Android 4.0 beschikbaar voor (sommige?) Belgische Galaxy S2 bezitters

samsung-galaxy-s2-android-ics-benelux-225x300 Android 4.0 beschikbaar voor (sommige?) Belgische Galaxy S2 bezittersDe langverwachte Nederlandse Android 4.0 update voor de Samsung Galaxy S2 komt steeds dichterbij – niet alleen qua tijd, maar nu ook geografisch gezien. Vanochtend verscheen namelijk de nieuwe firmware in Kies voor Luxemburgse, en daarmee ook voor veel Belgische Galaxy S2 gebruikers.

Met deze update heeft nu pakweg tweederde van de BeNeLux de nieuwe Android versie binnen handbereik. Of we nu mogen concluderen dat Nederland binnen een paar dagen aan de beurt is? Voor de vorm concluderen wij maar even helemaal niets, maar we hopen het natuurlijk wel.

(met dank aan @samkiesupdates en iedereen die het hier op de site al kwam melden)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Jeffrey zegt

  Ik ben heel benieuwd wanneer inderdaad voor Nederland beschikbaar.
  Net maar weer eens aan Kies gehangen en er was een update van KIes.
  Zit nu op versie 2.3.0.12035_16

  • frederik v. zegt

   zouje aub de downloadlink willen doorsturen voor belgië en als je galaxy s2 geroot is heb je toch geen kies nodig?

  • Jacco zegt

   Probeer eens om je flashcard op je telefoon uit te schakelen. dat hielp bij mij ook. Hij raakt in de war met het geheugen van de telefoon en extra geheugen.

 2. TomDeSmet zegt

  Godver, wacht ik er al zo lang op, nu is hij er en nu is de USB van mijn SII naar de zak. Deze week terugsturen naar Samsung 🙁 Zal nog een paar weken extra moeten wachten vrees ik :'( Back to the dumbphone.

 3. erik zegt

  jongens even een vraag zag dat kies een groot bestand heeft gedownload maar heb mijn tel met odin geflashed en nu kent kies mijn software niet meer hoe kan ik dit snel herstellen

  • Carl zegt

   Dit kan je fixen door op Samfirmware de officiële firmware van een vorige versie te installeren.
   Ik deed dit vorige keer met de KPN firmware 2.3.6 van Nederland en daarna herkende Kies het weer als een officiële firmware.

   • Jacco zegt

    Ik heb hetzelfde probleem. T-mobile. Waar download ik de juiste rom dan? Ik heb de orginele niet ge-back-upped. Kies ging hangen tijdens de laatste update. grommel de grommel….

 4. angh zegt

  Idd wel een update van KIES vandaag …
  opvallend genoeg is het in ene keer compatible met APPLE !!!
  Agenda, contacten etc. zou je nu kunnen synchroniseren. (nog niet geprobeert)

  Mooi toch !!!

 5. Jeffrey zegt

  Kies geeft hier opeens aan dat hij allemaal oude zooi van me Iphone wil exporteren naar me Samsung. Dit verliep zonder problemen. Echter nog steeds niet de verwachte update zelf.

 6. MKS zegt

  Bij mij staat laatste firmwareversie: PDA:KK2/PHONE:KI4/CSC:KJ1(XEN)
  Is zelvde al bij huidige firmware.
  Maar ik ben van belgie West-Vlaanderen. Heb wel men gsm in Nederland gekocht :p
  Maakt dit uit ?

 7. fish zegt

  Geen nieuws over de XEN versie?? pffff belgie is voor nederland… en ik woon in belgie, maar heb een nederlandse xen versie van pdashop… wtf samsung, klote!!!

   • fish zegt

    Laten ze dit het zwakke punt van samsung noemen!!! Niemand begrijpt waarom ze die update niet in 1 keer overal kunnen uitbrengen…
    met dit gezever ben ik zeker aan het nadenken of ik wel zou gaan voor een galaxy S3… als er een update is wil ik die direct en niet na 2 maand elke dag kies checken… toch maar gaan voor een nokia purview met 41 mp! komaan samsung ik geef jullie nog 5 dagen anders geen gs3 voor mij!!

    • Marc zegt

     Het is logisch dat ze de update niet overal tegelijk kunnen uitrollen want dan raken de servers overbelast. En dan zal je nog langer moeten wachten..

     • fish zegt

      Betere servers aankopen dan zou ik zeggen! Of per continent laten updaten!!! Er zijn zeker betere oplossingen dan hoe het nu verloopt!

     • Frank zegt

      Het in ieder geval bekend maken wanneer er gedownload kan worden ik vind het niet erg om te wachten maar laat me dan wel even weten hoe lang dat duurt..

     • Jacco zegt

      Elke provider heeft een aangepaste rom. De provider is uiteindelijk degene die de rom beschikbaar stelt. Geloof ik…

 8. Michael zegt

  Ik heb gisteren de lux rom over de poolse rom geflashed, maar nu werkt mijn scherm met Draw something weer goed.

  Deze wilde niet goed reageren, maar kan nu weer mooie tekeningen maken !

 9. Tom zegt

  omg domme Belgen en ben zelf Belg dus dat wil al wat betekenen 😉
  Alsof het uitmaakt waar je woont, west- of oost vlaanderen, Limburg of Antwerpen. Sommige Belgen hebben blijkbaar de Luxemburgse versie (LUX) andere hebben de Nederlandse versie (XEN). De ICS voor de LUX is blijkbaar uit, de XEN nog niet.
  Subiet gaan ze nog posten waar ze exact wonen en hun eigen afvragen waarom hun vriend in de aangrenzende gemeente hem wel al heeft en zij nog niet…

 10. Alex zegt

  Samsung is helemaal niet verplicht om deze update uit te rollen, dus wees blij dat die uberhaupt komt en er flink wat werk aan hebben besteed want hij loopt goed. hij kan niet wereldwijd tegelijk worden uitgebracht omdat dan de servers overbelast raken.
  gewoon nog even afwachten dus

  • Simon zegt

   Marketing technisch zijn ze wel verplicht dit te doen… ze zouden hun eigen graf graven indien ze het niet zouden doen.

  • Tristan zegt

   Dat is complete onzin wat je nu zegt, Apple kan het dus waarom Samsung niet?
   Samsung moet het gewoon overal in de wereld verspreiden en dan in 1 keer los laten!

  • Herman zegt

   Even afgezien van de marketing en google redenen; Samsung geeft zelf aan dat ze niets aan het SD – reboot probleem doen dmv een patch omdat dit probleem verholpen zou zijn in de nieuwe rom.
   Geen patch en geen update zou betekenen dat ik mijn geld terug eis bij Samsung wegens een gebrekkig product. Om nog maar te zwijgen van de vooraf geinstalleerde zooi.

   Het zou een fabrikant sieren als ze op de doos zouden zetten welke crap-apps je door de strot geduwd krijgt.

 11. Skief zegt

  Ik begrijp dat iedereen zin heeft in een icecream sandwich en dit ook blij vermeld als deze dan eindelijk binnen is.

  Als dit zo is meldt dan ook even of je deze in Belgie of Nederland hebt ontvangen………

  • stefan (BE) zegt

   Waarschijnlijk zoals hierboven vermeld.
   Ik heb de upgrade naar ICs (4.0.3) ook gekregen (LUX) versie.
   Blijkbaar zijn er in belgie ook XEN versies, en die hebben blijkbaar nog geen upgrade gezien…
   Panikeer niet… upgrade stelt niet veel voor… Samsung heeft zijn oude touchwiz interface er ingebakken, zodat je weinig verschil ziet.
   Snelheid is voor mij hetzelfde. Was snel, en is nog steeds snel.
   Er zijn apps die zelfs niet meer werken (yahoo finance)…
   Voor de rest, niks spectatulair. Upgrade ging probleemloos…
   Van de originele ICS bijna niets te zien, Face Unlock heb je er nu bij, maar unlock bijna bij elk gezicht dat ie ziet… Een paar schuifschakelaars (voor on.off) maar op andere plaatsen dan weer niet…
   Running Tasks kan je verder nog met een “veeg” sluiten…
   Instellingen iets anders ingedeeld…
   Onder de motorkap waarschijnlijk wat wijzigingen, maar kwa uiterlijk is dit maar mager.
   Trouwens, update 4.0.4 is al uitgegeven door Google, benieuwd wanneer Samsung hier mee gaat komen…
   Jelly Bean,( andorid 5.0) is bijna uit… Maar ja, dat zal dan wel een jaar duren eer samsung daar iets van uitrolt…

   • ano zegt

    Heb de Faceunlock al een tijdje draaien en heb echter nog geen andere persoon gevonden die mijn gsm met hun gezicht kunnen unlocken.

    en dat yahoo finance niet meer werkt kan ik alleen maar toejuichen.
    Dergelijke zooi moet er niet standaard op staan.

 12. Arjen zegt

  Heb net een ice cream gehaald bij de snackbar vroeg een upgrade naar een derde bol was zo uitgerold ben het wachten beu. Ijsje was lekker.

 13. penamala zegt

  Face unlock even geprobeert, is leuk maar verre van veilig. Mijn dochter nam mijn foto met haar gsm, hield die voor het scherm en hopla, unlocked … 🙁

 14. sidlovestina zegt

  hmmmm ik krijg de update voor firmware te zien ( belgie ) maar klik op upgrade en dan begint hij met de download, daarna met upgrade en dan hup….. kom ik weer terecht op main waar ik weer zie staan….. upgrade beschikbaar….
  en dat gaat steeds zo verder.

  wat een gedoe toch allemaal soms 🙂

 15. sidlovestina zegt

  okay…..nu wel gelukt!
  Heb de vergrendeling code uitgezet, terug opgestart en ja hoor, nu deed hij het wel.
  Verder geen probleem gehad.
  Op zich wel paar leuke verbeteringen.
  Zo vind ik bij contacten leuk dat je links of rechts kan swipen naargelang je een bericht wil sturen of bellen.
  Ook ziet het er grafisch een ietsje fijner uit.

  Mijn applicaties starten ook iets sneller op vind ik.
  Voor de rest moet ik nog ontdekken.

  Sid

 16. penamala zegt

  Inderdaad simon, dat van de face unlock met foto was al een tijdje bekend, maar was dat niet een van de redenen waarom de update zolang op zich liet wachten ? Ging men dit niet fixen ?

  • simthadim zegt

   Nee, Face unlock is een feature die is geprogrammeerd door Google. Samsung zal daar weinig mee doen, denk ik.
   Samsung zal ICS optimalieren voor de SGS2 en alle meegeleverde apps er in integreren. Het zal aan Google zijn om deze ‘feature’ op te lossen, denk ik. Een ‘dynamische face unlock’ zou bijv. een idee zijn, waarbij je bepaalde gekken bekken moet trekken.

 17. karel zegt

  wat een ophef over ics op je samsung, ik draai 2.3.4 wat het gewoon altijd doet, goede battery en geen re-boot, nu draai ik een maand ics, de batterij loopt als een gek leeg, en met de touchwich van Samsung zie je nog geen verschil, face unlocken is leuk voor een verjaardag maar in het dagelijks leven heb je er echt niks aan, er zijn we wat veranderingen maar dat is eigenlijk niet noemenswaardig het is een beetje het vergelijk tussen vista en 7

   • Dirk zegt

    Vraagje en misschien tip: Ik draai nog gewoon 2.3.6 (KPN) en had tot eergisteren ook last van het snel leeglopen van de accu. Toen ben ik er eens voor gaan zitten en heb voor mij de oplossing gevonden. Een van de vele toevoegingen van Samsung is de Samsung Apps. Bij een van de laatste ‘updates’ is de Samsung Push Service meegekomen. Dit was bij velen de oorzaak van het accu probleem. Ik deze verwijderd en sindsdien loopt de accu veel langzamer leeg.
    Zit de ‘service’ ook in de Samsung versie van ICS ingebouwd en zo ja, kan deze verwijderd worden, want nodig is die zeker niet!

 18. TomDeSmet zegt

  Zoals ik eerder al zei, de reden waarom ik ICS wil is de verbeterde Gmail app, maps app, de mobiele chrome browser en de grafische processor die beter wordt gebruikt. Ik gebruik sinds kort GO Launcher Ex die in mijn ogen een stuk aangenamer is dan de standaard TouchWiz launcher. Dus qua grafische schil kies je dan zelf wat je wil.

