Android 4.0 voor branded Vodafone Galaxy S2 beschikbaar

vodafone-galaxy-s2-android-4-update-150x150 Android 4.0 voor branded Vodafone Galaxy S2 beschikbaarNeed we say more? Na de ‘unbranded’ Galaxy S2 en gebruikers van T-Mobile toestellen lijkt het nu voor Vodafone gebruikers – dat wil zeggen met een ‘branded’ Vodafone toestel – ook zover: de update is beschikbaar!

Galaxy deal tips

Reacties

  • Rudyu zegt

   Gisteren Android 4.0 update (Vodaone toestel) uitgevoerd. Update is goed verlopen, echter de signaalsterkte is beduidend minder dan voor de update. Ik heb ook een internet abonnement, max downloadsnelheid 14,4Mb. Ik merk heel duidelijk dat de signaalsterkte bij 3G, H en H+ veel minder is. Op plaatsen waar ik voorheen sterke signaalsterkte had op zowel H en H+ is dat nu veel minder. H+ ontvang ik haast niet meer. Zelfs bij 3G is vaak te zwak en dan schakelt automatisch terug naar G. Internetsnelheid op de telefoon is dus beduidend slechter geworden.

 1. Willy Berkers zegt

  Hoi
  kreeg een melding op mijn telefoon voor update met kiesair
  zojuist de update binnen gehaald via kies met usbkabel voor de zekeheid, dit ging vlekkenloos
  tot nog toe ziet het er goed uit ben benieuwd naar batterij verbruik enz.
  ik hou jullie op de hoogte.

   • Kvn zegt

    Dat de batterij de eerste paar dagen (tot wellicht een week) wat sneller leeg zal lopen is bekend. Hierna houdt hij het bij mij in ieder geval langer vol. Dan heb ik het over een uur of 2 op een dag bij regelmatig gebruik. Had hiervoor gewoon android 2.3.6.

    • Jacco zegt

     Het is eigenlijk logisch dat de batterij sneller leeg is. Geef toe dat wanneer ICS nieuw op je telefoon staat je alles even gaat bekijken, checken, proberen etc. Je besteed dus meer tijd aan je telefoon dan gemiddeld. Eigenlijk ben je appels met peren aan het vergelijken. Bovendien kan het zijn dat er verschillende instellingen anders staan wat resulteert in een hoger energieverbruik. Ik geloof dat je pas na een maand kan beoordelen of er een verbetering is of niet. Als we de softwareontwikkelaars van Android mogen geloven hebben zij hun best gedaan om het batterijverbruik te verlagen. Alleen een goede test volgens een vast protocol kan dit bevestigen, anders blijft het gissen.

  • Kvn zegt

   Meeste KPN/HI SGSII waren simlock vrij. Zo ook die van mij. Gelukkig maar, dan heb ik niet al die vodafone apps op m’n mobiel, of zo’n lelijk t-mobile of vodafone achterkantje.

   • lucario zegt

    ik heb een kpn branded (mtv mobile) sgs2 hier merk je helemaal niks van alleen de code naam is anders. zelf de doos was de gewone doos

 2. zegt

  Update is binnen! Telefoon reageert voor me gevoel soms wel wat trager dan voorheen. Ook scroll ik door mijn muzieklijst was het voorheen allemaal soepel nu blijft die af en toe haperen. Voor de rest werkt het wel goed.

 3. gokhan zegt

  Ik heb uur geleden melding gehad dat er nieuwe versie beschikbaar is alleen ik heb hem later ingesteld alleen nu krijg ik geen melding meer ??

 4. urban zegt

  Ik heb geupgrade maar heb nu geen internet meer! instellingen provider staan allemaal goed. wifi werkt ook. wie heeft een oplossing??

  • michelle zegt

   Ik heb hi, maar ik kreeg wel de 1e update, maar de 2e, degene die de Ice Cream erop zet, krijg ik geen melding van, en via pc met kabeltje lukt het ook niet.. weet iemand waar het aan ligt en wat ik kan doen?

 5. zegt

  is dat “over the air” net zo iets als “kies”? want met kies krijg ik idd de update…maar dan zegt ie ineens dat ie niet meer verbonden is of dat er te weinig geheugen is op mn pc!! dus snap er niks van!

