Update voor de camera van de Samsung Galaxy S3

De Samsung Galaxy S3 ligt eigenlijk nog maar amper in de winkels, of er blijkt al een nieuwere versie voor de software van de camera van het toestel beschikbaar te zijn. Het gaat hier uitsluitend om de camera – er is geen sprake van een ‘echte’ firmware update. Sterker nog: het is ons nog niet precies duidelijk welke verbetering de nieuwe software brengt – behalve dat ze nieuwer is.

samsung-galaxy-s3-camera-firmware-update Update voor de camera van de Samsung Galaxy S3

Wie desondanks zijn camera software wil updaten gaat als volgt te werk (let op: dit doe je uiteraard geheel op eigen risico!):

 • Ga naar de telefoon app, waar je een nummer in kan toetsen
 • Toets in: *#34971539#
 • Kies “Phone/CAM FW Ver Check” om te checken of de huidige camera software versie inderdaad ‘GDFD06’ is (de nieuwe versie is ‘GDFE01’)
 • Kies “Phone to CAM FW Write (Rear)” om de update uit te voeren. Dit gebeurt automatisch Over The Air (OTA), dus zorg dat je een verbinding hebt via WiFi. Zolang de update bezig is, niets – we herhalen NIETS! – met het toestel doen, totdat het meldt dat de update klaar is, en het toestel opnieuw gestart moet worden
 • Start je Galaxy S3 opnieuw op en voilá: je hebt je camera software geupdate

Zoals gezegd: helemaal duidelijk is het niet welke verbeteringen deze update brengt. Mocht je iets merken, laat het ons hieronder weten!

(via AllAboutSamsung)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  • Esteban zegt

   Beste,

   Als ik met mijn Samsung Galaxy S3 een filmpje maak neemt het op in stereo. Het probleem dat zich voordoet is dat het linkse geluid rechts te horen is, en het rechtse links (terwijl L en R in het juiste oor steken).

   Weet u hier raad op?… Kan ik dit via een instelilng rechtzetten, of betreft dit een fabrieksfout?…

   Ik zou het heel erg waarderen indien ik hierop een antwoord zou krijgen.

   Alvast heel erg bedankt om mij te willen verderhelpen!

   Groetjes,

   Esteban

 1. eejjay zegt

  Nou, er lijkt helemaal niks veranderd te zijn. Sowieso is dit een update van de software van de camera module en niet in de software van de camera applicatie dus mogelij zou hij enkel maar iets scherpere foto’s of een beter powermanagement met zich meebrengen..

 2. KoalaBear zegt

  Lol. Na het drukken op de eerste knop daarna per ongeluk ook de 2de aangedrukt, maar alles is goed gegaan 😛

  Leuk al die hidden menu’s. Ook zoals *#0*#

 3. Boy zegt

  Nou…. degene die het ook (per ongeluk) gedaan hebben… Kunnen jullie eens checken of de camera nog wel goed werkt in whatsapp? Bij mij werkt ie wel, maar de 1e paar keer, na een foto genomen te hebben (en dan “save”), zei whatsapp dat het failde (om de foto in te voegen). Ook zag ik dat ik wat opties miste zoals burst shot (in whatsapp).

  • Arthur Dent zegt

   Net gecheckt, en inderdaad: in Whatsapp mis je een paar camera modi – was dat daarvoor wel? Verder geen problemen ermee…

   • matthijs zegt

    ik heb sinds ik de blauwe galaxy S3 in mn handen heb al problemen met fotos versturen via whatsapp, regelmatig probeer ik soms wel 10 a 15x een foto te versuren (via whatsapp gemaakt of uit de galerij) het lukt zelden. krijg constant de “probeer het opnieuw” melding…

   • Freek zegt

    Ik heb inmiddels via *#0*# ontdekt dat de frontcam het nog wel doet. Maar daar heb je ook niet zoveel aan natuurlijk. Heb inmiddels al drie keer gereset maar zonder geluk helaas.

    Stiekem hoop ik dat de op handen zijnde update het weer repareert.

 4. michael zegt

  voor de mensen die een probleem hebben met de camera na die update
  probeer dit ff
  ga naar instellingen
  aplicatiebeheer
  dan druk je op alles
  zoek ff naar de camera
  druk gegevens wissen
  daarna gedwongen stoppen

  tel ff opnieuw opstarten

  en check je camera kijken of alles het weer doet

  groetjes m.s ict

 5. Freek zegt

  Helaas lost dat ook niks op. Via de Facebook appartementen krijg ik een duidelijkere melding, namelijk dat de camera niet gevonden kan worden. Helaas nog steeds geen oplossing.

 6. Frank zegt

  Ik heb helaas ook de upgrade gestart en het is mis gegaan… nu kan ik de camera dus ook niet meer gebruiken en kan ook niet meer iets via *#34971539#. Zelf het flashen van andere firmware en kernels lost het issue niet op… heeft iemand hier al een oplossing voor…???

Praat mee