Vraag naar Samsung Galaxy S3 blijft groter dan aanbod

samsung-galaxy-s3-tekort-300x224 Vraag naar Samsung Galaxy S3 blijft groter dan aanbodVlak voordat Samsung eind mei de nieuwe Galaxy S3 op de markt bracht kwam het bericht dat de blauwe versie enige weken vertraagd zou zijn. Uiteindelijk bleek deze vertraging nogal mee te vallen, en het lijkt er zowaar op dat de leverbaarheid van de Galaxy S3 in de eerste weken een stuk beter is dan die van de Galaxy S2 een jaar geleden. Maar schijn bedriegt.

Wereldwijd gezien kan Samsung de vraag naar de S3 namelijk amper bijbenen. De Amerikaanse release is meerdere malen uitgesteld, en ook in andere werelddelen is het toestel een stuk schaarser dan hier in ons land. Naar verluid geeft Samsung op dit moment de Europese markten een flinke prioriteit bij het leveren van vers uit de fabriek gerolde toestellen.

Dit alles neemt niet weg dat analisten voorspellen dat de productie van Samsung binnenkort zo’n twee miljoen toestellen ‘achterloopt’ bij de vraag. Voor de Koreanen is dit alles natuurlijk een flink luxe probleem – voor de wachtende consument wat minder. Ironisch genoeg is één van de redenen voor het tekort – volgens dezelfde analisten – het feit dat Samsung de competitie óverschat heeft. Dit terwijl het Samsung zélf was die eerder dit jaar al aangaf geen enkele fabrikant behalve Apple als serieuze concurrent te beschouwen. Mogelijk dat dit laatste dan toch grootspraak was, die pas achteraf gezien gerechtvaardigd blijkt.

(via BusinessTech en @WhatTheBit)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

Praat mee