 6. gokhan zegt

  ik krijg ook geen verbinding met pc steeds dat melding onbekende apparaat aangesloten, word niet herkend etc etc, iemand een oplossing?!?!

  • Madelinde zegt

   Ik heb ook een samung S2 en geen bericht gehad van vodafone over de update. weet iemand hoe ik de 4.0 erop kan krijgen? Snap er nu helemaal niets meer van!

 7. Bachir zegt

  Heb hem geupdate nadat me telefoon het zelf aangaf dat er een update was! niet verbonden via de pc of kies!! en nu werkt me telefoon super! 10 x sneller en batterij gaat langer mee!

 8. J. zegt

  Kan het niet zjin dat de server voor de Software-update ietwat overbelast is? Dat mensen, inclusief ik zelf daarom nu problemen ondervinden met de OTA-update?

    • Tobias zegt

     Haha ik heb precies het zelfde! ik liet hem die update doen, toen ik een tijdje later op mijn mobiel keek was hij opeens gestopt met updaten en sindsdien is er geen manier om die update opnieuw te doen ..

 9. TheCardinal zegt

  Via Instellingen – Over het toestel – Sotware-update – Bijwerken krijg ik nog steeds “Geen update beschikbaar”.
  PDA: I9100XWKK2
  PHONE: I9100XXKI4
  CSC: I9100KPNKJ1

 10. dikke zegt

  Heb Kies opnieuw gedownload van de Samsung website, telefoon uit en aan gedaan en hij is nu de update aan het downloaden! Had bij de eerste bericht ‘on air’ gezegd doe later maar!

 11. gokhan zegt

  vreemd dat als je de update ff uitstelt niet meer terug komt via instellingen-info toestel-software update veel mensen hebben er last van afwachten dus of iemand heeft een oplossing?!?!

  kan je via kies air wel updaten dan ??

 12. dikke zegt

  Heb hem binnen, ziet er wat strakker uit, alleen snap de omhef omtrent heel de update niet. Zoveel bijzondere nieuwe dingen heeft het niet!

 13. ZeDom zegt

  Ik heb precies hetzelfde probleem. Had me update heel ff uitgesteld en nu krijg ik hem niet meer. Als ik het handmatig probeer staat dat er geen update beschikbaar is. Tis allemaal een beetje vaag geregeld dit,

 14. impulsers3d zegt

  Ben hem nu aan het downloaden 😀
  Ik had eerst ook een melding gekregen op mijn S2 dat er een update beschikbaar was.
  Maar ik stelde hem uit en wou hem toen ik thuis was gaan updaten maar dat kon dus niet.
  Hij gaf aan dat er geen update beschikbaar was.
  En daarna met Kies geprobeerd maar ook geen update.
  Je moet eerst Kies deinstaleren en dan naar deze site gaan:
  http://www.samsung.com/nl/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  Dan instaleer je Kies en start hem op.
  Als hij helemaal opgestart is doe je je telefoon uit en dan weer aan en verbind je hem met de pc. Dan wacht je even en als het goed is geeft hij aan dat er een update beschikbaar is en kan je hem gaan instaleren 😀

 15. franzs zegt

  Werkt wel lekker, maar wordt nu al gek van de geluidjes.lukt maar niet om ze uit te zetten
  Kan alleen alles uitzetten maar dan gaat ook de muziek zacht.

  • Bas zegt

   Het probleem met al die geluidjes heb ik ook. Heel irritant. Kan deze ook op geen enkele manier uitzetten. Wie heeft hier ook last van en wie weet hoe je die uit kan zetten?

   • eric zegt

    Bas heb je al een oplossing voor dit irritante probleem? Heb vandaag Samsung gebeld maar die zeggen alleen dat je een reset moet doen, na 2 uur (back up en reset) nog steeds hetzelfde! Zucht

 16. Bob zegt

  Heb net geupdate, en moest 4 verschillende downloaden, dus ook 4 keer opnieuw opstarten.
  Foto scrollen is anders, en woordvoorspelling is anders, verder kan ik nog weinig ontdekken, heb nu wel het trilsymbool continu in beeld, had ik eerder niet.
  Batterij lijkt op het eerste gezicht niet zo snel leeg te gaan.
  Het downloaden koste totaal 30% van de accu, en ongeveer 45min tijd.

