Bevestigd: Samsung Galaxy Note 2 heeft 5,5 inch scherm, smallere behuizing, release mogelijk in september

Volgens een – als we GSMArena mogen geloven – betrouwbare bron is de Samsung Galaxy Note 2 inderdaad voorzien van een beeldscherm met een diagonaal van 5,5 inch – 0,2 inch groter dan de huidige Note.

Verder weet dezelfde bron te melden dat het scherm danwel groter is, maar dat de behuizing van de Note 2 smaller is gebleven. Dit is mogelijk doordat er minder ‘toestel’ rond het scherm aanwezig is – of sjieker gezegd: de ‘bezel’ is kleiner. En zoals de Note vorig jaar qua design sterk gebaseerd was op de vormgeving van de Galaxy S2, zal de Note 2 voor het uiterlijk leentjebuur spelen bij de nieuwe Galaxy S3.

samsung-galaxy-note-21 Bevestigd: Samsung Galaxy Note 2 heeft 5,5 inch scherm, smallere behuizing, release mogelijk in september

Samsung Galaxy Note 2 'mock up', gebaseerd op de Galaxy S3

Wat eigenlijk nog veel interessanter is, is het gerucht dat Samsung de release van de Note 2 wil gaan vervroegen. Eerder gingen we uit van oktober, maar nu duikt september al op als de maand waarin de Note 2 verkrijgbaar moet gaan zijn. Mogelijk heeft deze vervroeging te maken met de release van de nieuwe iPhone, die in oktober wordt verwacht. Samsung hoopt zo de storm rond Apple’s nieuwe paradepaardje voor te zijn, en tevens de Amerikaanse fabrikant nog wat meer wind uit de zeilen te nemen.

Nog niet bevestigd zijn eerdere geruchten over een Exynos 5250 dual core processor met een nieuwe-generatie ARM Cortex A15 architectuur, een verbeterde acht megapixel camera en een RAM geheugen van 1,5 GB. Maar als de Note 2 dan toch deels gebaseerd zal zijn op de Galaxy S3 is het niet meer dan logisch dat we dezelfde camera – inderdaad, een sterk verbeterd acht megapixel model – in de Note 2 zullen aantreffen.

(via GSMArena)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Sander zegt

    het zou mooi zijn als ie in september al te krijgen is. mag mijn abo verlengen of vernieuwen vanaf half augustus maar ben tot eind augustus op vakantie.. dan nog maar even wachten tot ie er is. Groetjes

Praat mee