App tip: handig schermhelderheid regelen op de Galaxy S3

Één van de subtiele, maar superhandige features van de Samsung Galaxy S2 is dat je de helderheid van het scherm kan regelen door je vinger over de notificatie balk te schuiven. Helaas is deze mogelijkheid niet overgenomen op de Samsung Galaxy S3. Je moet dus kiezen tussen automatisch regelen, of iedere keer zelf in de scherminstellingen van het toestel duiken. Tijd dus voor een snelle, handige oplossing.

Screenshot_2012-06-24-14-52-551-576x1024 App tip: handig schermhelderheid regelen op de Galaxy S3Screenshot_2012-06-24-15-05-22-576x1024 App tip: handig schermhelderheid regelen op de Galaxy S3

Deze oplossing komt bijvoorbeeld in de vorm van de app ‘Display Brightness’, die gewoon gratis in de Google Play Store te vinden is (HIER). Het is een app waarmee je eenvoudig een ‘slider’ kunt toevoegen aan je scherm. Bovendien heb je zelf veel controle over hoe deze slider eruit ziet, en waar deze zich op het scherm moet bevinden. Wijzelf hadden binnen 1 minuut een slider geconfigureerd die net onder de notificatiebalk zit, verdwijnt als je hem niet gebruikt, en qua kleur netjes bij de rest van onze scherm past.

Nadat je “Display Brightness’ hebt geïnstalleerd, zorg je ervoor dat het automatisch regelen van de schermhelderheid uit staat (Instellingen -> Display -> Helderheid -> ‘Helderheid automatisch’ uitvinken). Om de slider net onder de notificatiebalk te krijgen kies je ‘Top fill’ bij ‘Select alignment’ en vink ‘Auto hide indicator’ aan, onderaan de lijst met mogelijke instellingen. Kies vervolgens nog de kleuren die voor jou werken, tik op ‘Enable indicator’, en presto!

Het resultaat: een slider die qua werking aardig lijkt op die van de Galaxy S2, maar nu niet óp, maar net onder de notificatie balk zit, en die je beeld verder niet verstoort. Bovendien geeft deze app een percentage weer van de helderheid als je deze instelt.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

Praat mee