De nieuwe camera functies van de Samsung Galaxy S3

Waar de Samsung Galaxy S2 nog beschikt over een vrij ‘basic’ camera – aardige kwaliteit beeld, functies vrij standaard – heeft de Koreaanse fabrikant haar best gedaan om de camera in de Galaxy S3 zowel soft- als hardware matig een boost te geven. Onlangs meldden we al dat de camera module zelf – de hardware dus – vernieuwd is ten opzichte van de Galaxy S2, vandaag kijken we naar een aantal softwarematige functies.

samsung-galaxy-s3-camera-features2 De nieuwe camera functies van de Samsung Galaxy S3

 

Snel, vaak, veel

Uiteraard is de snelheid waarmee de camera van de Galaxy S3 werkt flink verbeterd. Met een zogeheten ‘zero shutter lag’, hoef je niet meer één seconde of langer te wachten nadat op je de foto hebt genomen – het beeld dat je ziet als je op de virtuele camera knop drukt is het beeld dat onmiddelijk vast wordt gelegd. Dit betekent tevens dat je veel sneller achter elkaar foto’s kunt nemen. Geheel in lijn met andere smartphones anno 2012 vinden we in de S3 simpele maar fijne functies, zoals de mogelijkheid om foto’s te nemen terwijl je al video aan het opnemen bent. Het is nu geen óf óf meer, maar én én. Uiteraard gebeurt het opnemen van video in 1080p full HD, de foto’s hebben een 8 megapixel resolutie. Maar er is meer!

Ook kan de Galaxy S3 een hele serie foto’s snel achter elkaar maken – Burst Mode, zes foto’s per seconde, maximaal 20 achter elkaar – om zo bijvoorbeeld een spectaculaire actiefotoserie vast te leggen. Of een springend bruidspaar.

sgs3-camera-2-e1336563000213 De nieuwe camera functies van de Samsung Galaxy S3

Enigszins vergelijkbaar is de Best Photo feature: in plaats van één foto, maakt het toestel razendsnel een serie van acht foto’s. Uit deze serie van acht geeft de Galaxy S3 dan automatisch aan welke de beste is, hierbij lettend op scherpte, maar ook of mensen net hun ogen dicht hebben – en andere aspecten.

Handig bij al deze veel-foto’s-snel-achter-elkaar functies is, dat je alleen de foto die goed is hoeft te kiezen – het toestel zelf gooit dan de rest, indien gewenst, weg. Je hoeft dus niet achteraf handmatig stapels met foto’s te verwijderen.

Een kleine demonstratie door de mensen van PhoneArena vind je hieronder:

 

Sociale functies

sgs3-buddy-photo-share De nieuwe camera functies van de Samsung Galaxy S3Verder heeft Samsung de integratie van sociale functies verder doorgevoerd in de nieuwe camera software. De Galaxy S3 beschikt bijvoorbeeld over Social Tag en Buddy Photo Share.

Social Tag zorgt ervoor dat mensen op een foto automatisch ‘getagged’ worden – handig, voor op Facebook – en met Buddy Photo Share kun je de foto gelijk delen met iedereen die op de foto te zien is.

 

Dus…

Voor nu blijven wij in ieder geval ernstig benieuwd naar de kwaliteit van de camera zelf – maar dat de software steeds uitgebreider en handiger wordt, past precies in wat Samsung’s nieuwe strategie m.b.t. smartphones en gebruikersvriendelijkheid lijkt.

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Joeri zegt

    Deze gebruiksvriendelijke software zal het gemis aan 12 megapix moeten doen vergeten. Ben benieuwd naar jullie test-resultaten!

Praat mee