 19. Sake zegt

  Heb via http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1544487 de [All Official ICS Firmwares] Base Firmware: I9100XXLPS (4.0.3) Region Poland (XEO binnengehaald en geflasht via Odin
  En de firmware werkt perfect in het nederlands 🙂

  Start Odin op:

  PDA: I9100XWLP3_I9100O2ULP4_I9100XXLPR_HOME.tar
  Phone: I9100_MODEM_OXALPQ_XEO
  CSC: I9100_CSC_XXLPQ_XEO.tar

  Verantwoording ligt bij je zelf,maar hier werkt die perfect 🙂

 20. Mick zegt

  @karel

  je heb helemaal gelijk.. stelt allemaal geen reet voor.. ze hebben van een mug een olifant gemaakt..

  batterij super snel leeg
  internet is een stuk trager op 3g
  en voor de rest is alles een beetje het zelfde, behalve die facelock maar dat is alleen maar vervelend..

 21. Harie zegt

  sinds gisterenavond via Kies geupdate. Valt allemaal wel wat tegen. En dan ook nog vergeten de internetdata uit te zetten. 45 piek extra. Was er wel even stil van. Is er al ergens een handleiding te vinden?

 22. RS zegt

  Ik heb de i9100G versie…………… ik kan geen custom roms draaien. Ook mooi dat ik er later pas achterkwam dat er 2 verschillende versies van SGS2 waren. Volgens mij heb ik nog een duitse versie ook…… bij de eerste opstart was alles namelijk duits.

 23. mickey zegt

  Vandaag melding OTA update beschikbaar…. Ik draaide eerst op de I9100XLPQ uit Polen. na de update XXLPS gewoon een update voor Polen. Ff afwachten tot de Nederlandse beschikbaar is.

 24. ArjenP zegt

  @sidlovestina, het vanuit contacten naar links en rechts swipen voor een bericht of bellen zit als functie ook al gewoon in 2.3.6. hoor !

 25. ArjenP zegt

  veel klachten over die facelock maar bij een eventuele diefstal maakt deze functie het toestelgebruik door de dief of heler een stuk ongemakkelijker

 26. sidlovestina zegt

  Ja over dat swipen ….. maar nu ziet dat er grafischer mooier & nog handiger uit….

  Persoonlijk vind ik het wel beter tot nu toe.

  Nu is het niet dat alles ineens beter en anders is…. we moeten daar serieus in blijven, maar meestal zit er wel verbetering in de niet zichtbare dingen.
  De interface ziet er gewoon veel beter uit…. en het heeft ons niks extra gekost dus waarom klagen?

 27. TacBeaver zegt

  tss ! Dan ben je eens een paar dagen op vakantie. Zonder pc, alleen met gsm en tablet. En dan geven ze juist op dat moment natuurlijk een dergelijke upgrade vrij voor de LUX versie !
  Maar ik ben ondertussen terug thuis en mijn eerste werk thuis was die upgrade. Een beetje gepruts met de bevestigingen die ettelijke keren gevraagd worden, maar die om onbekende reden ergens achter andere windows verstopt zaten, maar een keer dat was opgelost, ging de upgrade heel vlot.
  Een eerste teleurstelling was wel dat de batterij nog even snel plat gaat als je niet oplet.
  Was vergeten om mijn wifi uit te zetten en een goeie 9u later was de batterij compleet leeg.

 28. beginnerS2 zegt

  Dit is misschien een hele domme vraag maar als de nieuwe versie op de S2 eindelijk wel in Nederland is, waar moet ik deze dan installeren?

  • martin zegt

   ics 4 instaleert zich zelf, wees niet bang. het programma kies is moeilijk ik weet het
   , maar zorg dat je de laatste versie hebt(eindigend op iets van o.16 of zo), en zorg dat je batterij vaan je tele foon helemaal vol is. 90 of meer %.
   zorg dat je geen andere programma,s hebt open staan die de instalatie kunnen verstoren, ,,msn of whatsap, of zo iets, en neem je tijd om alles te lezen, veel plezier,,,,,,

  • martin zegt

   open programma kies. hang je telefoon ann de computer door middel van usb kabel, je telefoon word als het goed is herkent door het programma (anders moet je zorgen voor een conectie) , nu zal het programma automatis kijken voor software update,s, , en aan jou de opdracht geven om dit te instaleren of niet, maak wel eerst een back up van wat je belangrijk vind….contacten,, foto,s, documenten,,ook hier is een knopje voor in het programma

   • beginnerS2 zegt

    Oke bedankt voor je reactie, ik heb wel de app kies air maar dat zal vast wel hetzelfde zijn? Ik weet niet of ik daarvan de nieuwste versie heb die ook niet in de play world te downloaden is. Ik heb helaas mijn mobiel nooit kunnen installeren via een cd op mijn laptop aangezien ik deze 2 hand heb overgekocht. Dat zal ook wel een reden kunnen zijn waardoor mijn mobiel niet herkent word bij kies?

