Android 4.0 voor de ‘branded’ T-Mobile Galaxy S2 beschikbaar

samsung-galaxy-s2-tmobile-branded-android-4-150x150 Android 4.0 voor de 'branded' T-Mobile Galaxy S2 beschikbaarNadat vorige week al de Android 4.0 update voor de ‘unbranded’ Samsung Galaxy S2 in Nederland te installeren was, komt daar vandaag de update voor T-Mobile bij.

Heb jij dus een T-Mobile toestel, maar kon je vorige week nog niet updaten? Dan is de kans groot dat dat nu wél kan 😉

Galaxy deal tips

Reacties

  • Dutchdragon zegt

   Zo mega vind ik die papuer update niet, heb nu nog meer gezeik dan ik al had. geef mij maar liever weer die spontane reboots lol.

   ik heb de officiele update van ICS via Kies binnen gekregen, wat zie ik vandaag krijg ik constant errors in me scherm met de melding dat Swype is gestopt??? En slaat die hele telefoon vast, als je dan naar de instellingen of wat dan ook wilt gaan duurt dat +/- 10 sec. per druk op je scherm. Als ik dus bij de instelling van invoer ben duurt het even. Als ik dan dus swype uitzet en gewoon samsung toetsenbord aanzet is me telefoon weer razend snel.

   Erg frustrerend, dus maar eens bellen met samsung of terug naar de shop.

   Iemand anders ook nog deze ervaring na de update?

   greetz,
   DD

 1. Alex zegt

  Ok, ik heb een branded S2 van T-Mobile maar zowel via Kies als via OTA heb ik nog geen update ontvangen. Het bekende SD kaart verhaal? Die er uithalen en checken…of?

  • Dutchdragon zegt

   Ik heb ook T-mobile branded en ik heb de update al een paar dagen draaien via Kies. Mijn 32gb kaart heeft er altijd gewoon ingezeten?

   • Alex zegt

    Ik had gewoon te vroeg geroepen… Ik deed even later de check en ineens was de update er… Dikke batterij verbetering…vooral na de reboot toen alle applicaties werden bijgewerkt. Kreeg nog de nodige updates van samsung te downloaden en nu draait alles soepel … Lekker.

   • Koos zegt

    Hoe kun je update naar Android 4 via Kies binnenhalen en installeren? Ik kan niets iets vinden wat daarvoor gebruikt moet (gaan) worden.

  • Floris zegt

   @Wide van der Velpen en @Alex kijk even door *#1234# in te toetsen welke versie je hebt. Dan weet je ook waarom hij nog niet update.

 2. Alex zegt

  Oeps..correctie. Net toch nóg een keer Kies opgestart en nu ineens waarschuwt hij me dat er een nieuwe update is. Laat dus maar 😛

  • Alex zegt

   Omdat er nog geen KPN versie van die update is. Mijn telefoon deed dat ook tot vandaag de t-mobile update uit kwam en toen kon ik ineens updaten. Of even wachten tot de KPN versie er is, of je doet hem met Odin en een unbranded firmware updaten.

 3. Seca1 zegt

  Ik heb ook de branded van T-mobile. Zie nu net via Kies dat de update ics gereed staat. Zal eerst even de tel. opladen.

  Latere reactie volgt nog.

 4. franks zegt

  Kies zegt dat mijn samsung niet geinitialiseerd kan worden. Wat een mega K**programaa is dat KIES zeg. Zelden zo een slecht programama gezien voor een mobiel. Echt 3 keer niks. Herkent je toestel niet opnieuw wat software installeren. back-ups die niet afgerond worden . Dit is echt ver beneden peil hoor.
  Die update waar iedereen al “jaren” op zit te wachten heb komt bij mij ook niet in beeld (vodafone) draadloos via software update…..geen update beschikbaar.
  We blijven wachten………………………………………………………………….

  • Alex zegt

   Voor zover mij bekend is er geen OTA update en ik had begrepen dat die er ook niet gaat komen. Alleen via Kies. Ging hier nagenoeg vlekkeloos.

 5. Matthias zegt

  Ik heb vodafone. Helaas nog niets via kies. Wat ook een onzin, die branded toestellen.
  Kan je je s2 niet unbranden ofso. Ik doe sowieso niets met die vodafonemeuk op mijn mobiel.

  • Timo zegt

   Dat kan ja, met Odin en de bijbehorende Nederlandse content te downloaden. Verlies je wel all je apps (foto’s en filmpjes nagenoeg niet).

 6. Jacco zegt

  Kon niet wachten op ver 4. Heb nu 2.3.7. met MIUI draaien. Supersnel en superstrak. kan veel verschillende themes installeren. Verander de look van je telefoon binnen enkele seconden met een ander theme of alleen een deel daarvan. Wie wil er nu nog ver 4? Met touchwiz? Niet meer…

 7. seca1 zegt

  Tel. Heeft via kies de update ics geladen. Het is even wennen. Paar dingen opnieuw inrichten maar tot op heden draait de s2 goed. Accu en wifi werken goed.

 8. Markus zegt

  Na wat problemen met Kies (opnieuw installeren, pc opnieuw opstarten, kabeltje in-uit-in-uit-in-uit) is het gelukt. De update ging vlekkeloos, telefoontje aangezet.
  Resultaat: een vloeiendere telefoon met ander unlockscherm, ander instellingen menu, andere telefoonapp, e-mail, internet, optie om apps op alfabetische volgorde te zetten, en nog wat kleine veranderingen zoals overgangen van de ene app naar de andere met een leuke animatie.
  voor alsnog een hele vooruitgang.

  in ieder geval bedankt voor deze site, is betrouwbaar en snel, de andere sites hadden nog geen nieuws toen jullie het wel hadden!

  succes met up-daten voor de rest, hopen dat het mag lukken wat zo betrouwbaar is Kies nou ook weer niet…

 9. reaqmon zegt

  snap er niks van heb een branded van t-mobile. zeg kies update zegt hij dat de laatste versie er reeds op staat. nog geen 4.0. weet iemand hoe dit kan?

  • Markus zegt

   Ja, de up-dates worden gedraaid vanaf servers, die servers delen ze in clusters in en om te voorkomen dat de servers overbelast raken releasen ze de up-dates cluster voor cluster.
   verder zou het kunnen dat je een buitenlandse rom hebt die in het Nederlands staat waar je dus verder niets van merkt. hoe groot de kans is kan ik je niet vertellen aangezien Samsung dit niet vrijgeeft, net als de changelogs is het soms moeilijk te vertellen wat de daadwerkelijke structuur achter de software is met betrekking tot releases, roms, versies, planning etc…

   hopelijk heb je hier wat aan, succes met wachten en ik hoop voor je dat het niet te lang duurt.

   • reaqmon zegt

    hé bedankt voor je reactie. Hoop dat hij binnenkort komt. Als ik een buitenlandse rom heb kan ik hem dan nog wel updaten?

    • Markus zegt

     @reaqmon: de kans dat het niet kan is ontzettend klein, de kans dat je later dan je rest bent is wel weer groot. maargoed daar valt gewoon heel weinig over te zeggen. het grootste probleem van Android is de fragmentatie, de grote hoeveelheid modellen, software versies en fabrikanten maken het complex. je zou kunnen proberen de softwarecode in google in te vullen (bij toestelinformatie in instellingen) misschien dat je er dan achter kan komen of het een buitenlandse rom is. maar ga er gewoon vanuit dat je gewoon een nederlandse rom hebt en ff moet wachten op jou cluster.

     • reaqmon zegt

      geduld is een schone zaak. maar neemt niet weg dat het moeilijk is. zodra het lukt laat ik het weten. bedankt voor je snelle reactie

 10. Vaassen zegt

  Heb nu een aantal dagen Android 4 draaien.
  Geen reboots meer gehad, en ook lijkt de accu iets langer mee te gaan.
  Alleen 1 groot nadeel m’n Vpn client (Feat vpn) draait niet meer, en dat is wel erg shit!
  Blijkbaar omdat Android 4 geen plain l2tp meer ondersteund……

  Weet iemand nog een openvpn client welke werkt op Android 4 zonder het toestel te rooten?

 11. seca1 zegt

  Nu een dag verder, heb wel het idee dat de accu iets sneller leeg getrokken wordt.
  Hebben meer gebruikers van de S2 hier last van?

  • jp zegt

   ja zie mijn instructies zo’n 20 post verder naar beneden, zelfde proces als toen je de eerste keer flashte alleen nu de tmobile versie

 12. Martijn zegt

  Kan hem hier ook nog steeds niet updaten, zegt dat ik de laatste versie al heb… Maar 2.3.6 staat erop.
  Hoop dat ik hem snel kan updaten…

  • Peter zegt

   Bij mij lukte het door de nieuwste versie van Kies te downloaden. De oude eerst deinstalleren. (upgraden via Kies zelf werkt niet!)

