Zes toffe features van de Samsung Galaxy S3

De show is voorbij, het stof opgetrokken, en de Samsung Galaxy S3 een feit – zelfs als we nog een paar weekjes moeten wachten tot deze ook daadwerkelijk in de schappen ligt. Er valt een hoop te bespreken, te onderzoeken, en uit te lichten, en dat gaan we hier de komende week dan ook zeker doen. Maar eerst zetten we zes opvallende, belangrijke features van de Galaxy S3 op een rijtje.

Het beeldscherm

sgs3-beeldscherm-300x187 Zes toffe features van de Samsung Galaxy S3Had je al ergens gelezen dat veel gadget freaks teleurgesteld zijn over het beeldscherm van de Galaxy S3, omdat deze niet van een uniek, baanbrekend type blijkt te zijn? Denk nog eens goed na: een 4,8 inch beeldscherm van het Super Amoled type met een pixeldichtheid van boven de 300. In normaal Nederlands: een enorm scherm met een waanzinnig contrast – zwart is echt zwart op een Amoled scherm, omdat er geen achtergrondverlichting wordt gebruikt, zoals bij een LCD scherm – en zo scherp dat zelfs kleine lettertjes, bijvoorbeeld bij het browsen, prima leesbaar zijn. Daarnaast heeft Samsung flinke verbeteringen aangebracht in de kleurweergave van de Galaxy S3, zodat foto’s, films en andere grafische weergaves er natuurlijk uit zien. In feite beschikt de Galaxy S3 over hetzelfde scherm als de Galaxy Note, maar dan 0,5 inch kleiner, dus met een hogere pixeldichtheid.

sgs3-smart-stay Zes toffe features van de Samsung Galaxy S3Smart Stay

Ken je het van je vorige smartphone? Als je het scherm een tijdje niet aanraakt dimt het vanzelf na een ingesteld aantal seconden of minuten, of het toestel gaat zelfs uit omdat het ‘denkt’ dat je er niks mee doet – terwijl je eigenlijk iets aan het lezen of bekijken was. De Galaxy S3 volgt, via de camera aan de voorkant van het toestel, de ogen van de gebruiker, en zorgt er zo voor dat het scherm normaal aan blijft zolang jij ernaar kijkt. Een simpele, maar potentieel erg prettige feature.

sgs3-smart-alert Zes toffe features van de Samsung Galaxy S3Smart Alert

Je bent bezig – werk, studie – en jouw telefoon staat uiteraard op stil. Tussendoor moet er even uit – speculeren waarvoor doen we hier niet – dus pak je je telefoon op. Op het moment dat je de Galaxy S3 oppakt trilt deze kort om je te laten voelen dat je oproepen, berichten of emails hebt gemist of ontvangen. Grappig genoeg heeft Samsung de Galaxy S3 eindelijk ook voorzien van een notificatie lampje – die ongeveer hetzelfde doet zonder te trillen. Maar dankzij Smart Alert hoef je daar dus niet eens naar te kijken – het toestel geeft het heel direct zelf aan.

sgs3-direct-call-e1336333349507-300x166 Zes toffe features van de Samsung Galaxy S3Direct Call

Smarphones zijn reuze handig, je kunt er zoveel mee doen, dat je soms zou willen dat het eeuwig geblader door menu’s en lijsten met contactpersonen, opzoek naar de ‘Nu bellen’ toets tot het verleden behoort. Met Direct Call merkt de Samsung Galaxy S3 het, als je een SMS bericht leest, of zelf aan het typen bent, en het toestel naar je oor beweegt. Zonder verder ook maar iets op je scherm te hoeven doen, belt het toestel de persoon waar je net mee zat te SMSsen.

S Voice

samsung-galaxy-s3-s-voice-e1336333395295-300x183 Zes toffe features van de Samsung Galaxy S3Samsung’s nieuwe S Voice wordt gekscherend ook al de ‘Siri’ van de Galaxy S3 genoemd. Op zich vinden we dit prima, als we Siri dan ook de Vlingo van Apple mogen noemen. Als het puntje bij het paaltje komt zijn het allemaal toepassingen van bekende en bestaamde stem commando toepassingen. Maar het fijne is: ze worden steeds beter! Vlingo op de Galaxy S2 was, nouja, laten we zeggen: geinig, Siri alweer een stuk beter, en S Voice werkt nog beter – check de zogenaamde Woodchuck test waar Siri op faalde. Het grote nadeel: net als Siri spreekt ook de Galaxy S3 vooralsnog geen Nederlands.

sgs3-dropbox-291x300 Zes toffe features van de Samsung Galaxy S3Dropbox

Inderdaad, Dropbox – de al dan niet bekende ‘cloud service’ die jou in staat stelt om bestanden op te slaan in jouw eigen ‘Dropbox’, waartoe je overal toegang hebt: op de PC, laptop, het werk, school, én vanaf je Galaxy S3. Gebruikers van het toestel krijgen 2 jaar lang gratis 50 GB opslagruimte tot hun beschikking – meer dan bij ieder ander toestel, en twee keer zoveel als bij, bijvoorbeeld, de HTC One X.

Nuttig of gimmick?

Over het nut van een mooi groot scherm hoeven we hier niks uit te leggen. De andere features, met name Smart Stay, Direct Call en Smart Alert moeten zich nog bewijzen. Wat denken jullie: nuttig of gimmick?

(n.a.v. ZDNet)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Dr.house zegt

  Arthur, als eerste wil ik dat Vodafone is over de brug komt met een aanbieding.
  Tot op heden weet niemand nog hoe ze dit toestel met een abo gaan combineren.

  Zit bijna aan mijn limiet van verlengen omdat ik dit toestel afwacht.

  Als ik het toestel heb ben ik erg benieuwd, met name Smart Stay zal een uitkomst kunnen zijn. Mits dit weer werkt voor bril dragers (iemand toevallig getest?).

  • Joeri zegt

   Tippie welke voor mij prettig werkt. Combineer je toestel niet altijd met een abo, want als er iets met je toestel gebeurt (wat niet onder garantie valt) tijdens je abo, dan betaal je nog wel de hoge abo-kosten, maar heb je je toestel niet meer. Dus alleen combineren met abo als dat goedkoper is, dan mijn voorgestelde variant.

   • Alain zegt

    Normaal neem ik ook altijd toestel+abonnement.. Ben nu eens gaan kijken om toestel apart te nemen en dan een simonly abonnement. Ik vind echter geen simonly abonnement waar ook goed en snel internet bij zit. Alleen t-mobile heeft een redelijk aanbod. Iemand nog andere tip?

    • Joeri zegt

     Beste Alain, zelf zit ik bij Euphony en dat werkt goed via KPN netwerk en biedt veel. Ps. @ Arthur, reply’s op mijn berichten ontvang ik niet per e-mail. Toevallig zag ik deze reply. Kan ik dat instellen?

     • Arthur Dent zegt

      Hm, goeie vraag – die pass ik door naar de technische dienst 😉

     • Joeri zegt

      Thanks! Het volgen via Facebook werkt wel goed om zodoende de nieuw geposte berichten te volgen.

  • Arthur Dent zegt

   Yep, Vodafone en T-Mobile zijn wat trager met hun proposities – of eigenlijk is KPN/Hi dit keer opvallend snel van de partij. Ik verwacht ze allebei in de loop van komende week in ieder geval.

  • Arthur Dent zegt

   Interessante vraag trouwens, of het ook met bril werkt. Ik zou het op dit moment niet weten, maar hou de vraag in gedachten 🙂

 2. Niels zegt

  Nou die dropbox account had ik niet verwacht. Je zou zeggen dat een android telefoon wel uitgerust zou gaan worden met een 50 gig account van Google Drive.
  Daar ben ik zelf inmiddels ook naar overgestapt en intergreert wel weer fijner in alle google accounts dan dropbox.

  En ik ben ook vooral benieuwd naar de wekker functie. Las ergens dat je ’s ochtends gewoon snooze kunt roepen en dat hij luisterst!! Dat is pas een uitvinding! 😉

 3. Joeri zegt

  Ik lees dat sommige S2 gebruikers niet helemaal overtuige zijn van de S3. Zijn er ook andere toestellen door Samsung aangekondigd? Zoals S2 plus?

