Samsung Galaxy S3 vragen en antwoorden

Kijk eens wat er vandaag in onze schoen zat! En dat terwijl Sinterklaas toch echt allang en breed weer op het strand in Spanje ligt uit te rusten van zijn jaarlijkse feestje in Nederland.

IMG_20120531_1515151-1024x617 Samsung Galaxy S3 vragen en antwoorden

Omdat wij ons gelukkig prijzen met onze nieuwe Samsung Galaxy S3, hebben we besloten een heuse Q&A te maken hier. Of, in gewoon Nederlands: stel hieronder je vraag, en wij – of een ieder die ook al een Galaxy S3 in huis heeft en zich geroepen voelt – zullen proberen deze op gezette tijden te beantwoorden, vanaf morgen tot pakweg 8 juni.

Dus wil je bijvoorbeeld weten of wij S-Voice echt bruikbaar vinden, of dat het een leuke, maar niet al te handige ‘gimmick’ vinden: vraag het ons gerust! (En vooruit: onze eerste indruk van S-Voice is 80% gimmick, 20% handig).

Wel zouden wij het op prijs stellen als je – indien je hieronder een vraag plaatst – even checkt of iemand anders dezelfde vraag niet al heeft gesteld.

Oké? Barst los 😉

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  • Arthur Dent zegt

   Hij is niet klein 😉 Je moet flinke handen hebben om alles met één hand te kunnen bedienen. Maar door de vorm heb je niet het gevoel een enorme plaat in handen te hebben.

  • Noes zegt

   Ik vond een foto van mezelf maken best lastig. Hij is daarvoor erg groot. Mis dan toch een fysieke knop.
   Je hebt wel de optie om de front camera te gebruiken, dan gaat dat wat makkelijker maar is de kwaliteit natuurlijk niet goed.

   Misschien moet ik daar nog ff handig in worden

   • ItsME zegt

    Je hebt 2 camera’s, voor en achter. Als je een foto van je zelf wilt maken kan je gewoon de camera nemen aan de voorkant en dan zie je je zelf nog eens als je een foto maakt 🙂 vergeet alleen geen DUCKFACE te doen he 🙂

   • Dennis zegt

    Je kan stembesturing inschakelen en dan kan je met de woorden shoot, capture etc een foto laten maken. Je ziet alleen niet wat je op de foto neemt.

    Gr dennis

 1. Mijn moeder zegt

  – Wanneer je een webpagina hebt geopend en je opent bijvoorbeeld whatsapp en daarna weer internet staat deze webpagina dan nog steeds open of moet deze opnieuw laden?
  – Is er bij de muziekspeler de optie om te sorteren op mappen?

  • Arthur Dent zegt

   Zolang je niet tig dingen gaat doen voordat je weer teruggaat naar de browser, blijft de pagina gewoon open staan en hoeft niet opnieuw geladen te worden.

   De muziekspeler heeft een ‘Mappen’ weergave die alfabetisch wordt weergegeven.

 2. Frank zegt

  Ik vind de S2 zonder beschermhoes erg glad. Voor je het weer vliegt ie uit je hand 😉 Hoe is dat met de S3? Meer grip, of een hoesje nodig?

  • Arthur Dent zegt

   Nee, de achterkant oogt glanzend, maar voelt niet heel glad aan (polycarbonaat). En door de rondere vorm heb je juist een betere grip dan bij de Galaxy S2. Voor de grip heb je zeker geen hoesje nodig, denk ik.

 3. Yvonne zegt

  Enig idee hoe krasvast het scherm is? Heb ik straks (ik wacht op mijn blauwe…) een screenprotector nodig of niet?

  • Arthur Dent zegt

   We hebben het nog niet getest 😉 Maar op mijn ‘oude’ Galaxy S2 heb ik ook nog geen krassen – zonder screenprotector – dus ik verwacht dat er niet makkelijk krassen op zullen komen. Als je veel met scherpe voorwerpen omgaat is een screenprotector natuurlijk wel een goed idee…

  • Doug zegt

   Ik heb 2 echt minieme krasjes staan en ben zorgvuldig ermee , geen idee hoe die erop gekomen zijn , heb voor alle veiligheid een screeprotector besteld.

   • Travis zegt

    Ik ben er superzuinig mee en heb ook al 2 krassers op de voorkant, en ik zou niet weten waarvan 🙁 dus krasvrij is het zeer zeker niet! Ook loopt t vergrendelingsscherm vaak vast, dan doet is niets meer…

  • ItsME zegt

   ALs je goed resource doet.. zie je dat als het goed is wat ze zeggen dat het kras vrij is…

   Type anders even bij youtube. Galaxy s3 screen of Gorilla glas 2

 4. zegt

  Goedenavond,
  Hoe krijg ik mijn gegevens die nu op de S2 staan op de S3.
  Ik heb een Gmail account maar daar staan niet de telefoonnumers in.
  Zou alles wel van de S2 op de S3 willen hebben.
  Hoor graag van jullie.
  Met vr gr,
  Jan

  • Arthur Dent zegt

   Je kunt je contacten naar je Gmail account zetten, dan hoef je op de S3 je alleen aan te melden, en dan zijn je contacten automatisch overgezet. Hangt er verder een beetje vanaf welke gegevens je precies wilt overzetten. Normaal gesproken neem je natuurlijk ook je SIM kaart mee, maar de kans is groot dat je een nieuwe SIM kaart moet halen voor de S3, want deze heeft een MicroSIM slot.

   • Dr.House zegt

    Als je wel al contacten op je micro-sim hebt staan en je dan aanmeld bij G-mail heb je ze dubbel.
    Of zoals ik nu 3 dubbel…. 😉

     • zegt

      ik kan juist geen contacten koppelen en vind dat erg vervelend. de eerste 2 contacten deden het wel en nu niet meer. als ik een gmail van iemand in me telefoon heb staan en ik had hem als op de SIM kaart staan, dan kan ik deze niet koppelen. contacten op de SIM card hebben de functie “koppelen” niet. en de gmail contacten kan ik alleen met andere gmail contacten koppelen. maar 2 mensen heb ik er wel in staan met de gmail en de SIM en de whatsapp gegevens 🙁 kan me iemand helpen? dat zou echt fijn zijn

      groetjes ;o)

     • Raimond zegt

      Je kunt voor het overzetten van contacten van live, gmail prima pas downloaden die daain voorzien. Ik heb ze overgezet vanaf live en daarna in gmail bekeken en de dubbele weggedaan. Dit met mijn desktop. Aansluitend gmail via je je telefoon…importeren en 260 contacten overgezet.

     • Sanne zegt

      Hai, ik heb mijn s3 nu denk ik een maand. Toen ik hem kreeg, had ik er ook meteen een nieuwe micro simkaart bij. Alleen nu zegt mijn telefoon ineens dat ik er geen sim in heb. Heb hem uitgezet sim er uit en erin, maar tevergeefs. Ook werkt hij wel in andere toestellen. Is mijn telefoon stuk?

 5. Technocrat zegt

  Hier komen ze dan;

  – wordt de telefoon (heel) warm als je aan t multitasken bent?

  – hoe lang gaat de batterij mee als je bijv. tegerlijkertijd
  a.) aan t surfen bent,
  b.) meerdere applicaties tegelijkertijd in de achtergrond hebt runnen,
  c.) GPS hebt aanstaan,
  d.) Wi-Fi hebt aanstaan,
  e.) scherm helderheid op z’n helderst hebt (nodig voor overdag in de zon)

  – hoe snel is ’t toestel met bepaalde handelingen, zoals bijv. email ophalen, als je bovengenoemde aan ’t doen bent?

  – hoe doet Google Earth het?

  • Doug zegt

   Toestel wordt bij mij aan de onderkant ietsjes warm bij intensief gebruik. De batterij houdt het goed vol moet ik zeggen maar zo intensief als jij vraagt is het nog niet geweest. Ik heb constant wifi + mobile data aanstaan surf redelijk mijn helderheid staat ook 75% en kom de dag rond , multitasking is geen probleem het toestel blijft snel werken . Hopelijk kon ik je iets helpen.