 17. jp zegt

  Voor de mensen die hun Samsung Galaxy S2 probleemloos willen updaten naar de Nederlandse ICS 4.0.3 met Odin
  Als Bijv Kies niet werkt .

  Download Odin 1.8.5: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=581913&d=1304094576

  Dowload de:

  Unbranded ICS firmware:http://www.hotfile.com/dl/152353174/33b8283/I9100XWLP7_I9100XENLP3_XEN.zip.html
  Vodafone ICS Firmware:http://www.hotfile.com/dl/153502459/17fb52e/I9100BULPC_I9100VDFLP6_VDF.zip.html
  Tmobile ICS Firmware:http://www.hotfile.com/dl/153277304/43ed579/I9100BOLPD_I9100TNLLP5_TNL.zip.html

  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)

  Dload kies hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP

  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 1.8.5
  • Selecteer bij PDA het juiste bestand :*.md5 9 (Het ics bestand je die gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 15 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!

  (het is dus niet nodig om je telefoon eerst te resetten!!)

 18. J. zegt

  Zojuist weer een update OTA gekregen, nadat ik hem gister gemist had. Hij wordt dus wel gewoon opnieuw aangeboden, hij is op dit moment aan het downloaden via wifi.

 19. Pleun zegt

  Ik heb een Italiaanse (TIM) I9000P gekregen. Ik wil graag de nieuwste versie van Android + van de voorgeinstalleerde Italiaanse Apps af.
  Kan ik deze telefoon probleemloos updaten naar de Nederlandse ICS 4.0.3 via Odin?

 20. Johancr zegt

  Hallo, ik heb al een paar keer kies opnieuw op de laptop gezet.
  Ik krijg steeds te zien je heb al de nieuwste versie ??????

  • frank zegt

   Hij doet het hoor. Werkt OK, kon hem zowel via kies air als bekabelde kies downloaden( had hem al binnengehaald via air en daarna de USB aangesloten). Wel weer je apps e.d. goedzetten. Komende dagen maar eens kijken of het wat uitgemaakt heeft. Batterij lijkt zoals vele al gezegd hebben langer mee tegaan. Vandaag veel zitten kijken en terugzetten van apps, veel angry birden door vrouwlief en hij is nog half vol. Normaliter rond deze tijd met minder activiteit al verzoek om de oplader erbij te halen.

 21. Celine zegt

  Kies is al ruim 5uur bezig met een backup maken… is dit normaal dat dit zo lang duurt? Hij hangt al uren ‘vast’ bij foto’s. Eerst hing ‘ie uren vast bij berichten, die heb ik uitgevinkt maar nu hangt ‘ie dus vast bij foto’s…iemand een tip waardoor dit sneller kan?? Bedankt!

 22. Alex zegt

  Bevindingen van de Vodafone ICS zijn tot nu toe prima, het loopt allemaal wat soepeler en ziet er gelikter uit. ook de browser is een stuk sneller. het is aan te raden om de batterij 1x helemaal leeg te laten lopen en dan volledig op te laden. batterij was namelijk in het begin snel leeg. ook een factory reset kan helpen om de batterijduur te verbeteren. maar verder een prima update.

 23. Daan zegt

  Help help help…

  Ik ben ten einde raad… Gisteren geprobeerd mijn S2 te updaten naar 4.03. en nu loopt hij echt helemaal vast. Helemaal geen internet meer..ppff. Wat ik ook probeer, 10 x uit gezet, Kies updaten.. het helpt allemaal niet. Wie kan mij stap voor stap uitleggen hoe ik hem weer terug kan zetten naar mijn standaard instellingen, want hier wordt ik moedeloos van.
  Resetten via Volume-lock-aan lukt ook niet. Opera downloaden werkt ook niet.

  PDA: I9100XWKI4
  PHONE: I9100XXKI1
  CSC: I9100XXKI2

  Alvast hartelijk dank

 24. moh zegt

  samsuns naar 4.0.3 geupdate, verder werkt alles vlekkeloos. maar batterij gaat nu echt snel leeg. wie heeft er oplossingen voor?

