Processor Galaxy S3 ‘twee keer zo snel, 20% zuiniger’ dan voorganger

samsung-exynos-4-quad-300x217 Processor Galaxy S3 'twee keer zo snel, 20% zuiniger' dan voorgangerVolgens opgave van Samsung zelf is de processor die we straks in de Galaxy S3 vinden – de Exynos 4 Quad, a.k.a de Exynos 4412 – twee keer zo krachtig als zijn voorganger, terwijl het energieverbruik lager is.

Voor het gemak gaan we ervanuit dat Samsung hiermee refereert aan de Exynos 4210 die we al goed kennen van de Galaxy S2. Beide SoC’s zijn gebaseerd op ARM’s Cortex A9 architectuur, maar de nieuwe Exynos 4412 is het resultaat van een 32nm proces, waar de Exynos 4210 nog tot de ‘oude’ 45nm generatie behoort. Hierdoor is het energieverbruik ondanks meer rekenkernen zo’n 20% lager.

(via AllThingsD)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Chipsy zegt

  Volgens mij is het niet een 28nm proces maar een 32nm HKMG proces dat Samsung gebruikt voor haar nieuwste Exynos processors :). Maar zou inderdaad energiezuiniger moeten zijn.

  • Arthur Dent zegt

   Woeps! Je hebt natuurlijk gelijk – bedankt voor de correctie! (wij waren met ons hoofd al bij de Cortex A15 SoC’s haha)

   • Chipsy zegt

    Hehe, zie echt uit naar de processoren gebaseerd op Arm Cortex A15. Ben er zeker van dat de Exynos 5250 en 5450 absolute beesten zullen zijn (als ik mij niet vergis ook nog op 32nm, toch voor 5250 kan natuurlijk veranderen voor 5450). Zien we de 5250 niet bij de GS3, wat eigenlijk al vast staat, dan hopelijk bij de mythische Galaxy Tab 11.6 die maar lijkt uit te blijven. 🙂

Praat mee