MHL-HDMI adapter Samsung Galaxy S3 anders dan die voor de S2

samsung-galaxy-s3-mhl-hdmi-kabek-224x300 MHL-HDMI adapter Samsung Galaxy S3 anders dan die voor de S2Wie het beeld van zijn Samsung Galaxy S3 wil tonen op een televisie kan dit onder andere doen via de MHL aansluiting – zeg maar een HDMI poort die in de USB poort is ingebakken. Hiervoor heb je dan wel de MHL-HDMI adapter nodig, die apart verkrijgbaar is. Wie vorig jaar al in de weer was met de Galaxy S2 kent het systeem. Echter, Samsung heeft de pinnetjes voor de connector in de Galaxy S3 anders ingedeeld. Het resultaat: de adapter voor de Galaxy S2 werkt niet met de Galaxy S3.

Hoewel het probleem niet enorm is, was het natuurlijk leuk geweest als je gewoon de kabel die je vorig jaar voor je S2 had aangeschaft hadden kunnen blijven gebruiken. Dit scheelt tenslotte toch een tientje of vier.

Wat de precieze reden is voor de veranderde pin-layout is niet bekend. Zijn er MHL-HDMI experts in de zaal die hier een licht op kunnen werpen?

(via Clove)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. zegt

  De reden dat de ‘oude’ MHL adapter niet meer werkt, is dat Samsung gebruik is gaan maken van een nieuwe versie van de MHL standaard. Hierin worden o.a. hogere eisen gesteld aan de stroom die de voeding kan leveren en de maximale beeldresolutie. Helaas is de nieuwe standaard niet backwards compatible met de vorige versie. Bij mijn beste weten is er aan de pinning van de fysieke connector niets veranderd.

  Zie deze thread voor meer info: http://forum.xda-developers.com/archive/index.php/t-1679695.html

  Vriendelijke groet,
  Joost

 2. Jesse zegt

  Ik heb inmiddels ook de kabel voor de Samsung Galaxy S3 aangeschaft, was ff zoeken. Ik kon hem namelijk nog niet vinden in de winkels. Ik heb hem hier gekocht:

  www iphonescreen nl/winkel/catalogsearch/result/?q=MHL+adapter

Praat mee