Samsung Galaxy Note 2 mogelijk met 5.5 inch scherm, Exynos 5250 processor

Volgens vandaag opgedoken geruchten gaat Samsung de opvolger van de uitermate populaire Galaxy Note – er werden er al meer dan 7 miljoen van verkocht! – vanaf oktober op de markt brengen. De Galaxy Note 2 zal mogelijk over een groter scherm beschikken, en een nieuwe-generatie dual core processor.

Zoals het een goed gerucht betaamt, stamt deze nieuwste informatie uit niet bij naam genoemde bronnen. Maar als deze bronnen gelijk hebben, zal de Note 2 voorzien zijn van een beeldscherm met een diagonaal van 5.5 inch – o.2 inch groter dan de huidige Note. Dit scherm zal een resolutie hebben van 1680 x 1050 pixels, met een pixeldichtheid van maarliefst 360 pixels per inch.

samsung-galaxy-note-2 Samsung Galaxy Note 2 mogelijk met 5.5 inch scherm, Exynos 5250 processor

Dit alles moet natuurlijk worden ‘aangedreven’ door een flinke processor. En dus zou Samsung hebben besloten de Galaxy Note 2 te voorzien van de Exynos 5250 – een nieuwe generatie dual core processor, gefabriceerd op een 28nm proces. De kloksnelheid hiervan zou 1.7 GHz of hoger zijn.

Overige specificaties zijn vermoedelijk vergelijkbaar met die van de huidige Samsung Galaxy S3: een 8 megapixel camera, Android 4.0, en alle functies die we momenteel ook in de S3 terugvinden zoals S-Voice en SmartStay.

(via UbuntuLife)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Remko zegt

  Heb liever een snellere quad-core processor, minimaal 2GHz en 2Gb intern geheugen. Beeld mag ook wel full-HD als je toch die kant op gaat, dus 1920×1080. De techniek mag wel iets sneller wat dat betreft.

  • Ries zegt

   Aan een 2.0 GHz quad-core processor heb je helemaal niets. Dat gebruik je nooit op een smartphone en het vreet batterij. En 1920×1080 is ook onzin omdat je dat toch niet waarneemt met je oog op een 5,5″ scherm…

 2. wimhvh zegt

  Ik koop deze note 2 in het wit. IK bezit nu de 5,3 inch 1.4 GHz. en deze is al heel goed. dan zal de note 2 nog beter worden. ik ben erg benieuwd. kan haast niet wachten.

Praat mee