App tip: de kleuren van de notificatie LED aanpassen – Light Flow

samsung-galaxy-s3-notificatie-led-kleuren-lightflow App tip: de kleuren van de notificatie LED aanpassen - Light Flow

Een vraag die hier op galaxyclub.nl al vaker is gesteld, is hoe je de kleuren van de notificatie LED zelf kunt aanpassen. En het teleurstellende antwoord luidt: dat kan niet. Tenminste, als je je beperkt tot de opties die de Samsung Galaxy S3 zelf biedt. Maar gelukkig is dat niet nodig.

Dus zie daar de app Light Flow (gratis HIER te vinden in de Play Store). Met Light Flow kun je dus eigenlijk precies dát wel doen: zelf kiezen welke kleuren aan welke notificatie gekoppeld zijn.

samsung-galaxy-s3-notificatie-kleuren-sample-1-168x300 App tip: de kleuren van de notificatie LED aanpassen - Light FlowOverigens kun je met Light Flow veel meer doen dan alleen de kleuren van het LEDje aanpassen. Ook geluiden en vibratiepatronen zijn naar smaak en behoefte in te stellen.

Al met al biedt de app genoeg opties om jezelf een tijdje zoet te houden. We gaan hier niet direct een uitgebreide handleiding schrijven, maar we gaan er danook vanuit dat je dit niet nodig hebt als je genoeg ‘doe-het-zelf-mindset’ in je hebt om de kleuren van de notificatie LED te willen veranderen 😉

Let op: je moet na installatie ‘Toegankelijkheid’ inschakelen. De app zal je vragen om dit te doen, en je daarna naar het betreffende scherm sturen. Selecteer daar onder ‘Services’ Light Flow, en schakel de service daar in middels de – uhm, tja – schakelaar op het scherm.

Op dit moment lijken nog niet alle in de app selecteerbare kleuren te werken. Volgens de ontwikkelaars van Light Flow word er op dit moment nog hard gesleuteld om de werking op de Samsung Galaxy S3 te perfectioneren, dus we gaan er vanuit dat dit in de nabije toekomst geen probleem meer zal zijn (voor zover het natuurlijk al een probleem is).

Update: zoals hieronder terecht wordt opgemerkt is een app als deze geen toonbeeld van energiebesparing. Houdt dit in gedachten als je ermee aan de slag gaat!

Update 2: de meningen over Light Flow lijken nogal verdeeld. In ieder geval is het – voor diegenen die graag zelf de kleuren van de notificaties willen kiezen – duidelijk dat, ondanks het gebrek aan standaard instellingen, er mogelijkheden te vinden zijn in de Play Store.

Check Light Flow in de Play Store HIER.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Cossey zegt

  Ik snap niet dat deze app wordt aangeraden. Het is een echte batterij vreter en overal wordt juist aangeraden om deze app vooralsnog niet te gebruiken en te installeren. Kernel wakelocks zijn erg hoog tijdens het aan hebben staan van deze app. Zolang hij nog niet voor de S3 geschikt is, zou ik hem niet installeren. Ik heb het gedaan en een week lang gebruikt, maar ik heb toch liever een batterij die langer meegaat. Light Manager is op dit moment een beter alternatief, alhoewel die app nog erg beperkt is.

  • Arthur Dent zegt

   Hier draait ‘ie tot nu toe vrij soepel eigenlijk. Qua batterij heb je natuurlijk wel een punt – zeker als je ‘m ook nog eens gaat gebruiken om je te waarschuwen voor een batterij die bijna leeg is 🙂

 2. Sabina zegt

  Ik heb hem een tijdje terug geïnstalleerd, maar ik gebruik hem niet door een irritante bug: Zodra ik de app aanzet wordt er gelijk een of andere spraakmodus geactiveerd. Dwars door de stille stand heen zegt een vrouwenstem in brak Nederlands-Engels “de map is geopend” telkens als ik een mapje open, en “de map is gesloten” als ik hem weer sluit. Heel irritant. Zodra ze het opgelost hebben zal ik de app met liefde gebruiken, maar nu nog even niet.

   • Eddy zegt

    ja… komt daardoor… als je ook je home schermen aan past, hoor je dat ook…
    Verschrikkelijk irritant! Bij light flow weten ze het ook en zijn ze bezig dit probleem te verhelpen.
    Helaas wel te laat voor mij, heb nu een andere app

Praat mee