Android 4.0.4 voor Samsung Galaxy Note onderweg

Het is nog maar kort geleden dat de eerste echte firmware voor de Samsung Galaxy Note opdook met daarin gebakken Android 4.0.4 – de huidige nieuwste firmware versie bevat Android 4.0.3. Krap een week later biedt Samsung de nieuwe firmware als officiële update aan in Duitsland.

samsung-galaxy-note-android-404 Android 4.0.4 voor Samsung Galaxy Note onderweg

Hoewel de sprong van Android 4.0.3 naar 4.0.4 natuurlijk een stuk kleiner is dan de vorige update vanaf Android 2.3, lijken de eerste berichten van onze Oosterburen te bevestigen dat Samsung deze update aangrijpt om een aantal problemen met de update naar versie 4.0.3 te fixen. Tevens zijn er een aantal nieuwigheden aan boord.

Zo beschikt de Galaxy Note na de update over PopUp Play – een feature die bekend is van de Galaxy S3. Met PopUp Play kun je een video bekijken in een apart venster, terwijl je andere dingen aan het doen bent.

samsung-galaxy-note-popup-play Android 4.0.4 voor Samsung Galaxy Note onderweg

Ook nieuw is de mogelijkheid om het toestel te ontgrendelen door middel van je handtekening. Of dit een grappige feature is, of eentje die ook echt nuttig is zal moeten blijken. In ieder geval blijft Samsung zoeken naar unieke mogelijkheden die een toestel met S-Pen biedt.

Wat betreft het verhelpen van problemen die bij sommige gebruikers ontstonden na de laatste update: de Note met Android 4.0.4 draait in ieder geval een stuk sneller en het scherm reageert beter op aanraking. Of de batterijduur ook verbeterd is moet op korte termijn duidelijk worden als er meer mensen de update getest hebben.

In Duitsland wordt de update aangeboden via Kies en OTA, en het is een zogenaamde ‘non-wipe’ update – data op het toestel blijft dus gewoon behouden. Wanneer we in ons land de update tegemoet kunnen zien is nog niet bekend.

(via AllAboutSamsung, XDA)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. K Brouwer zegt

  Ik heb ICS 4.0.4 15 min. geleden binnengekregen. Alles loopt een
  stuk vloeiender. 🙂
  Ik heb mijn toestel via belsimpel.nl besteld en die vertelde me
  dat het om Duits toestel ging. Dus vandaar dat ik al kon updaten.

 2. klaasvaak zegt

  Heb m ook draaien sinds vanochtend, merk weinig tot geen verschil. Die gadgets zijn grappig die pop up videospeler had ik al aftermarket via apps er op gezet supervideo heeft net iets meer mogelijkheden t.o van de standaard videospeler..

 3. laurens zegt

  Stuk sneller, Maar geheugen problemen of HDD problemen. Videos kon niet geladen worden applicaties kreeg zwart scherm en crashte. Interface crasht soms ook heb alles 2x factory reset gedaan nu werkt het op zich wel. Maar nu maar hopen dat het zo blijft.

 4. Elly zegt

  ik heb nog steeds geen update naar 4.0 en de Ice cream etc..
  Vroeg het bij T mobile in de winkel en die zeggen daar dat er voor de note hier helemaal geen updat bestaat!! Wat moet ik nou geloven??
  Ik wil de update wel hebben maar volgens mij is het een beetje broodje aap..kijk elke keer via Kies maar nog steeds nada..

  • Yucko zegt

   Elly, ICS voor de Note is toch echt al een tijdje geleden vrijgegeven.

   Anders even kijken op een site als Gathering of Tweakers of XDA. Daar staat redelijk fool-proof beschreven hoe je zelf de update naar je telefoon kan pushen.

   • Jesse zegt

    Dit heb ik ook gehad. Er bleek een ROM op te staan uit een land waar de update nog helemaal niet beschikbaar was (3 maanden na de officiële release). Deze is er op gekomen (stom van mezelf, niet gecheckt welke het was) nadat ik mijn Note had geroot. Vervolgens ge-unroot met de officiële Nederlandse ROM er op. Ik kon direct ICS downloaden.

 5. Rob Klijn zegt

  FF langs het KPN Business Center geweest afgelopen vrijdag en viola de NL versie 4.0.3 erop!!!

  Top service, 1/2 uurtje wachten en klaar!!!

 6. AJS zegt

  Ik heb 4.0.4 sinds vandaag ook binnen gehaald (landcode Tsjechië). Bluetooth werkt weer als vanouds met mijn carkit. Verder geen bijzonderheden.

 7. Sobakel zegt

  Krijgt de Galaxy Note ook de TouchWiz UX OS van de Note 2? Soortgelijke functies?

  Dat van die “hooveren” kon al sinds de eerste note uitkwam, kon via instellingen een “dot” aan zetten, dus al die functies voor de S-Pen zijn hopelijk ook beschikbaar voor de oude Note

 8. artur zegt

  wanneer krijgen we ubdate 4.0.4 in nederland ik w8 er op !!!!!!!!
  of kan iemand mij vertelle hoe ik hem kan douwnloaden zonder te w8te tot die in nederland is

  • Sobakel zegt

   Je kan het sowieso al via xda developers volgen. Even zoeken welke modem firmware (of iets in die richting) al de update kan ontvangen en dan die op je toestel flashen.

