Galaxy Note mét Android 4.0 én Premium Suite uitgebreider in beeld

Een tijdje geleden was hier al een korter filmpje te zien waarin Samsung belooft de Android 4.0 update voor de Galaxy Note te voorzien van een zgn. ‘Premium Suite’. Vandaag krijgen we een nog iets uitgebreidere kijk op de Note, mét de volledige update.

Sommige bronnen beweren inmiddels dat Samsung gaat beginnen met het uitrollen van de Android 4.0 update voor de Note zodra de update voor de Galaxy S2 wereldwijd voor 75% is uitgerold. Helaas is dit zo’n vaag getal – 75% van wat? het aantal gebruikers? het aantal landen? – dat we daar niet wijzer van worden. Wel is Samsung inmiddels aardig op weg met het uitrollen van de update voor de S2, dus wat ons betreft mag ook de update voor de Note komen…

(via AllAboutSamsung)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Mikey zegt

  Ik ben het wachten ook wel zat…
  Mijn vriedin heeft ics al op haar htc sensation.
  Vooral het batterij verbruik is enorm verbeterd.

 2. john zegt

  Tja die galaxy dingen zijn zeker toch belangrijker voor ze, dacht dat dit een top model van ze was. Maar we zijn weer flink in de minderheid dus.

  We blijven afwachten.

  • Sjek zegt

   Ne, ben niet zo tevreden. Als telefoon is het ding erg onhandig,.Alleen al het opstarten maakt het even iemand moeten bellen tot een frustrerende ergernis.
   Ook lukt het niet zaken te verzenden. Het is veel meer een computer dan een telefoon. Er blijven ook allelei applicaties aan staan, ook al heb je op alles sluiten gedrukt. De batterijduur is te kort, het scherm is geweldig goed. Heb mijn oude mobiel weer in gebruik genomen, ook al omdat de Nokia navigatrie heel wat handiger is in het verkeer dan google maps (maar ook handiger dan Tomtom).

   • Anonymous zegt

    Alweer een bericht om bijzonder moe van te worden, laten we het toch maar behandelen om incidenten als deze in de toekomst niet meer voor te laten komen. Om te beginnen, het toestel opstarten om te bellen? Serieus? Een telefoon/tablet als deze hoor je ALTIJD aan te hebben staan, gewoon voor het gemak altijd zo snel mogelijk bij je apps te kunnen. Ook wist je al eerder dat deze telefoon/tablet de mogelijkheid bied om te bellen, vind je dit handig, perfect! Vind je dit minder handig zeur er dan niet over en gebruik de Note gewoon als handzame tablet. Ten tweede, waarom zou het jou niet lukken om dingen te verzenden? Informatie zoeken op internet kan helpen, een bezoekje aan de telecom winkel is ook niet verkeerd, die mensen zitten er immers om je te helpen. Dit ligt zeker niet aan de telefoon, als je niet weet hoe iets werkt stel je al gauw andere instellingen in, dit weet ik uit ervaring met mijn moeder. De bedoeling van applicaties is dat je er snel bij kunt komen wanneer nodig, denk aan Facebook of Buienradar etc. logisch dus dat deze blijven staan. Batterijduur te kort? Hier hebben alle smartphones last van, zeker deze Note met z’n 5,3” scherm, al is de capaciteit van de batterij groter dan de gemiddelde smartphone. (Dit probleem zou trouwens ook verminderd worden door Android 4.0 maar daar wachten we nog (steeds) op). Maken ze een grotere batterij is dit negatief voor het gewicht want zeg zelf, 250 gram een half uur vasthouden met bellen gaat je ook iriteren.

    Conclusie: dit is een van de beste telefoons uit de Galaxy serie, zoek je een telefoon in dit segment, maak dan een keuze tussen deze of de HTC One X.
    N.B HTC One X draait al op Android 4.0 en is op papier sneller dan de Note, het uiterlijk van deze telefoon vind ik persoonlijk iets minder.

   • steef zegt

    Sjek…..leugens verspreiden lijkt me zinloos. Van werkelijk niks wat jij hier net zet is iets behalve datgene over het scherm waar.

 3. laurens zegt

  Ja ik ben redelijk tevreden, Alleen de galaxy gaat soms traag ik weet zelf niet waarom. Heb alleen een virusscan, mp3 speler en misschien nog een browser draaien en dan valt soms de muziek uit + bluetooth headphone. Voor de rest een goeie telefoon alleen jammer dat het soms traag ik.

  Het kan ook aan mij liggen of misschien is er iets verkeerd gegaan tijdens updaten. Ik ben van plan binnenkort alles opnieuw te installeren wanneer nieuwe firmware uit is.

  • laurens zegt

   Vergeten te zeggen dat het mij stabiliteit bugs lijkt. Naar updates is het wel flink stabieler geworden maar heb echter nog steeds problemen met multitasken

   • Anonymous zegt

    Hmm het zou aan het systeem kunnen liggen of gewoon hoe je ermee omgaat, vergeet ook niet dat in de Note maar een Dual-core processor ligt (2 kernen) vergeleken met de HTC One X die een Quad-core bezit (4 kernen).
    Hoe meer kernen een processor bezit, hoe sneller het apparaat is.

    • steef zegt

     FOUT! Je trapt nu in een marketing truc! Het gaat om de architectuur van de kernen en niet om het aantal. Tenminste om goed te kunnen multitasken zijn wel twee kernen nodig. Meerdere kernel betekend niet direct beter multitasken.

