Samsung GT-i9300 grafische benchmarks onder de loep

Een tijdje geleden al zagen we de resultaten van een Samsung GT-i9300 – al dan niet de Galaxy S3 – opduiken in de database van GLBenchmark. Het feit dat dit toestel, net als de GT-i9300 die we vorige week op video zagen, over de ARM Mali 400 grafische processor beschikt leek een tegenvaller. De verwachting is, of was tenminste, dat de Galaxy S3 van de nieuwe Mali T604 GPU is voorzien.

Een nadere vergelijking van de resultaten laat zien dat het toestel, zelfs mét de Mali 400 grafische processor, de concurrentie achter zich laat: de HTC One X blijkt een stuk langzamer met zijn Nvidia Tegra 3 chipset, en ook de HTC One S met Snapdragon S4 SoC blijft duidelijk achter. Zelfs de supersnelle grafische processor van de iPhone 4S wordt op de meeste fronten voorbij gestreefd – alleen de quad core PowerVR GPU van de nieuwe iPad is sneller.

samsung-gti9300-galaxy-s3-glbench-300x222 Samsung GT-i9300 grafische benchmarks onder de loepiphone-4s-glbench-265x300 Samsung GT-i9300 grafische benchmarks onder de loep

De Mali 400 GPU in de GT-i9300 is in feite dezelfde grafische processor die we al kennen van de Galaxy S2, maar dan met een hogere kloksnelheid. En uiteraard zorgt ook de veel snellere ‘normale’ processor voor betere prestaties.

Natuurlijk zouden wij tóch benieuwd zijn naar een Samsung Galaxy S3 met next-gen Mali T604 GPU, maar de behaalde resultaten van de vroege testversie van de GT-i9300 met Mali 400 chip geven aan dat een dergelijke configuratie nog steeds tot de absolute top van de smartphone markt zou behoren.

Uiteindelijk zal er veel afhangen van de uiteindelijke scherm resolutie. Als de Galaxy S3 voorzien is van een 720p HD scherm is de bovenstaande configuratie meer dan voldoende – een quad core PowerVR chip zoals die van de nieuwe iPad zou té zwaar geschut zijn in dit geval. Mocht de Galaxy S3 onverhoopt tóch met 1080p Full HD scherm komen – iets waar de laatste berichten niet op wijzen – is een volgende generatie GPU géén overbodige luxe.

En nu gaan we aftellen tot 13:00…

(via PhoneArena)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee