Android 4.0 (‘unbranded’) voor Galaxy S2 in Nederland beschikbaar!

yes-300x270 Android 4.0 ('unbranded') voor Galaxy S2 in Nederland beschikbaar!We hebben er al eindeloos veel over geschreven de laatste maanden, maar nu lijkt het dan inderdaad zover: de Android 4.0 update voor de Samsung Galaxy S2 is nu beschikbaar in Nederland voor ‘unbranded’ toestellen (toestellen die geen specifieke KPN/T-Mobile/Vodafone ROM hebben).

Wanneer de providers hun toestel-specifieke update gaan aanbieden weten we op dit moment nog niet. Mogelijk gebeurt dit in de loop van volgende week (via @SamMobiles), maar dit is nog even afwachten.

Natuurlijk blijft Samsung’s Kies een beetje een weerbarstig stukje software. Wie hiermee worstelt dan altijd een blik werpen in eerdere artikelen:

Wie na de update de indruk heeft dat de batterijduur van de Galaxy S2 korter is: het kan een goed idee zijn om het even de tijd te geven. Gebruik het toestel een tijdje, herstart ‘m een paar keer, en als het goed is zal je merken dat de batterijduur beter beter wordt – dit was tenminste onze ervaring nadat we zelf een Galaxy S2 een tijdje geleden al voorzagen van een Android 4.0 firmware (zie HIER).

Spread the word, en deel hieronder jouw ervaringen…

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Onderweg zegt

  Heb de update zojuist geïnstaleerd (12-4-2012 om 09:00). Ziet er op het eerste oog prima uit. Hoop dat ik nu verlost ben van de fijne reboots……..

  Ps Ik kom uit Nederland voor de duidelijkheid…

 2. Jadi zegt

  Raar!
  Als ik Kies opstart en de gs2 aansluit, krijg ik de mededeling:
  Werk Samsung Kies bij tot de laatste versie en update de firmware
  Met daarnaast een button.
  Als ik daarop klik, zegt hij dat ik de nieuwste versie al heb en gebeurt er/kan ik verder niks.
  Kies-versie is 2.2.0.12014_18.
  Wat nu?

 3. Dave zegt

  Wordt de update vandaag ook via de 3G verbinding verspreid? Of kan je de update handmatig uitvoeren door hem ergens vandaan te halen :O?

  • Timo zegt

   Unbranded als in: er zit geen provider logo op je toestel?

   Want er kan sowieso provider-firmware op zitten he, de ‘unbranded’ software is de XEN versie.

 4. ronald zegt

  Ik heb hem ook net geinstaleerd via kies, ziet er idd prima uit op het eerste oog, nu idd afwachten of ie niet meer spontaan reboot en of de batterij wat langer mee zal gaan… Overigens vind ik het wel apart dat ik niets van mn gegevens kwijt ben geraakt na de update, ik had gehoopt dat ie hem compleet leeg zou gooien zodat ie weer helemaal “schoon” zou zijn en dat ik daarna de backup terug kon zetten.. Het is ten slotte bijna een halve computer dus heb het idee dat er altijd ongemerkt een hoop troep op blijft staan.. Maar goed, we gaan het zien of dit een verbetering is.. Ps mijn provider is kpn.

  • Niels zegt

   Dat zou je alsnog zelf kunnen doen.. SD kaartje eruit en even formateren in je pc (die wordt bij een reset namelijk niet meegenomen) en de telefoon een harde reset geven;

   simkaart + sd kaart eruit
   batterij er weer in
   volume down + home + power on
   en het menu kiezen for factory reset

   et voila zoals nieuw

   • Sake zegt

    Simkaart en je SD kaart kun je er rustig in houden.

    Je zet je toestel uit en dan down+power+menu tegelijk indrukken.
    Even vasthouden tot je iets in scherm krijgt,en dan met up en down naar
    for factory reset —-> scrollen naar beneden —-> Delete en dan terug.
    En weer rebooten 🙂

    Succes ermee

 5. TheCardinal zegt

  Current & Latest firmware version: PDA:KK2 / PHONE:KI4 / CSC:KJ1 (KPN)
  Kies Version: 2.3.0.12035_16

  Geen update voor mij 🙁

 6. L zegt

  moet je deze update met “Kies” uitvoeren ? Of kan het ook via de lucht ?
  Dit laatste lukt me nog steeds niet.
  Hoe kan ik zien of mijn S2 “unbranded” is ?

 7. Mark zegt

  @ Jadi,
  hetzelfde probleem hier, ik ben bezig Kies opnieuw te installeren en hoop dat het dan wel eindelijk gaat lukken. Begint nu wel erg lang te duren allemaal bij Samsung. Waarschijnlijk ook mijn laatste toestel van Samsung 🙁

 8. amcam zegt

  update net uitgevoerd zonder problemen via KIES.
  Nu nog verder zien hoe alles eruit ziet en werkt,
  en de vervelende reboots (WIFI aan) verleden tijd zijn.
  Succes aan iedereen

  • John zegt

   Heb Vodafone branded toestel, en gisteren de update gedaan…
   Helaas rebootte de telefoon vandaag weer toen ik het kantoor binnenliep (WiFi?)
   Dus van de reboot-problemen ben ik nog niet verlost.
   Jammel…

 9. Maurice zegt

  Om via de officiele weg te kunnen upgraden heb ik gedowngrade naar 2.3.6. Echter als ik nu kies opstart geeft hij achter firmware versie NIKS aan.
  Heb ook kies al gedeïnstalleerd.
  Iemand die hiervoor een oplossing weet?

 10. Sander zegt

  Net zonder problemen gïnstalleerd.

  Enige jammer is dat ie (normaal wel) niet vroeg eerst een backup van je instellingen te maken.
  Na de update stonden alle applicaties weer door elkaar, de beginschermen was ik kwijt, en de emailapplicatie moest ik opnieuw instellen.
  Waarschijnlijk dus ook de beltonen etc. moet je allemaal opnieuw instellen.

 11. Jadi zegt

  Met dank aan alle adviezen. Heb Kies gedeïnstalleerd en opnieuw geïnstalleerd. Was een oudere versie, maar Android 4.03 staat erop. Ziet er gelikt uit. Wel alle bureaubladen opnieuw moeten instellen/opmaken.

 12. Melanie zegt

  Dit duurde echt lang zeg. Daarom dat ik niet gewacht heb, en gewoon Odin gebruikt heb. Als je goed leest, kun je niets fout doen.

 13. Simon zegt

  Aanrader: doe een full whipe (factory reset) voordat je de update doet.
  Je apps en instellingen kan je back-uppen met speciaal daarvoor bedoelde apps.
  Ikzelf wacht nog even tot ik een manier vind om mijn whatsapp chats te kunnen backuppen en te kunnen herstellen na een full whipe EN een software update.

   • Simon zegt

    Thx, zat ik ook aan te denken, maar zijn dan alle chats geback-upt? Op de site staat: “We only store up to 7 days worth of backup files”… dat vind ik dan weer een beetje jammer.
    Zou graag alles willen bewaren + de media.

 14. Mark zegt

  Zojuist Kies opnieuw geïnstalleerd en geupdate naar ICS. Ziet er allemaal goed uit. Bij mij staat er ook XEN dus verwacht dat, dat unbranded betekend. Iedereen verder succes ermee

 15. Sander zegt

  Dat meen je niet, de hele maand loop ik te checken voor de update,,, ik wordt wakker met het vrolijke nieuws via nu.nl , is mn telefoon KPN branded, terwijl ik hem simlock vrij Prepaid gekocht heb xD … is dat er niet af te halen ofzo, zodat ik toch de update kan gaan doen ?

 16. Maurice zegt

  Zojuist een full wipe gedaan. Echter kies geeft achter “huidige firmwareversie” NIETS aan.
  Hoe kan ik dit oplossen?

 17. Jadi zegt

  Weer raar.
  als ik gs2 nu aansluit op Kies, krijg ik geen info over de laatste firmwareversie.
  Het toestel zelf geeft:
  android 4.03
  kernelversie: 3.0.15-19100xwlp7-cl340913
  build iml74k.xwlp7

  update zojuist via Kies gedaan!

 18. Mink zegt

  Yes ik zie hem ook staan in kies, mijn enige vraag is is het slim om een full wipe te doen voordat ik 4.0 er opzet of eerst installeren en dan pas een full wipe?
  En welke opties moet ik dan doen bij een full wipe. Las net op xda dat iemand alles wipete en nu zijn tel niet meer op start

  • august zegt

   Waarom zou je niet gewoon een factory reset doen? Gewoon, zoals je dat bij Instellingen kunt doen? Gaat dat niet ver genoeg? (Is ’n oprechte vraag, geen verwijt:)

  • zegt

   wekt hier ook niet ondanks het feit dat ik het wel ingeschakeld heb. Misschien moet ik er blij om zijn want ik lees ook dat er problemen zijn met hert verbruik van Swype!

 19. MayBee zegt

  TIP: Zorg dat je Kies eerst update, met een oude versie geeft hij namelijk doodleuk aan dat er geen update van firmware beschikbaar is. Na installatie van de nieuwste versie van Kies opeens wel!

 20. ronald zegt

  Vraagje voor de mensen die hem al binnen hebben: In het menu staat een android met com samsung eronder, als ik m aanklik zegt ie na een tijdje dat het proces afgebroken word.. iemand enig idee wat deze aplicatie is? iets met MMM?

 21. Wasabi zegt

  Ja, heel leuk allemaal, ik als pc-noob met een zeer gebruikersonvriendelijke Kies-software (Kies sucks bigtime) de nieuwste versie downen? Ik heb een unbranded foon. (gewoon in de winkel gekocht, dus aanneembaar)…Ik zal eerst maar eens alles doorlezen..pffft.

 22. MIchelle zegt

  Vraagje… Kies geeft aan dat de telefoon opnieuw aangesloten moet worden in de Samsung Kies modus, met een engelse opmerking over applicaties, ontwikkeling… Kies opnieuw installeren hielp niet, maar ik weet niet wat ik nu moet doen. Iemand?

 23. Dani zegt

  Ook ik heb het zojuist geïnstalleerd In Nederland. Ziet er fijntjes uit. Helaas moet ik mijn beginschermen opnieuw indelen.

 24. G. Hulleman zegt

  Ook de CWP brand… koop je een dure, simlockvrije telefoon zonder abonnement bij een mobiele telefoon winkel (niet een provider) krijg je alsnog een branded versie.

  En maar wachten op de release… Dan maar kijken of ik een onofficiele firmware update ga forceren. Lekker rooten en hopen op het beste.

 25. doer01 zegt

  Is het niet mogelijk om op mijn branded t-mobile toestel, deze update te installeren? Kan ik ‘m niet leeggooien en deze nieuwe versie installeren ofzo?

  Iemand suggesties?

 26. Erik zegt

  T-mobile in je extensie hebben ook, want dan kan je voor zover ik tot nu toe gezien heb ook geen update draaien…

  Erg jammer, keek er zo naar uit!

 27. hofmans zegt

  Ik begrijp die KIES niet. Als ik op “Kies bijwerken” klik op startscherm zegt hij geen updates. Gaat dit dan over de S2 of over de kies software? Ik vind nergens waar ik gsm kan updaten. pls help

  • Wasabi zegt

   Zoals bovenstaand al vermeld stond, ‘Kies’ eerst uninstallen, dan opnieuw installeren, en dan geeft hij wel de nieuwste aan.

 28. Erik zegt

  Hier nog steeds niks met mijn t-mobile telefoon, heb zowel de telefoon als kies meerdere keren opnieuw opgestart: nog steeds geen succes.

  Hopen dat het straks misschien wel lukt…

 29. dir zegt

  KIES is een waardeloos programma je kan veel beter flashen via Odin. Ik laat lskker de poolse versie erop staan. Die doet het perfect

 30. john zegt

  Hee even een vraagje.

  Mijn mobiel komt net bij de maker vandaan. weekje geleden hiervoor starte mijn s2 met tmobile op. nu niet meer betekend dat inu ook een unbranded s2 heb? er staat wel XEN als ik *#1234# in typ. ik ga zodirect op kies proberen.

   • august zegt

    Erik, zie je dat dan niet? Dat is J. Voskuil, het update-orakel. Alom vermaard en geroemd, door velen aanbeden. Verschijnt vaak uit het niets, verkondigt immer dezelfde update-gerelateerde wijsheid om vervolgens weer in het niets op te lossen… minstens zo snel en onverwacht als-ie verscheen. Omarm hem. Wie zijn wij om te schamperen? Wij zijn slechts stervelingen.

    • Freek Curvers zegt

     Haha August, geniale reactie 😀

     Je hebt wel gelijk, J. Voskuil komt uit altijd geheel uit het niets, je weet niet waar hij zijn informatie vandaan haalt en is ook zo weer weg. Wellicht moet hij zijn informatie ook op andere planeten, waar men ook op de nieuwste androidversies zit te wachten, verkondigen….wie weet wie weet;)

 31. Andre zegt

  Sommie widgets kan ik nu niet meer resizen, blijkbaar omdat TouchWiz dit niet goed ondersteunt op Android 4.
  Verder alles prima gelukt via Kies.

 32. Rob zegt

  Na de update via KIES ( wat in 1 keer ging) loopt het toestel regelmatig vast. Krijg telkens de melding “Muziek is gestopt”
  Hebben hier al meer mensen last van?
  Ik heb geen Full Wipe gedaan.

 33. That's the question zegt

  Moet ik mijn 2.3.3 eerst updaten naar 2.3.6 voordat ik android 4 kan downloaden?

  En hoe bevalt android 4? Geen grote bugs/reboot problemen?

 34. Frank zegt

  Oh mijn god.. wat is Kies toch een enorm **** programma. Ben alweer 2 uur van mijn leven kwijt met het proberen te connecten van mijn telefoon. Hopeloos natuurlijk.. “CDC serial not found” blablabla. Elke update die weer uitkomt het zelfde gezeur. Vorige keer kostte het me zeker 8 uur voordat ik magisch had gevonden welke fijngevoelige knopjes ik in moest drukken om iets voor elkaar te krijgen. Heb het al gegooglet maar alle voorgedragen oplossingen werken hier natuurlijk niet. Je zou je telefoon bijna flashen om van Kies af te zijn!

 35. SamsungLeip zegt

  Ik kan niet updaten, maar heb wel een toestel van Hi gekregen (unbranded dus)

  Heb kies opnieuw geïnstalleerd, en ik krijg de melding:

  Uw apparaat ondersteunt geen softwareupgrades via Kies

  Huidige firmwareversie: I9100XWKJ3/I9100XENKJ1/I9100XXK1/I9100XWKJ3 (XEN)

  Ik neem dat ik wel gewoon de Nederlandse software heb

  Please help!

 36. Tomas zegt

  Heeft iemand info over hoe ik mijn toestel UNROOT heb er nu de geroote versie opstaan zou hem graag willen terugzetten naar standaard en de nieuwe orginele update er op te zetten, of heeft iemand een linkje met een zip bestandje van de orignele software? please help:(

 37. hofmans zegt

  na veel zever met KIES mijn S2 kunnen updaten naar 4.0 . (XEN, PROXIMUS, BELGIE)

  ->KIES volledig verwijderen en herinstallen alvorens te updaten, anders gaat het niet.

 38. Dennis zegt

  Ik heb de update gedownload, ik heb mijn telefoon van Vodafone abonnement, weet niet zeker of het branded of unbranded is.

 39. Johan zegt

  Zojuist via kies geïnstalleerd, ging als een fluitje van een cent! (unbranded (XEN), woon in Belgie, maar aangekocht via pda-shop => NL versie)
  Draaide daarvoor GOlauncher EX en die bleef volledig zoals voordien ingesteld! Wel de mail opnieuw moeten instellen.
  Sommige apps geven een probleem: Navigon (europ en usa) … even verwijderen en terug installeren via playstore en terug OK.
  Alles heeft misschien 10 minuutjes geduurd.

 40. Jan-Willem zegt

  Vanmorgen meteen 4.0 geinstalleerd en helemaal super ! Alles ziet er net een tikkie frisser uit en werkt net effe mooier. Ben er tevreden mee !

 41. Sami zegt

  PDA:KK2/PHONE:KI4/CSC:KJ1 (KPN) !!!

  Ik vraag me af waarom een simlock-vrije toestel “branded” is. Alsof Samsung NL al niet traag genoeg was met het beschikbaar stellen van de ICS. Nu nog lekker wachten op *** KPN. En die reboots gaan lekker door!

 42. Max zegt

  Ik krijg opeens de melding dat mijn usb een malfunction heeft. Kon gister nog gewoon verbinding krijgen met de pc. Iemand die weet hoe ik dit oplos?

 43. Vincent zegt

  Net geinstalleerd via KIES!
  Werkt prima !!

  Liep alleen de eerste keer vast bij installeren!

  Nederland / t-mobile / Rotterdam

 44. tim zegt

  Hallo

  Ik sluit de usb-kabel aan op mijn telefoon en laptop en druk op kies maar ik heb een PROBLEEM er komt steeds een melding van verbindingsfout onbekende aparaat etc
  wat moet ik hiervoor doen iets installeren of iets dergelijks HELP!?!?!

  alvast bedankt

  • Hylke zegt

   Je kan bij Samsung Kies foutenopsporing bij verbinding laten uitvoeren. Dan worden de stuurprogramma’s opnieuw geïnstalleerd en zou het in principe allemaal moeten werken.

  • Ramon-C zegt

   Druk op de knop ‘verbinding probleem oplossen’. Kies zal dan een driver herstel uitvoeren door het opnieuw te installeren. Gebeurt ook vaak bij mij.

 45. Rens zegt

  Nou, de 2de poging (na Kies opnieuw vanaf de samsung site te hebben gedownload en geinstalleerd te hebben, is het dan eindelijk gelukt. Update zelf duurde rond de 5/10 minuten.

  Alles draait tot nu toe stabiel en ik moet zeggen dat ik best wel wat aangename veranderingen merk (waaronder de niet spontane reboots, praise the lord!)

  Verder is de complete interface gereset en all mn apps zijn weer gewoon random neergegooid, dus dat wordt weer aan het werk met alles organiseren.

  Android 4, ondanks de touchwiz voelt.. schoner aan. makkelijker en gebruiksvriendelijker. Ik ga er nog even flink mee aan de slag vandaag.

 46. tim zegt

  Hallo

  Ik sluit de usb-kabel aan op mijn telefoon en laptop en druk op kies maar ik heb een PROBLEEM er komt steeds een melding van verbindingsfout onbekende aparaat,
  USB aparaat wordt niet herkend ?? etc
  wat moet ik hiervoor doen iets installeren of iets dergelijks HELP!?!?!

  alvast bedankt

  • Sami zegt

   Als je op Kies bent, en je telefoon is verbonden kun je zien welke firmware je hebt (welke versie), en of je telefoon wel “up-to-date” is.

 47. Mark zegt

  4.0 draait hier sinds vanmorgen perfect. Enige nadeel is dat ik, na het koppelen van contacten niet meer de foto van facebook bij de contactpersonen zie. Iemand hier enig idee hoe ik dit kan oplossen. Verder vind ik het een beetje storend dat ik zowel mijn sim als telefoon contacten te zien krijg. Heb het aangevinkt welke ik wil zien maar dit lukt niet.
  Verder nog niks ernstigs te melden over 4.0

 48. Steven zegt

  Ik heb T-mobile en ik kreeg wel een update. Enkel moet ik hem volledig opladen voor ik die kan downloaden. Dat ben ik nu dus aan het doen..

 49. Stefan zegt

  Ja hoor, hij is eindelijk beschikbaar via kies. nu even opladen en de update er op zetten 🙂

  CSC: I9100XENKJ1
  Provider: Vodafone

 50. Wasabi zegt

  Na opstarten van Kies werd ook aangegeven dat er geen nieuwe versies beschikbaar zijn. Na jullie gelezen te hebben met de tip (dank daarvoor) om Kies te de-installeren en opnieuw installeren wél nieuwe versie beschikbaar. (hoezo raar?!)…Nu ook ICS te pakken gekregen, nu nog kijken wat ik er beter van geworden ben.

 51. Emiel zegt

  Er staat wel nieuwe firmware met de knop ernaast, maar als ik erop klik staat er dat ik de nieuwste firmware al heb…… #lelijk

 52. Jeffrey zegt

  En de reactie van T-mobile op twitter.

  tmobile_webcare T-Mobile Webcare

  Wij proberen hem binnen 2 weken online te krijgen en zullen dit communiceren zodra hij online staat. ^HK

 53. Peter zegt

  Ik heb nu de poolse ics erop zitten. Kan iemand mij vertellen hoe ik 2.3 er weer opzet, zodat ik kan updaten via Kies? want nu zegt Kies dat ik al de nieuwste firmare heb.

 54. kimbo zegt

  Kan iemand mij vertellen hoelang deze update duurt ik blijf namelijk op 94% zitten.
  Los koppelen kan niet want dan ben je alles kwijt.

  • kimbo zegt

   Nou volgens mij is kies blijven hangen.
   Het programma geageerd niet meer en er staat sluit een apparaat aan.
   Waardeloos **** programma is het toch.
   Goede telefoon zeer slechte software van Samsung.

 55. Rob zegt

  Heb mijn S2 net geupdate, maar hij komt steeds niet verder dan het opstart scherm met de grote S. Hij geeft ook steeds een kleine trilling.

  • Rob zegt

   nog steeds niet verder gekomen en hij word ook warm, batterij er ook al een keer uitgehaald. Weet iemand misschien nog iets wat ik kan doen?

   • jp zegt

    probeer op te starten in dloadmodus en hem alsnog te flashen met ics via odin,

    zie hieronder:

    ja of ff flashen naar de XEN versie met Odin
    Gaat Probleemloos, echt heel simpel

    je kan altijd terug flashen naar de kpn ics als die uitkomt en dan is alles weer zoals uit de fabriek, kind kan was doen

    ff odin dloaden
    Instructions For Flashing ICS:
    – With 1 File In The Package:
    • Extract the firmware
    • Open the included Odin
    • SHut down phone
    • Put your device into Download MODE (switch on and hold Home + Volume Down + Power)
    • Click PDA and select *.tar.md5
    • Then finally click START!

    XeN (NL) ICS vind je hier: http://www.hotfile.com/dl/152353174/33b8283/I9100XWLP7_I9100XENLP3_XEN.zip.html

 56. Laurent zegt

  Geweldig, ik dacht dat die update email accounts erin zou laten staan zoals ik het uit eerdere posts heb begrepen, bij mij dus niet, en nu wijgert KIES de backup terug te plaatsen, al de 2de samsung telefoon waarbij een backup terugplaatsen niet werkt na een update.

 57. Jeroen zegt

  Kies gaf bij mij ook aan dat is Kies moest updaten en dit werkte niet.
  na Samsung kies opnieuw geinstalleerd te hebben werkt update naar 4.0.3 wel.
  ik heb een unbranded toestel.

 58. Mike zegt

  Update gedaan, Hi, vooral de browser is veranderd zeg!
  Maar kan iemand mij vertellen waarom taakbeheer same old is?
  Overal zie je dat je nu de taken wegschuift… maar niet bij mij!
  Ik heb GO launcher geinstalleerd, mag niet uitmaken toch?

  • Mike zegt

   Grapje ben er al achter. Je moet de home-button inhouden, dan verschijnt het…
   Tot nu toe het idee dat er meer ‘actief’ is dan voorheen. Nu eerst eens zien hoe de rest bevalt. Benieuwd hoelang de accu het volhoudt, voorheen was dat bij mij meer dan prima 😀

 59. jeroen zegt

  vanmiddag mijn galaxy s2 geupdate naar ics via kies, tot mijn verbazing werkte kies ineens prima! binnen 5minuten had ik de update al op m’n galaxy staan!

 60. simthadim zegt

  Probeer hier al 6 uur lang de update binnen te halen… raak ENORM gefrustreerd!
  Zodra KIES begint met het downloaden van de firmware verbreekt het ook de verbinding met het toestel. Inmiddels al zo vaak geprobeerd (factory format, alles geprobeerd).

 61. Martijn zegt

  Ik heb de nieuwste kies gedownload, men s2 aangesloten en toen kreeg ik meteen de melding van update naar nieuwste firmware dus android 4. Ik klik op update en hij begint dan met downloade maar dan bij rond de 20% zegt ie “Er is een time-out opgetreden voor de bewerking” en dan moet je op bevestige klikken en stopt hij ermee. Ik heb kies al een aantal keren opnieuw geinstalleert maar tevergeefs nog steeds hetzelfde. iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?? samsung heeft mooie toestellen maar de software is gewoon bagger.

 62. marcel zegt

  Zeker Geweldig deze update 🙂 werkt lekker snel…zijn toch wel een paar dingen veranderd..zo als het onlock scherm..waar je nu ook het weer in kan zetten ..en een persoonlijke text.
  De muziek speler is ook verandert..en nog een paar dingen..ben wel weer de hele avond bezig om het verder uit te pluizen…

  Update ging goed…wel 1 keer een foutmelding gehad..toen batt er uitgehaald en weer op nieuw aangesloten…en kies op nieuw opgestart…virusscanner wel even uitgezet..voor de zekerheid..en als de software er op staat even je foon extra uit en aan zetten..

 63. Mick zegt

  ik had hem naar 4.0.3 geflashed met odin.. als ik hem nu aansluit via kies zegt hij dat er geen update beschikbaar is voor dit toestel..
  hoe kan ik hem down graden om hem daarna weer LEGAAL te upgraden?

 64. kimbo zegt

  Oke ik heb het voor elkaar.
  Het grote probleem is dus de externe geheugenkaart.
  Ga je hem dus updaten haal eerst je kaartje er uit.

 65. itslikethat zegt

  Net ICS erop gezet, maar mijn camera doet het niet meer en ik kan mijn gallerij niet meer openen. Iemand hetzelfde probleem en een oplossing?

 66. strlt zegt

  Wie vind dat de “colour banding” minder is geworden met ICS? Ik vraag me of of ik het me alleen verbeeld of dat het ook daadwerkelijk beter is geworden…

 67. Enrico zegt

  Iemand ook last van accu probleem? Mijn accu is zo snel leeg sinds de update.. 4 uurtjes en maar liefst 31% minder (Met tussen opladen door op pc aan te sluiten) .. Bij Gingerbread totaal geen last van.