     Om op het bericht van laurens terug te komen; een factory reset/data wipe is zeer welkom met de komt van Android 4.0 en dat raad ik dan ook iedereen aan! Dit kan namelijk heel veel problemen voorkomen!

     • Jeroen zegt

      En vergeet natuurlijk niet dat het werkgeheugen van de telefoon een grote rol heeft, hoe groter het werkgeheugen hoe sneller de telefoon en hoe meer taken het kan uitvoeren zonder het te laten haperen -tenzij je teveel taken voor je werkgeheugen opstart-…

 4. TH zegt

  een virus scanner neemt ook nog al wat werkgeheugen in…. als je deze uitzet, en zo nu en dan gebruikt zal het denk ik better gaan…..

 5. gerard zegt

  hoi,niet zoveel verstand van smartphones,maar een vraag hierover ik kan mijn abbo.verlengen wilde een note nemen of is het beter te wachten op de nieuwe galaxy s3

 6. Wouter zegt

  Het lijkt wel of mijn Note de update ruikt… Hij wordt steeds trager en voelt inmiddels stroperiger aan dan mij HTC HD2 met Gingerbread…. IK WIL DIE UPDATE NU!!!!

 7. Roy zegt

  Ik heb onlangs de note besteld en gemaild naar samsung wanneer 4.0 uit komt, en kreeg vandaag de volgende reactie;

  Dank u voor uw e-mail met betrekking tot uw Samsung gsm.

  Kan ieder moment beschikbaar gestel worden!

  Indien u nog vragen hebt, kunt u altijd contact opnemen met ons Contactcenter op telefoonnummer 0900-SAMSUNG (0900-7267864) voor Nederland of 022012418 voor België, op werkdagen van 09.00 -18.00 uur.

  • Pascal zegt

   Kijk dat zijn tenminste reacties waar je wat aan hebt!

   Hoop zelf ook dat die update snel komt. Telefoon is geweldig, maar denk dat Gingerbread de mogelijkheden en stabiliteit van de telefoon tegenhoud.

   Samsung, you better hurry!

 8. Marcel zegt

  Ook ik heb contact gehad met Samsung, en kan jullie vertellen dat ze bezig zijn met de uitrol van de ics!
  Afwachten dus……..

  • Tim zegt

   Tegen mij werd gezegd dat ik de “beste” versie heb die beschikbaar is heb. En dat wanneer er een betere is die automatisch update.

 9. karijn zegt

  hey,
  ik ga naar de middelbare school en het is een opleiding voor vormgeving ik vroeg me af is de samsung galaxy note daar handig voor want je kan er wel op tekenen en ik sms toch meer dan bellen dus is die handig?

  • David zegt

   Het lijkt me haast wel, karijn.
   Als je veel ermee gaat tekenen, dan kan ik je wel adviseren de s-penhouder erbij te kopen. Daarmee heb je een beduidend betere controle over de stylus.
   Nadeel blijft, dat je hem onnatuurlijk rechtop moet houden,

   En kijk dan ook eens bij de ‘S choice’, een soort market alleen voor de Note.
   Daarbij zit OmniSketch (wel betaald) en daarmee kun je de toch al goede tekenmogelijkheden nog ruimschoots overtreffen.

 10. esmeralda zegt

  ik heb ook de galaxy note,

  en ik vind hem super handig. Hij is totaal niet traag, terwijl ik 9 pagina’s vol apps heb staan, en genoeg draai. Ook de batterij duur is gewoon super. Veel beter dan alle andere baterijen.

  Ik wacht alleen op de update en kan eigenlijk niet meer wachten:P

 11. zegt

  “vodafone” Ik heb hem ook nog steeds niet binnen dit is echt dramatisch,
  Het schijnt dus dat de update zins 10 mei uit is , Weet nu niet als ze het over de Premium Suite hebben of de 4.0.3 versie

  Naar mij mening duurt dit te lang , Buiten dat zeggen ze dat hem kan update met KIES AIR.
  Dit is helemaal “Kunt U Tennissen ” , Het programma werkt voor geen meter ( samsung pc studio idem )

  Samsung galaxy note leuke telefoon kan er veel mee , Goeie voor maat om op te browsen en films/foto’s te bekijken
  Had hem gekocht om er mee te tekenen dit is ver van ideaal wel een leuk concept ( ook geprobeerd op een tablet ook niet ideaal)

  Kan niet wachten op de update hopelijk verbeterd dit de telefoon van een 7 naar een 8+

 12. pedro zegt

  Hey mensen ik ben maar en kind van 14 jaar wat zeuren jullie om de batterij zeg ik speel er games op kijk YouTube zit op internet op de s memo app en nog steeds de batterij gaat 2 dagen mee bij jullie nog veen 5 seconden lijkt het…… Wel mag het voice talk en beurtje krijgen naar Nederlands en nieuwel android awsome gepost vanaf mijn galaxy note

 13. Frans zegt

  Hallo,
  Geweldig die Note. Heb ‘m nu een paar maanden. Met honeycomb 3.2 vind ik ‘m wel langzamer dan mijn S2, en dat vond ik jammer want je wil natuurlijk niet achteruit in snelheid. Gisteren echter de update naar Android 4 gedaan en mijn hemel wat een verbetering. Een stuk sneller met alles. Er wordt gesproken over een “premium suite” wie weet waar ik dat vinden moet? De Note is voor mij nog steeds het beste toestel wat er is, ook beter dan de One en de nieuwe S3.

Praat mee