App tip: Scrolling Wallpaper (update)

Update: Inmiddels is Scrolling Wallpaper weer verdwenen uit de Play Store. We hebben vooralsnog geen reden kunnen vinden voor deze verdwijning – hopelijk is de app snel weer terug. Tot die tijd zit er voor mensen die tóch een meebewegende wallpaper op hun Galaxy S3 homescreen willen hebben niks anders op dan een andere ‘launcher’ te gebruiken (bijv. Nova, Go Launcher, etc.), of zich te melden op het XDA forum met een ‘geroot’ toestel (bijv. HIER).

Bedankt Cor, voor het melden!

Oorspronkelijke bericht:

Wie aan de zogenaamde ‘eye candy’ van Android smartphones gewend is, merkt vrij snel dat Samsung bij de Galaxy S3 heeft gekozen voor een statische achtergrond – lees: niet met de homescreens meescrollende achtergrond afbeelding. Wie dit tóch graag op zijn of haar Galaxy S3 wil hebben bespaart een hoop werk met de app Scrolling Wallpaper.

samsung-galaxy-s3-scrolling-wallpaper App tip: Scrolling Wallpaper (update)

Scrolling Wallpaper – HIER voor nop te vinden in de Play Store – biedt een hoop opties, zoals het een goeie app betaamt. En waar ingewikkelder methodes al gauw van de gebruiker vragen dat hij of zij de Galaxy S3 ‘root’, werkt deze app met een ander truukje: het is in feite een live wallpaper. Na installatie moet je dan ook eerst Scrolling Wallpaper selecteren tussen je live wallpapers.

Houdt hiervoor je vinger wat langer op een leeg deel van je homescreen, en kies vervolgens ‘Achtergrond instelling voor startscherm’. Tik daarna op ‘Live achtergronden’, en selecteer Scrolling Wallpaper uit de lijst.

Tik nu ‘Instellingen’ aan, en helemaal bovenaan het menu zie je ‘Select a picture’. De overige instellingen kun je gebruiken om het gedrag van Scrolling Wallpaper verder aan te passen. Als je hiermee klaar bent: ‘Terug’, gevolgd door ‘Achtergrond instellen’.

Volgens de makers van de app werkt alles het beste met achtergronden met een resolutie van 1440 x 1280 pixels.

Scrolling Wallpaper werkt soepel, en is – voorzover we dit nu een dag getest hebben – geen aanslag op je batterij, hoewel deze methode natuurlijk wel wat meer energie kost dan de standaard statische wallpaper. Op dit moment is het scrollen (nog) niet gesynchroniseerd met het aantal homescreens, wat als grappig bij-effect heeft dat de achtergrond onafhankelijk van de homescreens heen en weer beweegt: je hebt niet altijd precies het zelfde stukje achtergrond op hetzelfde scherm.

Scrolling Wallpaper vindt je HIER in de Play Store. Kosten: nul euro.

In de onderstaande – Engelstalige – video laat ‘our boy’ Shadow Sniper zien hoe het allemaal werkt.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Cor zegt

  Dit artikel staat nu pas 8 dagen online, en toch is de app compleet onvindbaar en werken de links niet. Ze dirigeren je naar een pagina die kennelijk niet meer bestaat.
  Hoe kan het dat dit niet gewoon bij je instellingen inzetbaar is. Ik heb een vriend met een samsung gs3 en hij heeft dan een compleet nieuw besturingssysteem geinstalleerd, maar bij hem kan het wel! Dus aan de telefoon ligt het niet in ieder geval…..
  Tips iemand?

 2. zegt

  @Cor: Dat komt omdat die geroote versie (CM mod) niet de nieuwste touchwiz van Samsung gebruikt. Met de stockversie van Jelly Bean werkt het niet meer.

  De app hebben ze een aantal dagen in de store verwijdert. De app is op internet nog wel te vinden via de andere weg. Bij mij draait ie perfect, totdat er wat op gevonden wordt.

Praat mee