  • lisette zegt

   Ook ik kreeg een melding die later niet meer verscheen. Ook bij software update niet maar na een paar x proberen verdeeld over de dag was er ineens wel n update dus gewokn af en toe ff proberen. Ik vind het toetsenbord icoontje dat structureel tijdens het berichten linksbovenin blijft staan heel vervelend en ik heb nu regelmatig vastlopers. Dat had ik voorheen nooit! Baal er van

   • RvG zegt

    Hallo lisette ik kamp met het zelfde probleem en stoor me er mateloos aan. Met name de vastlopers zijn heel irritant. Ik zit er serieus over te denken om de oude software er weer op te zetten… want niet alles wat niet is hoeft beter te zijn blijkt wel weer.

    Ik heb helaas ook geen oplossing voor je.

  • RvG zegt

   Moh: Zoek ut welke apps je gebruikt en welke niet.. ik heb zelf het weer eraf geknikkert en de tijd ook (deze staat immers al rechts bovenin) dit scheelt weer 2x live desktops en dus accu verbruik. ook kunje de telefoon zo instellen dat ie op de “zuinige” stand komt te staan.. wil ook wel eens helpen.

 25. bianca zegt

  Hoi,

  ik heb 4.0 proberen te downloaden, maar halverwege stopt ie en geeft ie een foutmelding aan. Nu doet ie niks meer. Kies blijft fout aangeven. Via odin geprobeerd volgens de stappen hierboven, lukt ook niet. Hij geeft steeds de melding ‘”firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies & try again” Weet niet meer wat ik nu kan doen. kan iemand mij hierbij helpen?

 26. Anoniem zegt

  Voor alle onterechte klagers over KPN/Hi branded toestellen (met KPN in de CSC, bel *#1234# om te checken), een bericht van KPN/Hi op het Hi forum (https://forum.www.hi.nl/android-toestellen-56/galaxy-s2-kpn-branded-android-4-0-update-7766/index2.html)
  ——————————————————————————————————-
  Hi iedereen,

  Wij hebben géén enkele invloed op het vrijgeven van Android updates. Dit is in handen van de fabrikant.

  In het specifieke geval van de update voor de Samsung Galaxy S2 is het dus Samsung die bepaalt wanneer en voor wie de update wordt vrijgegeven. De volgorde is als eerste voor de “open markt” toestellen; dit zijn toestellen die niet via een specifieke operator worden verkocht. Oftewel “losse” toestellen. Daarna volgen de toestellen die verkocht zijn via de providers zoals wij maar ook T-mobile, Vodafone etc.

  Om het nog makkelijker te maken is er ook nog een verschil in vrijgave van de software via KIES en FOTA. KIES wordt gebruikt om het toestel via de PC/Laptop te updaten en bij FOTA (Firmware Over The Air) wordt de telefoon (los) via een data netwerk (Wifi of UMTS) voorzien van nieuwe software. Ook deze volgorde wordt bepaald door Samsung.

  Op dit moment is alleen de update voor open markt beschikbaar. Ook is de update beschikbaar via KIES, het updaten via je pc of laptop. De rest volgt later. Samsung doet hier geen toezeggingen over.

 27. Ruud zegt

  Beste Bianca,

  Wat je schrijft had ik een half uur geleden.
  Het zweet brak me uit haha. (kan ik nu zeggen)
  Haal de usb los, verwijder batterij, plaats batt. terug.
  De tel. start weer op verbind de usb en ga verder met Kies.
  Ik heb eerst wel mijn firewal en virus-scanner uitgezet (bij mij kaspersky)
  En nu staat de 4.03 update erop. Succes.

 28. Robert zegt

  andriod 4 beschikbaar voor branded toestellen van kpn gewoon via de telefoon zelf bij software update’s

  dus hoeft niet via KIES

  suc 6

 29. Michael zegt

  Zojuist een melding gehad dat ik kan updaten.
  Ook via kies is het mogelijk.
  Voor de telefoon met KPN brand.
  Eerst even volladen en dan proberen.