  • Jadi zegt

   Ja ik ook. Ik heb zo ongeveer net zoveel gedaan -of zelfs minder- als ik dagelijks doe, en nu ik thuis ben is de accu helemaal leeg: 0%.
   Normaliter had ik toch altijd nog zo’n 40% minimaal over.
   Ik hoop wel dat dat tijdelijk is!

 68. TheWoew zegt

  Damn, wat haat ik Kies.
  Ik moest Kies eerst updaten, dat deed ik.
  Ik sloot mijn SGS2 aan, alleen kon die m’n toestel niet vinden -.-
  Toen maar Kies verwijdert, en naar http://www.samsung.nl gegaan om opnieuw te kunnen installeren, alleen lukt dit ook al niet, en krijg ik een “Bad Request 404”.

 69. Daan zegt

  Net even geupdate naar ICS 4.03 via kies, werkte weer als een tierelier! 20 min en alles was weer klaar, niks geen fouten en problemen met kies! Telefoon draait prima, soepeler als normaal! Alleen ff favourieten opnieuw moeten indelen en nu ff de navigatie app er opnieuw opzetten

 70. Sander zegt

  Was ff vervelend dat ik veel instellingen (zoals startschermen en emailconfiguratie) kwijt was maar moet toegeven: Het was het paar uurtjes gepruts wel waard hoor.

  – Lekker snel
  – Email app flink verbeterd!
  – Browser verbeterd
  – Menu’s etc. allemaal net ff wat fraaier en intuïtiever
  – Beveiliging (encryptie) is weer stukje verbeterd
  – Wellicht enkele apps overbodig geworden zoals droidstats

 71. Arjenp zegt

  ook hier moest eerst Kies er vanaf en er weer opnieuw op maar toen mocht ook ik ICS op mijn telefoon zetten, ff m’n apps weer op de juiste plek zetten en dan op zoek naar de zichtbare aanpassingen.

 72. Leendert zegt

  Ik heb als code ATO. Ik heb ook nog steeds geen update voorbij zien komen. Ik lees eigenlijk niet over ATO. Heeft iemand hiermee ervaring?

 73. Mandy zegt

  pfff wat een verschrikking om een telefoon te updaten zeg… vorige update precies hetzelfde!
  uren lopen kutten om computer verbinding te laten maken met telefoon, ALTIJD moet dan weer de cardreader driver opnieuw geinstalleerd worden en dan heb je hem eindelijk aan de gang gaat Kies moeilijk doen en mag je die weer gaan uninstallen/installen…
  3 uur verder met een halfvolle telefoon werkt het eindelijk, maar moet je wachten tot dat kloemel volledig is opgeladen!!
  morgen nog maar eens kijken dan..

 74. chrisvs28 zegt

  Ik heb ook een simlockvrije telefoon, maar blijkbaar uit austria.
  CSC: I9100ATOKI1

  Momenteel is er geen update beschikbaar, maar kan ik deze wel verwachten in Nederland?

 75. Jur zegt

  Eerst 3x Kies opnieuw installeren, daarna maar eens de computer herstart en toen wel de nieuwe firmware in beeld. Werkt perfect, sneller en alles oogd net wat strakker.

 76. ArjenP zegt

  van sommige aanpassingen wordt ik niet blij, heb dubbele e-mail, in oude situatie kon ik mail openen en had ik beide accounts in 1 scherm met per account aantal ontvangen en ongelezen mail zichtbaar, nu moet ik bovenin het scherm van postvak naar postvak gaan lopen switchen, mooi k.t !

  • Frank zegt

   Hi ArjenP,
   Ik heb precies dit als enige ergernis, na probleemloze update. Is hier naar jouw weten al een oplossing voor?

 77. MEHMET zegt

  Ik kan niet updaten ik heb mijn mobiel s2 gekocht bij T-mobile met abonoment en gebruik toch mijn eigen sim kaart van vectone mobile ik kan niet updaten niet bij kies ook niet op andere websites bij mij staat geen udate beschikbaar

  ik stel dit zeer op prijs wie mij helpt

 78. dirk zegt

  Nou, ik zie het al. Voorlopig geen ICS voor mij. Heb wel een geschikte phone maar als ik alle ellende hier lees… Bovendien, ik heb al vaker geroepen dat Kies het aller- allersukkeligste stuk software ooit gemaakt is. En ik ben dik tevreden met mijn phone nu.
  Waarom zou ik die ellende op de hals halen?
  Misschien als Samsung eindelijk eens goeie software maakt…

 79. jasper zegt

  Aarrggg ik krijg steeds meer een hekel aan kies, ik wil mijn unbranded telefoon updaten.. Ik hb de laatste verdie van kies(2.3) maar als ik hem aansluit met usb zegt hij: kan de service niet starten, koppel hem los en probeer opnieuw. Zoals je al kan raden werkt opnieuw proberen niet.. Help

 80. Marco zegt

  Heb hem er nu een halve dag opstaan het enige dat echt vast loopt is de android robot met MMM geeft continu foutmelding dat hij tw launcher afsluit en doet verder niets. batterij nog weinig over te zeggen met al dat gespeel (ontdekken van ics)

 81. Hylke zegt

  Snap niet dat mensen problemen met kies hebben bij mij werkt alles perfect.
  En op al mijn pc’s.
  Bedankt Samsung voor de update.

  • dirk zegt

   Je hebt gelijk. Kies is een geweldig stukje werk en al die duizenden mensen die op internet klagen dat ze er moeilijkheden mee ondervinden zijn te dom om er mee om te gaan.
   Althans, we zijn niet zo slim als jij.

 82. Floris zegt

  Als ik Kies opstart krijg ik de mededeling:
  Werk Samsung Kies bij tot de laatste versie en update de firmware. Maar dat doet het niet. Als ik kies wil downloaden via de Samsung site krijg ik Windows Installer Error 1719! Heb het proberen op te lossen maar dat lukt niet.. HELP!!!!

 83. Jeroen zegt

  Heb ics er nu vanaf vanmorgen in staan. Heb het idee dat de batterij niet echt langer mee gaat, al moet ik zeggen dat ik gezegend ben met een goeie accu die bij normaal gebruik minimaal 2 dagen mee gaat wat niet echt slecht is.
  Wel heb ik gemerkt dat sommige apps sneller laden. Andere apps weer niet maar merk zeker verschil.
  En v

 84. Remco zegt

  Van middag geinstalleerd

  En plots holt mijn accu achteruit bij ging van binnen 2 uur van 80% naar 14%
  en binnen 10 min van 14% naar 0%

  En dan ga je later kijken wat gebruikt er veel. is het Swype dat 38% vreet

  morgen maar weer verder kijken misschien zelfs een keer terug naar fabrieks instellingen en dan weer back up terug zetten.

  Al met al heb ik nog geen reboot bugs voor bij zien komen (had er wel last van)
  en hij is echt reten snel!

 85. Esra zegt

  ik wil graag weten of ik al mijn media kwijt raak na de update (kies of lucht of via wat dan ook). foto’s, video’s apps etc zijn belangerijk voor me!

  Graag antw! 🙁

 86. peter zegt

  Ik heb vanmorgen ook de telefoon moeiteloos en pdaten ge eeen probleem gehad.
  het ziet er allemaal goed uit moet ik zeggen.

  Wel 1 nadeel als ik mijn telefoon opnieuw opstart dan blijven de app’s niet staan en moet o ze elke keer goed zetten. ( wat kan ik er aan doen??)

  Gr

 87. Stefan zegt

  Vanmiddag ook zonder problemen ge-update naar 4.0 ics. Ben er echter nog niet over te spreken.

  Accu vliegt werkelijk leeg! Tevens laadde mijn telefoon niet op toen ik hem daarna aan de lader legde. Hij gaf wel aan dat hij aan de voeding lag maar het laden bleef op 2% steken! En de telefoon werd erg warm.
  Pas toen ik de S2 uitzette, kon ik pas opladen.

  Vervolgens enkele HD games gespeeld (waaronder HAWX) en dan viel de telefoon gewoon uit tijdens het spelen. Ik heb dit probleem nooit gehad met Gingerbread! Ik hoop dat deze problemen verdwijnen, anders hoop ik hem terug te kunnen zetten op 2.3.

  Weet iemand of dit uberhaupt mogelijk is?

 88. Annelies zegt

  Kunnen mensen die voorheen last hadden van spontane reboots aangeven of dat probleem na de nieuwe update opgelost is? En dan helemaal opgelost; dat ik mijn sd-card weer kan gebruiken? 😀

  Mijn oplossing voor de spontane reboots was namelijk om de sd-card te verwijderen, maar ik mis nu wel die extra opslag… En merk dat mijn s2 hem elke x na opstarten toch blijft zoeken (had hem wel afgemeld)…

  • maurice zegt

   Beste annelies,

   Als je de update nog niet aandurft, kan je een tijdelijke oplossing gebruiken
   Het kost iest meer batterij, maar het werkt wel
   Download load monitor en zorg dat wake lock aan staat
   Nu gaat de foon niet meer in standby en doet geen reboot meer op je sd kaart.

 89. keezer zegt

  Jammer hoor 1 van de slechtste updates van samsung.

  batterij gaat 10x sneller leeg.
  het scrollen gaat moeilijker.
  het nieuwe multitasking gaat niet soepel.
  telefoon loopt soms nog vast.

  echt heel jammer

  • Jadi zegt

   Ik heb geen reboots meer gehad terwijl ik eerder wel had. Maar 1 dag is misschien wel erg kort om te zeggen dat het over is.

   • tonytrimb zegt

    Klopt!
    ik had eerst ook een snelle lege accu, maar na 4 dagen gaat het al beter dan voor de update. Wel heb ik Nu.nl app er af gegooit. deze zuigt extreem!

    succes

 90. ErikvB zegt

  Ik heb naar aanleiding van al deze berichten eerst mijn telefoon willen opschonen zodat ik tenminste een backup kon maken. Wat schets mijn verbazing, spellen die je de- installeert ruimen niet zelf hun rommel op waardoor ik nu achterblijf met echt heel veel rommel. (lees data, bijv de map My ComputerGT-I9100Phonegameloftgames en dan verder….) Hoe krijg ik dat netjes opgeruimd ? En nu niet aankomen met doe een factory reset want er staat software op die ik niet kan herinstalleren. Denk aan eenmalige samsung actie van gratis spellen, zoals het onovertroffen paladog 2.0

  mvg Erik

 91. L zegt

  Wat een drama ! Ik heb eerst een nieuwe versie van Kies geinstalleerd. Vervolgens werd de nieuwe update gevonden (4.0) Joepi dacht ik. Het koste veel moeite en ik moest vele usb poorten aansluiten alvorens de computer de telefoon zag. Uiteindelijk lukte dit. halverwege de update stopte het proces door een foutmelding,…vervolgens lukte het me niet meer de telefoon aan te sluiten op de computer (hij zag hem niet…welke poort ik ook probeerde). M’n s2 start nu niet meer op, tis 1 grote puinhoop nu ! Straks ga ik naar de Phonehouse in de hoop dat ze me daar kunnen helpen. Ik baal als een stekker, wat een gigantisch waardeloos programma dat Kies ! Als er al verbinding is dan is die zeer instabiel….ik zit nu met een s2 waar de nieuwe software maar voor de helft op staat…..:-(:-(…wie heeft tips ??

  • robin zegt

   Ik had zelfde probleem.
   koppel de telefoon aan een andere poort. start kies. laat hem vervolgens een minuut of 2 zoeken. voer dan de firmware noodherstel uit (dit kan even duren)

   voor mij loste dit het probleem op.

 92. sander zegt

  net binnegetrokken
  eerste instantie geen update beschikbaar na opnieuw kies te hebben gedownload
  kreeg ik de update wel
  ik heb zelf een hi telefoon

 93. L zegt

  Heeft iemand een zinnige tip over wat je kan doen als de update halverwege wordt afgebroken….? (en als aansluiten van de s2 op de computer niet meer lukt…)

  • laurens zegt

   L, als je het niet voor elkaar krijgt met noodherstel bij kies, raad ik aan om via odin te updaten met een originele rom.

 94. erik zegt

  Hey allemaal even een vraag heb hem geflashed met icon maar nu wil ik hem via kies updaten wie kan mij helpen een goede uitleg te geven alvast bedankt

 95. Sam zegt

  L, mijn update werd ook onderbroken omdat mijn laptop uit viel door een lege accu. Haal de batterij uit je telefoon, je toestel komt in een scherm waar het niet meer uit kan. Je moet wel wel verbinding kunnen krijgen met kies, dan kan je een noodherstel starten, dit werktebij mij.

 96. marcel zegt

  Echt een super update 🙂 alles werkt lekker snel…en de batt gaat echt niet minder lang mee!! die zeggen dat dat niet zo is moet de tel eens goed opladen 😛
  En in de instellingen kijken er zij wel een paar dingen bij gekomen…

 97. Marcel S zegt

  Gisteren avond de update gedaan.Kies is een drama.
  Duurde meer dan een uur voor ik de zaak aan de praat kreeg.
  Toe hij eenmaal het deed was het zo voor elkaar.
  Telefoon is wat sneller batterij gaat een stuk langer mee bij mij en tot nu geen reboot meer gehad.
  verder vind ik dat er niet zo heel veel veranderd,maar dit zal vooral wel onderhuid zijn waar het hem in zit.
  Wel super dat er na de update de meeste dingen niet weg gegooid zijn.
  mij viel op dat de internet paginas er net wat strakker uitzien en pasten.
  Maar het had allemaal voor mij wel net iets spannender gemogen.

 98. miens zegt

  Goede morgen!
  Wie kan mij helpen… de upgrade naar 4.0 wil niet flotten..
  KIES zegt “uw apparaat ondersteunt geen softwareupgrades via KIES”
  en ik denk dat dat komt omdat mijn toestel XEU is ipv XEN.
  Maar hoe kan ik het nu het makkelijkst aanpakken om toch upgrades te kunnen krijgen?

  gr, miens

 99. JP zegt

  Voor de mensen die hun (gebrande/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de Nederlandse ICS 4.0.3 (XEN)

  Download Odin 1.8.5:http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=581913&d=1304094576

  Dowload de ICS firmware:

  http://www.hotfile.com/dl/152353174/33b8283/I9100XWLP7_I9100XENLP3_XEN.zip.html

  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)

  Dload kies hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP

  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 1.8.5
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de ics die gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 15 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!! :-))))))))))

 100. Roger zegt

  ik heb een vraag!!

  ik heb eerst een paar weken geleden de poolse versie van ICS via odin geflasht, en nu net de NL’se versie er op gelfasht! Nu zie ik bij BASEBAND-versie: I9100XXLPS
  en bij KERNEL-versie: I9100XWLP7…

  Dus is de de baseband nu Pools, en de Kernel NL’s??

  En kan dit kwaad????

 101. Patje zegt

  Update gedaan via Odin, Android 4.0.3 (XEN) gehaald bij Sammobile (thnx).
  Geen enkel probleem gehad, na 10 minuten was het gefixt.
  Heb een vraagje, zou er iemand een link kunnen plaatsen waar ik de originele Android 4.0.3 kan vinden zonder de samsung touchwiz. de software die ze ook gebruiken op de nexus? Alvast bedankt allemaal.

 102. laurens zegt

  hij is indeed sneller,, maar mijn zeer gewaardeerde s2 word nogal warm sinds dat ik hem naar ICS upgedate heb. Zijn er oplossingen voor dat warm worden?

 103. jp zegt

  Voor de mensen die hun (gebrande/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de Nederlandse ICS 4.0.3 (XEN)

  Download Odin 1.8.5:http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=581913&d=1304094576

  Dowload de ICS firmware:
  http://www.hotfile.com/dl/152353174/33b8283/I9100XWLP7_I9100XENLP3_XEN.zip.html

  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)

  Dload kies hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 1.8.5
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de ics die gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 15 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!

  (het is dus niet nodig om je telefoon eerst te resetten!!)

 104. L zegt

  Gister werd de update onderbroken en ik kon mijn s2 niet meer aansluiten op de computer,…noodherstel kon ik dus ook niet meer doen…vreselijk balen dit. Ik heb geen aandelen bij de phonehouse (enschede) maar ze helpen me daar super, ze zetten de oude android versie er weer voor me (doen ze vandaag) op en volgende week doen ze gratis voor mij de update naar 4.0…geluk bij een ongeluk dus….

 105. Jeffrey zegt

  Ik mag hopen dat Samsung dat hele KIES gaat verbeteren. Wat een drama is dat ding. Verbindingsfouten non stop.. Hele boel al verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Dan ziet ie uiteindelijk je telefoon en dan loopt alles weer vast..

 106. L zegt

  Jeffrey, een tip,..ik ving op dat de phonehouse een vergoeding krijgt als ze een samsung telefoon updaten,…ze doen dit dus graag voor je….

 107. Michel zegt

  Icecream had toch een soort van “real time funny faces” in de camera verwerkt…?
  Heeft Samsung dit eruit gesloopt ofzo?

 108. Antoinette zegt

  Mijn telefoon heeft CSC XEU i.p.v. XEN.
  En ik wil wel heel graag ICS inmiddels.
  Odin heb ik al op mijn laptop staan, weet iemand een stap-voor-stap beschrijving (ben newbe) om XEN op mijn foon te krijgen?

 109. pila zegt

  Ik heb Kies 5x ge-deïnstalleerd en weer geïnstalleerd met steeds hetzelfde resultaat:

  Kiesversie: 2.3.0.12035_16
  Firmwareversie i9100XWKE7/I9100XEUKD1/I9100XXKE4/I9100XWKE7 (VOD)
  Ik watertand bij de idee te upgraden naar Android 4.0 Wie lest mijn dorst, oftewel:
  Wie weet een oplossing?

 110. LASLOOOW zegt

  Ik heb meer dan een maand voor deze update gewacht,maar vanmiddag nog steeds nieks,dus ik heb die lelijke Samsung Kies uitendelijk verwiderd en dan met Odin geflashd naar ICS,Ik kan zeggen dat nu alles werkt prima(ik had branded Vodafone Toestel).Bedankt voor de instructies Jp.!

 111. Marcel zegt

  Ook mijn telefoon wordt heel erg warm na installatie van ICS.
  Batterij gaat bizar snel leeg.
  Als ik bij de instellingen bij ‘Batterij’ kijk zie ik dat swype 61% van het accugebruik veroorzaakt.
  Kan dit de oorzaak zijn en heeft iemand een idee hoe hiermee om te gaan?

 112. jan zegt

  nu na 1 dag ics helemaal tevreden telefoon heeft sindsdien geen reboots meer gehad zelfs met apps op de sd kaart geinstaleerd. Dit was eergisteenr nog ondenkbaar lijkt er eindelijk op dat mijn telefoon na bijna 1 jaar bezit werkt zoals dat hoort.

 113. Martijn zegt

  Ik heb de nieuwste kies gedownload, men s2 aangesloten en toen kreeg ik meteen de melding van update naar nieuwste firmware dus android 4. Ik klik op update en hij begint dan met downloade maar dan bij rond de 20% zegt ie “Er is een time-out opgetreden voor de bewerking” en dan moet je op bevestige klikken en stopt hij ermee. Ik heb kies al een aantal keren opnieuw geinstalleert maar tevergeefs nog steeds hetzelfde. iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen??

 114. Antoinette zegt

  JP, super bedankt: het is gelukt!
  (sorry dat ik niet goed gelezen heb, anders had ik m’n vraag niet hoeven stellen, duh…)

  Ik heb eerst een backup gemaakt via Kies en deze na de upgrade naar 4.0 weer teruggezet. Moest inderdaad even mijn snelkoppelingen weer terugzetten, maar zo te zien ben ik verder niets kwijt.
  Moet ik voortaan updates altijd via Odin doen nu? Want als ik nu mijn foon verbind met Kies, dan geeft Kies aan dat mijn foon niet geschikt is om Kies te gebruiken voor firmware upgrades.

 115. sv zegt

  Heb schijnbaar ook de Franse versie.. Net geprobeerd de NL XEN op de telefoon te zetten via odin, maar dit lukt via de in dit forum beschreven manier..Krijg de volgende meldingen…
  Enter CS for MD5..
  Check MD5.. Do not unplug the cable..
  Please wait..
  I9100XWLP7_I9100XXLPS_I9100XENLP3_HOME.tar.md5 is valid.
  Checking MD5 finished Sucessfully..
  Leave CS..
  Odin v.3 engine (ID:6)..
  File analysis..
  SetupConnection..
  Can’t open the serial(COM) port.
  All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

  Iemand een idee wat er verkeerd gaat…?

  Thanks alvast voor de reacties!

  Greetz

  • Jp zegt

   Je kan ook te zijner tijd weer je originele ICS firmware van je provider erop flashen met odin als hij uit is, dan herkent kies hem ook weer, maar waarom zou je dat willen…

 116. jp zegt

  voor de liefhebbers en niet omhoog scrollers 😉 nogmaals:

  Voor de mensen die hun (gebrande/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de Nederlandse ICS 4.0.3 (XEN)

  Download Odin 1.8.5:http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=581913&d=1304094576

  Dowload de ICS firmware:
  http://www.hotfile.com/dl/152353174/33b8283/I9100XWLP7_I9100XENLP3_XEN.zip.html

  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)

  Dload kies hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 1.8.5
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de ics die gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 15 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!

  (het is dus niet nodig om je telefoon eerst te resetten!!)

 117. DenO zegt

  @JP

  Als ik mijn S2 ga flashen via Odin, begrijp ik, dat ik Kies niet meer kan gebruiken. Weet jij misschien dan, hoe ik op een andere manier mijn contacts en agenda kan synchroniseren.

  Alvast bedankt
  Dennis

 118. erik zegt

  de batterij zal de aankomende dagen ongeveer het zelfde zijn zoals voor de update maar het word beter hij moet er denk ik even aan wennen dus wacht even en je zult zien dat hij langer mee gaat de batterij

 119. jp zegt

  Voor de niet omhoogscrollers, hierbij nogmaals 😉

  Voor de mensen die hun (gebrande/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de Nederlandse ICS 4.0.3 (XEN)

  Download Odin 1.8.5:http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=581913&d=1304094576

  Dowload de ICS firmware:
  http://www.hotfile.com/dl/152353174/33b8283/I9100XWLP7_I9100XENLP3_XEN.zip.html

  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)

  Dload kies hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 1.8.5
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de ics die gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 15 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!

  (het is dus niet nodig om je telefoon eerst te resetten!!)

  • Findit zegt

   Hulde hulde hulde 1000 maal hulde voor JP voor het in , voor mij, begrijpelijke taal uitleggen hoe te upgraden….

   in 1x gelukt !!!!!
   Thx

  • Erikje zegt

   odin is zowieso goed advies. Heb kies al vanaf augustus vorig jaar opgegeven. Via odin heb je ook het snelst de nieuwste versies. Je kan er de xen versies opzetten maar ook de xeu versies.

 120. Guiseppe zegt

  na de update nog geen spontane reboots gehad, haleluja of de batterij langer mee gaat ? het batterij symbooltje blijft wel mooier en langer groen dus ……?

 121. dwight zegt

  Heb een unbranded toestel maar toch wacht ik nog even met updaten. Ik ben bang dat applicaties, die ik nu gebruik, niet worden ondersteunt door 4.0. Echter hoor ik meerdere verhalen. Bij sommige werkt het goed maar ik lees meer verhalen die bad zijn.

  Heb alles door gelezen. Komende maand houd ik reacties even in de gaten, kijken wat de ontwikkelingen zijn. Ik heb met 2.3.6 geen problemen behalve van de SD kaart (REBOOT verhaal). Maar daar heb ik een goede oplossing voor.

 122. Frank zegt

  Geinstaleerd! Echter starten mijn spelletjes niet meer op (plants vs zombies, tintin) Tijdje zwart scherm geeft dan aan dat ze niet kunnen starten. Ligt dit aan mijzelf? Kan ik hier wat aan doen?

 123. Shady zegt

  Problemen met Swype!! Meer mensen last van?

  Heb geupdate naar 4.0.3 gister, maar het enige waar ik tot nu toe echt tegen aanloop is Swype. Heb het samsung toetsenbord alweer aangezet.

  Als ik type of swype met het Swype keyboard, dan loopt het toetsenbord vast. Of ik type een woord, waarna de cursor voor het woord gaat staan ipv achter het woord. Gevolg: bij een nieuw woord wis ik het woord wat ik net getypt had. Erg irritant!

  Voor de rest ben ik er redelijk over te spreken. Een aantal handige nieuwe features maken het werken/navigeren met de telefoon wat makkelijker. Hopelijk snel een update die de laatste ergernissen wegnemen!

  • dwight zegt

   Oke, ik ben wel een “beetje” thuis in deze techniek maar niet super ofzo. Maar soms lees je bij een app in de market onder het kopje “Whats New” nu ook voor ICS. Oftewel sommige apps zie je aanpassingen doen voor devices with ICS. Dus daarom dacht ik dat sommige apps niet worden ondersteund.

 124. Steven zegt

  Ik zou persoonlijk nog even wachten met deze update….wifi problemen zijn nog niet verholpen: soms onmogelijk om aan te zetten, soms reboot de telefoon.

 125. Guiseppe zegt

  @ Vincent, bij mij werkt het geweldig, gewoon het feit dat het rebooten tot op heden ( let op) niet meer gebeurd, verder heb ik behoorlijk standaard apps, ik ga zelfs geloven dat de baterij duur toch een ietsje beter is, het klinkt haast te mooi om waar te zijn 😉

 126. Guiseppe zegt

  @ dwight, ik heb eigenlijk geen last gehad met mijn Sd Kaart, bij mij reboote de foon zodra ik Wifi aanzette, na de vorige update, maar nu ziet het er voorlsnog wel lekker uit, maar ik juich niet te snel

  • dwight zegt

   Okee, ik heb wifi vaak aan staan.

   Ik gebruik de SD kaart voornamelijk voor muziek. dat pakt veel geheugen. Voor de rest heb ik er niet bar veel op staan. Toen kreeg ik van iemand een tip om de muziek op de SD kaart te zetten, SD kaart afmelden en als je muziek wilt luisteren aanmelden. Ik ben het nu dus aan het proberen of de telefoon reboot met de kaart software matig afgemeld.

  • Guiseppe zegt

   zo dacht ik ook na de laatste update en alles minder leuk was, dus toch wanhopig wel de update gedaan, vooralsnog geen spijt van

   • Guiseppe zegt

    ik ben super tevreden over de update, zoals eerder gezegd geen reboots meer, en het ziet er allemaal net iets leuker uit, mischien dat de ‘hardore”gebruikers er wel last mee hebben, ik in ieder geval niet en ben best wel blijk, JP heeft gelijk ga niet op indianen verhalen af

 127. jmsv1000 zegt

  Heb vandaag geupdate met kies in 30 minuten alles in orde
  Het ergste vind ik dat je nu geen flash meer kan bekijken.
  hopelijk doen ze er gauw wat aan.

 128. Jeffrey zegt

  Toestel T-Mobile branded net geupdate via de manier van JP. Binnen 10 minuten was het klaar. Geen back up gemaakt. Bedankt voor de uitleg JP.

 129. khan zegt

  Ik heb vandaag een probleem ontdekt in ICS update als je naar music luistert en als je dan 5.1ch aanzet dan hoor je die muziek niet goed .

  weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen .

 130. Jordy zegt

  Om helemaal debiel van te worden dat klote Kies programa
  hij wil maar niet verbinden 3x opnieuw geinstalleerd en de drivers ook

 131. dwight zegt

  Wat is het verschil met ODIN en KIES (behalve dat ODIN fijner werkt)? Word hij via ODIN geroot en verlies je dus je garantie or what?

 132. jp zegt

  Voor de niet omhoogscrollers, hierbij nogmaals 

  Voor de mensen die hun (gebrande/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de Nederlandse ICS 4.0.3 (XEN)

  Download Odin 1.8.5: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=581913&d=1304094576

  Dowload de ICS firmware:http://www.hotfile.com/dl/152353174/33b8283/I9100XWLP7_I9100XENLP3_XEN.zip.html

  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)

  Dload kies hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP

  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 1.8.5
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de ics die gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 15 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!

  (het is dus niet nodig om je telefoon eerst te resetten!!)

 133. Mallesandro zegt

  uhmm mn CSC gebeuren zegt het volgende : I9100GDBTKL2 .
  ik heb gegoogled en ik kom alleen maar terecht op duitse websites , kan dit betekenen dat ik met een Duits toestel te maken heb ? zoja hoe de peep krijg ICS er dan op ?
  als iemand daar het antwoord op kan geven zou diegene dan zo vriendelijk willen zijn om een niet altijd te moeilijk begrijpen tutorial willen geven , want ik heb er de ballen verstand van hahaha

 134. Janou zegt

  Ik heb de nieuwe versie van Kies geïnstalleerd. De update staat klaar om op mijn s2 gezet te worden. Maar ik krijg de melding: onvoldoende geheugen beschikbaar (minimaal 3000mb vrije ruimte nodig). Dit terwijl in kies te zien is dat ik nog ongeveer 10gb vrije ruimte op het interne geheugen heb. Apps, documenten e.d. zijn in totaal geen 3000mb, dus die eraf gooien heeft ook geen zin. Hoe krijg ik mijn update op deze vrije ruimte (eerst interne geheugen gebruiken is aangevinkt)??

  HELP!

  Janou

 135. Youri zegt

  Nou hier dus maanden op gewacht. Het is wel oke, BEHALVE dat ik de melding kreeg TW launcher onverwachts gestopt en dat krijg je niet meer weg! Je kan niks met je phone doen.. wat is dit voor onzin? Batterij eruit gegooid en opnieuw opgestart, nog 1x gehad en verder nooit.. Weet iemand hier het fijne van?

  Gr

  • jp zegt

   heel soms komt dit voor, oplossing is delete all user data, bij het opstarten: volume up + home+power ingedrukt houden

   Succes

 136. Goose zegt

  Bij mij blijft odin continu hangen op making conection. Dit terwijl odin mijn com poort wel heeft gevonden. .?? Iemand een ander idee?

 137. zegt

  JP je komt erg overtuigend over, en ik als leek ben nu met enige spanning bezig met het zo uit te voeren dat jij geschreven hebt. Lijkt goed te gaan.
  Nu weet ik niet of het klaar is, een minuut of 10 is voorbij, en de S2 is nu weer aan het opladen (98%) betekent dat hij klaar is?
  All threads completed. (succeed 1 / failed 0)
  Removed!!
  Added!!

  Staat er nu op het scherm van Odin.

  Ja ik ben echt een leek 😉

 138. zegt

  Het hele proces in Odin:

  Added!!
  Enter CS for MD5..
  Check MD5.. Do not unplug the cable..
  Please wait..
  I9100XWLP7_I9100XXLPS_I9100XENLP3_HOME.tar.md5 is valid.
  Checking MD5 finished Sucessfully..
  Leave CS..
  Odin v.3 engine (ID:5)..
  File analysis..
  SetupConnection..
  Initialzation..
  Get PIT for mapping..
  Firmware update start..
  boot.bin
  NAND Write Start!!
  cache.img
  factoryfs.img
  hidden.img
  modem.bin
  param.lfs
  Sbl.bin
  zImage
  RQT_CLOSE !!
  RES OK !!
  Completed..
  All threads completed. (succeed 1 / failed 0)
  Removed!!
  Added!!

 139. zegt

  Zo.. 🙂 Het is gelukt!! BEDANKT JP!! Zonder jouw goede uitleg was het werkelijk nooit gelukt, en was ik er ook niet aan begonnen (voorlopig)

  WIFI werkt gewoon zonder problemen 🙂 (Daar was ik wel bang voor, gebruik ik veel)

  Verder is het ff rommelig omdat alle visuele instellingen en Appjes weg zijn (of ik moet ze nog vinden)

  Ziet er verder toch wel anders uit, wat smoother zal ik maar zeggen, positief!

  Heb zojuist uitgeschakeld en opgestart, uitschakelen 10x sneller, en opstarten iets sneller, en ZONDER T-MOBILE ta-da-da-da-daaaa en het bekende irri LOGO..IS DAT KLASSE DAN?!!!!! :):):)

 140. jp zegt

  Voor de niet omhoogscrollers, hierbij nogmaals

  Voor de mensen die hun (gebrande/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de Nederlandse ICS 4.0.3 (XEN)

  Download Odin 1.8.5: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=581913&d=1304094576

  Dowload de ICS firmware:http://www.hotfile.com/dl/152353174/33b8283/I9100XWLP7_I9100XENLP3_XEN.zip.html

  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)

  Dload kies hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP

  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 1.8.5
  • Selecteer bij PDA het bestand :I9100XWLP7_I9100XENLP3_XEN.tar.md5 9 (Het ics bestand je die gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 15 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!

  (het is dus niet nodig om je telefoon eerst te resetten!!)

  • wimt zegt

   Hij is bij mij vastgelopen tijdens dit:

   Enter CS for MD5..
   Check MD5.. Do not unplug the cable..
   Please wait..
   I9100XWLP7_I9100XXLPS_I9100XENLP3_HOME.tar.md5 is valid.
   Checking MD5 finished Sucessfully..
   Leave CS..
   Odin v.3 engine (ID:11)..
   File analysis..
   SetupConnection..
   Initialzation..
   Get PIT for mapping..
   Firmware update start..
   boot.bin
   NAND Write Start!!
   cache.img
   factoryfs.img

   wat nu?

 141. Gotenks zegt

  Ik krijg mijn S2 totaal niet meer aan KIES gekoppeld, eerste keer dat ik zoveel problemen ondervind :S Ik krijg steeds de melding dat KIES geen connectie kan maken en ik het apparaat moet los koppelen en opnieuw aansluiten. Zo blijft dit hele spel al 2 dagen aan de gang :S Ook al opnieuw geïnstalleerd en werkt niks.

  • Alex zegt

   @goyenks: Ik heb het al menig keer meegemaakt dat de MTP stack óf op de PC óf op de S2 niet goed uit het geheugen gegooid wordt. In ieder geval niet goed genoeg voor Kies. Het is dan ook echt een stukje rommel software. Wat mij een aantal keer heeft geholpen is gewoon de telefoon uit en weer aan zetten. Ernstig dom maar het zorgt er voor dat hij weer vers met een MTP connectie begint wanneer je hem aan de PC aansluit.

 142. Tamara zegt

  Weet niet goed wat ik er van moet denken. Heb hem er net opstaan. Swype staat al op 35% verbruik, beeld verspringt hier af en toe en mis het synchroniseren op de achtergrond. Deze zette ik vaak uit vanwege batterijverbruik. Voor de rest nog maar even rustig bekikken. Eerst uitzoeken hoe ik het synchroniseren op de achtergrond kan uit krijgen.

 143. zegt

  @Gotenks: Waarom doe je het dan niet op de manier van JP, het werkt super snel en eenvoudig!

  Ik ben ook een leek en het werkt allemaal goed, alles is nog aanwezig van apps tot en met contacten, e.e.a. moet wel opnieuw ingericht worden, who cares?

 144. Ravi zegt

  Ziet er tot nu toe goed uit, alleen springt de browser vaak terug naar boven als ik naar beneden scroll. Hebben meer mensen hier last van?

 145. ArjenP zegt

  me too, ’s avonds om 24.00 uur 100% geladen, ’s morgens na 7 uurtjes standby nog maar 16% over, t.o.v. 2.3.6. is dit voor mij geen vooruitgang maar eerder achteruitgang!

  • jp zegt

   das wel erg extreem, mijn batterji gebruik is echt veel beter geworden, hele nacht standby kost my 8 %, van 100% naar 92% in de ochtend.

   Doe 2 dagen met mijn s2 nu. Misschien dat een app veel verbruikt bij jou ofzo, of conflicteert ofzo…

   In mijn vriendenkring vind iedereen de batterij beter.

   Misschien complete reset een idee?

 146. zegt

  @JP ik ben nou ook de update aan het installeren hoe jij hem hebt aanbevolen. Hij is op het moment bezig en ik hoop dat het werkt. Ik heb een KPN toestel, maar het is toch geen probleem als ik deze updat erop zet?

 147. zegt

  Die van mij is na het updaten van vanmorgen 10:00 af tot nu INCLUSIEF UPDATE MAKEN van 100% naar 82% gezakt, ben dan ook vrijwel ononderbroken bezig geweest met instellingen en speledingetjes (wifi enz aan) om de telefoon weer naar mijn hand te zetten.
  Dus is dat niet verkeerd denk ik?

 148. zegt

  Added!!
  Enter CS for MD5..
  Check MD5.. Do not unplug the cable..
  Please wait..
  I9100XWLP7_I9100XXLPS_I9100XENLP3_HOME.tar.md5 is valid.
  Checking MD5 finished Sucessfully..
  Leave CS..
  Odin v.3 engine (ID:4)..
  File analysis..
  SetupConnection..
  Initialzation..
  Get PIT for mapping..
  Firmware update start..
  boot.bin
  NAND Write Start!!
  cache.img
  factoryfs.img
  hidden.img
  modem.bin
  param.lfs
  Sbl.bin
  zImage
  RQT_CLOSE !!
  RES OK !!
  Completed..
  All threads completed. (succeed 1 / failed 0)
  Removed!!

  Dit is wat er uiteindelijk bij mij staat in Odin

  • TheCardinal zegt

   Voor zover ik kan zien in Kies nog niet.
   Geen idee wanneer hij komt, maar ja, het duurt nou toch al 10x langer dan gewenst….
   updaten zou beter moeten zijn dan huidige versie blijven draaien

 149. gok zegt

  hallo ik gebruik nu de methode van JP
  alleen heb ik een vraag WORD ALLES GEWIST FOTOS MUZIEK ETC want ik kan geen verbinding maken met kies drm de methode van JP

  GRAAG SNEL REACTIE DANKU

 150. Luke zegt

  Ik had me galaxy s2 geroot naar 4.0 3 weken terug, maar hoe kan ik mijn mobiel nu weer naar de officiële software updaten ?

 151. seiko zegt

  ik heb csc:I9100LPMKH4 s2 staan kan ik hem met odin flashen als ik kan flashen hoe moet ik dan doen kan iemand mijn helpen alvast bedankt

  • zegt

   Zie @JP zijn reactie, daar word het t beste uitgelegd en is heel makkelijk. De 2 bestandjes downloaden die hij aangeeft. Daarna Odin openen, bij CSC het bestand van de update openen.

   En dan gaat alles vanzelf.

 152. Tamara zegt

  Complete reset? Zie dat eerlijk gezegd niet echt zitten. Maar zo veel heb ik er niet eens o staan, weet dat wordfeud veel verbruikt, maar heb daar nog niet veel mee gedaan na de update. Ik kijk het wel een paar dagen aan, misschien dat er nog wat in zit, anders zal ik toch wel moeten. Baal wel dat ik hem geupdate heb.

 153. Arjen zegt

  Geinstalleerd en werkt goed nog geen klachten. Hij is sneller batterijduur na optimalisatie ook verbeterd. Ook geen nare reboots meer. Je kan telefoon nu ook gemakkelijk op trillen stil of geluid zetten. browser verbeterd.

  Alleen bij email met premium account als ik email verwijder wordt deze niet verwijdert van de server, kan je dit nog instellen??

 154. zegt

  Ik heb ook KPN maar heb hem via @JP erop gezet, en hij werkt prima. Ziet er goed uit, face Unlock is grappig maar niet super handig. Verder vind ik alles prima werken. Het enige “nadeel” is dat je even al je apps opnieuw moet ordenen. Want die komen helemaal door elkaar te staan.

  Maarja is dat nou zo erg? Vind ik niet. Ik ben er wel blij mee, hopelijk is de batterijduur echt verbeterd.

