De batterij van de Samsung Galaxy S3: levensduur verbeterd?

samsung-galaxy-s3-batterijduur2-300x225 De batterij van de Samsung Galaxy S3: levensduur verbeterd?Zoals we eerder hier al schreven, is de levensduur van een volle batterij misschien wel de eigenschap waar fabrikanten de grootste stap vooruit zouden moeten, en hopelijk kunnen, maken. Samsung zelf beloofde eerder dit jaar in ieder geval verbetering op dit gebied. En hoewel we nog geen echte informatie hebben over de echte levensduur van de batterij van de Galaxy S3, zijn er redenen om aan te nemen dat deze een stuk beter zal zijn dan van andere smartphones, inclusief voorganger Galaxy S2.

Als eerste heeft Samsung de capaciteit van de accu van de Galaxy S3 flink vergroot ten opzichte van die in de Galaxy S2: van 1650 mAh naar 2100 mAh. Simpel gezegd: een boost van bijna 30%. Natuurlijk, iedere verbetering is goed, en 30% is al gauw een uur of acht langer, als we naar de prestaties van onze eigen Galaxy S2 kijken –  maar de batterijcapaciteit is niet het enige wat ons doet hopen dat de Galaxy S3 daadwerkelijk een sprong voorwaarts brengt op dit gebied.

Zo zou uit eerdere informatie blijken dat het Super Amoled beeldscherm een stuk zuiniger is dan eerdere schermen van een vergelijkbaar type. Helaas waren andere details uit het betreffende document minder accuraat, dus of dit alles klopt, moet straks blijken.

samsung-galaxy-s3-achter-300x168 De batterij van de Samsung Galaxy S3: levensduur verbeterd?De quad core processor is, zoals inmiddels welbekend, gefabriceerd op een 32nm proces, met als resultaat niet alleen snelheidswinst, maar ook energiebesparing – 50%, als we de gegevens van Samsung en ARM mogen geloven, bij een gelijk aantal rekenkernen. Uiteraard geldt dit getal – 50% – bij een gelijk aantal kernen, maar het is bekend dat de Galaxy S3 naar gelang de situatie cores pas inschakelt als ze daadwerkelijk nodig zijn – pas bij intensieve applicaties zullen alle vier de kernen actief worden. In praktijk zou dit alles uitdraaien op een totale besparing van 20% ten opzichte van de processor van de Galaxy S2.

Als we bij dit alles ook nog mogelijke besparingen optellen die het resultaat zijn van een verder geoptimaliseerde Android versie – 4.0.4 in het geval van de Galaxy S3 – en mogelijk ook van Samsung’s eigen software, zien wij genoeg redenen om te geloven – of in ieder geval te hopen – dat de Galaxy S3 aanzienlijk langer doet met een volle batterij. Maar zoals met zoveel dingen die we op dit moment bespreken: pas de praktijk zal het uitwijzen.

 

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Dennis zegt

    hoeveel uur denken jullie uiteindelijk dat die langer meegaat dan de s2? ik hoop dat die het ongeveer 1,5 dag vol houd. misschien wel iets langer dan zou ik al zeer tevreden zijn

  2. Christien zegt

    Hoop het ook!
    Anders blijft mijn s2 denk ik voorlopig nog even, abbo verloopt oktober, dus nog mooi even de tijd om dat af te wachten!:)

Praat mee