Samsung: Super Amoled gaat langer mee dan Super Amoled Plus

Een van de grote verrassingen bij de onthulling van de Samsung Galaxy S3 was het feit, dat Samsung besloten had om het toestel te voorzien van een Super Amoled beeldscherm, zonder de ‘Plus’ erachter. De ‘Plus’ staat voor een scherm met een zogenaamde RGB subpixel matrix, in plaats van de ‘Pentile’ matrix van een normaal Super Amoled scherm. De eerste heeft, dankzij de manier waarop de individuele pixels worden weergegeven, een scherpere weergave dan de laatste.

Nu heeft Samsung bij monde van Philip Berne laten weten dat de keuze op een scherm zonder ‘Plus’ viel, omdat de beeldkwaliteit van een Pentile matrix over een langere tijd stabieler blijft, dan dat van een RGB matrix – de kwaliteit van de laatste zou over een periode van een aantal jaren sneller achteruit gaan.

samsung-galaxy-s3-hands-on-scherm Samsung: Super Amoled gaat langer mee dan Super Amoled Plus

(afbeelding: MobileBurn)

Op zich zou het best kunnen dat meneer Berne gelijk heeft – de vraag is natuurlijk hoe relevant het is. Hoeveel mensen gebruiken tegenwoordig hun smartphone langer dan drie jaar? Eerder lijkt het een ‘excuus’ omdat Samsung’s onthulling – zonder ‘Plus’ dus – nogal wat wenkbrauwen deed fronsen. Wat dat betreft vinden wij het insider gerucht dat Samsung simpelweg nog niet klaar is om Super Amoled Plus schermen met een HD resolutie in enorme aantallen te produceren logischer klinken. Over het scherm beschikt de Koreaanse fabrikant namelijk wel degelijk – het mysterieuze toestel met codenaam GT-i9500, een ontwikkelaarstoestel voor Samsung’s eigen Tizen platform zou er wel mee uitgerust zijn. Maar erover beschikken, en er op korte termijn tientallen miljoenen van kunnen produceren, op een kwaliteitsniveau dat geschikt is voor het belangrijkste toestel van het jaar – dát zijn twee verschillende dingen.

Overigens wijst MobileBurn – de website op wie Berne zijn uitspraken deed – erop dat ze het scherm van de Galaxy S3 goed bestudeerd hebben, en echt, écht – ze hebben het geprobeerd – geen problemen zagen met het beeldscherm.

(via MobileBurn)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Rick zegt

  ” Wat dat betreft vinden wij het insider gerucht dat Samsung simpelweg nog niet klaar is om Super Amoled Plus schermen met een HD resolutie in enorme aantallen te produceren.”
  Geloofwaardiger? Aannemelijker? Logischer? Anything?

  Maar ik denk dat het een leek niet zoveel uitmaakt of het nou plus is of niet, zonder plus is het nog steeds heel goed.

 2. mitch zegt

  ik hoop het, want bij alle bij mijn schermen (ik heb er 2 gehad) zijn dingen ingebrand,
  een soort raster van donkerdere strepen, meerdere ‘vlekken, de status bar, en het logo van youtube.
  precies dezelfde dingen zijn 2x ingebrand, heb mijn scherm 1 keer laten vervangen, na een week weer hetzelfde probleem

  • Arjan zegt

   Ik heb precies hetzelfde probleem.
   Op witte pagina’s zie ik de logo’s van whatsapp ingebrand samen met het toetsenbord

Praat mee