Android 4.1 Jellybean en de Samsung Galaxy Note

Het is nog niet zo lang geleden dat Samsung de Galaxy Note voorzag van versie 4.0 van het Android besturingssysteem. Een paar dagen geleden echter onthulde Google alweer de opvolger van Android 4.0, te weten Android 4.1 met de zoals altijd zoetigheden-gerelateerde bijnaam Jellybean. Logischerwijs doemt dan de vraag op, of deze ook naar de Galaxy Note zal komen.

samsung-galaxy-s3-android-4-1-jellybean-2-300x200 Android 4.1 Jellybean en de Samsung Galaxy Note

Op dit moment weten we wat dat betreft nog helemaal niets. Wél gaf Samsung een verklaring vrij waarin ze bekend maakt binnenkort bekend te maken welke toestellen er een Android 4.1 update zullen krijgen. Zeg dan niets – zullen velen denken. Maar tóch is het opvallend dat Samsung de Galaxy Note expliciet bij naam noemt in haar verklaring:

Samsung will soon announce which additional devices are eligible for the Jelly Bean update. As the world’s largest smartphone manufacturer, Samsung leads the Android community with best-in-class devices like the Galaxy S III, and is creating new device categories with products like the Galaxy Note. Samsung has delivered the most Nexus-branded lead OS devices and we are pleased that Google will be bringing Samsung Galaxy Nexus and Nexus S customers the first experiences of Jelly Bean on a handheld device.

Wat ons betreft geeft dit goede hoop dat we voor de Galaxy Note ook een Android 4.1 update zullen zien. Tenslotte is het toestel nog geen jaar op de markt, en hardware behoort nog steeds tot de absolute top van de smartphone markt.

De stap naar Android 4.1 is een stuk kleiner dan de stap van Android 2.3 naar Android 4.0 die we in de vorige update zagen. Toch biedt versie 4.1 een aantal leuke verbeteringen, zoals een interface die veel vloeiender is, en spraaktoepassingen die ook werken zonder internetverbinding (lees: sneller, dus).

(via AllAboutSamsung)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Rob Klijn zegt

  I don’t even have 4.0 yet???

  Why update to 4.1 when a majority does not even get the 4.0 update OTA nor KIES!!!

  Samsung is on the Software front for me just a tad dissapointing… ;-((

  Nothing to be found on the Samsung official site at all on any update for the Note???

 2. Kenneth Rozendaal zegt

  @rob klijn, Download the Galaxy note ICS rom from samfirmware (if i’m allow to say that here, else search google for that site) Choose your country and flash this through odin, if you don’t know how to use odin, search google, lots of guides are running on the internet!

 3. Heer Baas zegt

  Ik hoop dat Samsung luistert naar haar klanten en de Note inderdaad van 4.1 gaat voorzien. De huidige ICS software verbruikt veel te veel energie (de batterijduur wordt met 30 tot 40% minder).

  • Pam Hols zegt

   Ik hoop ook dat de beste versie os op mijn apparatuur staat, en met mijn Note is dat allemaal automatisch verlopen. Overigens heb ik niet de ervaring dat mijn Note meer stroom is gaan verbruiken. De batterijen zijn natuurlijk altijd te klein, maar met een app die af en toe ongewenst op de achtergrond spontaan opgestarte apps killed is het net als “vroeger”. (heb wel extra batterij gekocht, maar dat moest met mijn Legend ook.

   PS… moet ik dit nog vertalen?
   PS… do i have to translate this?

 4. Rob Klijn zegt

  Yep, I am Dutch… But UK language is readable for all (most that is) Thanks for all the reactions.

  I just don’t understand that Samsung does not roll out there updates via the Samsung channels (e.g. Kies, OTA…)?

  I know I can update via all kinds of alternative way’s, just do not want to waste hours on downloading apps for updating a divice that has it’s own updating methode!!!

  @Willem Laros, wat is dan “gewoon”? Voor mij zou dat OTA of middels KIES zijn? Beide hebben bij mij nog niet tot een update geleid???

  Thanks,

  Grtnx,

  Rob.

 5. Thomas zegt

  Snap niet waar jullie het over hebben eigenlijk….?zit ik in de twilight ofzo?
  Download het via je mobiel via update of verwijder samsung kies ,download het opnieuw en plug je note er aan en laat het zn werk doen.
  Als jij een legale stock versie er op hebt zitten geeft hij zelf aan dat je een update kan doen zo niet is er iets fout met wat je doet of je mobiel want iedereen die ik ken heeft de update 4.0.3 al weken en btw wil je save custom software er op? laat het me weten dan help ik wel dan geef ik wel een paar veilige suggesties die ook nog is sneller en echt beter zijn dan de stock versie

  gr. [email protected]

 6. Rob Klijn zegt

  Gister en vandaag weer eens geprobeerd om het e.e.a. te doen om een upodate te verkrijgen maar nog immer nix nakkes nada…

  Gisteren alles naar Factory default gezet en toen OTA en KIES geprobeerd; nix
  Vanmorgen KIES opnieuw geinstalleerd (zonderr firewall aan e.d.) nog immer nix..

  BTW, hoe kan ik zien waar mijn toestel vandaan komt? Ik zie dat er gesproken wordt over updates voor bepaalde landen Heb mijn Note gewoon gekocht bij Belsimpel???

  @ thomas, zal je errdaags eens ff een mailtje sturen als ik helemaal niet meer verder kom. Wellicht is de oplossing simpel of is er iets mis met mijn Note!!!

 7. do-shaq zegt

  @RobKlijn je hebt een Grieks toestel, deze heeft nog geen ICS update, weet ook niet wanneer het voor Griekenland wordt uitgerold.

 8. Rob Klijn zegt

  Nou lekker dan… Heb ik dat???

  Gewoon gekocht bij een NL GSM boer dus…

  Is dat om te katten naar een andere Firmware???

  do-shaq bedankt voor deze info.

 9. michael zegt

  Ik heb zins gister versie 4.0.4 eer firmware officieel uit Duitsland op mijn telefoon gezet en deze versie werkt veel beter dan 4.0.3 daar liep het steeds vast en mijn toetsenbord tripte hele tijd en moest ik m restarten de batterij gaat ook langer mee via samfirmware heb ik de nieuwe rom gedownload en er staat ook voor mensen no een tutorial hoe je m update met odin

  Groetjes

  Michael

 10. michael zegt

  Ik heb zins gister versie 4.0.4 eer firmware officieel uit Duitsland op mijn telefoon gezet en deze versie werkt veel beter dan 4.0.3 daar liep het steeds vast en mijn toetsenbord tripte hele tijd en moest ik m restarten de batterij gaat ook langer mee via samfirmware heb ik de nieuwe rom gedownload en er staat ook voor mensen no een tutorial hoe je m update met odin

  Groetjes

  Michael

Praat mee