Nieuwe bediening door middel van gebaren op de Galaxy S3 (update)

Update:

Inmiddels zijn er nog wat meer mogelijkheden bekend, om de Samsung Galaxy S3 met gebaren te bedienen. Aan de onderstaande lijst kunnen we nog toevoegen:

  • Schudt het toestel om het zoeken naar in de buurt bevindende Bluetooth apparaten te starten
  • Als het scherm vergrendeld is: leg je vinger op het scherm, en draai het toestel naar landschaps modus. Je gaat dan direct naar de camera
  • Als je gebeld wordt, kun je het toestel omdraaien – met het scherm naar beneden. Het geluid gaat dan uit. Hetzelfde geldt als je muziek aan het luisteren bent. (Dit is geen erg nieuwe feature – maar het is aardig om te weten dat ook de Galaxy S3 erover beschikt)

Oorspronkelijke bericht:

Vorig jaar introduceerde Samsung al een aantal behoorlijk handig manieren om de Galaxy S2 te bedienen, door bijvoorbeeld het toestel te kantelen met twee vingers op het scherm om in of uit te zoomen. Met de Galaxy S3 gaat de integratie van ‘gestures’ – gebaren – nog een heel stuk verder. Op een video van XDA TV, inderdaad van de bekende XDA community zien we een aantal nieuwe mogelijkheden – bij sommige is het aanraken van het scherm volledig overbodig.

Zo is het mogelijk om een screenshot te maken door je hand over het toestel te vegen, of om een video te pauzeren door je hand even op het toestel te leggen. Nog aardiger vinden wij de mogelijkheid om, als je door een lange lijst aan het scrollen bent – bijvoorbeeld met contacten – kort op de bovenkant van het toestel te tikken om in één keer terug te gaan naar het begin van lijst.

Hoe handig deze manieren van bedienen zijn moet nog blijken – een video pauzeren is anders ook niet zoveel werk – maar in ieder geval geeft het een aardig beeld van wat er inmiddels mogelijk is met een smartphone die zo bomvol met sensoren zit als de Samsung Galaxy S3.

(via PocketNow en XDA)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

Praat mee