Speculatie rond de Android 4.0 update voor de Galaxy S2

samsung-galaxy-s2-android-ics-update-polen-2-300x99 Speculatie rond de Android 4.0 update voor de Galaxy S2Geruisloos sprong de kalender afgelopen weekend op 1 april. Hiermee kwam een einde aan het eerste kwartaal van 2012, het kwartaal waarin Samsung haar Android 4.0 update voor de Galaxy S2 zou aanbieden. In tegenstelling tot wat her en der geroepen wordt is er nu pas sprake van vertraging – Samsung zelf had namelijk nooit een precieze datum – behalve ‘1e kwartaal 2012’ – gecommuniceerd (zie voor meer hierover HIER).

Natuurlijk zijn wij wel erg benieuwd naar de reden van deze vertraging, en Samsung zelf houdt vooralsnog de kaken stijf op elkaar. Opvallend genoeg kwam er vandaag in Polen een versie van de Android 4.0 ROM online in Kies met de codenaam i9100XXLPS. Maar Polen was één van de weinige landen die half maart al de update hadden ontvangen – de ROM met codenaam i9100XXLPQ. Met andere woorden: in Polen heeft Samsung kennelijk een vernieuwde update uitgerold.

En dus lijkt het ons dat er – bij benadering en uitermate speculatief, dat moge duidelijk zijn – het volgende aan de hand is: Samsung gebruikt de feedback op de eerste update golf om snel nog wat te sleutelen aan de nieuwe ROM, alvorens deze uit te rollen in de echt grote markten (en Nederland). Tot nu toe is het niet zo duidelijk wat er precies veranderd of verbeterd is in de XXLPS ROM, ten opzichte van de XXLPQ versie. De veranderingen zijn in ieder geval niet direct zichtbaar. Wat ons betreft kan dit erop duiden dat er eerder sprake is van optimalisaties – snelheid? energieverbruik? – dan van ingrijpende wijzigingen. In ieder geval schijnt de nieuwe ROM erg goed te werken maar dat deed de LPQ ROM bij ons ook – na ruim twee weken fulltime gebruik kunnen we melden dat batterijduur en snelheid meer dan prima zijn op ons testtoestel.

Al met al lijkt het er dus op dat Samsung nog wat last-minute verbeteringen heeft aangebracht, of nog aan het aanbrengen is, alvorens de update in veel meer landen aan te bieden. Voorlopig houden wij hier ons mond over de update, totdat deze daadwerkelijk in Nederland beschikbaar is – nog meer speculatie dan we nu al doen wordt niemand beter van tenslotte  😉

(via @SamKiesUpdates en XDA)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Jp zegt

  WNed, kan je svp weer zon pakketje maken met Wned I9100OXALPS software.

  Dan weet ik zeker dat het goed komt, ben beetje huiverig maar met de vorige van jou ging het goed!!

  • FVB Izegem zegt

   HOI,
   is helemaal niet nodig,als je alles precies gedaan hebt wat Wned voorschreef en je hebt een account aangemaakt bij Samsung, dan kan je (ik heb het in ieder geval deze morgen gedaan) via de update van de telefoon ,de laatste versie zijnde I9100OXALPS op je telefoon krijgen
   groetjes
   Frank

   • jp zegt

    Ja maar de S2 van mijn zus is nog niet geupdate. kan ik dan gewoon alle stappen van Wned volgen en ipv i9100XXLPQ , i9100XXLPS downloaden en die selecteren?

    • Stan zegt

     Ik heb deze werkwijze ook gevolgd alleen kan ik niet updaten via de telefoon. Ja ik heb ook een samsung account. Niet aangemaakt, dat had ik al. Misschien wel daarom?
     Zijn er anderen met het zelfde probleem?

 2. Jp zegt

  Ik vind wel een nuttig bericht, snap het nu een beetje waarom hij vertraging heeft, was dus wat mis met de oude versie van ics

 3. Dr. Dré zegt

  De unbranded S2 van mijn vrouw is vijf dagen geleden via kies geupdate naar ICS en is dus wel beschikbaar al in Nederland! Mijn branded S2 lukt nog niet.

 4. Robertjan zegt

  Toch vind ik het schandalig dat Samsung geen bericht geeft. Ze hebben hun deadline niet gehaald en geven geen reden voor vertraging. Zo komt het dus over alsof ze hun afspraken niet zo serieus nemen. Een kort berichtje had er op z’n minst wel uit gekund. Samsung gaat erg slecht om met hun vlaggenschip! Maar goed, lang leve het zelf kunnen flashen van ROMs, heb nu de officiële manier via Kies achter mij gelaten en de Poolse versie erop gezet. Werkt prima: geen reboots meer onder wifi en de telefoon lijkt sneller te werken.

  • jjp zegt

   Heb net ook toestel aangekregen maar is een pools model. Is daar enig verschil of beperkingen met het nederlandse model

 5. RS zegt

  Weet iemand of het flashen van de stock roms toepasbaar zijn op de i9100G of alleen op de i9100?

  Ik heb namelijk 2 weken geleden een i9100G versie ontvangen in plaats van de i9100.