    • steven van toor zegt

     Ik heb gister met aardig heftig gebruik 14 uur gedaan van helemaal vol totdat hij uitviel. Ik had eigenlijk wel iets meer verwacht maar afgaande op de hoeveelheid dingen die ik ermee heb gedaan is het erg netjes

  • Arthur Dent zegt

   Qua warmte hebben we nog weinig gemerkt – veel minder dan bijvoorbeeld op een Galaxy S2. We hebben het toestel nog te kort om zinvolle uitspraken te doen over allerlei wilde combinaties van bezigheden en verbindingen die aan of uit staan, maar we komen hier later op terug! Overigens: het toestel is snél. De Galaxy S2 voelt sloom, als je een tijdje met de S3 hebt gespeeld 😉

   Google Maps doet het prima, en is fijn op zo’n groot scherm. Google Earth is een ander verhaal 😉

 6. AJ zegt

  Kan je ‘m via usb als diskdrive aan je pc hangen?
  Hoe snel gaat het laden van foto’s als je zegmaar 500 pics in een mapje hebt staan?

  • Arthur Dent zegt

   Als USB opslag aansluiten is geen probleem. Zo gauw we pakweg 500 foto’s hebben gemaakt zullen we eens kijken hoe snel hij deze kan overzetten 😛

   • Technocrat zegt

    Owja, hoe snel is de camera eigenlijk? Ik bedoel, moet je net zo lang wachten als de cam app geladen is als bij de S2? (bij mij duurt dat soms net iets te lang als ik ff snel een fototje wil maken)

 7. Roger zegt

  Als je muziek afspeelt, zie je dit dan ook op het lockscreen? En zo ja, welke opties zijn dan beschikbaar vanaf het lockscreen?

   • Arthur Dent zegt

    Inderdaad, de standaard muziek app verschijnt wel in het notificatie scherm, maar niet op je lockscreen. Maar daar zijn stapels andere (en betere) muziek apps voor te vinden (zoals Winamp)

 8. Rowan zegt

  Ondersteund de telefoon ook een N wifi? Mijn galaxy s 1 doet dat namelijk niet!
  Kan je ook in de telefoon een maximaal data limiet instellen?
  Merk je veel van het sneller laden van browser pagina’s?

  • Ruben zegt

   Ik heb ook een S1 en N wifi werkt prima hoor, ik heb thuis alleen een netwerk en kan altijd zonder problemen erop komen.

  • Arthur Dent zegt

   Ja, de browser is echt heel snel – dat merk je absoluut. Data limiet instellen kan ook, daar zijn speciale instellingen voor – je kunt een waarschuwing instellen, en een absoluut limiet.

   • rowan zegt

    even voordat ik de telefoon ga bestellen! de telefoon ondersteund dus wel een 120 MB N-WIFI?
    alvast bedankt voor de andere vragen te beantwoorden!!

 9. Niels zegt

  Overigens is de S3 nu ook bij de Phonehouse los 599,- Misschien interessant voor iedereen net als ik die hem toch liever in een winkel haalt!

 10. Rick zegt

  – Volgens de S3 handleiding zou je via [Application List -> Phone -> Call settngs] de mogelijkheid moeten hebben om “Internet Calling” in te stellen (bellen via Voip/SIP)? Bij de S2 was de voip/sip mogelijkheid door samsung vewijderd. Is dit bij de S3 wel mogelijk ?

  – Is “HD voice” standaard op de S3 geactiveerd ?

 11. Bas zegt

  Weet iemand waarom op de s3 alleen het samsung toetsebord zit en niet zoals de S1 en S2 nog een andere toetsebord ik was er namelijk nogal gewend aan de andere en nu moet ik het doen met de samsung toetsebord het went wel weer natuurlijk 😉

  • Arthur Dent zegt

   Bedoel je Swype? Die heb ik hier ook niet standaard erop zitten, maar je kunt ‘m zelf prima downloaden via http://beta.swype.com/ (even registreren, installer downloaden, en als Swype dan geïnstalleerd is kun je een Nederlands taalpakket installeren).

   • zegt

    Misschien vind je hier wat je zoekt? (Moet nog wachten op mijn toestel, heb ’t dus nog niet kunnen testen…)

    //www.galaxyclub.nl/samsung-galaxy-s3-swype/

    mvg,
    Steve

 12. Lennard zegt

  kan iemand mij vertellen hoe ik mijn kleuren van negatief naar normaal krijg ik weet niet meer hoe ik dat gedaan heb……..

  • Arthur Dent zegt

   Arabisch ziet niet standaard in het talenpakket van de S3 helaas (je kunt wel een Arabische ‘language pack’ vinden in Google Play)

 13. Hicham zegt

  Sorry ik wou je vragen door middel dit te downloaden Arabische ‘language pack kan je dan arabisch lezen op webbrowser thnx voor de antwoord

  • Arthur Dent zegt

   Ow, op die manier. De browser kan standaard wel Arabisch weergeven, daar hoef je niks voor te doen. Het is alleen iets lastiger als je het hele toestel om wilt zetten naar Arabisch.

 14. Thomas zegt

  Als je met de camera een foto maakt met de flits aan, is er dan wel enige vorm van ‘vertraging’? Of is het gewoon hetzelfde als zonder flits? En kan je de flits ook aanzetten zonder een foto/video te maken, als het bijvoorbeeld donker is?

  • Arthur Dent zegt

   Foto maken met flits duurt iets langer omdat hij opnieuw scherp stelt met de flitser aan. Ik denk dat je flitser ook gewoon zomaar aan kan zetten, maar dan dmv een losse app – in de camera zelf kan dit niet.

   • Arthur Dent zegt

    Toevoeging: er is een widget genaamd ‘Hulplamp’ (ja, echt), da’s in feite gewoon een switch waarmee je de flitser vanaf je homescreen aan en uit kunt zetten

 15. deborah zegt

  ik vind dat het geluid klote is als je aan het bellen bent heeft iemand dat ook of moet ik wat veranderen in instellingen ofzo ???? op luidspreker is het iets beter …help help

  • Arthur Dent zegt

   Er zijn heel veel manieren om dat geluid naar eigen smaak in te stellen. Ga naar Telefoon, dan Menu knop, Oproep instellingen -> Extra instellingen -> EQ toon tijdens gesprek óf Aangepaste EQ.

   Maar uiteindelijk heeft de geluidskwaliteit van het gesprek met allerlei factoren te maken (telefoon van je gesprekspartner, verbinding zelf, netwerk, etc.)

  • Arthur Dent zegt

   Instellingen -> Beveiliging -> Lock screen opties -> Sneltoets (op het woord zelf, niet op de ‘switch’ die erachter staat)

  • Arthur Dent zegt

   Hm, dat is dezelfde error die mensen kregen die S Voice op een Galaxy S2 of Galaxy Note hadden geïnstalleerd nadat Samsung het gebruik ervan op toestellen andere dan de S3 had geblokkeerd. Maar hoe deze error op een S3 zelf ontstaat: (nog) geen idee.

 16. kokeworst zegt

  waar kan ik de flip-cover, en scherm folie. het beste bestellen? en heeft iemand al een flip cover? hoe bevalt deze?

 17. Gert zegt

  Hey, ik heb een aantal vraagjes.
  Zelf heb ik het toestel niet besteld (heb de centen niet), dus om te beginnen:
  – Is dit toestel geschikt voor een 14 jarige?
  – Is het slim om via een website (typhone etc.) er één te halen -> dit de beste deal http://www.typhone.nl/gsm/samsung/galaxy-s3-i9300-white#?BestDeal=Soort:Aanbieding$$Identity:11120&AbonnementenTonen=True ?
  – Dat het een beest van een telefoon is snap ik wel, maar hoe zit het met muziek? Hoor je de diepe bas etc.?
  – Voor goede bescherming, is een martin fields screen protector twin pack en een flip cover een (zeer) goede bescherming als combi?
  Sorry voor zo’n grote lijst! :/

  • Arthur Dent zegt

   – Ik geloof niet dat er een leeftijdsgrens aan dit toestel zit 😉
   – Het voordeel van online winkels zoals Typhone is dat ze soms net wat goedkoper zijn dan bijvoorbeeld de grote providers. Het nadeel is dat ze, in tegenstelling tot juist providers zoals Vodafone of T-Mobile geen echte winkels hebben waar je met je toestel naartoe kunt mocht er iets niet goed gaan, zeg maar.
   – Geluidskwaliteit van de Galaxy S3 is flink beter dan bijvoorbeeld van de Galaxy S2. De hardware voor het geluid zorgt is erg goed in de S3. Uiteindelijk staat of valt je geluidskwaliteit natuurlijk ook met de kwaliteit van je koptelefoon – de meegeleverde koptelefoon is best goed, maar het is geen topkwaliteit Zennheiser headset, zeg maar.
   – Zelf denk ik dat een screenprotector én een flipcover wat veel van het goede is… als je tenminste een beetje normaal met het toestel omgaat. Persoonlijk vind ik een flipcover fijner dan een screenprotector, maar dat is een kwestie van smaak. Als je allebei neemt is er inderdaad wel sprake van een zeer goede bescherming.

   • Gert zegt

    – Als ik um heb, hopen die ie in mijn broek past 🙂
    – Als er iets fout is, moet ik hem opsturen? 🙁
    – Ik ben bang, net zoals bij mijn vorige smartphones, 1 kreeg opeens een barst in mijn broek, ander liet ik hem per ongeluk vallen (toen ik bezig was), had ik een lelijke kras. Kan dat Gorilla glass 2 dat aan zonder kras?
    – Waarom vind je een screenprotector minder fijn dan?

    Alle gestures en kort S Voice in de verschillende talen,
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=edbhVsWdngo

    • Arthur Dent zegt

     – In je broek past ie wel (of jij er dan nog in past is een tweede 😉
     – Als je ‘m bij een online winkel (dwz. niet bij één van de providers) koopt moet je ‘m meestal opsturen als er iets niet in orde is, inderdaad
     – Gorilla Glass is behoorlijk krasvast, maar natuurlijk niet absoluut. Zo’n flipcover beschermt daar wel goed tegen
     – Een screenprotector is in feite een extra laag tussen jou en het beeld, dus in principe heb ik dat zelf liever niet (maar het blijft een kwestie van smaak uiteindelijk)

 18. Bas zegt

  Hey nog een klein vraagje ik heb een galaxy tab 10.1 en daar heb ik asphalt 6 op maar op de s3 kan ik alleen maar asphalt 5 downloaden zouden de gameloft spellen dan allemaal later komen op s3 ?

 19. lisette zegt

  Ik heb net een dropbox geopend. Maar ik krijg maar 2,5 GB. en niet de beloofde 50 GB,. Weet iemand hoe ik die gratis 50 GB kan krijgen?

   • lisette zegt

    Yeah het is gelukt, ik moest eerst het hele lijstje afwerken, dropbox installeren, vrienden toevoegen, etc…. en daarna kreeg ik een mailtje met de extra 48 gb. 🙂

  • Arthur Dent zegt

   In principe kun je iedere zgn. capacitieve stylus gebruiken (een normale stylus werkt niet op een capacitief scherm)… of Samsung’s eigen C-Pen beter werkt, hebben we nog niet kunnen testen.

 20. Stevens zegt

  Goeiemorruguh,

  Gister de witte mogen ontvangen en moet zeggen: wat ’n apparaat! Ik dacht ’n sd-card besteld te hebben, maar die zat er niet bij! In m’n Galaxy 1 had ik wel ’n sd-card. Nu vraag ik me af: kan ik die in de SIII ook gebruiken?

 21. Bianca zegt

  Hai, ik heb een vraagje. Is het mogelijk om het mailadres te wijzigen van de Play Store? En zo ja hoe doe je dit dan?

  Bianca

  • Arthur Dent zegt

   Je kunt helaas niet alles van één account overzetten naar een nieuwe account. Wat je wel kunt doen is een nieuwe account aanmaken, en de oude ernaast blijven gebruiken inclusief alle apps die daarbij horen (in de Play Store: Menu -> Accounts).

 22. Nicky Ghys zegt

  Ik had graag geweten of er een mogelijk is om je gedownloade apps op je geheugenkaartje te zetten.
  Zover ik kan zien vind ik nergens een optie om deze over te zetten, ik zou dit echter wel handiger vinden, blijft het intern geheugen zoveel mogelijk gespaard…

  Alvast bedankt !

 23. Swen zegt

  Is er eigenlijk al wat bekend over de aankomst tijd van de blauwe versie? De ene site zegt 2 weken maar de andere site heeft het over 5 weken

 24. Marc zegt

  Heeft iemand enig idee hoe ik de contacten van mijn Sony Experia overzet naar de G3??
  Vandaag net de G3 opgehaal…ff wennen, maar dat is natuurlijk altijd zo!

  • Arthur Dent zegt

   Hangt er een beetje vanaf welke Xperia het is…

   Als het een Xperia is die ook op Android draait kun je je contacten opslaan naar je Google account, en vandaar weer synchroniseren op je S3.

   Mocht je een oudere Xperia hebben die nog op Windows Mobile draait, moet je je contacten synchroniseren met bijvoorbeeld Outlook op je PC, en van daaruit exporteren naar .CSV bestand – deze kun je dan in Google Contacts (https://www.google.com/contacts) weer importeren naar je Google account, waarna ze ook in je S3 beschikbaar zullen zijn.

 25. lisette zegt

  Een vraagje: vinden jullie dat de S3 buiten ook moeilijk af te lezen is of kan je dit nog ergens instellen dat het beter te lezen is buiten in het daglicht/zonlicht?

  • Arthur Dent zegt

   De helderheid die de Galaxy S3 automatisch instelt is, tja, niet zo helder. Misschien helpt het iets als je ‘m handmatig instelt (Menu -> Instellingen -> Display -> Helderheid -> Helder automatisch uitvinken, en zelf met schuifbalkje instellen). Maar het scherm van de S3 is sowieso niet superfel, die indruk delen wij.

  • Adriaan zegt

   Als je internet opent klik je op links van de munu knop.Dan ga je naar helederheid en kleuren, dan heb je 4 opties.
   -standaard
   -niveau 1
   -niveau 2
   -niveau 3

   En automatisch uitvinken

   Dit is de andere dan in de instellingen.

   Perfect beeld met alles

   Succes

 26. maarten zegt

  Is er ook, net zoals op de S2, dat wanneer je in de browser op het scherm drukt de adresbalk meteen in beeld komt? Nou moet je helemaal naar boven scrollen om een ander webadres in te tikken. Of zou je in kunnen stellen dat je op de bovenkant tikt hij naar de top van de pagina gaat?
  Alvast bedankt voor de tips.

  • Gert zegt

   Zelf weet ik niet hoe het zit, maar wat als je op die captive knop links onder klikt?
   Bij mij komt er dan de adresbalk. Klik je daarop voor je nieuwe link

 27. Galaxy zegt

  Als je die 50 Gb dropbox hebt. Je hebt je foto’s daar op gezet vanwege de ruimte ofzo en je wilt die foto’s weer zien, kost het dan (m)b’s om ze te openen?
  En kun je dan je foto’s daar automatisch op zetten als je een foto hebt gemaakt?

  • Arthur Dent zegt

   Die 50 GB is de opslagcapaciteit die je tot je beschikking hebt – het openen van opgeslagen bestanden zoals foto’s kost je daar niets van (ze staan er al in, tenslotte). Je kunt vanuit de Gallerij foto’s direct naar je DropBox uploaden.

 28. Rob zegt

  Weet iemand of je een ww kunt instellen voor je je e-mail opent? Er zitten wel eens meerdere mensen op mijn telefoon die niet al mijn e-mails hebben te lezen ;).
  Ik had al wel een app gevonden die je apps beveiligde via ww maar deze was volgens mijn virus-scanner niet veilig dus die heb ik er af gegooid.

  nog eentje:
  Als ik wifi en mobiele gegevens heb uitstaan lijkt het wel of ik geen gps verbinding krijg. Heb je hier internet verbinding voor nodig of ligt het eraan dat ik binnen zit of iets dergelijks. (en ja, ik heb mijn gps aanstaan)

  • Arthur Dent zegt

   Er zijn in de Play Store redelijk wat apps te vinden die jouw apps afzonderlijk van een beveiliging kunnen voorzien. Welke je hebt geprobeerd weet ik niet, maar er zitten zeker wel betrouwbare apps tussen. Wel hebben dergelijke apps nogal wat permissies nodig, waar sommige anti-virus apps argwanend tegenover staan. Op zich terecht, maar dat is de prijs voor zo’n third-party beveiliging.

   Ook kun je je volledige toestel coderen. Dit is een nogal grondige aanpak, en meer bedoeld om mensen buiten jouw toestel te houden, dus als je mensen er wel mee wilt laten spelen is het niet zo handig (zie verder Instellingen -> Beveiliging -> Apparaat coderen).

   GPS zou op zich ook moeten werken zonder internetverbinding. Echter, Google Maps heeft deze wel nodig om iets te kunnen tonen (tenzij je een kaartgebied vooraf hebt opgeslagen). Ow, en binnenzitten is wel funest voor de werking van GPS ja, dus als je het alleen binnen hebt geprobeerd: daar ligt het aan! 😉

 29. rowan zegt

  Nog even een vraagje!
  Mijn Samsung Galaxy s1 kan je bijna alles mee doen en het scherm barst nog steeds niet?
  zal dit ongeveer net zo zijn als de s3 ( zelfde bouw?)

  nog 1tje dan
  Hoe zit het met externe bedrijven hoe snel zullen hun de telefoon op voorraad hebben? (die de telefoon wel leveren maar voor de rest geen verband hebben met telefonie) (wit!)

  • Arthur Dent zegt

   Het scherm – dwz de glasplaat die de voorkant van het toestel bedekt – is wel een stuk groter op de S3, dus in principe ook wel wat kwetsbaarder. Een beetje voorzichtigheid is dus niet misplaatst 😉

   Wat voor bedrijven denk je dan aan? Saturn, Mediamarkt, etc? Als ze ‘m nog niet hebben, zal dat toch niet al te lang meer duren, lijkt mij.

   • rowan zegt

    Nee niet in die opzicht,
    beetje lastig uit te leggen! me ouders hebben een eigen zaak, en hebben een leverancier waar we tv`s en witgoed vandaan halen! hun leveren ook de samsung gelaxy s3, maar leveren voor de rest niets met abbonomenten!
    zal samsung pas aan aan dit soort groothandels leveren als alle andere leveranciers al bevoorraad zijn?

     • rowan zegt

      Dit vind ik toch wel heel grappig!
      ik bel de leverancier met de vraag of de witte al binnen is!
      krijg ik als antwoord: nee de witte niet maar de blauwe hebben we wel al op voorraad.

      (niks van toevoeging, maar dacht ik zeg het even op de site! neem aan dat het nog de oudere versie blauw is!)

 30. Stephanie zegt

  Als ik een foto in dropbox open staat er onderaan de mogelijkheid om de foto naar de ‘galerie’ te exporteren, zodat je de foto bijvoorbeeld als achtergrond kunt instellen. Maar als ik dan later terug ga naar ‘galerie’ staat de foto er niet meer. Is het mogelijk om foto’s van dropbox aan je galerie toe te voegen of moet dit op een andere manier? Zo ja, hoe dan?

  En als ik in mijn inbox ben van gmail en ik wil terug naar het begin van de lijst dan lukt het niet met 2 keer tikken (bovenaan) hoe werkt dit?

  • Arthur Dent zegt

   Als je ‘m exporteert naar de Gallerij open je de foto alleen maar met de Gallerij app – je slaat ‘m niet op op je S3. Daarvoor moet je ‘m exporteren naar SD kaart (dan kun je ook een map kiezen waarin de foto opgeslagen moet worden).

   Die ‘twee keer tikken truc’ werkt niet in iedere lijst – ervanuit gaande dat je ‘m wel hebt geactiveerd (Instellingen -> Beweging -> Tik voor top)

 31. Domien De Clercq zegt

  Hoe zit de communicatie met uw home / work pc? (windows of mac)
  Bij de S2 waren er veel problemen omtrent bluetooth…
  Rechtstreekse communicatie met outlook was ook al niet mogelijk…

  • Arthur Dent zegt

   Tot nu toe geen problemen met de communicatie met een Windows PC. Je zou een app als MyPhoneExplorer kunnen gebruiken om allerlei synchronisatie mogelijkheden eenvoudig binnen handbereik te hebben.

 32. Thisj zegt

  Ik heb zelf de galaxy s 1 en nu ben ik daar niet altijd even tevreden mee geweest. Dit lag vooral aan de vaak vele lagg. Nu weet ik dat dat bij de s2 al bijna niet meer het geval was maar in vergelijking met apple toch nog vaker voorkwam.

  Nu ben ik dus benieuwd of dit helemaal verdwenen is of dat er toch nog af en toe lag is of rare dingen gebeuren zoals fouten bij het lockscreen, haperende teksten ( bij het intypen) enz.

 33. Luuk zegt

  Weet iemand hoe je..
  ..kan instellen dat je direct de camera opent als je je vinger tegen het lockscreen houdt en de telefoon in ‘landscape modus’ draait?
  .. een ‘burst shot’kan doen met je camera?

  Alvast bedankt!

 34. Jappert zegt

  Hi,

  Ik heb de witte S3 nu een dag in mijn bezit. Ben er zeer content mee op een puntje na:

  De kleur instelling van de mail client is heel donker. Als je buiten staat is het bijna niet te lezen. Iemand een idee hoe je dit kan aanpassen?

  Alvast bedankt,
  Jappert

  • Arthur Dent zegt

   Voor zover ik weet kan dit – helaas niet. Je kunt wel in de Play Store zoeken naar een email app met een betere leesbaarheid (zo uit mijn hoofd zouden bijvoorbeeld MailDroid of Enhanced Email wel goede alternatieven kunnen zijn)

 35. Mark zegt

  Mijn S3 is top! Maaar toch vind ik hem niet zo snel als hij zou moeten zijn. Browser is toch wat traag(niet veel sneller als mn S2). Bovendien als ik terugkeer naar mn startscherm van waar dan ook in mn phone laat hij een app loos scherm zien. Pas na een 2 sec komen alle apps tevoorschijn..oftewel hij moet ze eerst laden. Nou dat noem ik nou geen snelheid! Voor de rest top en vloeiend. Maar dit vond ik toch wel tegenvallen. Helaas!! Hebben meer S3’s hier last van??

  • Arthur Dent zegt

   Zelf heb ik er geen last van, maar ik heb er bijvoorbeeld op het XDA Forum over gelezen. In sommmige gevallen zou het helpen als je S-Voice deactiveert (indien je deze niet gebruikt). Ga daarvoor naar Instellingen -> Applicatiebeheer -> selecteer de tab ‘Alles’, zoek S-Voice in de lijst, selecteer deze en tik op ‘Uitzetten’. Maar zoals gezegd, dit is ‘van horen zeggen’, heb er zelf geen ervaring mee.

   • Mark zegt

    Ik moet zeggen, ik heb hem nu helemaal uitgezet en weer aangezet. Het lijkt nu wat vloeiender te gaan. Geen trage reactie meer bij het terugkeren naar het startscherm. Zelfs de browser lijkt sneller te zijn. Wat een power down/on allemaal niet kan doen;-). Dames en heren, de Galaxy S3 is een waar genot!!! Nog niet in bezit…kopen!!! Laatste vraag… nog goede games waar de S3 op zn best is?? Bedankt Arthur voor je reactie!!

 36. Doug zegt

  Heeft iemand last van ” hoog ram ” gebruik ? Als ik men toestel een tijdje niet herstart zit ik meestal tussen de 650 gebruikte ram op 780 , dit lijkt me toch wat hoog . Ik sluit altijd alles af en doe vaak ook eens een clear ram maar op den duur sluit hij hoogstens nog 2 of 3 applicaties en blijft het ram gebruik hoog. Bij het opstarten is ram gebruik tussen 350-450 .

  • Arthur Dent zegt

   Laat je niet teveel leiden door het RAM gebruik. Dit is namelijk niet wat er op dit moment actief in gebruik is, maar wat er door het toestel gebruikt wordt om alle apps die openstaan snel oproepbaar te houden. Veel van deze apps doen helemaal niets als ze niet actief zijn, zitten ook niet in de weg, en worden afgesloten op het moment dat een andere app geheugenruimte nodig heeft – maar je ziet ze wel in je geheugengebruik opduiken.

 37. Lucienne zegt

  Hallo, ik werk met de galaxy S2 en Tablet 10.1. Vraagje: Is het aan te raden om op beide apparaten een virusscan te installeren. Zo ja, welke is dan de beste en vertraagt hij ?
  Dank voor je reactie.
  Groetjes,
  Lucienne

  • Arthur Dent zegt

   Zolang je niet in het wilde weg vage apps gaat installeren is de kans op virussen eigenlijk minimaal. Mocht je toch zekerheid willen zijn gratis virusscanners zoals Avast en AVG prima opties – en je merkt er verder weinig van in het dagelijks gebruik (met name even als je een nieuwe app installeert).

 38. LvW zegt

  Als ik wil verbinden met een nieuw (beveiligd) wifi netwerk is de ‘verbind’ button grijs ipv wit ennkan ik m dus niet aanklikken. Ik kan dus niet meer verbinden met nieuwe wifi netwerken.. Het blijft grijs ook na het intypen van het (juiste) wachtwoord.

  Weet iemand hoe dit komt en wat ik eraan kan doen?

  • Arthur Dent zegt

   Het kan zijn dat het toestel een wachtwoord van tenminste 8 tekens verwacht – en dat je pas kunt verbinden nadat er 8 tekens zijn ingevoerd.

 39. beetje40 zegt

  Hallo net een galaxy s3 gekocht, wil op internet maar merk als ik die aan zet dat internet heel erg donker wordt weergegeven. Wie weet hier een oplossing voor?????

 40. Erwin zegt

  Een paar vraagjes over demo video 4: http://www.youtube.com/watch?v=w9HlXV_FvBI&feature=player_embedded
  1) in het begin zie je een docking station. Hoe werkt dit in combinatie met een flip cover?
  Zit die cover niet verschrikkelijk in de weg?
  2) Op 0.15 seconden zie de flip covers in verschillende kleuren. Waar kan je deze bestellen?
  2.1) ik heb op verschillende fotos gezien dat de kleur van de flip cover iets anders is dan de telefoon (we hebben het over de blauwe variant) Hebben jullie hier ook ervaring mee of zijn de kleuren precies hetzelfde?
  3) Ook komt de draadloze lader aan bod. hier staat bij onder de tekst in het ”*requiers wireless charging back cover” Zijn alle officiële flip covers van samsung geschikt voor t draadloze opladen?
  Is al bekend of deze lader 1 tel aan kan of dat je er 2 op kan leggen?
  4) Ergens heb ik een filmpje gezien waarbij de s3 voor het eerst aan ging. Toen moest die persoon van alles invoeren (waaronder een dropbox account gok ik)
  Als ik de simkaart eruit laat, ik zet hem aan en sla alles over, moet ik alles opnieuw invullen als ik hem uit en weer aan zet (nog steeds zonder simkaart)
  5) op 9 juni, 16:40 heeft doug een reactie geplaatst. Is het nodig dat een smartphone om de zoveel tijd uitgezet moet worden? (eerste keer dat ik een smartphone ga nemen)
  6) Het led lampje bevat verschillende kleuren, hoe valt dit in te stellen?
  7) Welke virusscanner is aan te raden voor voor deze telefoon?
  8) Hoe werkt de nfc chip? moet je eerst nog wat instellen voordat je via nfc met de s3 kan betalen?

  Thx 🙂

  • Arthur Dent zegt

   1) ik neem aan dat daar over na is gedacht – de flipcover vervangt deels de achterklep van het toestel, dus dat scheelt in ieder geval wel iets qua omvang
   2) bij mijn weten zijn de flipcovers binnenkort bij meerdere winkels leverbaar – maar nu nog niet
   2.1) ik kan alleen iets zeggen over de witte – ja, die is net zo wit als een witte S3, maar dat is dan ook de makkelijkste kleur
   3) de speciale achterklep wordt bij de draadloze lader geleverd – of er ook een flipcover komt met een speciale achterkant hiervoor weet ik op dit moment niet (heb ik nog niet gezien in ieder geval)
   4) nee hoor, je kunt alle accounts al instellen, en dat wordt allemaal netjes opgeslagen
   5) nodig is het niet, maar net als op een computer kan een keertje opnieuw starten met een fris systeem prettig werken
   6) de kleuren kun je niet instellen (tenminste niet standaard), wel bij welke gebeurtenissen de indicator oplicht (Instellingen -> LED indicator)
   7) uit tests blijkt dat de gratis antivirus app Avast! één van de beste is (te vinden in de Play Store)
   8) het probleem met betalen via NFC is dat dit eigenlijk nog nergens kan. Verder gebruikt het toestel NFC met name met de S-Beam feature, waarmee je snel en makkelijk bestanden kunt uitwisselen tussen twee S3’s – daar hoef je verder weinig voor te doen, behalve deze in te schakelen (Instellingen -> Draadloos en netwerken -> S Beam)

 41. A zegt

  Hoe kan ik de galaxy S3 aan een Mac computer verbinden? De USB-kabel is aangesloten, op de telefoon krijg ik het bericht: Verbonden als een externe opslag. Ook heb ik de aanbevolen applicatie Android File Transfer op mijn Mac gedownload, maar nog steeds wordt er op de computer niks herkend.. Alvast bedankt!

  • Medah zegt

   Als je de usb kabel aansluit en je notificatie scherm opent zie je ‘tik voor overige usb opties’.
   zet hier je telefoon in camera modes (PTP) inplaats van media apparaat (MTP).

 42. Galaxy zegt

  Hey,
  Ik heb een vraagje dat al eens aan bod is gekomen,
  Kunnen apps ook naar de sd-kaart worden verplaatst?
  Ik had daar ooit wat gezegd dat je app 2 sd kon gebruiken, maar daar deed het niet.
  Zijn er wel oplossingen?
  Gr.

 43. Galaxy zegt

  Nog een vraagje,
  Hoe snel kan de S3 wifi, gps enzo vinden?
  Als je je wifi uit houd voor de batterij en je doet wifi weer aan thuis ofzo…
  En kan de S3 meer/beter wifi netwerken ontvangen dan ander SmPhones?

  • Taco zegt

   Wifi aan en uit gaat heel snel… ik heb zelf standaard wifi aan (en gebruik het ook het meeste gedurende de dag) en ook Bluetooth aan en dan nog haal ik makkelijk een dag met de telefoon (en ik bel best veel en doe ook veel met email)
   Verschil in netwerk ontvangst kan ik weinig over zeggen, mijn sgs2 en sgs werkten ook gewoon goed met wifi

 44. frank zegt

  ik heb een vraag. voel me wel nogal dom, maar ik ben nieuw op de samsung galaxy dus ik stel hem toch maar.
  ik heb nu 2 email clients op de telefoon staan. de email client en die van gmail zelf. beide staan vanzelf op de telefoon en zijn niet te uninstallen.
  nu krijg ik echter 2 meldingen van elke email. niet handig !
  hoe stel ik de telefoon zo in dat ik alleen de email client gebruik ?

  alvast bedankt voor de hulp!

