Bewijs dat de Galaxy S3 ook echt Galaxy S3 gaat heten?

samsung-galaxy-s3-name-proof-300x156 Bewijs dat de Galaxy S3 ook echt Galaxy S3 gaat heten?De grote website CNET wist gisteren nog twijfel te zaaien omtrend de naam van het toestel dat Samsung op 3 mei in Londen zal introduceren. De uitnodiging voor dit evenement vermeld tenslotte alleen ‘the Next Galaxy’ – niet ‘the Galaxy S III’. En dus geloven sommigen dat we op 3 mei hooguit een soort Galaxy S2 Plus te zien krijgen. Toch denken wij een aanwijzing te hebben gevonden dat het wel degelijk de Samsung Galaxy S3 die eraan zit te komen. Loopt u even mee?

Stel, je typt het volgende adres in je browser: ‘www.samsung.com/galaxys3/‘. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar ‘www.samsung.com/us/galaxys3/‘, die je vervolgens weer automatisch doorstuurd naar een ‘Page not found‘ pagina. Prima, zo simpel vinden we dus geen informatie pagina over de Galaxy S3 op de website van Samsung – dat hadden we natuurlijk ook niet verwacht.

Maar de exacte URL van de laatste ‘Page not found’ is ‘http://www.samsung.com/us/glaxy-s-iii‘. Check ‘m eens goed: inderdaad, glaxy-s-iii. Dit is geen volledige geautomatiseerde redirect – hier heeft iemand een typefout gemaakt. Overigens leidt ook ‘http://www.samsung.com/us/galaxy-s-iii‘ (dus zonder typefout) naar een ‘Page not found’ pagina.

Om als vergelijking te dienen nemen we het adres ‘www.samsung.com/galaxynote‘. Deze leidt de bezoekers – wederom via een aantal ‘redirects’ – naar de produktpagina van de Samsung Galaxy Note. Maar als we ieder willekeurig ander woord achter www.samsung.com zetten – fietspomp, bijvoorbeeld, dus: ‘www.samsung.com/fietspomp‘ – krijgen we een generieke landingspagina waarop je jouw land kunt kiezen om verder te surfen op Samsung.com. Ook ‘www.samsung.com/galaxys4‘ leidt naar deze pagina, evenals – verrassend genoeg – ‘www.samsung.com/galaxys2‘ (maar niet ‘www.samsung.com/galaxys‘, die wel degelijk naar een productpagina leidt).

Ons punt is het volgende: Samsung is al bezig geweest om, in de voorbereiding voor de introductie, een aantal redirects aan te brengen op hun website. Wie de source codes check van de pagina’s waar je als bezoeker langs wordt gestuurd ziet dat er sprake is van een zogenaamde ‘meta redirect’, geen ‘server redirect’. Meta redirects worden vaak gebruikt als pagina’s tijdelijk ge-redirect moeten worden.

Als de term ná de domeinnaam – dwz. ‘/galaxys3/’ – niet zou worden opgevangen, zouden we dezelfde pagina te zien krijgen als in ons fietspomp voorbeeld. Sterker nog: omdat de landingspagina uiteindelijk zelfs een type fout bevat lijkt het erop alsof die redirect door iemand handmatig – zoals het een meta redirect betaamt – en met opzet aan is gebracht, zelfs met een erin geslopen typefoutje.

En dus concluderen wij dat het toestel dat in de pijpleiding zit wel degelijk de naam Samsung Galaxy S3 zal dragen. Punt.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

Praat mee