 6. ries zegt

  heb vandaag de 3e update van KIES gehad.
  in een maand tijd.
  elke keer denk ik, JA, DAAR KOMTIE, maar neehoor………………

  wel kreeg ik vandaag de melding via kies om de firmware te updaten.
  klik ik het aan………………………

  een venster met de melding: initialisatie niet ondersteund door GT-I9100.

  schiet dus ook niet echt op.

  we wachten gewoon rustig verder, meer kunnen we niet, en druk maken heeft geen zin.

  voor degene die zich er wel druk over maken, sterkte en succes……………………

 7. RPAV zegt

  Zoals velen hier heb ook ik mijn S 2 geupgrade met het pakket van WNED.

  Nou heb ik na enig speurwerk de download kunnen vinden van de nieuwste versie (i9100XXLPS) mijn vraag is of ik hetzelfde trucje kan uithalen en dan de nieuwste versie op mijn telefoon kan zetten met Odin?

  Dus alles hetzelfde doen als bij de upgrade van WNED maar dan ipv i9100XXLPQ, i9100XXLPS selecteren bij PDA…….

  Iemand die het aan durft? Of weet of dat met succes kan werken?

  http://www.hotfile.com/dl/151777801/8421dd9/I9100XXLPS_I9100OXALPS_XEO.zip.html

  thanks!

 8. jp zegt

  I9100XXLPS Download (Thanks To SamMobile!)
  Base Firmware: I9100XXLPS (4.0.3)
  Region Poland (XEO)
  Carrier: NA (Unbranded)
  Build Date: 25th March 2012
  Modem: XXLPS
  CSC: OXALPS
  Change List: 294511
  Kernel Version: 3.0.15

  Instructions For Flashing ICS:

  Extract the firmware
  Open the included Odin
  Put your device in Recovery MODE (Home + Volume up + Power)
  Wipe Data/Factory reset
  Wipe Cache
  Take Out Your battery & put it back in
  Put your device into Download MODE (Home + Volume Down + Power)
  Click PDA and select *.tar.md5
  Then finally click START!

  Instructions For Rooting ICS :

  Extract the Rooted Kernel
  Open the included Odin
  Put your device into Download MODE
  Click PDA and select CF-Root-SGS2_*-v5.3-CWM5.tar
  Then finally click START!

  link: http://www.hotfile.com/dl/151777801/8421dd9/I9100XXLPS_I9100OXALPS_XEO.zip.html

 9. heeres zegt

  net de officiele updat gehad via kies. En jawel het is ICS.
  Dus in Belgie is het vandaag officieel van start gegaan.

 10. IanOnline zegt

  En eric, is dat de Nederlandstalige versie?? Dan zouden we er in Nederland toch ook niet al te lang meer op hoeven te wachten….. neem ik aan…….??????????

  • charlie zegt

   Tsja, Nederland zou lijkt me deze week moeten komen aangezien België en Luxemburg wel al uit zijn. Misschien vanavond wel 😀

 11. stefan (BE) zegt

  tja, Belgie lijkt aan de beurt te zijn 🙂
  Kies geeft aan; PDA:LP4/PHONE:LPS/CSC:LP1 (LUX)
  MET een button “firmware upgrade”
  M’n GSM battery is maar 60% vol, dus ben nog aan’t opladen. Ik veronderstel dat dit genoeg is, maar ja. Je weet nooit als er iets mis loopt, dan kan ik verder blijven proberen…
  Tja, samsung, MOEST dit zooooo lang duren?
  Hopelijk krijgen we ooit android 5 en wat sneller…
  ICS is kwa uiterlijk blijkbaar niet zo verschillend van de vorige versies…

 12. Roberto zegt

  Ik heb de poolse rom draaien en ik moet zeggen dat er wel problemen zijn ,

  Het toetsenbord stopt soms met werken en werkt daarna na een reboot weer , voor de rest werkt hij wat sneller en met 3g en wifi geen onverwachte reboots meer.

  Face unlock is wel geinig maar daar blijft het wel bij

  • Ben zegt

   Zit in Nederland (Hilversum). Heb blijkbaar een importtoestel. Zie dat de (LUX) versie is geïnstalleerd. Werkt overigens goed. Geen spontane reboots meer. Batterij lijkt ook langer mee te gaan bij normaal gebruik. Wel een aantal zaken opnieuw moeten instellen/installeren (connectie carkit / sygic navigatie). Ook icoontjes opnieuw moeten indelen. Na de update was mijn oorspronkelijke indeling verdwenen. ICS ‘voelt’ verder goed aan.

 13. Rudy zegt

  Net de werkwijze van WNed gevolgd…nu doet mn telefoon niks meer!! HELP!!

  Alles gedaan volgens de uitleg, maar mn telefoon gaat niet meer aan..kan iemand mij helpen??

 14. Merijn Peters zegt

  Heb nu net mn mobiel eindelijk na 3 weken terug van reparatie, en zie dat ics nog steeds niet uit is.. -.- Kan ik ook gew via samfirmware.com de luxemburge ics downloade en via odin op mn mobiel zetten? Of kan da niet?

 15. Ricardo zegt

  T-Mobile NL geeft de update voorlopig nog niet uit, helaas. Ze hebben een bug gevonden in de update die Samsung eerst dient te fixen. Fijn dat ze goede kwaliteit willen leveren, gaat alleen dus nog wel een onbepaalde tijd duren.
  Bron is T-Mobile Webcare.

 16. Roy Wasse zegt

  Indien je bij het kiezen van de upgrade optie een initialisatiefout krijgt, dan moet je in menu instellingen->applicaties->ontwikkeling de optie ‘USB fouten opsporen’ even uitzetten. Pas hierna vond Kies bij mij de firmware upgrade

Praat mee