  • Taco zegt

   je kan bij de instellingen > accounts de synchronisatie van email voor je gmail account uitzetten (aangenomen dat je je gemail dus nog een keer bij de andere email client ingesteld hebt)

 45. Lotte zegt

  Hoi!
  Ben ontzettend blij met mijn s3! Maar 2 vragen heb ik wel.
  Helemaal links in de hoek staat een grijs blokje me t rechts een punt en een – erin.
  Al sinds ik m heb (4 dagen dus) en ik kom er maar niet achter wat het is…

  Verder heb ik nou een hele rij contacten ook vanuit hotmail en facebook.
  Ik kan op een of andere manier niet alle contacten koppelen. Sommige staan er 2 keer in maar als ik dan klik op koppelen en ik moet dan in de lijst de tweede aangeven, staat ie er niet tussen? Waar ligt dit aan?

  alvast bedankt!

  • Taco zegt

   kan gewoon bij Instellingen > Account- en synchronisatie-instellingen daar kan je je oude verwijderen en een nieuwe toevoegen

 46. deborah zegt

  Arthur ik heb wat problemen ,ik kan geen radio luisteren en geen apps downloden hij geeft telkens een fout door maakt niet uit wat voor app ….en het bellen blijft overal alsof ik in spongebob land ben heb je tips ??? gr deborah

  • Taco zegt

   wat voor error geeft ie als je radio wil luisteren? meest basic is natuurlijk dat je wel je oordopjes aangesloten hebt?

   • deborah zegt

    nou gewoon helemaal geen zenders ,ok ik ben wel blond maar …;) …nee ook met oordopjes doet hij helemaal niets .overal geprobeerd hoe test ik mijn antenne ?? wie weet is die gewoon niet goed …maar hoe komt het at ik niets kan downloden echt geen een app wat doe ik verkeerd ????

    • Arthur Dent zegt

     Waarom je radio het niet doet is moeilijk te zeggen. Hoor je wel ruis? Of blijft het gewoon helemaal stil? (Wat je app download probleem betreft, zie hieronder)

     • deborah zegt

      ik hoor een zachte ruis ,en spotify app pakte hij wel maar andere niet dan zie je 495 fout wat dat inhoud geen idee vodafone wil hem opstuuren maar daar gaat 3 weken overheen ,ik heb hem maar verzekerd vandaag voor het geval dat er meer ellende uitkomt dan krijg ik mischien een nieuwe .mijn dochter heeft een bb en kan via onze wifi wel alle aps binnenkrijgen heb je nog tips??
      alvast bedankt .

     • deborah zegt

      ik heb er ook andere in gedaan en die werkte ook niet wel erg vervelend omdat mn autoradio het niet doet en heel veel in de auto zit en graag naar evers staat op luister 😉 mp3 doet het wel goed !!!!gelukkig

 47. Taco zegt

  Ik probeer te vinden waar ik de bericht signalen in kan stellen, ik wil namelijk niet een toon krijgen bij elke email die binnen komt… kan het alleen nergens vinden… kan iemand me helpen?

  • Taco zegt

   gevonden 😀
   Dat is per email account (gmail) in te stellen. Via de instellingen van gmail account > beltoon instellen, beltoon op stil, notificatie aan

  • Arthur Dent zegt

   Heb je het al eens op een ander WiFi netwerk geprobeerd (of via je mobiele internet verbinding)? Het kan zijn dat de router/firewall van het netwerk dat je gebruikt de download blokeert.

   Wat ook kan helpen is het volgende: ga naar Instellingen -> Applicatiebeheer -> tab ‘Alles’, zoek Google Play Store en selecteer deze. Tik dan op buffer leegmaken.

   • deborah zegt

    nou vandaag naar de winkel geweest nieuwe software op laten zetten bijna alles doet het weer alleen kan ik nog steeds geen apps downl. best vervelend ook vodafone heeft geen idee nou hebben ze dat al snel niet ,ook ben ik er van bewust nu dat de antenne sterkte van de samsung erg slecht is vergeleken bij de nokia n95 …had ik ook een tmobile abb kunnen nemen ook geen bereik maargoed ik hoop dat iemand mij kan helpen om dat app probleem te verhelpen en ik alsnog blij kan zijn met mijn telefoon….gr deborah

    • Arthur Dent zegt

     Met je antenne heeft dit app-download-probleem niks te maken hoor. Had je de dingen hierboven wel al geprobeerd? Als ook nieuwe software niet werkt, lijkt het me dat dit eerder aan je WiFi netwerk ligt, die de toegang blokkeert. Of werkt het downloaden van apps ook niet op andere WiFi netwerken?

  • Taco zegt

   je kan ze synchroniseren met je computer en dan via kies weer naar de telefoon doen, of via je simkaart, of via je gmail account… zijn legio opties

 48. Hanna zegt

  Hallo
  Ik krijg het niet voor elkaar om een schermafbeelding te maken. Dit doe je (zoals het er staat) door met je hand van links naar rechts te vegen of andersom, alleen lukt dit niet.

  Nog een vraag en het tikken op de boven kant om naar boven re scrolle ook niet.
  Misschien doe ik het wel verkeerd. Heb trouwens wel de vinkjes ervoor aan dus daar zal het niet aan liggen…

  • Gijsvogel zegt

   Schermafbeelding lukt niet altijd, meestal alleen als je de telefoon in landscape houdt, in portrait trek je vaak de notificatiebalk naar beneden.
   Dus probeer het eens als je telefoon is gekanteld.

   Tikken bovenop werkt voornamelijk alleen bij telefoonfuncties zoals bij je contactenlijst, ergens anders werkt die functie volgensmij niet.
   Je moet 2 keer (niet te snel) na elkaar tikken.
   Probeer het een keer uit met je contacten lijst.

 49. rowan zegt

  Ik ben ook een gelukkige s3 bezitter! 🙂
  Alles werkt als een trein geen gezeur gehad met de telefoon!
  Ik heb nu alleen nog 1 vraagje ik het heb slim sluimerende wel aangezet alleen ik kan nergens zien of het nou wel werkt! Moet ik nog iets doen om het te activeren?

    • Gijsvogel zegt

     Dat oogje zie je alleen even voorbij komen in de notificatiebalk bovenin na de time-out van het scherm.
     Simpel gezegd, op het moment dat je scherm normaal gesproken automatisch uit zou moeten gaan kijkt de front camera of hij een gezicht/ogen herkent, en dan zie je dus dat logotje bovenin.

     Bij mij bleef echter het scherm door die functie de hele tijd aan, dus ik heb slim sluimeren weer uitgezet.

 50. sandra zegt

  Ik heb een ab bij kpn, en wilde graag de galaxy s3 dus die heb ik net los gekocht.
  Blijk alleen dat mijn kaartje van kpn er niet in te passen…..
  Lees ik iets over een microkaartje…..

  Ben blond hoor…maar hoe werkt dat dan?

  Dankjewel

  • Arthur Dent zegt

   MicroSIM kun je bij KPN aanvragen via de Klantenservice of als je inlogt met een MijnKPN account kun je dat online doen. Je hebt dan binnen een dag of 2 een microSIM in huis.

 51. mikkie zegt

  Hallo ik heb links bovenin mijn schrem. In de balk die je naar beneden kunt trekken een een soort pijltje met een horizontaal streepje erin staan. Ik weet niet waar het van is en wat ik ook doe het gaat niet weg. Andere omschrijving een huisje die op de zijkant is gezet en er zit een zwary streepje in. Het pijltje wijst naar links. Wie weet hoe ik dit weg krijg?

  Alvast bedankt

  • Arthur Dent zegt

   Gaat het weg als je ‘Meldingen’ aan zet? (Bij die ‘knoppen’ bovenin als je je notificatiebalk naar beneden veegt)

 52. Arie zegt

  Hoi jongelui,
  Sinds drie weken heb ik ook ’n S III gekocht bij Vodafone met 1 jaar abbo
  Via een duo-simkaart werkt hij op zich probleemloos op m’n originele abonnement,( om de beurt met m’n S II,,)
  Ik vindt de S III een mirakel met soms wat nukkige trekjes,, hij wordt soms wel behoorlijk warm bij niet eens zo intensief gebruik; ook zijn er volgens mij verschillende basis-app’s die veel RAM weghalen, waarvan hij minder heeft dan de S II( gem. 550 van 780 mb in gebruik) Nadat Nokia de N 97 bezitters heeft laten vallen als ’n baksteen ben ik bij samsung terecht gekomen met een redelijk positief gevoel; een kleinigheid daar gelaten,,.
  Ik moet nog even wennen aan alle nieuwe snufjes,, maar de S3 is een redelijke opvolger voor de S2, waar ik overigens nog steeds zeer blij mee ben,,
  Weet iedereen trouwens dat er een redelijk goede handleiding is te downloaden?

