Apple wil Samsung Galaxy S3 laten verbieden in de VS (update 8 juni)

samsung-galaxy-s3-versus-apple-300x225 Apple wil Samsung Galaxy S3 laten verbieden in de VS (update 8 juni)Update 8 juni: Inmiddels heeft de Amerikaanse rechter – Judge Koh – die over de zaak tussen Samsung en Apple gaat laten weten dat ze ook andere dingen te doen heeft dan constant op korte termijn allerlei aanklachten van Apple te behandelen.

Met andere woorden: als Apple erop staat dat de Galaxy S3 in dezelfde zaak wordt opgenomen die al loopt tegen o.a. de Galaxy Nexus, zal dit voor vertraging van de hele zaak zorgen. Apple hoeft niet te verwachten dat er tijd is om de zaak uit te breiden, maar tóch snel genoeg uitspraak te doen om de release van de Galaxy S3 in de VS te verhinderen. Wél kan Apple een geheel nieuwe zaak openenen, mogelijk met spoed zelfs. Maar dan zal het bedrijf de inbreuk die Samsung zou plegen met de Galaxy S3 op haar patenten geheel onafhankelijk van de andere toestellen moeten beargumenteren. De bal ligt nu dus weer bij Apple.

Overigens liet Samsung weten de geplande release van de Galaxy S3 in de VS gewoon door te laten gaan, en niet af te wachten hoe deze zaak uitpakt.

 

Oorspronkelijke bericht:

Manmanman, the show must go on – zo lijkt het tenminste, in het nog steeds voortdurende gevecht tussen Samsung en Apple. En dus heeft Apple in de Verenigde Staten een verzoek ingediend om ook de Samsung Galaxy S3 te laten verbieden.

Vorig jaar haalde een soortgelijke rechtzaak al de voorpagina’s van Nederlandse kranten, nadat het bedrijf uit Cupertino de Galaxy S2 uit de Nederlandse schappen wilde laten halen. Dit feestje ging toen niet door, omdat de Nederlandse rechter oordeelde dat er – op één detail na, dat Samsung prompt wijzigde middels een software update – eigenlijk niks aan de hand was.

In deze zaak – die in feite aan de reeds lopende rechtzaak tegen onder andere de Galaxy Nexus is toegevoegd – meent Apple dat ook het ‘Slide-to-unlock’ systeem van de Galaxy S3, evenals het ‘Autocomplete’ systeem bij tekstinvoer is gekopieerd. Saillant detail is dat Apple zelf in de aanklacht aangeeft dat de Samsung Galaxy S3 een zodanig succesvol toestel is, dat de schade die het daarmee aan het bedrijf doet evenredig groot is. Apple noemt de Galaxy S3 ‘het meest voorbestelde stukje consumenten electronica ooit’. Of dit klopt durven wij niet te zeggen – mogelijk wil Apple het ‘gevaar’ nog eens overdrijven om de rechter tot een snel besluit te manen.

apple-vs-samsung-galaxy-s3--e1339013764497 Apple wil Samsung Galaxy S3 laten verbieden in de VS (update 8 juni)

Wij weten wel dat grote bedrijven genoeg geld hebben om elkaar op zoveel mogelijk fronten het leven zuur te maken. Toch konden we een diepe zucht niet onderdrukken bij het lezen van dit nieuws. De aanklacht heeft toch een beetje een toon in de geest van ‘hoe groter het succes van Samsung, hoe meer wij vinden dat de Galaxy smartphones verboden moeten worden’. Nog niet zolang geleden maande zelfs de Amerikaanse rechter beide partijen tot het vinden van een meer collegiale oplossing. Dit mocht, zo te merken, niet baten.

En nu maar hopen dat deze rechtzaak niet naar Europa of Nederland overwaait…

(via FossPatents)

 

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Erik zegt

    Ik snap dat autocomplete bij tekstinvoer stukje niet zo goed. mijn nokia heeft dat ook, is toch niets nieuws? Alleen maar irritant eigenlijk….. Hoezo is dat dan gekopieerd van apple?

  2. thijs zegt

    Wat een gezeik van Apple weer zeg!
    Respecteer elkaars producten gwn hoe ze zijn en ga niet miereneuken om van die kleine details zeg. wat een kansloos gedoe van Apple…..

Praat mee