Eerste firmware update voor de Galaxy S3 onderweg

De Samsung Galaxy S3 is amper droog achter de oren, en aan de horizon verschijnt alweer de eerste firmware update voor  het toestel. Vooralsnog is de update alleen in Engeland aangeboden.

samsung-galaxy-s3-firmware-update Eerste firmware update voor de Galaxy S3 onderweg

Volgens de eerste berichten brengt deze update een aantal prettige verbeteringen. Ten eerste zou het systeem nog wat stabieler zijn – onze redactionele Galaxy S3 is eigenlijk al zo stabiel als een huis, maar nóg stabieler is natuurlijk altijd goed.

Verder lijkt het erop alsof de Galaxy S3 met de nieuwe firmware minder RAM geheugen gebruikt, met als resultaat dat het niet meer voorkomt dat de gebruikersinterface opnieuw start na het uitvoeren van een aantal applicaties. Sommige S3 bezitters merkten dat hun home screen na terugkeer opnieuw ‘getekend’ werd – met een vertraging van een paar seconden als resultaat.

Verder zijn de laadtijden van sommige zware applicaties – games, of bijvoorbeeld S-Voice – flink verbeterd. Dit lijkt wederom te duiden op een aanzienlijke verbetering in het geheugenmanagement van het toestel.

Als laatste schijnt de automatische aanpassing van de helderheid van het scherm beter werken.

Of en wanneer deze update in ons land zal worden uitgerold is nog niet bekend. Wel lijkt het hier te gaan om een update met significante verbeteringen – en dus is het niet meer dan logisch dat de nieuwe firmware ook in landen buiten Engeland uitgerold zal worden.

(via SlashGear en XDA)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Johan G zegt

    Ik hoop dat de Reboot die ik krijg als ik via BT verbonden ben met mijn Sony MEX-BT3900U autoradio hiermee opgelost is. Deze reboots had ik ook (alleen veel vaker) op mijn S2 met 4.0.3

Praat mee