  • Arie zegt

   Ik zie heel dat face unlock nergens staan…???

   Ik zie wel kleine veranderingen na de update, maar als ik naar telefoonspecificaties ga dan zie ik dat daar nog versie 2.3.5 staat…

 155. Jp zegt

  veel mensen lezen niet goed, dus nogmaals:

  Voor de mensen die hun (gebrande/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de Nederlandse ICS 4.0.3 (XEN)Uit welk land dan ook!!!

  Download Odin 1.8.5: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=581913&d=1304094576

  Dowload de ICS firmware:http://www.hotfile.com/dl/152353174/33b8283/I9100XWLP7_I9100XENLP3_XEN.zip.html

  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)

  Dload kies hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP

  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 1.8.5
  • Selecteer bij PDA het bestand :I9100XWLP7_I9100XENLP3_XEN.tar.md5 9 (Het ics bestand je die gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 15 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!

  (het is dus niet nodig om je telefoon eerst te resetten!!)

  • Gotenks zegt

   Wat is het voordeel van jouw manier ten opzichte van de officiële update door Samsung? Sorry, ik ben een leek hierin 🙂

  • IceCreamLover zegt

   Omdat Kies geen update aangaf (ik heb geen XEN versie) heb ik de JP methode geprobeert en het werkt gelijk de eerste keer. USB foutopsporing stond uit. bedankt !

 156. jp zegt

  Als je het via mijn manier doet, ben je ook meteen verlost van alle Tmobile/KPN/VOdafone opstartschermen en andere reclame rommel

 157. Dennis zegt

  lees veel positieve reacties, op de manier die jp uitlegt. En wil dit ook gaan doen, echter zou ik graag eerst willen weten, of na het flashen ik Kies nog kan gebruiken. Waarom, om mijn contacten en agenda te synchroniseren. Ik weet niet of er ook een ander programma is waarmee ik kan synchroniseren. Omdat mijn agenda zeer belangrijk is, vandaar.

 158. Sigmar zegt

  vraagje: heb mijn tel geupdated en nu heb ik een probleem dat de tel elke keer vastloopt en uitgaat als ik de wifi aandoet!nog meer mensen die dit probleem ook hebben?

 159. Michael zegt

  Goedenavond allen!

  Ik heb hier een groot probleem! Mijn USB verbind niet.. En al die USB Debugging aan/uit instellingen dat weet ik wel. Google afgezocht, maar helaas, geen oplossing… Mijn telefoon laad wel op en als ik USb Debug uitzet dan geeft het ook aan USB-Connected en daaronder MTP-Connected, MAAR er gebeurd!! Niks op mijn PC, Kies en zelfs Odin ziet/pakt mijn telefoon niet! (geen enkele computer) Ik kan al een tijdje geen bestanden overzetten en nja, dat liet ik maar zitten.. maar ik kan nu ook niet flashen naar ICS en dit is ook mijn ergenis! Ik heb zojuist nu net alle gegevens en instellingen gewist, in de hoop dat het dan zou werken.. maar tevergeefs.. Dus nu heb ik een blanco telefoon, USB verbinden doet het niet EN ik kan nu niet flashen!! Om te huilen dit.

  Ik hoop echt dat iemand iets weet en mij kan helpen! Want zonder dit, ben je eigenlijk best de pineut…

  • steef zegt

   Probeer anders even je USB driver te verwijderen en deze weer opnieuw te installeren. Je zou ook even op een andere PC kunnen kijken of je daar wel verbinding kan maken. Het klinkt namelijk als een driver probleem gezien je telefoon wel aangeeft dat het in de goede modus staat.
   Succes iig!

 160. jan zegt

  vraagje mijn vriendin heeft een blijkbaar een franse s2 als ik deze met odin flash en de nederlandse versie erop zet herkent kies deze telefoon dan nog ? of moet ik dan bij elke update die uitkomt weer odin gebruiken ?

    • Timo zegt

     Ik zie nu dat je mensen aanraad om enkel de PDA file te veranderen. Indien de PIT, PHONE PDA EN CSC file verandert worden naar de officiële Nederlandse rom, kan er daarna per definitie voortaan gewoon van KIES gebruikt gemaakt worden om een software update uit te voeren. Hier is namelijk de gehele rom overgezet naar de Nederlandse, en niet maar een deel.

     N.b.: Bij deze manier worden wel alle apps verwijderd. Foto’s voor zover ik weet, nagenoeg niet.

     • jaap zegt

      Wat moet ik precies doen om op de Franse s2 Nederlands te maken en dan dat kies hem ook herkent als Nederlands toestel?

      Alvast bedankt!

     • Timo zegt

      Zoals ik al zei zou je de gehele rom moeten veranderen, dus de PIT, PHONE, PDA en CSC file naar de Nederlandse zetten. En dan krijg je de volledig Nederlandse. Alleen heb je dan wel een leeg toestel (dus alle apps weg en contacten volgens mij ook). Maarja dat is een kwestie van back up maken en je hebt alles weer terug =)

     • jan zegt

      en hoe en waarin moet ik dit veranderen? weet wel hoe ik met odin de nederlandse ics erop zet maar meer ook niet ben er nog een leek in

   • `Ryan zegt

    Mijne komt ook uit frankrijk, is het niet zo dat als je gewoon wacht todat ie in frankrijk uitkomt dat je ics gewoon via KIES kunt krijgen?

 161. Jordy zegt

  ik heb de manier van jp gedaan
  maar nu blijf het beeld zwart en je ziet de S logo met samsung galaxy s2 eronder
  er stond eerst cyanogenmod hoe kan ik dat fixen ?

 162. kees heida zegt

  Vandaag de update naar android 4.0 gemaakt . In eerste instantie leek alles goed te werken . Toe ik de wifi uitzetten bleek het mobile internet niet te werken . Alles geprobeerd .( opstarten , accu er uit etc . etc ) heb een vodafoon abonnement . Instellingen van vodafoon gedownload maar krijg mobiel internet niet aan de praat . wie heeft een advies .

 163. ArjenP zegt

  vanwege de eerder hier genoemde extreem korte levensduur van mijn batterij na installatie van 4.0.3. heb ik de volgende aanpassingen doorgevoerd: ik heb Taskkiller verwijderd en JuiceDefender geplaatst, gistermiddag rond 15.00 uur batterij 100% geladen, zoonlief heeft gisteravond zelfs nog spelletjes zitten spelen en nu na een nacht standby heb ik om 10.25 nog steeds 57%, ik ben weer helemaal happy, energieverbruik lijkt weer normaal te zijn of zelfs te zijn verbeterd, ga nu verder zoeken naar de voordelen van 4.0.3

 164. anna zegt

  Meteen zelfde avond geupdate via Kies en alles deed het behalve updaten. Toestel losgekoppeld. batterij eruit en hij deed het weer gewoon op 2.3.6. Ik dacht ik wacht wel op OTA. Dat doe ik de laatste tijd altijd . Die is alleen vaak wat later. Volgende dag geen geduld meer en toch weer via Kies gedaan en 4.03 kwam in een keer binnen.Maar ik vind het eigenlijk niet zo spectaculair.
  O en ik heb een toestel van Vodafone.

 165. Trique zegt

  Voordeel Android 4.0.3: Geen spontane reboots meer

  NADEEL Android 4.0.3: Volledig opgeladen batterij houdt het nu in standby maximaal 2,5 uur uit. Voor de update was dat gemiddeld 16-18 uur.

  Oftwel ik wil heel erg graag terug naar mijn spontane reboots.

 166. ArjenP zegt

  @trique, lees mijn eerdere bericht eens en kijk eens hoeveel processen er bij jou actief zijn tijdens standby, mijn telefoon liep ook leeg binnen 8 uur standby, probleem is nu opgelost, ik sluit me volledig aan bij het bericht van jp !

 167. Timmer zegt

  Heb hem gisteren de update uit gevoerd met via odin op
  De manier van JP waarvoor mijn dankJP . Hij draait als een zonnetje.
  Hij is sneller en is stabiler. En de levens duur van de batterij is wel korter maar
  Dat ligt meer aan het “spelen” ermee. Draait wel bij.

 168. Erik zegt

  Camera problemen, ja. Memory kaart niet met herkend, ja. Irritante vertragingen met Swype tekstinvoer, ja. Vertragingen in u het schakelen tussen actieve applicaties, ja…. Lang gewacht op ics maar het is nog verre van stabiel en zo goed als de vorige versie van android…. 🙁

 169. Tamara zegt

  Trique, dat probleem had ik ook. Bij mij binnen anderhalf uur voor 50% leeg. Heb hem vanmorgen volledig weer opgeladen en even uitgezet en om 12 uur was hij vol. Nu zit ik ruim 2 uur van alles te doen en zit nu nog op 71 %, dus gaat al veel beter nu. Had overigens gisteren een reset gedaan, maar dat mocht niet baten, zag hem kelderen. Dus probeer even vol te houden, zal vast wel goed komen. Verder nog weinig echte voordelen gezien.

 170. zegt

  Upgrade gelukt.

  Ervaring van een eerder contact met Samsung, hoe te upgraden. Kies verwijderen, Samsung uit, CCleaner gebruiken, Kies er op, toestel aan en upgraden maar. Met de huidige Kies lukte het niet, via deze stappen weer in 1 keer.

  Nu 4.0.3 testen maar voor nu is alles in 1 keer geslaagd.

  Groeten Wned

 171. Patje zegt

  Weet er iemand wat die rode gloed is als je van scherm wisselt, en hoe krijg je die er vanaf. Heb het sinds ik er 4.0.3 op heb staan.

 172. zegt

  ICS heeft als nadeel dat het Media-scannen heel lang duurt (minuten!)
  Welliswaar heb ik een 32Gb kaartje maar ook zonder die kaart duur het heel lang.
  Tot die tijd kun je de Gallerij en de Camera niet gebruiken

 173. dwight zegt

  Mijn telefoon doet wat hij moet doen met 2.3.6 alles werkt naar behoren. Dus ik zie tot nu toe nog geen voordelen om ICS te downloaden. JA, natuurlijk werkt het bij een hoop mensen beter maar ook nog bij een hoop mensen niet.

  Het gave aan 4.0.3 is dat wanneer je op de power button drukt om hem uit te schakelen het op de manier van een oude televisie gaat. Dat klopt toch? Of is dit alleen bij de “echte” versie op de Nexus?

 174. zegt

  Hoe kan ik de SMS Smileys veranderen?

  Verder werkt 4.0.3 werkelijk p e r f e c t!

  Van oude TV is niets te bekennen, het is meer als het keuze menu van Windhoos als je op “afsluiten” klikt.

 175. okan zegt

  HELP !ik wil de methode van jp gebruiken alleen mijn laptop herkend usb niet dat bekende usb probleem ik wil graag updaten iemand die mij kan helpen ik heb alles geprobeert ???

 176. steef zegt

  Even voor iedereen die de firmware flasht en van 2.3.x afkomt.
  Het beste is om met een ‘schoon’ toestel te beginnen dus om alle bestanden te wissen. Dit om te zorgen dat er niks van 2.3 etc achterblijft. Doe je dit niet is er altijd kans op fouten. Maar mocht je kiezen om het niet te doen, verwijder in ieder geval je cache geheugen via CWM (volume omhoog+power+home als telefoon uit staat) (heeft geen gevolgen voor je data)!

 177. Roelof zegt

  Beetje raar; als ik mijn galaxy s2 aansluit met een USB kabeltje
  dan gebeud er niks, er staat wel op me mobiel mtp installatie ofzo maar dat staat er ook als ik hem aan het opladen bent.. weet iemand hoe mijn HP laptop ervoor kn zorgen dat er wel wat gebeurd zodat ik mijn ‘kies’ kan updaten ofzo?

 178. Gotenks zegt

  ICS via KIES erop gezet, wat een zalige update! Batterijduur is ongelooflijk verbeterd! Van gisteravond 22u tot deze middag 12u heb ik mijn S2 in standby modus gehouden, slechts 5% batterij is er af! Voor de rest werkt alles vlotter en vind ik de grafische kant ook verbeterd. Zalig!

 179. martijn zegt

  ik heb 4.0 afgelope week erop gezet. maar is het normaal dat het scherm niet meer reageert of dat het “toetsenbord” niet meer reageert.
  weet iemand er iets tegen.

  • Stefan zegt

   Dat probleem heb ik ook al verschillende malen gehad. Erg vervelend, je kunt dan helemaal niets typen. Opnieuw opstarten is dan meestal de oplossing, maar dit maakt het er niet leuker op natuurlijk. Als het zo door gaat, gooi ik ICS er weer af.

  • Mandy zegt

   dat heb ik idd ook, super irritant!
   krijg er bijna spijt van dat ik de upgrade gedaan heb, ik had nl. geen problemen met de oude versie..
   in een half jaar heb ik misschien 2x moeten rebooten, omdat hij bleef hangen (ik wilde teveel, te snel) en vandaag alleen al 3x 🙁

   Maar er zijn dus geen oplossingen voor?

