Android heet – legio mensen die graag hun toestel precies zó inrichten zoals ze het zelf het liefst willen – tot in de kleinste details. Zie daar de bezigheden zoals rooten, en het  ‘flashen’ van zogenaamde custom ROMs. Waarschijnlijk is CyanogenMod de bekendste alternatieve ROM, maar ook de MIUI ROMs – die overigens deels gebaseerd zijn op de CyanogenMod ROMs – zijn ongekend populair.

samsung-galaxy-s3-miui-rom Doe-het-zelf tip: MIUI ROM voor de Samsung Galaxy S3 beschikbaar

De MIUI ROMs kenmerken zich door hun flexibiliteit – je kunt zonder problemen kiezen uit honderden ‘themes’ om het uiterlijk van jouw eigen interface aan te passen – terwijl de gebruikersvriendelijkheid hoog in het vaandel blijft staan.

Vanaf vandaag is de eerste officiële MIUI ROM voor de Samsung Galaxy S3 dus beschikbaar, zodat ook bezitters van dit toestel hun MIUI shot kunnen downloaden (HIER). Enige kennis over rooten en flashen van custom ROMs is natuurlijk wel vereist alvorens je op dit gebied te wagen – maar voor wie hierover beschikt, en voor wie van een strakke, goed vormgegeven interface houdt, is dit echt een aanrader.

(via Miui.com)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee