Het zijn de details… deel 2

Niet zo lang voor de officiële onthulling van de Samsung Galaxy S3 plaatsten wij hier een artikel over het nut van kleine details die – naast de bombastische specificaties als schermgrootte en multi-core processor – de bruikbaarheid van een smartphone flink kunnen beïnvloeden. Maar behalve een eind in het wilde weg speculeren,vinden we het ook leuk om terug te blikken. Welke toen benoemde details zien we wel, en welke nu niet terug in de Galaxy S3?

samsung-galaxy-s3-blauw-en-wit-300x187 Het zijn de details... deel 2

In het artikel zelf noemden we de volgende ‘kleine’ punten die voor ons het verschil kunnen maken:

 • Notificatie lampje
 • Fysieke camera knop
 • Grotere batterij
 • MicroSD slot
 • Verbeterde communicatie (door Samsung)
 • Waterdicht

Inmiddels weten we dat de Samsung Galaxy S3 beschikt over een notificatie LED, een flink grotere batterij, en een MicroSD slot. Definitief zien we geen fysieke camera knop, en de kans dat de Samsung Galaxy S3 waterdicht is, is inmiddels aardig geslonken – Samsung had er aardig mee kunnen opscheppen op hun Unpacked evenement, als dit het geval was.

Of het Samsung dit jaar zal lukken om hun eigen communicatie naar de gebruiker toe te verbeteren moet in de praktijk blijken. Het is nog te vroeg om te speculeren, maar de kans is natuurlijk bijzonder groot dat de Samsung Galaxy S3 t.z.t. een update zal krijgen naar Android 5.0 Jellybean – dé kans voor Samsung om te laten zien dat ze heeft geleerd van de verwarrende berichten omtrend de Android 4.0 update voor de Galaxy S2.

samsung-galaxy-s3-batterijduur21-300x225 Het zijn de details... deel 2

Verwisselbare batterij, en MicroSD slot

Maar dan zijn we er nog niet. Tenslotte heeft Samsung ook een aantal ‘kleine details’ aan de Samsung Galaxy S3 toegevoegd die wij eerder niet aanstipten. Dan denken we in het bijzonder aan:

 • De hoge kwaliteit DAC, waardoor de geluidskwaliteit van het toestel bij het luisteren van muziek veel beter zal zijn dan die van de Galaxy S2
 • Verwisselbare batterij
 • Nieuwe ‘gestures’, om het toestel met gebaren te kunnen bedienen
 • Smart Alert
 • Direct Call
 • S Voice
 • Allerlei manieren om media bestanden te delen, zoals S Beam, AllShare Play en AllShare Cast
 • Dropbox integratie met gratis 50 GB opslag ruimte

Opvallend aan dit lijst is, dat het hier om software features gaat – geheel in lijn van de filosofie van Samsung bij het ontwerpen van de Galaxy S3: minder nadruk op pure technologie, meer nadruk op kleine details in de bediening van het toestel zelf.

Zien we nog iets belangrijks over het hoofd?

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Dennis zegt

  Ik vind het nog steeds jammer dat die niet wachterdicht is. ik had graag gezien dat je het los erbij kan bestellen of erop laten maken. als kost het me 100 euro zou me niets uitmaken. Zoveel telefoons gaan er kapot door waterschade, Waarom heeft Samsung daar niet iets op bedacht, daardoor had je de popularitieit van het toestel flink kunnen laten groeien, zeker omdat het de officiele toestel van de olympische spelen is. Hoe goed kan je reclame maken, doordaar aandacht aan te scheken. Reclame spotjes van bekende swemmers. met de galaxy s3…….

Praat mee