Presenteert Samsung op 3 mei de Galaxy S2 Plus?

samsung-galaxy-s3-3-mei-277x300 Presenteert Samsung op 3 mei de Galaxy S2 Plus?Groot was het nieuws begin deze week: op 3 mei houdt Samsung dan eindelijk het langverwachte Unpacked evenement waar we de nieuwe Galaxy S3 gaan zien. Tenminste, daar lijkt iedereen klakkeloos van uit te gaan.

Echter, de uitnodiging spreekt alleen van ‘the next Galaxy’. Natuurlijk werd vorig jaar de Galaxy S2 ook aangekondigd als ‘the next big thing’ – maar 100% zekerheid hebben we natuurlijk niet. Sterker nog, de grote website CNET weet te melden dat Samsung op de bewuste datum een toestel zal introduceren dat meer upgrade van de bestaande Galaxy S2 is, dan dat er daadwerkelijk een ‘next-generation’ smartphone zal worden onthuld. Als klap op de vuurpijl wordt er nog gesuggereerd dat het ‘the next Galaxy’ helemaal niet Galaxy S3 zal heten.

En dus zijn we bij de langverwachte maar nog niet gearriveerde Samsung Galaxy S2 Plus beland. Zou het dan toch zijn dat Samsung de hele wereld verbaast op 3 mei, en een Galaxy S2 Plus uit haar hoge hoed tovert?

Eerlijk is eerlijk: die kans achten wij klein. Meerdere bronnen hebben CNET’s suggestie tegengesproken – ook mensen die de Galaxy S3 al in hun handen hebben gehad. Tel daarbij op dat CNET’s bron een anoniem persoon uit de Britse telecom is, en de geloofwaardigheid daalt nog verder.

Aan de andere kant: nog afgelopen najaar zagen we eenzelfde ‘move’. Toen was het Apple die geen iPhone 5 introduceerde, maar een iPhone 4S. En waarom duikt de naam Galaxy S2 Plus dan sinds – inmiddels – zo’n driekwart jaar regelmatig op in de gadget-geruchtenmolen? Tenslotte maakt Samsung er inmiddels een gewoonte van om succesvolle modellen – en de Galaxy S2 is bijna de definitie van succesvol – te ‘upgraden’ zodat ze nog minstens een jaar mee kunnen op de competitieve smartphone markt.

Op 3 mei weten we in ieder geval meer.

(via CNET)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee