Samsung Galaxy Note 2 mogelijk met flexibele OLED technologie

Hoewel het nog enige maanden zal gaan duren voor we kennis kunnen maken met de opvolger van de populaire Samsung Galaxy Note – heel creatief de Note 2 genaamd – begint het geruchtencircus al aardig op gang te komen. Zo meldden wij onlangs al dat de Note 2 mogelijk een groter scherm zal hebben en een nieuwe generatie dual core processor. Vandaag duikt een bericht op dat de Note 2 mogelijk als eerste toestel voorzien zou kunnen zijn van Samsung’s nieuwe flexibele OLED technologie.

Flexibele wat? OLED is de verzamelnaam voor alle schermtypen die gebruik maken van de Organic Light Emitting Diode technologie – zoals Samsung’s (Super) Amoled scherm dat we kennen van de eerste Note. Nog niet zolang geleden introduceerde de Koreaanse fabrikant onder de naam YOUM een uitermate flexibele variant van het scherm.

samsung-galaxy-note-2-flexibel-scherm-youm Samsung Galaxy Note 2 mogelijk met flexibele OLED technologie

Als het klopt dat de Note 2 van een dergelijke scherm voorzien zal zijn, is de kans toch heel klein dat het toestel zelf flexibel zal zijn. Veel groter is de kans dat Samsung wil profiteren van het weglaten van de – relatief dikke – glaslaag die traditionele schermen nodig hebben. Als de Note 2 inderdaad met een 5,5 inch scherm komt – zie eerdere Galaxy Note 2 geruchten – dan is iedere besparing op gebied van dikte en gewicht natuurlijk welkom.

Overigens is het opvallend, en een bevestiging van het succes van de eerste Note, dat geruchten rond de opvolger in een dergelijk vroeg stadium al op de voet gevolgd worden door globale media. Zou de Note 2 zomaar een echte hype kunnen gaan veroorzaken, mogelijk enigszins vergelijkbaar met de Galaxy S2 vorig jaar?

(via PocketNow)

Galaxy deal tips

Praat mee