4,6 inch Super Amoled Plus HD scherm voor Galaxy S3 bevestigd

galaxy-s3-super-amoled-plus-300x236 4,6 inch Super Amoled Plus HD scherm voor Galaxy S3 bevestigdEerder deden geruchten de ronde dat de nieuwe Samsung Galaxy S3 voorzien zal zijn van een 1080p Full HD beeldscherm met een diagonaal van 4,8 inch. En ondanks het feit dat er allerlei bedenkingen zijn bij de haalbaarheid van een dergelijk scherm blijven velen hopen dat het toestel inderdaad over een dergelijk scherm beschikt.

Uit een rapport van de OLED Association – een branche organisatie van OLED technologie producerende bedrijven, onder andere verantwoordelijk voor het definiëren van standaards – blijkt dat de Samsung Galaxy S3 beschikt over een 4,6 inch beeldscherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, met een pixeldichtheid van 319 pixels per inch. En inderdaad: het gaat hier om een Super Amoled Plus scherm, met een RGB subpixel matrix – niet de mindere pentile matrix waar bijvoorbeeld de Galaxy Note en de Galaxy Nexus over beschikken.

In de praktijk zal de Galaxy S3 dus op de markt komen met een 720p HD versie van het scherm dat we al kennen van de Galaxy S2. Wie het scherm gezien heeft is danig onder de indruk, dus ondanks dat we geen 1080p Full HD scherm zullen zien, is het 720p scherm méér dan de moeite waard.

Overigens meldt het rapport – geheel in lijn met de recente geruchten – dat de Galaxy S3 in mei op de markt zal komen. En dat is, zoals iedereen die op een kalender kan kijken zal zien, niet ver weg meer!

(via TalkAndroid en OLED-A)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee