Samsung Galaxy S3 blijkt gemaakt voor muziek

galaxy-s3-geluid-300x213 Samsung Galaxy S3 blijkt gemaakt voor muziekHuh? Wat? Natuurlijk kun je muziek luisteren op de Samsung Galaxy S3 – dat kun je toch al op bijna iedere telefoon sinds een jaar of tien? En tóch is er reden om erg blij te zijn met de geluidskwaliteit van de Galaxy S3. Lees verder waarom…

Hoewel Samsung er tijdens de Unpacked presentatie van de S3 niet zoveel woorden aan vuil maakte, is het interessant om een blik te werpen op de hardware die in het toestel te vinden is met betrekking tot geluid en muziek. Uit opgedoken informatie blijkt  namelijk dat Samsung de Galaxy S3 voorzien heeft van een Wolfson DAC – digital-to-analog converter. Dit is het element dat ervoor zorgt dat digitale informatie omgezet wordt in luisterbaar geluid zoals muziek. En om precies te zijn: dit is niet zomaar de eerste de beste DAC.

samsung-galaxy-s3-wolfson-dac-300x94 Samsung Galaxy S3 blijkt gemaakt voor muziek

Samsung lijkt hiermee de functie van de Galaxy S3 als MP3 speler erg serieus te nemen. De verwachting – wij gaan het uiteraard nog testen – is dus dat muziek luisteren op de S3 een waar genot zal zijn, ook voor de echte liefhebber. Geen fratsen met kunstmatige equalizer instellingen of software matige versterking, maar gewoon een basis component van erg hoog niveau.

Wij zijn benieuwd!

(via @supercurio)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Eejjay zegt

  Opzich niet eens zo heel erg opvallend aangezien de beide voorgangers ook al een vrij goede Wolfson DA-converter hadden.
  Wel mooi dat ze daarmee doorgaan daarentegen!

  • Jeroen zegt

   Dat klopt voor de Galaxy S, maar de S II heeft een Yamaha codec aan boord. Bij lange na niet zo goed als de Wolfson Micro en ook niet geschikt voor de Voodoo Sound extensie van @supercurio. Hiermee ‘unlock’ je namelijk alle audio-features van de WM DAC, zoals Bass Boost, 128x oversampling, anti-jitter etc.

    • zegt

     Oct02Jimbo There are a ton more iPhone photo apps available. I beeivle the quality is the same. I like Apps that keep things simple. Lightbox is my app of choice at the moment. It has the right features, and enough filters (though the current version is buggy on the Galaxy. You have to use the stock Android camera with it for now until a fix is released). Another fav of mine is BeFunky Pro. Totally worth the $ to upgrade. Other than those, I find a LOT of the apps to be campy.

Praat mee