 30. Jeroen zegt

  Nou mijn Galaxy is aan het updaten “over the air” dus KPN is toch niet zo slecht. Meestal is iets wat langer duurt toch niet zo slecht. Hij is nog wel even bezig….

 31. Antoon zegt

  Hallo Allemaal,

  Wie kan mij helpen??

  Kan via OTA update ics binnen halen maar als hij installeert gaat het tot 3x toe bij de 11% mis en start de telefoon opnieuw op zonder dat er iets geinstalleerd is.

  Als ik het via KiES probeer krijg ik de melding: Toestel wordt niet ondersteund.
  Heb laatste versie op pc staan.

  PDA: I9100XWKJ3
  Phone: I9100XXKI 1
  CSC: I9100XENKJ 1
  KPNis mijn provider
  Wie kan mij van advies voorzien om de update binnen te halen???? Thanx

 32. Karsten zegt

  Hallo vandaag kreeg ik melding dat er ee
  n update beschickbaar was ik zat echter op school en klikte hrm weg maar als ik handmAtig doevind hij niet ik heb kpn als provider / telefoon samsung gs2

 33. maroesje83 zegt

  Nou vandaag EINDELIJK de updat naar ICS 4.0.3 voor mijn Galaxy S2 met KPN lock.
  Heeft wel even wat moeite gekost, want de 1e keer dat ik hem via KIES wilde updaten bleef hij hangen, maar na het toestel uit te hebben gezet en de battery eraf te hebben gehaald ging het de 2e keer wel prima.
  Maar goed, nu zit ik met het volgende: ik kan niet eens normaal op de Internet Browser?? Als ik de aplicatie wil starten dan wordt het scherm eerst helemaal wit en daarna zwart en vervolgens weer het begin scherm….
  Wie heeft hier ook last van en eventueel een oplossing??

 34. RvG zegt

  Na de update valt mijn telefoon steeds uit, ik krijg em alleen weer aan zodra ik de batterij eruit haal en nar 10 sec. er weer in doe… zijn er meer mensen die hier last van hebben? (heb Vodafone abbonnement) of een oplossing hebben?

  • zeeuwke zegt

   Hoi RvG, ik heb hetzelfde probleem, telefoon loopt vast als deze een uurtje niet gebruikt wordt. batterij in/uit is dan enige oplossing, dat is onwerkbaar. ik heb de update via KPN en via FOTA. hoop dat iemand een oplossing heeft.

   • DtM zegt

    Hallo, ik heb dat probleem ook, twee dagen geleden heb ik de update geinstalleerd sinds dien is het probleem nog niet verandert. ik heb ook de update van KPN. Ik hoop dat er iemand een oplossing heeft?

 35. Dirk zegt

  Heb de ICS-update nu een weekje draaien en vraag me af of er een mogelijkheid is om ditupdaten ongedaan te maken. Heb hier een aantal apps die sinds deze update niet meer werken en ik ben het zat om de voorheen mobiele telefoon nu steeds aan het oplaad snoer te zien hangen!

 36. sander zegt

  Hier de update (vodafone) via ota erop gezet..ging prima en snel. Helaas verder alleen maar elene. Vastlopers. Reboots..programma’s die niet meer werken….waardeloos gewoon.

 37. Elise zegt

  Mijn galaxys2 loopt steeds vast naar dat ik 4.0.3 er op heb gezet word er schijtziek van daar voor had ik nergens last van.

 38. Onewriter zegt

  Op zich wel sneller na de update, maar regelmatiger vastlopers in veel programma’s.
  Wifi funtioneert ook niet altijd goed. Jammer, toch niet de verbetering waarop op gehoopt is. De poolse update die ik er eerst op had staan werkte beter.

 39. Coco zegt

  Heb mijn telefoon (Vodafone) geüpdate. Ik zie echt geen verbetering. Mijn batterij is na 7 uur zonder het te gebruiken praktisch leeg. De telefoon loopt steeds vast, start zomaar opnieuw of gaat opeens uit. Om het weer werkend te krijgen moet ik de batterij eerst weghalen.
  Hoe zet ik de oude versie van Android weer terug? Ik word er namelijk schijt ziek van.

Praat mee