 180. Rick053 zegt

  Werkt perfect, wat ook mooi is, is dat je de standaard samsung crap kan uitzetten. Dus niet alleen stoppen. Echter na een reboot draaien ze weer, 🙂

 181. Jan Doedel zegt

  Waar heeft ie s2 het predicaat “smartphone van het jaar” eigenlijk aan verdient? Niet voor zijn probleemloze werking, zo te lezen. Long way to go voor Samsung…

 182. dwight zegt

  Oke, ik heb 2.3.6 nog gewoon. Als ik op de powerbutton druk om het scherm te vergrendelen word het gewoon zwart. Meer niet…

  De nexus heeft een oude CRT tv effect. (bij de nexus ish et geen app, is de software.)

  • Allard zegt

   Op zich wel leuk dat je dit zegt hoor, maar ga even ergens anders je mening lopen te verkondigen. ALS je een apple fanboy bent toont dit weer het niveau van de meeste iphone gebruikers

 183. penamala zegt

  Ice-cream staat er nu een kleine week op, is zonder problemen via kier erop gekomen maar geeft toch een aantal problemen. Reboots heb ik nu gelukkig niet meer, batterij verbruik geeft geen verschil met ervoor. 3g internet is wel sneller geworden, wifi jammer genoeg stukken trager. Wat ik wel heb is dat bij het surfen de s2 plots helemaal bevriest, om een voorbeeld te geven: op deze site staan inmiddels meer dan 500 comments in dit onderdeel, wanneer ik hierin ga scrollen gebeurt het regelmatig dat zonder aanleiding en zonder ergens aan te komen de pagina vanzelf terug omhoog springt naar comment nr 1. Daarnet gebeurde iets raar wanneer ik deze comment aan het schrijven was, midden in mijn text sprong de cursor naar ergens middenin de text en die kreeg ik met geen geweld meer naar het einde om verder te schrijven. Dit is de tweede maal in 3 dagen tijd dat dit gebeurt.Uiteindelijk heb ik het opgegeven en schrijf dit hier nu via de pc. Op minstens 5 verschillende tijdstippen heb ik deze week ook al gehad dat de s2 plots middenin het surfen gaat bevriezen, dan is er werkelijk niks meer mee te doen behalve helemaal uitleggen en opnieuw opstarten. Dit alles is pas begonnen na de update, voorheen had ik nergens last van behalve de reboots.Iemand enig idee wat er aan de hand is en zijn er nog mensen met deze problemen ?

 184. zegt

  Wat ik mij afvraag is werkelijk of die problemen niet door de duizenden verschillende app’jes veroorzaakt worden?

  Ik heb de S2 al vanaf het begin, en herken geen enkel probleem:

  Nog nooit een vastloper, spontane reset, wifi probleem of zo gehad, want dan had ik hem direct verkocht en een andere (vermoedelijk een i phone gekocht.
  Gebruik hem voor mijn bedrijf, en kan echt niet zonder gsm, en ik ga me al helemaal niet ergeren aan een gsm of smartphone!

  Accu snel leeg? Zoals het is..veel gebruikt dan moet ik savonds laden, weinig gebruikt zoals weekeinde dan laad ik alleen voor de zekerheid zondagnacht.

  Al met al een PERFECTE superhandig mooi en betrouwbare smartphone!!

  just my 5 cts

  • jan zegt

   heb een jaar lang reboots gehad nu de ics update er op staat sinds het begin geen reboots meer gehad en batterij gaat ook langer mee en draai de zelfde apps als voor de update maar nu dus zonder reboots dus ligt blijkbaar toch niet aan de apps.

 185. Tim R zegt

  Na update via JP’s manier was ik blij verrast dat alles goed leek te zijn gegaan.. maar wat blijkt.. als de telefoon in slaap valt (scherm uit) gaatie niet meer aan.. de knoppen werken niet meer.. als ik lang de power knop een paar keer indruk (10 seconden).. dat gaat de telefoon opnieuw opstarten.. dus het lijkt erop alsof hij uitvalt.. hij wordt dan ook behoorlijk heet en de batterij holt 10 procent achteruit in 20 minuten..

  Gelukkig had ik clockworkmod en had ik een backup van mn oude gingerbread gemaakt die heb ik nu weer terug en alles werkt weer.. toch wel jammer..

  Ook heb ik een backup van ICS zoals ik hem had dus als ik ergens een oplossing vind kan ik die toch nog proberen te fixen..

  Iemand enig idee wat het kan zijn??

  bvbd,
  ~Trail.

 186. erik zegt

  Penamela ik heb er ook last van het beeld springt telkens omhoog als ik typ komt hij weer in het text scherm . En met omlaag scrollen springt hij soms ook weer helemaal naar boven kun nu ook niet goed zien wat ik typ omdat hij telkens verspringt

 187. HebVaart zegt

  Wat een volslagen waardeloze update. Dat men zich hier nu zo druk over heeft gemaakt, tot nu toe is het hoogst haalbare van bij deze update: na de update doet mijn telefoon het nog!

 188. zegt

  als ik *#1234# doe staat er:

  PDA: i9100BUKJ3
  PHONE:I9100BUKI1
  CSC:I9100VDFK12

  Build Info : Mon Oct 17 14:37:12 KST 2011

  wat houd dat precies in?? ps. zit bij vodafone.

  mvg Gerard

  • steef zegt

   Dat is informatie over je firmware. Je kan hieraan zien dat je firmware i9100BUKJ3 hebt en dus op 2.3.5 zit branded door Vodafone en je modem I9100BUKI1 gebruikt.

 189. Tim R zegt

  Gerard: Ja dat kan iedereen met een I9100 eigenlijk altijd doen via JP’s methode. Het maakt eigenlijk niet uit welke CSC/BASEBAND/FIRMWARE je gebruikt.
  Het is alleen de (unbranded nederlandse) XEN firmware versie die via KIES te updaten is.
  Alle I9100’s met andere firmware als de XEN firmware kunnen JP’s methode gebruiken.

  HebVaart: Echt he… :S

 190. orcatex zegt

  Wat is een ”unbranded” toestel, en hoe weet ik dat ik een unbranded heb?

  ik heb de nieuwste versie van samsung kies op mijn pc. Ik heb zojuist een SGS2 gekregen via mijn moeder haar abbo, t-mobile. in de SGS2 zit nu dus mijn simkaart, maar dat maakt niet uit lijkt mij. Wat moet ik nu doen? want kies zegt dat ik de nieuwste versie heb….

  • Steef zegt

   Unbranded betekend dat de firmware vrij van aanpassing is van een provider.
   Bij braded firmware vind je vaak aangepaste bootanimations/market/browser door je provider. Dit betekend dus dat de firmware net wat anders is en je daarom ook langer moet wachten tot de update voor dat toestel beschikbaar is aangezien de provider zelf nog aanpassingen doet aan de firmware.
   Je kan zien welke firmware je hebt dmv *#1234# in te toetsen in je telefoon app.
   Als er bij CSC iets anders staat dan I900XENxxx dan heb jij branded firmware.
   Mocht je daar vanaf willen dan moet je het bericht van jp even lezen en via die manier de nieuwe firmware flashen.

 191. Remco zegt

  In het weekend de SGS2 van mijn vriendin geupdate. Na een update van Kies was dit een fluitje van een cent. Geen enkele issues.

  ICS met de touchwiz interface is goed gelukt. vooral het toevoegen van widgets en het instellingen mune. Wel opvallend is dat sommige apps niet meer zo goed werkten. Heb deze er dan ook maar gewoon unistalled.

 192. Joshua zegt

  Afgelopen zaterdag gewoon een update gedaan via Kies, maar niet voordat ik eerst de telefoon in Gingerbread volledig gewist had naar fabrieksinstellingen. (via de volume op, home button, power button combinatie. Eerst cache gewist daarna de hele telefoon) En ik moet zeggen; een wereld van verschil. Na twee dagen nog geen rare dingen tegengekomen en het systeem loopt als een trein, veel soepeler. Ook nog geen reboots gehad. Dus in het gemopper van sommigen hierboven kan ik me niet vinden. Ik denk dat een update met behoud van je instellingen en apps toch leidt tot ongewenste neven effecten. Vergelijk het met een trage pc: een clean install doet wonderen.

 193. zegt

  1 dag verder, geen vastlopers, alles lekker snel maar dat was het al en de hele dag, vanaf 7 uur, gps en wifi aan, normaal moest dit uit (alleen 24/7 internet aan) en ook in de uit stand van wifi en gprs was de batterij binnen 8 uurtjes leeg. Vandaag deze 2 dus aan, al 2 uurtjes mee gebeld en nog (18:00 uur) 90% accu over. Voor mij 800% vooruitgang.

  • Enrico zegt

   Vraag me af hoe dat mogelijk is.. Sinds ik ICS heb gaat mijn accu gewoon mega snel leeg! Zonder wat te doen al 10% eraf.. Ik heb geen plezier meer met mijn S2 zo, ik ben continue aan het kijken hoeveel er nu weer af is van de accu.. Valt me zwaar tegen deze update tot nu toe..

   • Mark Cremers zegt

    Ik heb mijn sgs2 afgelopen zaterdag voorzien van ICS. Sindsdien hangt zowat continu aan de oplader. De battery ontlaadt zich supersnel. Soms zakt het percentage zelfs als ik de oplader eraan gehangen heb. Ik heb flink wat op internet gezocht, maar kom niets tegen dat precies uitlegt hoe een en ander op te lossen. Een oplossing die er toch moet zijn, daar anderen er geen last van hebben. Heeft iemand hier een idee??

 194. hoih zegt

  ik heb hem een paar dagen geleden succesvol geupdate, de eerste dagen deed ie t super, maar als ik nu weg wil van een applicatie en ik druk op de home button duurt het opeens veel langer, ik gebruik trouwens ook shb launcher kan dat ermee te maken hebben? alvast bedankt

 195. LASLOOOW zegt

  Ik ben ok al zeer tevreden met ICS.Veel beter dan de rommel van Vodafone en geen meer problemen met usb en de batterij gaat ok langer mee.

  • Tom zegt

   Pfff Nogmaals, zoals al meerdere keren aangehaald.
   In België heeft de update niets met je provider te maken. Lees nogmaals NIETS met de provider! Ook NIETS met de plaats waar je woont! In België zijn er verschillende versies van de firmware in omloop bvb de XEN-versie of de LUX-versie en waarschijnlijk nog anderen. Wil je weten welke je hebt typ *#1234# en kijk wat er bij CSC staat…

 196. penamala zegt

  Dat maakt dat we al met z’n twee zijn met dit probleem, kan me moeilijk voorstellen dat we de enigen zijn … Mss dat ik toch probeer hem terug te zetten naar fabrieksinstellingen en dan de ice-cream er opnieuw opzet, je weet nooit …

  • erik zegt

   Penamala sorry voor naam kan ik niet meer zien zat ook te denken om hem te resetten en dan via officiële weg maar kan dat wel als je hem heb geflashed ? Iemand ?

   • penamala zegt

    Hoi Eric, ik heb het gisteren dus gedaan, helemaal gereset naar fabrieksinstellingen (de 3 knoppen manier, niet via instellingendus) en wat een verschil ! tot nu toe geen verspringen meer van het scherm terwijl ik typ, ook is de telefoon niet meer vastgelopen en alles draait heel wat soepelder en sneller. Wel eerst een back-up maken van je contactpersonen want deze gaan er wel af. In mijn geval werden alle apps die ik voorheen had gedownd opnieuw geinstalleerd en waren mijn foto’s, filmpjes en muziek nog steeds aanwezig. Niet meer twijfelen, gewoon doen! Had ik geweten wat ik nu weet had ik het al 2 weken eerder gedaan ipv te zitten klooien.
    Groetjes, Peter

  • Tim R zegt

   Jan: Met ODIN. maar blijf van PIT (partition information table) af. Alleen PHONE gebruiken en daar de link van JP inladen.. de rest komt dan vanzelf goed… als je zelf met de pit gaat prutsen kan het goed zijn dat je telefoon niet meer opstart.. Alle instellingen in Odin laten staan zoals ze staan.

 197. Angel zegt

  Het is een fijne update, en de levensduur van de batterij is langer. Wel jammer dat hij soms vastloopt, dat was eerst niet zo

 198. TheCardinal zegt

  Heb voor de gein Kies eens opnieuw geïnstalleerd, nog steeds niets voor KPN gebruikers.
  Latest firmware version: PDA:KK2 / PHONE:KI4 / CSC: KJ1 (KPN)

  • jp zegt

   zet je toch de unbranded versie erop cardinal de Officiële nederlandse XEN ICS, Ben je gelijk van die KPN branded reclame troep af.
   Zie uitleg hierboven werkt super al meedere KPN toestellen gedaan en iedereen is super tevreden!!

   • Tim R zegt

    Ik heb kpn.. was niet tevreden.. kreeg phone niet meer wakker.. ben weer op GB nu..

    Ik heb te veel apps geinstalleerd staan.. ik moet denk ik een factory whipe, cache, en dalvik cache wipe doen en dan installeren..

 199. Ruud zegt

  Ik merk dat sinds de update de icoontjes op het homescreen soms traag reageren. Er zit duidelijk een soort vertraging in, je ziet het aan de “gloed” om het icoontje (draai GO Launcher EX). Het duurt een seconde of 5 soms wel en pas dan opent hij de app. Partner heeft het ook. Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

  • Sven zegt

   Ik gebruik ook GO Launcher EX en het is inderdaad trager onder ICS. GO Launcher komt aan het eind van iedere maand met een update, dus wie weet is het probleem met de volgende update opgelost. Zo niet dan de-installeer ik GO Launcher, want het normale systeem (TwLauncher) is wel supersnel.

