Is de Samsung GT-i9800 een handheld game console?

samsung-hd3-300x180 Is de Samsung GT-i9800 een handheld game console?

Samsung HD3 concept ontwerp

De grote vraag op dit moment – voor iedereen die er met zijn neus bovenop zit, althans – blijft welk typenummer nu eigenlijk precies de nieuwe Samsung Galaxy S3 is. Uit allerlei bronnen – Picasa, WiFi certificaties, etc. – weten we inmiddels dat er drie Samsung apparaten zijn waarvan we niet precies weten wat welke is: de Samsung GT-i9300, de GT-i9500, en de GT-i9800.

Over de GT-i9300 is al het één en ander bekend, en dit is dan ook de meest beschreven kandidaat voor de titel ‘Galaxy S3’. Maar uiteraard is het nog steeds mogelijk dat de 9300 eigenlijk de lang verwachte Galaxy S2 upgrade is – zeg maar, de Galaxy S2 Plus – terwijl de echte S3 de GT-i9500 is. Maar dan moeten we wel eerdere berichten over een Tizen toestel met dezelfde codenaam negeren (Tizen is een alternatief besturingssysteem waar Samsung achter de schermen mee bezig is).

Maar stel dat het bovenstaande klopt – dan blijft altijd nog de vraag wat die GT-i9800 precies voor een apparaat is. Er is weinig tot geen informatie beschikbaar – en dus maakten wij eerder al van de gelegenheid gebruik om er een wilde theorie omheen te construeren. Deze theorie – de GT-i9800 is eigenlijk Samsung’s eerste stap op de gaming markt – komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. Ooit dook al een concept ontwerp op voor de Samsung HD3, maar dat was dan ook alleen een concept. Verder zijn de hints schaars, en open voor interpretatie. Toch zijn wij hier nog eens in onze stoffige archieven gedoken, hebben wat materiaal verzameld, en zetten alles nog een keer op een rijtje.

Ten eerste is Samsung nog altijd de grote afwezige op portable gaming gebied. Op alle fronten is Samsung bezig haar Android imperium uit te breiden, zelfs een Galaxy Camera zou in de maak zijn. Dus waarom geen eigen game platform?

Natuurlijk is bovenstaande een wat magere onderbouwing van de theorie. Concrete informatie is gevraagd – en dus halen wij er een aantal Tweets bij die makkelijk over het hoofd te zien zijn. De bron is een bekende insider, die we onlangs ook al aanhaalden en die een solide reputatie heeft. Deze beste man laat dus weten met een ‘next gen portable gaming console’ gespeeld te hebben, met grote batterijen en zowel een quad core CPU alsook een quad core GPU – specs die vergelijkbaar zijn met Sony’s PS Vita. Echter, hij geeft expliciet aan dat het om een Samsung apparaat gaat.

galaxy-gti9800-game-dev-2-150x150 Is de Samsung GT-i9800 een handheld game console?galaxy-gti9800-game-dev-1-150x150 Is de Samsung GT-i9800 een handheld game console?galaxy-gti9800-game-dev-3-150x150 Is de Samsung GT-i9800 een handheld game console?

(klik voor groot)

Een ander stukje in de puzzel is de deal die Samsung vorig jaar al sloot met Imagination Technologies, de fabrikant van extreem krachtige grafische processoren. In het verleden gebruikte Samsung reeds PowerVR GPU’s in bijvoorbeeld de allereerste Galaxy S smartphone. Maar deze licentie deal is dus veel recenter. Echter, tot nu toe is er geen enkel (nieuw) apparaat in beeld waar de nieuwe generatie PowerVR processoren in gebruikt worden – een Samsung game console zou een perfecte toepassing zijn van Imagination’s nieuwste GPU’s.

samsung-galaxy-s3-tweet-lol1-300x280 Is de Samsung GT-i9800 een handheld game console?Als laatste willen nog een keer wijzen op het bericht van dezelfde insider, dat onderstreept dat de meeste mensen op dit moment geen idee lijken te hebben wát Samsung zoal op 3 mei in petto heeft. En hoewel wij dit graag tegenspreken – ‘de Samsung Galaxy S3, toch?’ – zou een high end game device inderdaad als een donderslag bij heldere hemel komen.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we dus géén Galaxy S3 te zien krijgen op 3 mei – de kans dat de Koreanen die dag meerdere apparaten onthullen is echter aanwezig.

Uiteraard is het bovenstaande op zijn minst, laten we zeggen, speculatief. Aan de andere kant: mochten we op 3 mei ook een Samsung Galaxy Game – of iets dergelijks – zien, dan zijn wij de eerste die roepen: ‘zie je wel!’ 😉

Rest ons nog de vraag: zit er wel iemand te wachten op een Samsung Galaxy handheld game console?

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. marco D. zegt

    Mijn gevoel is dat er maar een kleine markt zal zijn voor een nieuw handheld gaming console.. Maar mocht samsung met goede USP’s komen, wie weet dat er nieuwe hype zal komen, zoals ooit bij de eerste PSP.

    Wel is samsung heel wat van plan.. I like 🙂

Praat mee