Samsung Galaxy S3: ontworpen door… advocaten?

Gelieve het volgende artikel te consumeren met een vette knipoog 😉

Iedereen heeft vast wel iets meegekregen van de verbeteren juridische strijd die Samsung en Apple het afgelopen jaar voerden – en nog steeds – over patenten en geregistreerde ontwerpen. En als we eerdere uitspraken uit de juridische koker van Apple onder de loep nemen, lijkt het er verdacht veel op dat de Samsung Galaxy S3 eerder ontworpen is door de juridische afdeling, dan door de normale design afdeling.

In een vroege aanklacht van Apple lezen we de punten waar het concern uit Cupertino zoal bezwaar tegen maakt:

 • Een rechthoekige vorm met vier gelijkvormige, afgeronde hoeken
 • De voorkant die overwegend bestaat uit een scherm en zwarte randen
 • Randen boven en onder het scherm die ongeveer even breed zijn, net als de randen naast het scherm die smaller zijn, maar beide even breed

Bovenstaande lijst is dus, volgens Apple’s advocaten, een lijst met dingen die Samsung NIET mag doen – de oorspronkelijke lijst is langer, maar we hebben hem voor het gemak ingekort.

Des te opvallender is het dus dat de Samsung Galaxy S3 – als we bovenstaande punten in gedachten houden – zich netjes buiten Apple’s vaarwater lijkt te willen houden. De Samsung Galaxy S3 in minder rechthoekig, en de hoeken zijn niet allemaal gelijkvorming. Tevens is de rand onder het scherm duidelijk groter dan die boven het scherm, en is er – in ieder geval bij de eerste versie van de Galaxy S3 – geen sprake van zwarte randen.

samsung-galaxy-s3-ongelijke-hoeken-300x295 Samsung Galaxy S3: ontworpen door... advocaten?samsung-galaxy-s3-ongelijke-randen-217x300 Samsung Galaxy S3: ontworpen door... advocaten?

Zou de rechtzaak tussen de twee electronica giganten dus toch van invloed zijn geweest op het uiteindelijke ontwerp van de Samsung Galaxy S3? Het zou zomaar kunnen…

Voor een uitgebreidere uitwerking van de bepalingen uit de rechtzaak en de details het design van de Galaxy S3 kun je terecht op AndroidPolice.

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. zegt

  Het is mogelijk, ja.
  Het zou kunnen zijn dat hun bepaalde elementen uit het design aan advocaten hebben overgelaten om het zo te ontwerpen dat Apple er niks over kan zeggen.

  Lijkt mij mogelijk.

 2. Chris zegt

  Qua design is de s3 zeker wel minder geworden dan verwacht naar mijn mening. Toch heb ik hem al ge-preorderd aangezien echte schoonheid van binnen zitten en hij nog een hele tijd aan het hoofd van de telefoonindustrie zal staan!

 3. mitch zegt

  Wouw die dingen die niet in een samsung telefoon mogen zitten -4 afgeronde hoeken, voorkant bestaand uit scherm…- zijn gewoon de standaard smartphone dingen.

Praat mee