13 Vragen en antwoorden over de Galaxy S3: MicroSIM, batterijduur, en meer

Via de altijd interessante blog AllAboutSamsung komt een lijst met dertien veel gestelde vragen, en natuurlijk de bijbehorende antwoorden. De antwoorden komen direct van mensen die het toestel reeds in gebruik hebben.

 1. samsung-galaxy-s3-vragen-antwoorden-300x225 13 Vragen en antwoorden over de Galaxy S3: MicroSIM, batterijduur, en meer

  Pop-up Play en Angry Birds Space

  Heeft de Samsung Galaxy S3 een MicroSIM slot? Ja – je zult een MicroSIM kaart moeten halen, bestellen, of zelf knippen om het toestel te gebruiken.

 2. Wiebelt het toestel als deze op tafel ligt, vanwege de afgeronde vormen? Nee, het toestel ligt stabiel op zijn rug.
 3. Werkt Pop-up Play altijd? Ja, zelfs tijdens spellen kun je HD video blijven kijken (of dit handig is, is een tweede).
 4. Hoe werkt het draadloos opladen? Het draadloos opladen werkt niet standaard bij een Samsung Galaxy S3 – daarvoor is een speciale achterklep nodig, die bij het laadstation geleverd zal worden.
 5. samsung-galaxy-s3-led-indicator-settings-223x300 13 Vragen en antwoorden over de Galaxy S3: MicroSIM, batterijduur, en meer

  Notificatie LED instellingen

  Is de notificatie LED programmeerbaar? Deels: meldingen kunnen in de instellingen aan of uit geschakeld worden.

 6. Werkt Smart Stay (de functie waarbij het scherm aanblijft zolang je ernaar kijkt) altijd? Smart Stay kan door de gebruiker in- en uitgeschakeld worden.
 7. Is de Galaxy S3 echt zo duur (700 euro)? Nee, natuurlijk niet, dat is maar de adviesprijs. Voor actuele prijzen kijk HIER.
 8. Is de koptelefoon die bij het toestel zit goed? Ja, deze is behoorlijk te noemen. Om precies te zijn, is het dezelfde die ook al bij de Galaxy Note meegeleverd werd.
 9. Is er een fysieke camera knop aanwezig? Helaas, pindakaas. (Nee dus)
 10. Het scherm van de Samsung Galaxy S3 is flink groot – past het toestel toch in mijn broekzak? Ja hoor, geen enkel probleem – uitzonderingen (tengere, kleine vrouwen met strakke broeken) daargelaten.
 11. Hoe is de batterijduur van de S3? Uit ervaringen met testtoestellen blijkt dat deze vergelijkbaar is met die van de Galaxy Note – beter dus dan die van de Galaxy S2, maar vooralsnog verwachten we geen records.
 12. Moet de batterij eruitgehaald worden om de microSD of SIM kaart eruit te halen? Nee, het toestel zit zo in elkaar dat zowel een microSD kaart, als de SIM kaart verwijdert kunnen worden zonder aan de batterij te komen.
 13. Hoe is de luidspreker van het toestel? Een stuk beter dan die van de Galaxy S2.

(via AllAboutSamsung)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  • Arthur Dent zegt

   Goeie vraag. Vorige jaar deden maandenlang zulke geruchten de ronde over de Galaxy S2 – maar er kwam nooit een Galaxy S2 Mini.

   • Joeri zegt

    Het verschil met de 4S wordt nu wel zo groot, dan ze op veel punten niet meer met elkaar vergeleken kunnen worden. Ze lijken allebei voor een andere doelgroep te gaan.

 1. Guido zegt

  Er moet dus een Micro SIM in, bij de Phonehouse lees ik dat er bij toestellen die alleen MicroSIM aankunnen er eentje word bijgeleverd met je oude nummer. Goede service, anders moet je weer paar dagen wachten en zit je met een half bruikbare telefoon 😛 Nog twee weken tot de release. Wat denk je, zullen de early pre-order people m op de release date krijgen of in de week erna?

 2. Erwin zegt

  Ik mijn S3 gecodeerd en ook mijn SD kaart heb ik codeert, Dit kun je doen bij beveiliging. Nu werkt mijn Bluetooth niet meer in de auto. Is dit bekend? Is hier een oplossing voor?

Praat mee