   Ik neem geen risico voor alles wat je met je toestel doet, altijd even melden 😀

 9. loooo zegt

  Denk niet dat samsung nl belangrijk vind.. Wij zijn het enige land ter wereld die de update NOG steeds niet heeft..!! Dat is altijd al zo geweest, wij lopen gewoon 3 tot 4 maand achter.. Ik zou zeggen verlaat samsung en stap over op iphone!!! Dan kun je tenminste genieten van dezelfde updates als.de rest van de wereld.. Nu is het zo dat de hele wereld straks 4.1 jelly bean krijgt en dan krijgen wij hier in nl net de update naar 4.0.4.! Is datgeweldig geregeld bij samsung..??

  Wat vinden.jullie ervan?

  • Danny R zegt

   Helemaal mee eens, de hardware is toch identiek, N7000 is N7000, waarom onderscheid?! En nu de Iphone een groter scherm heeft wel zo verleidelijk ja 🙂

  • Sobakel zegt

   Waarom zou je wachten op een update? Een custom rom.. een andere kernel.. uitgebreide thema mogelijkheden kan je allemaal zelf erop zetten wanneer jij wilt.

   óf je zou natuurlijk het eerste kunnen genieten van een update van Apple waar je vertrouwde maps applicatie in eens wordt weggenomen en toch altijd vast zit en rijtjes incoontjes. Nee, dat is geweldig.

 10. loooo zegt

  Wil gewoon de update wanneer de rest vd wereld m ook krijgt.. Custum rom(mel) e.d. hoef ik niet.. Gewoon officieele updates wereldwijd releasen!!! Waardeloos, dat er überhaub over gediscussieerd moet worden.. Het is inmiddels 10 oktober, 10 julli hadden de duitsers de update al.. Das 4 maand verschil, met andere woorden; wij worden verwaarloosd!! En daar komt nog eens bij dat ik niet eens meer kan checken naar een update, dan zijn er problemen met een server oid, is inneens sinds een week en daarvoor nog nooit gehad…. Walgelijk gewoon.. Samsung: hele slechte service!!!!!

  • loooo zegt

   Heb het nog ff bekeken.. Maar duitsland heeft zelfs al 6 verschillende versies van de update en wij nog 0.00001% duidelijkheid wanneer wij de eerste versie ervan krijgen…. Bahbahbah LELIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Sobakel zegt

    Ik merk dat je niets moet hebben van wachten op bugfixes en liever een update krijg met… iets als iOS wat de afgelopen 6 jaar écht een hele verandering heeft doorgemaakt. Dan kies je toch gewoon daarvoor? Ik snap de frustratie wel dat de een iets krijgt en de ander niet, maar het is simpel zat. Android = Open. Daarom kan je dus via xda developers kijken wat je wilt en wat niet, bloatware verwijderen etc. Doen en laten wat je wilt.

    Maar dat wil je niet, liever in hokjes van 4 bij 4 (eventueel 5) denken, ook goed. Maar maak er dan geen drama van.

 11. off-topic zegt

  Maar wij hebben wel een nieuwe versie van “KIES” gekregen!

  Niet dat hij nu werkt, deze herkent mijn Galaxy Note GT N7000 ook al niet. Dit is nu de vierde versie met dit probleem na de update van GB 2.3.6 naar ICS 4.0.3….

  Samsung, BEDANKT!
  🙁

 12. off-topic zegt

  Ik loop erover te denken hem te rooten en zelf ics 4.0.4 erop te flashen.
  Heeft iemand een idee hoe dat zit met die EMMC bug op de Note?

 13. off-topic zegt

  Vandaag de 5e versie van “KIES” geïnstalleerd en wederom werkt het niet. Ook antwoord per email ontvangen van Samsung. Ga met uw toestel naar de winkel waar u hem gekocht heeft….
  Tuurlijk, doe ik ook nog even. Echter vanaf vandaag geeft mijn toestel aan dat er een firmware update is die hij niet kan downloaden vanwege een serverprobleem. Of ik het op een later tijdstip nogmaals wil proberen via, u raad het al, het programma “KIES”.
  Gisteren was ik nog in Engeland bij Samsung en daar vertelde men mij dat alle problemen opgelost zouden zijn bij de update naar 4.0.4. Aan mijn toestel mankeert niets.

  Dus Samsung Nederland, gaat er nog iets gebeuren hier?
  Eerlijk, dit is mijn laatste toestel van Samsung. Ik ga vrolijk terug naar IOS. Mijn inmiddels antieke iPhone 3GS draait foutloos op IOS 6.
  Daar kunnen jullie nog wat van leren Samsung……

 14. loooo zegt

  Nog steeds geen update.. Hoe is het toch m9gelijk? Zijn ze lui bij samsung, hebben ze geen nl vertalers? Of hechten ze geen waarde aan nl klanten? Graag antwoord!!

 15. loooo zegt

  Iets anders kan t niet zijn, en zal ik ook niet geloven dus ff eerlijk zijn!! Want in duitsland ( onze buren) ligt update 6/7/8 al klaar van 4.0.4. Zeer frustrerend!!!!

Praat mee