  • Arthur Dent zegt

   Nog niet – er wordt al tijden een upgrade van de Galaxy S2 verwacht, maar ik denk ergens dat Samsung nog even wacht. Tenslotte verkoopt de S2 zoals hij nu is nog steeds prima, en in het net-niet-helemaal-top-van-de-markt segment is het nog steeds een van de allerbeste toestellen.

 4. Andre zegt

  sta op het punt een nieuwe smartphone aan te schaffen. Mijn keuze heb ik al een tijdje in het voordeel van de Galaxy Note laten vallen. EN ik vind dat nog steeds. Op dit moment heb je al een Note voor een kleine 450 Euris en dat is toch wezenlijk goedkoper dan de S3 met 599,–. En met de Note heb je ook een hoop Smartphone voor je geld, die bijna net zoveel kan als de S3. 599,– vind ik erg veel geld.
  O ja ben het ook met Niels eens, Google drive werkt erg goed.
  Ik kijk het nog ff aan, wacht nog wat reviews af. Nooit te snel beslissen.

 5. passion fruit zegt

  Ik snap dat gezeur over het scherm van de S3 niet zo. Als je de meeste reacties lees op verschillende techsites zoals tweakers dan zou je denken dat de ogen van die lui net zo goed in kunnen zoomen op het scherm als een microscooplens.
  Ik weet niet hoe jullie je telefoon gebruiken maar het lijkt me sterk dat jullie om de haverklap met jullie neus bovenop het scherm zitten.
  De meeste mensen kijken op een afstand van ongeveer 20 a 25cm naar hun telefoon; op die afstand het verschil kunnen zien tussen een pentile en non-pentile scherm; daar moet je echt wel buitenaardse ogen voor hebben.

  Lekker belangrijk dus dat de S3 een pentile layout heeft; het blijft een super amoled scherm dus goede zwartwaarden en veel contrast en bovendien is de resolutie hoger dan de S2; dat is toch een verbetering hoe je het ook went of keert.

  Mijn persoonlijke mening over de S3: ik ben maar wat blij dat Samsung het lef heeft om zich het afgelopen jaar meer te richten op de software (specifiek voor de S3) dan de hardware. Je kunt wel bleeding edge en top notch hardware stoppen in je smartphone maar als het verder niet goed ondersteund of benut wordt door de software dan heb je er nog geen ruk aan.

  Dit is ook precies de reden waarom de iphone4(S) het zo goed doet. Het gebruiksgemak; de interface; de apps. Eigenlijk alles voelt als goed afgestemd en geschreven voor de iphone.
  Ondanks dat de iphone4(S) het dus aflegt qua specs t.o.v. de android top toestellen (One X, Galaxy S3) zijn de iphone gebruikers zeer te spreken over hun telefoon.

  De innovaties die Samsung nu heeft toegepast op de S3 heet ik dan ook een warm welkom toe want het is mijns inziens de manier om jezelf te onderscheiden van je concurrentie en de positieve gebruikerservaring met de S3 naar een hoger niveau te tillen. Dit is nog maar het begin en ik hoop dat Samsung dus zo doorgaat dan staat ons nog veel moois te wachten voor de toekomst.

  Natuurlijk; softwarematige functies van de S3 kunnen “makkelijk” dmv apps toegevoegd worden ook op andere android smartphones. Maar de S3 heeft het dus wel out of the box. Zonder ook maar 1 app geïnstalleerd te hebben kun je dus wel meteen gebruik maken van die nieuwe functionaliteit.
  Ik heb het idee ook dat Samsung de Custom Roms scene goed in de gaten houdt; functies die vanuit die ROMS aangeboden worden en de gebruikerservaring verbeteren probeert Samsung zo wel mee te nemen bij de ontwikkeling van Touchwiz en in dit geval de S3.

 6. guus kramer zegt

  kan iemand mij bewijzen laten zijn dat er in de s3 gorilla glass 2 in zit?, er staat overal wel zo leuk bij maar ik heb het nog nergens gelezen van samsung of iets dergelijks en op het begin stond het nergens bij dat er gorilla glass 2 in zit! iemand bewijs?

Praat mee