 53. niels zegt

  Hey,
  Ff een vraagje, als ik een video kijk op mn galaxy s3 wil ik het beeld vergrendelen net als bij me s2. Bij s2 druk je enkel op de aan/uitknop, hoe doe ik dat bij de s3?
  Groetjes niels

 54. Koen zegt

  beste,

  waarschijnlijk een domme vraag, maar ik vind het gewoon niet 🙁

  als ik de gps functie gebruik, dan wil ik natuurlijk dat het scherm aan blijft staan. maar na enkele seconden gaat het uit. hoe kan ik er voor zorgen dat het scherm aan blijft staan?

  bedankt,

  Koen

 55. Peter zegt

  Weet iemand hoe je een screenshot dat op het klembord terecht komt daar weer van kan verwijderen. Normaal is iets wat op het klembord komt te verwijderen door het lang aan te raken en dan te deleten, een screenshot wat je maakt door met je hand over het scherm te gaan met je hand van links naar rechts of andersom is zo niet te verwijderen, of doe ik iets fout? Alvast bedankt. Peter.

 56. Jeroen zegt

  Wie weet waarom ik sinds 1 dag (na mijn terugzetten na fabrieks instellingen) niet meer wifi met mijn galaxy 3 kan?
  Eregister zat ik nog in de trein en kon ik zonder problemen op het Tmobile netwerk, hier thuis geeft die de foutmelding “Verficatiefout opgetreden” aan terwijl ik met mijn samsung galaxy s2 wel kan verbinden met mijn router, voorheen kon dit ook met mijn galaxy s 3.

  Daarbij loopt mijn batterij in een dikke 6uur leeg, in 2 uur van 100% na 81%, en dat terwijl ik hem nog maar een paar dagen heb 🙁 Vodafone kon mij niet helpen met het wifi probleem dus ik hoop dat iemand mij zou willen emailen voor wat support want dit is niet meer leuk 🙁
  [email protected] !

  Bvd, Jeroen

 57. ben zegt

  Ik heb een vraag omtrent de mp3 widget

  Ik heb meerdere muziek albums in mijn music folder, maar de mp3 widget
  laat steeds 1 album zien.
  Kan ik niet vanuit de mp3 widget van album switchen?

  En kun je ook de album/single covers (plaatjes) automatisch downloaden?
  (Kon ik met de iphone wel namelijk)

  Alvast bedankt!!

 58. Wilan Verheijen zegt

  Bij de s1 en s2 kun je zeer gemakkelijk woorden uit het swype woordenboek halen die automatisch zijn toegevoegd. Ik maak redelijk vaak snelheidsfoutjes die de telefoon dan ook toevoegt. bij de s1 en s2 kon je dit gemakkelijk verwijderen. Ik kan de knop bij de s3 alleen nergens vinden, en mijn woordenboek staat nu vol rotzooi. Kan iemand helpen?

 59. Gijsvogel zegt

  Ik heb een probleempje met het instellen van een alarm via s-voice.
  Het instellen van een alarm gaat op zich prima, als je het inspreekt geeft s-voice keurig het in te stellen alarm weer, als je dan kiest om ‘save’ terug te spreken slaat hij het correct op bij de overige alarmen.
  Als je echter in plaats van ‘save’ spreekt, op de knop save op het beeldscherm klikt wordt er een alarm ingesteld om 10:59 pm….
  Dit alarm verschijnt ook tussen de andere alarmen maar is niet te verwijderen!
  Iemand anders ook dit probleem? heb al wel andere resultaten gevonden maar nog geen oplossingen er voor…

 60. Ingrid zegt

  Goedendag,

  Weet iemand of er ook een andere app is voor mail dan de standaard welke op de S3 zit? Ter verduidelijking Ik bedoel niet voor hotmail, gmail enz..

  Alvast dank.

   • Ingrid zegt

    Hi Arthur,

    Dank voor je reactie. Hmmm mijn zoekkwaliteiten zijn niet goed ontwikkeld want ik kon ‘bijna’ niets anders vinden. Ik ga nogmaals op zoek.

    Groet.

 61. Alex zegt

  Ik heb vorige week een update gekregen van mijn S3 en sindsdien krijg ik alle agendaherinneringen niet alleen in beeld (zoals ingesteld), maar ze worden ook via een stemgeluid uitgesproken. Dat wil ik helemaal niet. Weet iemand hoe ik die ‘spraakherinnering kan uitzetten? Via S-Voice (waar ik dacht dat het aan lag) zie ik geen mogelijkheid om iets in te stellen voor mijn agenda.

  Groet

  • jeff ter veer zegt

   instellingen… dan naar taal en invoer.. naar beneden scrollen … uitvoer tekst naar spraak aantikken en de auto stand uitzetten .. klaar is kees 😉

 62. Ageeth Langenberg zegt

  Vraag: ” ik heb vanavond een nieuwe SIII gekocht simvrij, klopt het dat je normale simkaart (ik heb KPN) er niet inpast?

 63. askim zegt

  Beste mensen,

  Ik heb het volgende probleem:
  Als ik via skype wil video-bellen dan gaat er iets niet goed !!

  namelijk, de tegenpartij ziet mij de ongeveer een minuut lang scherp en daarna begint het beeld te vervormen

  Als ik het nogmaals probeer dan is die vervorming er nog, de tegenparij zie ik wel goed.

  Als ik de s3 uitschakel en dan opnieuw aanzet,skype start dan ziet de tegenparij mij weer goed maar na een laat ik zeggen een minuut gaat mijn beeld weer vervormen,de tegenparij ziet mij wel maar het beeld verslechterd

  Ik gebruik wi-fi en heb een hele snelle internet.

  Wat kan het zijn, zijn er meer mensen die dit probleem hebben ?

  p.s. Ik heb di zelfde probleem ook op de s2 gehad….

 64. Melanie zegt

  Hoi,

  Heeft de s3 ook de mogelijk hier om te fungeren als hotspot? Ik log vaak in met mijn iPad op mijn huidige telefoon (htc) Daarnaast blijf ik twijfelen of hij toch niet te groot is. Meenemen in je broekzak lijkt mij echt uitgesloten.

 65. rowan zegt

  hallo,

  ik ben al zins een van de 1e weken in het bezit van de s3.
  alleen nu gebeurd het regelmatig dat als ik een programma opstart dat het proces vast loopt,
  dan geeft me telefoon weer …. proces is gestopt.
  iemand oplossing of zelfde probleem?

  • Arthur Dent zegt

   Menu -> Instellingen -> Meer instellingen (onder kopje Draadloos en netwerk) -> Mobiele netwerken -> Pakketgegevens gebruiken uitvinken

 66. Alex zegt

  Weet iemand hoe je ervoor kunt zorgen dat de S3 foto’s uploadt naar Picasa? Met mijn S1 was dat geen probleem en nu krijg ik steeds de melding dat het ‘ophalen van de accountgegevens is mislukt’. Ik krijg nu geen foto’s meer ge-upload en dat is irritant. iemand een tip hoe dit te verhelpen is? Ik wil graag weer albums op picasa kunnen aanvullen.

 67. Aimée Lynn zegt

  Hallo,
  ik had een paar vraagjes:
  Er staat in de samsung s3 een beveiliging coderen wat houd dit precies in?
  Betekent dit dat ik b.v. mijn galerij op slot kan zetten en dat je die alleen kan openen met een code?
  Of moet ik dan voor al mijn apps elke keer een code invoeren?