   Verder ook last van een kortere accuduur. Nog maar even aankijken.

 200. zegt

  Update!, ben nu 27 uur verder na dat ik de gsm van de lader heb gehaald. Wifi aan, gprs aan internet aan, email om de 1 minuut checken en nu ok 11:00 uur geeft hij aan, accu bijna leeg. Kan er nu dus zeker nog 2 uurtjes mee verder alleen de meldingen is wat lastig natuurlijk dus ik ben 100% tevreden.

  Voor de genen die dit niet snappen, lees ik in eerdere berichten, ga eens terug met de accu, daar zijn nog wel eens problemen mee bij de S2. Ik heb nog de eerste originele, nu 8 maanden oud, geen enkel probleem ondervonden, ook eerde niet alleen kon ik niet de klok 2 keer rond, hooguit 1 keer zonder wifi en gprs maar dit was een bekende kwaaltje.

 201. Dennis zegt

  Sinds de dag van release 4.0.3 geinstalleerd (kwam van 2.3.6)

  Kan nou niet zeggen dat de accu prestaties zijn verbeterd, voorheen deed de telefoon er bijna 2 dagen mee. Nu zit deze na 23 uur op 19% (geen nieuwe apps O.I.D)
  Iemand een idee wat dit kan veroorzaken?

  Verder natuurlijk jammer van de “oude” touchwiz feel.

 202. zegt

  Hé Samsung, wat is dat nu? Alle call-recording mogelijkheden zijn verwijderd met de invoering van ICS! Dat is erg jammer! Alle vooruitgang is nog geen verbetering

 203. Ayse zegt

  Wat een rot programma die Kies. OMG! gewoon schandalig… Ik krijg de update wel, maar naar een tijdje loopt het hele systeem vast, dan gaat hij niet meer verder.. Ik wil hem toch echt heel graag, ben al de hele ochtend bezig:( Heb ook de manier van JP geprobeerd, maar mijn telefoon doet niks. Of ik doe iets fouts.. heb geen idee waar aan het ligt. Ik word gewoon gekkk! HELP alsjeblieft:(

 204. Beau zegt

  Ik heb pas een galaxy s2, maar ik heb geen idee wat dat ‘kies’ ofzo inhoud? Kan iemand mij dat even uitleggen misschien

  Groetjes x

  • penamala zegt

   kies is een programma dat je op je pc download. Wanneer je dan kies opstart en je verbind je S2 met het bijgeleverde mini-usb kabeltje aan de pc, dan is je telefoon met de pc verbonden en kan je alles synchroniseren met elkaar. Ook kan je langs deze weg je S2 updaten.
   Groetjes, Peter

 205. penamala zegt

  Heb daarnet een factory reset gedaan en alles lijkt nu wat vlotter en soepelder te verlopen. Ik leef in goede hoop dat alle problemen nu definitief zijn verholpen. 😀 Wat ik wel raar vind is dat bij een volledige factory reset mijn foto’s en filmpjes op de gsm behouden bleven, niet enkel deze op de sd kaart. Voor de reset had ik trouwens ook alle apps die ik wou behouden via app backup and restore naar de sd kaart weggeschreven. Na de heropstart en na het invullen van mijn google account werden alle apps automatisch her-geinstalleerd, ook digene welke ik niet had weggeschreven. Raar toch, of niet ? De enige uitleg die ik hiervoor kan verzinnen is dat de playstore alle apps die je ooit hebt gedownload en niet hebt verwijderd, onthoud en bij het ontbreken van deze op de telefoon, ze opnieuw installeerd.

   • penamala zegt

    Even ter verduidelijking, ik had al een 2-tal weken ics erop staan maar met een aantal problemen. Vandaag heb ik dus een volledige factory reset gedaan en keek verbaasd op dat na de reset ics er nog steeds opstond. Ook mijn foto’s / filmpjes stonden er nog steeds op en de aps die ik voorheen gedownd had werden allemaal her-geinstalleerd, allemaal dus en niet enkel diegene waar ik een back-up van had gemaakt.

 206. hoih zegt

  bij mij reageert ie vooral heel langzaam als ik op de home button klik en daarmee een app afsluit, en hij geeft ook vaak voice dinges als k niet eens 2 x klik, ontzettend irritant, kan iemand van jullie mij helpen? is dat voice uit te schakelen zondrr hem meteen te rooten? en doet ie bij jullie ook langzamer met terug naar het hoofdmenu? ik gebruik geen launcher meer maar heb er nog steeds last van. alvast bedankt

  • Hans zegt

   Als ik op de home button druk, tijdens het afsluiten van een app, reageert hij ook langzamer dan normaal. Verder gaat bij mij de accu ook niet lang mee. Ongeveer 12 uur.

 207. hoih zegt

  bij mij reageert ie vooral heel langzaam als ik op de home button klik en daarmee een app afsluit, en hij geeft ook vaak voice dinges als k niet eens 2 x klik, ontzettend irritant, kan iemand van jullie mij helpen? is dat voice uit te schakelen zondrr hem meteen te rooten? en doet ie bij jullie ook langzamer met terug naar het hoofdmenu? ik gebruik geen launcher meer maar heb er nog steeds last van. alvast bedankt.

 208. Sander zegt

  Hee, dat via Odin werkt niet bij mij… dit is het bestandje wat ik gedownload en uitgepakt heb… maar binnen 3 seconden na dat ik gestart hebt bij Odin zegt hij al klaar te zijn, maar geen Android 4.0

  I9100XWLP7_I9100XXLPS_I9100XENLP3_HOME.tar.md5

 209. Christien zegt

  Mijn telefoon geeft aan bij *#1234#* en dan bij CSC: I9100XENKJ1

  Dan heb ik toch een unbranded toestel?
  Kies geeft bij mij nog geen update aan, heb kies er al opnieuw opgezet, ook dat heeft geen effect.

  Kan iemand mij wat meer duidelijkheid geven ?

 210. gokhan zegt

  Ik heb probleem met usb fout melding telefoon word niet kerkend
  Hoe kan ik de usb driver verwijderen en opnieuw instaleren !?!??

 211. dwight zegt

  Heb even 2 vraagjes.
  1. Klopt het, zoals boven beschreven dat de batterij vlak na de update minder lang mee gaat maar dat het na een tijdje een stuk beter gaat? Hebben jullie hier al vooruitgang in geboekt. (Voor d mensen die hier last van hadden)

  2.Ik ben na deze verhalen niet positiever gaan kijken naar het programma KIES, stel ik ga mijn toestel updateb maar tijdens het updaten loopt hij vast of er gaat iets fout. En stel dat dan mijn software al wel verweiderd is en de nieuwe versie dus onvoltooit is gebleven. Heb ik dan een probleem? En wat zou ik er dan aan kunnen doen. Ik zit namelijk met dat whorse case scenario in mijn hoofd.

  • penamala zegt

   3. Wat als tijdens de update een vliegtuig op het dak van je huis valt? heb je dan ook een probleem?

   Alle gekheid op een stokje, wat vraag 1 betreft, sinds mijn update gaat de batterij niet langer of minder lang mee, ik zie werkelijk geen verschil.
   Over vraag 2, al sinds ik in het bezit ben van mijn S2 (meerdere maanden) gebruik ik al kies, nooit problemen mee gehad. Wel zou ik doen wat iemand hierboven eerder al heeft aangeraden, nl voor je gaat updaten eerst een volledige factory reset doen op het toestel, welliswaar nadat je van alles een backup hebt gemaakt. Sommigen zullen mss zeggen dat dit niks uithaald maar ik denk van wel, mijn gsm is na de reset in elk geval véél sneller én probleemvrij geworden.
   Groetjes, Peter

   • dwight zegt

    Ik geef je gelijk maar als je goed leest op dit forum ondervinden een hoop mensen problemen met KIES. Dat is de rede van mijn vraag. Echter ben ik gewoon benieuwd welke mogelijkheden er dan nog zijn voor een semi-leek als mij.

    Meer mensen die hun ervaringen willen delen m.b.t de batterij. Ik lees meer slechte posts als goede. Echter staat beschreven dat de batterij vermogen na een tijdje verbetert

 212. ron zegt

  gokhan: Ga naar start dan naar configuratiescherm, dan apparaatbeheer universal serial bus-controllers, en dan samsung mobile usb composite device.
  Dan de rechter muis knop indrukken en dan stuurprogramma ongedaan maken.
  Dit is voor windows 7

 213. Kalerat zegt

  Net de update binnen. Galaxy s2 van T-Mobile, dus toch nog een provider die snel is met de update.
  Niet verwacht maar vandaag via Kies gelukt.

 214. dwight zegt

  Via KIES toch de update gedaan. Verliep als een speer. 16.30uur begonnen en 16.40 uur zat hij erop. Vrijwel alles stond nog op zijn plaats.

  Nu heb ik een aantal vragen die jullie inmiddels kunnen beantwoorden.

  1.Waar kan ik instellingen vinden met betrekking tot Lockscreen. (ik vind alleen instellingen voor de wallpaper)

  2. Het gaat allemaal “minder” soepel als met 2.3.6 hoe kan dit? Is een volledige schoonmaak via instellingen “ECHT” nodig. Aangezien het uren kost alles te herstellen, lijkt me dit niet perse nodig, althans dat lijkt me niet de opzet van Samsung

  3. Ik heb ingesteld dat hij contacten laat zien van mn telefoon, echter zijn al mijn contacten weer gegeven zoals die van Twitter en Facebook?

 215. dwight zegt

  De instellingen met betrekking tot lockscreen heb ik gevonden. Ook de snelheid lijkt verbetert. Ook de contacten is gelukt.

  Overigens vind ik het vreemd want als ik bij google ICS indruk zie je bijvoorbeeld een statusbar met blauwe icoontjes etc.

  Sommige animaties bij het veranderen van screen zien er uit als een tv scherm, (het word een beetje van klein –> uitelkaar getrokken) echter mis ik het CRT effect bij het drukken op de powerbutton en het beeldscherm uitschakeld.

 216. Diny zegt

  Ik heb een simlockvrije branded VDF toestel met een Simyo/KPN abbo. Ik ben een leek dus ODIN en XEN is me te machtig, kan ik nu toch via Kies tzt de update van 4.0 binnen halen, ik wacht nl liever dan dat ik ga zitten klooien.

  Gr

 217. hoih zegt

  wat zijn de gevolgen van terugzetten naar fabrieksinstellingen? mijn toetsenbord doet trouwens af en toe ook vreemd. iemand hier last van?

 218. hoih zegt

  wat zijn de gevolgen van terugzetten naar fabrieksinstellingen? mijn toetsenbord doet trouwens af en toe ook vreemd. iemand hier last van?

 219. penamala zegt

  Ik had na mijn update heel veel last met mijn toetsenbord. Na de factory reset zijn alle problemen opgelost. Het gevolg van zo een reset is dat alles van de telefoon weg is, maw, hij is terug als toen je hem nieuw kocht met uitzondering van ics die er wel opblijft. Vandaar dat het heel belangrijk is om vooraf een goede backup te maken je gegevens. Groetjes, Peter

  • hoih zegt

   mm k had nieteens een backup nodig, k heb al apps er in een halfuurtje weer opgezet, ik raad resetten aan, ff al die bugs eruit en hij draait nu veel soepeler op 4.0, maarja je moet wel tijd ervoor nemen, spb launcher is trouwens ook een aanrader, iemand nog tips om alles uit 4.0 te halen? bedankt allemaal

 220. dwight zegt

  WTF is er gebeurd met de Muziek Speler? Wanneer ik die nu open staan sommige albums gewoon goed. En andere albums staan allemaal in losse nummers?

  Wat kan ik hier aan doen of welke muziek speler raden jullie mij aan van de market. (p.s bij sommige muziek spelers van de market is het zelfde probleem)

  raar…

 221. gokhan zegt

  Eindelijk heb ik melding gekregen via instellingen -info toestel- software update
  Updaten dus !! Ik heb alleen een vraag word alles gewist fotos videos muziek etc etc,
  Want ik kan nog steeds geen verbinding maken met mijn computer geen backup dus
  Weet iemand of alles gewost wordt via software update van telefoon !?!?!?!?

 222. Antoinette zegt

  Ik had niet zozeer problemen met het toetsenbord maar merkte dat het Swypen lastiger ging. Nu heb ik Swiftkey keybord gedownload en daar tik ik ook snel mee, maar een stuk foutlozer…

 223. Mike zegt

  Pfffff JP…top.

  Update via KIES…foutmelding..instructies gevolgd…geen verbinding meer mogelijk…K**.
  KIES opnieuw installeren, sd eruit, sim eruit, harde reset (werkte niet), gele driehoek in scherm, telefoon verder dood…Framenetwork software vervangen…
  JP’s oplossing:…had schijnbaar verkeerde Odin geinstalleerd….uiteindelijk de “goede” Odin, de firmware van JP en binnen 10 minuten was het gefixed….

  Al mijn gegevens staan nog op de telefoon voorzover ik kan zien, ga nu effe lekker pielen….

  Nogmaals bedankt,

  Mike

 224. zegt

  @ JP

  Nu de update is uitgevoerd via ODIN, geeft KIES aan dat er geen update voor mijn s2 meer mogelijk is? De firmware word niet door KIES erkend?