Hands-on met de quad core Samsung Galaxy Note 10.1 (update: nieuwe video)

Update 17 juni:

samsung-galaxy-note-10-1-hands-on-300x165 Hands-on met de quad core Samsung Galaxy Note 10.1 (update: nieuwe video)

Nadat de vorige hands-on video’s door de maker offline waren gehaald, was het even zoeken naar nieuw video materiaal van de nieuwe, verbeterde Samsung Galaxy Note 10.1. Maar verrassend snel is een nieuw filmpje boven water gekomen, waarop we de Note 10.1 wederom in actie kunnen zien.

Ook nu valt weer goed te zien hoeveel sneller de vernieuwde, quad core Galaxy Note 10.1 draait, ten opzichte van de vroege dual core  versie die we eind februari op de Mobile World Congress in Barcelona zagen. En net als in het onlangs offline gehaalde filmpje zien we wederom Photoshop Touch in actie. We zouden bijna gaan denken dat dit geen toeval is, en dat het mogelijk deel zou kunnen gaan uitmaken van de standaard uitvoeren van de Note 10.1. De combinatie van zeer krachtige hardware en een drukgevoelige stylus (de S-Pen) is er natuurlijk bij uitstek geschikt voor.

(via Phandroid)

Update 12 juni: En poef! Weg waren de video’s weer. Mogelijk bleek het toch iets te vroeg om de vernieuwde, quad core Note 10.1 aan een breed publiek te tonen. Wij blijven in ieder geval op zoek naar nieuw beeldmateriaal van deze telg in de Galaxy Note familie.

Eerdere bericht:

De geruchten zijn waar: Samsung heeft de 10.1 inch versie van de Galaxy Note voorzien van een quad core processor. Maar dit wisten we eigenlijk stiekem al even. Wat interessanter is, is dat het apparaat nu uitgebreid te zien is in twee video’s die opgedoken zij. En waar het bij de vroege, dual core versie van de Note 10.1 nogal aan schortte – snelheid – zien we nu een apparaat dat uitermate soepel draait, en erg goed reageert op de S-Pen.

In de tweede video zien we Photoshop Touch soepel draaien op de nieuwe Note 10.1:

(via [email protected])

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Pjotr Kyrillitsch zegt

  Jammer dat we alweer zo’n half jaar wachten op deze echt vernieuwende tablet. Het is immers de eerste snelle, lichte en dunne 10″ tablet met een Wacom digitizer. Waarom is dit zo’n belangrijke eigenschap? Welnu, een tablet heeft de ideale vorm- en hanteringsfactor voor nauwkeurig tekenen, ontwerpen en schrijven. En zeker nu er zoveel mensen een lans breken voor toepassingen van tablets in het onderwijs – maar eigenlijk gelden de voordelen van een beschijfbare tablet binnen elke toepassingsgebied – moet een tablet m.i. beslist voorzien zijn van een active digitizer en nauwkeurige pen.
  De nieuwe Ipad mist – ondermeer – die optie nog steeds. Er is wel een soort pennetje voor te krijgen maar laat je niet beetnemen: dat pennetje is zo’n raar stomp rubberen geval voor gewone capacitieve schermen. Je kunt er niet nauwkeurig mee schetsen en je kunt daarbij ook je hand niet op het scherm steunen: dan krijg je valse lijnen en vlekken.
  De Samsung Galaxy 10″ is naar mijn mening de enige echt innovatieve tablet dit jaar. Zet ‘m op Samsung, breng dat ding snel op de markt!

  • Hans Jansen zegt

   Ik wacht al sinds de aankondiging met spanning op deze tablet. Ik ben in het bezit van de eerste generatie iPad. Dit was een goed apparaat. Maar nu zijn er toch wel veel zaken waar ik me aan irriteer. Hij loopt steeds vaker vast. Geen Flash. Veel filmjes kun je niet afspelen. Je bent afhankelijk can Apple. Ik weiger nog langer door Aple genomen te worden. Hup Samsung, pak Apple.

Praat mee