  En bij mijn sansung s1 had ik een optie ( weet even niet meer wat dat was volgens mij taak beheer)
  en dan kon je lopende apps of applicaties uitzetten als je klaar was.
  Kan dit nergens vinden op de s3. Is dit er wel? of heeft de s3 dit niet nodig?

  groetjes,
  Aimée Lynn

 68. igrid zegt

  Weet iemand hoe ik de helderheid van het scherm kan wijzigen als ikwebpaginas bekijk, ze worden vrij donkefr weergegeven. Verder is de helderheid prima dus ik bedoel niet het wijzigen bij instellingen

  • Aimée Lynn zegt

   Als je bovenaan je scherm het extra aangeef schermpje naar beneden haalt(dat schermpje waar je je medingen enz in kan zien) staat daar een soort zonnetje met een balkje ernaast en de tekst auto. Als ie op auto staat is ie over het algemeen donkerder als je op het internet zit. Ik heb auto uitgevinkt en nu is ie gewoon helder. Je kan metdat balkje ook je schermlicht aanpassen.

 69. Lonneke zegt

  Wanneer ik de samsung galaxy s3 met een 3.5mm audiokabel aansluit op een extern audioapparaat blijf ik geluid horen uit mijn telefoon. Hoe kan ik het geluid uit mijn idocksystem horen??

 70. Prins zegt

  Hallo,

  Ik heb waarschijnlijk een hele simpele vraag, maar kom er zelf even niet uit.
  Bij een telefoonoproep gaat de telefoon over en schakelt na ongeveer 25 a 30 seconde over
  naar oproep gemist. Nu wil ik naar de instelling om dit te verlengen naar langer dan 1 minuut
  of gewoon door laten bellen tot dat de beller ophangt.
  Dit is dus ook mijn vraag, hoe kan ik dit veranderen in het toestel, moet waarschijnlijk simpel zijn,
  maar mij lukt het tot op heden niet om deze functie te vinden waar ik dit kan veranderen cq verlengen.

  Alvast bedankt voor de reacties.

  Graag reactie via een Persoonlijk bericht op: [email protected]

 71. Alex zegt

  Sinds ik mijn toestel heb geupdatet naar de Jelly Bean 4.1.1 krijg ik steeds een dubbele herinnering van agenda-items. Dus zowel een herinnering op mijn telefoon als een herinnering in mijn Gmail. Dat laatste heb ik niet standaar ingesteld als herinner-mogelijkheid op mijn telefoon. Toch komt het steeds terug.

  Ik weet dat die ‘mailherinnering’ standaard aanstaat als je via een gewone computer je agenda bewerkt. maar niet standaard in de agenda van de S3. Weet iemand hoe je de email-herinnering standaard uitzet op de telefoon?

  Ik hoor het graag. Alex

 72. Roy zegt

  Ik heb een vraag over de volumeknop.
  Wanneer ik muziek afspeel met de MP3-speler of spotify gaat de muziek vanzelf harder of zachter.
  Dit gebeurt doordat de mobiel in een hoesje in mijn zak heb, en druk dan per ongelijk op de volumetoets.
  Wanneer hij op vergrendelen staat kun je de volume nog verzetten met de volumetoets.
  Ik zou dus graag deze toets uitschakelen wanneer hij op vergrendelen staat.
  Is dit ook mogelijk?

 73. Coen zegt

  Ik heb een vraagje over de galaxy s3
  Als ik een app download gaat deze naar mijn applijst en naar mijn beginscherm alleen ik hoef hem niet in mijn beginscherm te hebben, kan ik dit uitzetten zodat de app alleen in mijn app lijst komt te staan.
  Alvast bedankt

 74. Pieter Hoogerdijk zegt

  De standaard camera app werkt niet meer. Wat ik ook doe. Alle instellingen verwijderd, andere app’s gesloten etc.
  Andere niet standaard app’s die gebruik maken van de camera mogelijkheden van het toestel werken correct. Graag hulp om de app weer te kunnen laten werken.

 75. Janneke zegt

  ‘Hoe verwijder ik in mijn galaxy S3 een wachtwoord in het vergrendelscherm , ik heb het ingevoerd om te kijken of het mij bevalt maar als er gebeld wordt moet ik eerst het Ww invoeren en dat gaat bij mij nog te langzaam .
  Ik wilde even kijken of het beviel maar helaas nee..

 76. Janneke zegt

  ‘Hoe verwijder ik in mijn galaxy S3 een wachtwoord in het vergrendelscherm , ik heb het ingevoerd om te kijken of het mij bevalt maar als er gebeld

 77. Huub Molling zegt

  na update naar 4.1.2 loop mijn toestel regelmatig vast en geeft de volgende melding

  het procescom.google.process.gapps is gestopt ..ok

  wat kan ik hier mee of tegen doen om het vastlopen te verhinderen

 78. Agnes zegt

  net als bij Huub heb ik ook dat probleem na de laatste update, bovendien kan ik sindsdien ook niet mee naar de playstore, als ik die wel aanklik krijg ik de volgende melding: ‘Fout bij het ophalen van de server [RH-01]’
  heeft iemand een oplossing?
  Note: toen ik de update 4.1.2 heb geinstalleerd heb ik gekozen voor installeren en niet voor ‘alles installeren’
  zou het hiermee te maken kunnen hebben?

 79. dunya zegt

  Hallo.
  Helppp ik kan gewoon muziek luisteren op mijn s3
  Maar als ik mijn headset gebruik hoor je niks dan blijf je de muziek gewoon zo horen
  Heb zelf ook een andere headset gebruikt maar ook niet. Weet iemand waar het aan kan liggen of moet ik iets doen? Mijn dank is groot gr dunya

 80. Sandra zegt

  Weet iemand hoe ik de herinnering mmelding in de agenda kan uitzetten. Ik vul zelf de herinnering nooit in maar ik krijg wel standaard een email 30 minuten van te voren.

  Gr Sandra

 81. Joep zegt

  Hallo,
  Ik heb net een flipcover gekocht bij de mediamarkt. De flipcover is van samsung en een medewerker van de mediamarkt zei dat als je de cover dichtmaakt ook de telefoon op stand-bye stond maar dat gebeurd niet. Weet iemand of ik iets moet doen bij instellingen of zo of moet ik toch teruggaan naar de winkel en hem ruilen?

  Mvg.
  Joep Vinken

 82. Hannah zegt

  Ik heb een vraag. Ik weet niet joe ik op mijn Samsung galexie s 3 mini foto’s die in de galerij staan in speciale mapjes kan verplaatsen.

 83. Jo Frenken zegt

  heb sinds kor een galaxy s3 gt18190
  Bij aankoop hiervan heeft de winkelbediende mijn dat overgezet van de oude naar de nieuwe telefoojn
  Ik heb nu bij de berichten van elk persoon twee namen en de daarbij behorende nummers staan
  de tweede naam krijg ik met geen mogelijkheid verwijderd
  weet iemand hoe dit moet
  alvast bedankt
  Jo

 84. Lianne zegt

  Ik vroeg me af of je ook een extra code kan instellen bij je foto’s.
  Ik heb al een code bij ontgrendelen bij het startscherm, maar bestaat er ook nog een extra code?
  Wil namelijk niet dat mensen die op mijn mobiel zitten gelijk al mijn afbeeldingen kunnen zien.
  Alvast bedankt, Lianne.

 85. Erik zegt

  hallo,

  Ik heb een note 3 met s cover , als ik muziek op youtube aan zet en de s cover dicht doe gaat het geluid uit zondra het scherm zwart word . Hoe kan ik dit verhelpen ik word er helemaal gek van . Kan nergens iets er over vinden mvg

  • Michel zegt

   Dat is normaal met YouTube. Die speelt geen video (muziek) op de achtergrond zoals een mp3 speler dat wel doet. Met andere woorden: YouTube doet het alleen als het scherm aan is.

 86. melt61 zegt

  mijn scherm doet het niet, maar de lampjes doen het wel? en het geluid doet het ook ik hoor het als ik word gebelt~
  weet je hier iets op???

Praat mee