   Google “Kies”. Download en installeer “Kies 2.0” op je PC. Volg de instructies van “Kies” en voila…

 13. Ehvlange zegt

  Ik heb net de update gedaan en heb een ontzetten irritant geluid bij het aanraken van het scherm. Ik krijg dit geluid niet uit. In ieder geval niet via de logische weg: instellingen>geluid>Systeem en dan alle geluiden uitvinken. Iemand een oplossing want ben na anderhalf uur in staat de telefoon door midden te breken.

  • koen zegt

   Kan ik bevestigen.
   Telefoon gaf spontaan een update aan. Ding is nu 230MB aan het downloaden over WiFi.

   Branded Vodafone, zonder KIES.

   • Frank zegt

    Klopt,

    echter via KIES de melding update KIES en geeft hij aan dat ik deze geupdated is, dus nu via 3gs het pakket downloaden (heb toch nog data genoeg over deze maand).

 14. kevin zegt

  Ik kreeg net een melding van mijn telefoon dat ik hem kan updaten. is dat dan OTa ?? Heb er nu geen tijd voor maar doe het vanmiddag. heb een vodafone branded toestel.

 15. ricardo zegt

  bij mij kreeg ik automatisch op mijn toestel de weergave nieuwe firmware beschikbaar. toen ik op downloaden drukte, begon mijn s2 zichzelf te updaten, ZONDER dat k*t programma kies ^^ ik heb vodafone als provider.

 16. zegt

  Heb de update ook binnen voor Vodafone Branded zonder kies! Telefoon gaf uit zich zelf aan dat er een update was van 230 MB.

  Is wel even wennen. Ziet er voor de rest goed uit.

 17. Bjorn zegt

  Wat een KUTPROGRAMMA dat Kies,als het op deze manier moet Samsung dan voor mij geen samsung mobiel meer.
  Ik heb de nieuwste versie van Kies gedownload en geiinstalleerd op mijn pc,het programma heeft altijd netjes mijn mobiele telefoon gevonden voordat de update beschikbaar werd,nu is de update er en vind Kies mijn mobiele telefoon niet meer,echt waar wat een gezijk,volgende keer maar een ander merk mobiel nemen,wat een gedrocht van een prgramma.
  Heb Kies al verschillende keren van mijn pc verwijdert en opnieuw geiinstalleerd,maar niks hoor,wat een KLOTEZOOI!!!!!!!
  Ik wacht nu wel op de OTA versie,verdomme!

  • buds2 zegt

   @bjorn in had het zelfde even bij je apparaatbeheer kijken en weer ff je USB drivers op nieuw instaleren toen zag hij me telefoon weer maar nog geen update naar 4.0!!!!

 18. Veessen zegt

  als jullie echt willen updatn zou je eventueel naar een samsung punt gaan en daar kunnen ze hem voor je updaten!! de punten kun je vinden op de site van samsung!!

 19. jp zegt

  Voor de mensen die hun Samsung Galaxy S2 probleemloos willen updaten naar de Nederlandse ICS 4.0.3 met Odin
  Als Bijv Kies niet werkt .

  Download Odin 1.8.5: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=581913&d=1304094576

  Dowload de:

  Unbranded ICS firmware:http://www.hotfile.com/dl/152353174/33b8283/I9100XWLP7_I9100XENLP3_XEN.zip.html
  Vodafone ICS Firmware:http://www.hotfile.com/dl/153502459/17fb52e/I9100BULPC_I9100VDFLP6_VDF.zip.html
  Tmobile ICS Firmware:http://www.hotfile.com/dl/153277304/43ed579/I9100BOLPD_I9100TNLLP5_TNL.zip.html

  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)

  Dload kies hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP

  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 1.8.5
  • Selecteer bij PDA het juiste bestand :*.md5 9 (Het ics bestand je die gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 15 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!

  (het is dus niet nodig om je telefoon eerst te resetten!!)

  Succes!

  • Alee zegt

   Misschien een vraag die al vaker is beantwoord, maar verdwijnen al je apps wanneer je je telefoon upgrade. Ik heb mijn telefoon tot nu toe nog steeds niet geupgrade(2.3.3) omdat ik bang was om alles kwijt te raken.

  • jaccon zegt

   Thanks JP,
   Ik zocht al een tijdje naar de juiste rom. Ben het nu aan het downloaden. Ik draai nu MIUI maar heb toch graag de orginel file. Je weet maar nooit.

  • Patricia zegt

   Ik heb hem precies op die manier zoals je hier onder geupgrade en nu is mijn telefoon uitgevallen en gaat helemaal niet meer aan. Nu?

 20. Mike zegt

  JP..(of iemand anders natuurlijk)..kun jij vertellen wat voor verschillen er zouden kunnen zitten in de unbranded en de T-Mobile firmware?

  Heb nu unbranded en zou dat graag willen weten ivm mijn T-Mobile abbo..

  Mike

  • jp zegt

   paar verschillen zoals logos en reclame shizzle, als je al unbranded hebt zou ik dat lekker zo houden, tenzij je tmobile fan bent!! 🙂

   Je mist niks met unbranded

  • Mike zegt

   Uhhh..neem aan dit je dat aan mij vraagt?
   Zoja…ik kan inderdaad niet meer met Kies updaten…maar daar ben ik niet rouwig om…sjee zeg..
   Denk dat ik dit forum gewoon beetje in de gaten hou. Als er een nieuwe update komt, dan komt er vast ook wel een link naar een plekje waar je die gewoon kan downloaden, en via Odin erop kan knallen…

 21. Ben.w zegt

  Wie kan er mij helpen.
  Ik heb dus ook een abo van T-moblie, maar mijn telefoon geeft geen update aan maar KIES ook niet.
  Ik heb kies al een update gegeven maar doet het dan nog niet.
  Ik heb KIES ook al geheel verwijderd en opnieuw de nieuwste geïnstalleerd maar zelfs dan geeft hij geen update aan. En ik heb op mijn telefoon echt nog Android 2.3.6 erop staan. Dus iets klopt er niet.

  WIE KAN ER HELPEN!!!!!!

 22. Stephanie zegt

  ehm… ben ik de enige die de internetbrowser kan gebruiken na de update?? ik snap er niks van.. zou iemand mij kunnen helpen misschien?
  thnx alvast

 23. JB zegt

  Heb ook een abbo bij T-Mobile (GSMWEB), maar kan m helaas niet updaten als ik het via KIES probeer. Heb een S2 van mijn neefje gekoppeld en hij heeft er inmiddels wel 4.0 op… Kan iemand mij helpen?

 24. Bjorn zegt

  ICS ziet er leuk uit,maar de batterij gaat nu nog korter mee,dus daar ben ik absoluut niet tevreden over en verwacht dus ook een software matige update hiervoor!
  De batterij ging onder Gingerbread toch beduidend langer mee.

 25. Robert zegt

  Ik heb ook t-mobile en nog steeds geeft kies geen update aan. Opnieuw geinstalleerd, opgestart etc. Hoe kan ik kijken of ik miss een buitenlandse versie heb ofzo?

 26. Hennie zegt

  Bij mijn gaf kies ook niet aan dat er een nieuwe update was,toen heb ik kies via t-mobile
  opnieuw geinstaleerd, en toe gaf hij het wel aan.

  Dus toen via kies de update er opgezet,en dat ging prima.

  Het ziet er wat anders uit, en het werkt netjes.

  veel sukses voor iedereen.

   • Hennie zegt

    Hoi,
    Je gaat naar de site van Tmobile ga naar suport kiesje je toestel,ga naar update,volg de stappen, je leest dan dat je via kies moet downloaden.
    klik op kies en zet deze op je computer.

    veel sukses

 27. BERR zegt

  stom hij werkt bij mij nog steeds niet inmiddels alweer bijna 2 weken verder, stomme grote zooi @samsung, wtf waarom krijgt de 1 de update wel en de ander niet,FCK SAMSUNG

 28. Rudy zegt

  Als ik de problemen hier zo lees zijn het meestal de Apps die problemen geven.
  Let wel, als er een firmware update gedaan wordt wie zegt dat alle Apps dan nog 100% werken?
  Meestal moeten de “oude” Apps aangepast worden naar de nieuwe firmware.

  Misschien is dit een oplossing voor mensen met problemen na de update van Android 4.0.3:
  Doe eens na de nieuwe Android 4.0.3 update een factory reset en daarna geen Apps installeren kijk eens of het toestel dan nog goed werkt.
  Daarna eerst 1 App opnieuw downloaden en installeren en kijken of het toestel daarna nog goed werkt.
  Dan kan de volgende App opnieuw gedownload en geïnstalleerd worden enz enz ..
  Dit kost wat tijd maar dan sluit je wel uit dat het aan de nieuwe Android 4.0.3 update ligt.

  My 2 cents,
  Rudy

Praat mee