En daar hebben we ‘m: wat gaan we doen?

Vanavond onthulde Samsung dus eindelijk de láng verwachte opvolger van de enorm succesvolle Galaxy S2: de Galaxy S3. Hebben we echte verrassingen gezien?

Onze eerste indruk: nee, niet echt. Natuurlijk, de quad core Exynos is ongetwijfeld een beest van een processor, en we kijken al uit naar de eerste benchmark tests. Maar dat het toestel over een dergelijke processor beschikt wisten we eigenlijk al vrij lang. sgs3-b1-300x300 En daar hebben we 'm: wat gaan we doen?

Als er iets verrassends was, was het wel het feit dat het Super Amoled scherm geen ‘Plus’ achter de naam draagt, en in tegenstelling tot de verwachtingen een zogenaamde Pentile en geen RGB subpixel matrix bevat. Hoewel sommige reacties hierop misschien wat teleurgesteld lijken te zijn, is het de moeite waard om nog even af te wachten. Uiteindelijk gaat het hier wel degelijk om een scherm met een enorm hoge pixeldichtheid, en dus hebben we alle redenen om aan te nemen dat het scherm de moeite waard zal blijken.

Duidelijk is dat Samsung een hoop moeite heeft gedaan om juist de gebruikerservaring een flinke boost te geven. De praktijk zal leren of alle nieuwe applicaties en mogelijkheden echt tot hun recht komen op de Galaxy S3.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de camera: een acht megapixel type, maar zoals wij al eerder wisten te meldden wel met vernieuwde onderdelen. De nieuwe functies bieden bovendien een mooi arsenaal aan mogelijkheden – maar ook hier zullen echte tests moeten uitwijzen wat de échte kwaliteiten er van zijn.

sgs3-02-300x300 En daar hebben we 'm: wat gaan we doen?Wij gaan hier op galaxyclub.nl in ieder geval de komende tijd ieder onderdeel, iedere feature uitgebreid bespreken, zodat je – tegen de tijd dat het toestel over een week of drie in de winkels ligt – precies weet wat het toestel kan, en hoe. Uiteraard houden we je op de hoogte van de bestelmogelijkheden en prijzen, die de komende dagen ook duidelijk zullen worden.

En last but not least: de releasedatum van 29 mei betekent dat dát de dag is dat wij een winnaar/winnares prikken uit onze Facebook en Google+ volgers. Inderdaad – ook jij kunt nog meedoen met onze Samsung Galaxy S3 verloting. Meer informatie vind je HIER.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Doug zegt

  Spijtig dat er ook geen camera knop is 🙁 nuja ziet er toch toppie uit , ook al had ik er toch stiekem iets meer van verwacht ( keramiek bvb ).

 2. Frank zegt

  Valt mij ook een klein beetje tegen.
  Rand om het scherm is ook niet heel dun.
  Misschien toch wat te veel waarde gehecht aan de geruchten, die blijken grotendeels niet uitgekomen.
  Zonder die geruchten was ik nu wel onder de indruk geweest.
  Koop hem toch denk ik..

 3. Louis zegt

  Ik vind het design en de weinig verbeterden speficaties een groote misstap voor samsung, veel concepten waren beter en de speficaties daarbij waren vaak reeel. De quad core processor is dan wel beter dan de dual core, maar die van htc is dan toch wee beter volgens mij. Ook de camera is niet geweldig en sony heeft samsung daarin ingehaald. Het scherm is 720p en ik hoopte persoonlijk op een1080p scherm, niet zo erg maa hetis nog eens geen super amoled plus. Dan het design is goed voor een andere galaxy maar zeker niet aantrekkelijk als vlaggenschip. Ik denk dat veel mensen het met mij eens zijn, ook had samsung beter me deze specificaties een gs2 plus moeten maken of een andere galaxy (bv de galaxy human, galaxy nature of galaxy smooth) en zo het oog tracking systeem en samsung’s siri kunnen testen en daarna het in de gs3 doen. Ik ga hem in ieder geval niet kopen tenzij samsung nog een speciaal adertje ondsr het gras heeft maar dat is een duidelijke nee.

 4. Marien zegt

  Oké, het valt iet wat tegen bij alle geruchten maar als vervanger van mn uitgeleefde S2 gaat hij vast weer een paar maanden mee.. Hebben, hebben..

 5. Joeri zegt

  Samenvattend: Specs top, 8 pix camera, had een upgrade mogen hebben, maar de andere upgrades bv. scherm en 4,8″ maken veel goed. Zo houdt Samsung nog wat achter voor S4 ;).

Praat mee