Tóch een 4,8 inch scherm in de Samsung Galaxy S3?

Verbazingwekkend hoe 0,2 inch – of zelfs maar 0,15 inch – de geruchtenmolen rond Samsung Galaxy S3 op gang kan houden. Na geruchten dat de S3 gaat beschikken over een 4,8 inch scherm kwamen geloofwaardiger geruchten over een toestel met een 4,6 of 4,65 inch beelddiagonaal.  Wat ons betreft: prima, niks meer aan doen, zeker als het inderdaad om een Super Amoled Plus HD scherm gaat – of iets gelijkwaardigs met een RGB subpixel matrix.

samsung-galaxy-s3-lek-4-8-inch-scherm Tóch een 4,8 inch scherm in de Samsung Galaxy S3?

Maar nu duikt hetzelfde toestel dat we vorige week al zagen opnieuw op – voorzien van een liniaal! Ideaal natuurlijk, als je maten wilt meten. Maar waarom er dan zo’n wazige foto – met een liniaal die er scheef naast ligt – van gemaakt moet worden blijft voor ons toch een beetje een raadsel. Echter, we bevinden ons op het hoogtepunt van de Galaxy S3 geruchtenkoorts, dus samen met Pythagoras gaan we ervoor.

Als het scherm, zoals min of meer te zien is, inderdaad ongeveer 10,5 centimeter hoog is, en een aspect ratio heeft van 16:9 moet het zo’n 5,9 centimeter breed zijn. In combinatie met wat middelbare school wiskunde levert dit een diagonaal op van een centimeter of 12 – inderdaad, ongeveer 4,8 inch.

Echter, de foto is zo onduidelijk, en de liniaal zo achteloos naast het toestel gekwakt dat we ons best kunnen indenken dat er wat te sjoemelen valt tot we bewezen hebben dat de Galaxy S3 een 4,65 inch beeldscherm heeft.

Gelukkig duurt het niet lang meer tot donderdag….

(via PocketNow)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Joeri zegt

    Inderdaad, allemaal leuk en aardig, maar ik heb liever een scherp scherm i.c.m. ongeveer de afmetingen van de S2 i.p.v. de Note ;). Indien mogelijk dan wel graag met het grootste scherm, dus dunne randjes. Maar dat heeft Samsung ook wel door.

Praat mee