 29. Raver123 zegt

  Met elke ICS rom heb ik geen data connectie. APN instellingen enzo al geprobeerd. Andere modem.bin. Alles geprobeerd maar ik heb maar geen data connectie. Terug geflasht naar 2.3.6 en daar doet 3G het wel, raar

 30. zegt

  Vraagje,

  mijn S2 heb ik “los” gekocht in een GSM-shop in Venlo (dus zonder abonnement.)

  Als ik hem opstart is het bekende T-Mobile geluidje hoorbaar, en verschijnt kort het T-mobile logo op het scherm. Er is geen opdruk van T-Mobile op het apparaat te vinden.

  Kan ik überhaupt de update installeren?

  • Michael zegt

   Ja, dat kan. Een logo staat nergens erop. Maar als je de lux of poolse versie erop zet is ie gelijk unbranded. Ik heb dit gedaan met een Vodafone toestel

 31. Michael zegt

  Kies geïnstalleerd. Wist eigenlijk niet dat er een andere versie bestond buiten Kies air en de versie die geïnstalleerd moet worden op PC. Dit nu toch bijgeleerd.
  Helaas krijg ik nog geen melding om de firmware te upgraden. ‘PDA:KK2/PHONE:KI4/CSC:KJ1 (XEN)’ wordt aangegeven als laatste firmware versie.

 32. koen zegt

  Ik heb paar dagen geleden 4.0.3 op mijn s2 en ben niet overtuigd. Officieel via kies belgie lux versie
  Scherm reageert slechter, alles is iets trager, als je een bericht opent dan komt je toetsenbord er onmiddelijk op zodanig dat je maar een klein stukje van je bericht ziet en je moet dan eerst op terug duwen voor je toetsenbord weg is, recht naar beneden scrollen op internet is moeilijker gaat ven links naar rechts… Enige voordeel is geen spontane reeboots meer. Baterij ook iets rapper leeg. Kortom ze gaan nog veel finetuning mogen doen en twijfel om terug te gaan naar 2.3.6

 33. zegt

  Nog steeds de versie die destijds bij de aankoop erop stond, 2.3.3. en eigenlijk functioneert hij altijd perfect, nooit reboots of andere gekke dingen.
  Denk dat ik het zo laat, totdat ik echt enthousiaste reacties hoor over 4.x 🙂

 34. Michiel Vliegen zegt

  Kan iemand mij vertellen hoe ik dat krijg geïnstalleerd?
  Woon in Limburg België en heb mobile vikings als operator!
  Zou heel graag 4.0 willen!

 35. Kvn zegt

  Is op 3 april door JP geplaatst in het vorige nieuwsbericht (speculatie rond android 4.0).

  Hierin zei JP het volgende:
  I9100XXLPS Download (Thanks To SamMobile!)
  Base Firmware: I9100XXLPS (4.0.3)
  Region Poland (XEO)
  Carrier: NA (Unbranded)
  Build Date: 25th March 2012
  Modem: XXLPS
  CSC: OXALPS
  Change List: 294511
  Kernel Version: 3.0.15

  Instructions For Flashing ICS:

  Extract the firmware
  Open the included Odin
  Put your device in Recovery MODE (Home + Volume up + Power)
  Wipe Data/Factory reset
  Wipe Cache
  Take Out Your battery & put it back in
  Put your device into Download MODE (Home + Volume Down + Power)
  Click PDA and select *.tar.md5
  Then finally click START!

  Instructions For Rooting ICS :

  Extract the Rooted Kernel
  Open the included Odin
  Put your device into Download MODE
  Click PDA and select CF-Root-SGS2_*-v5.3-CWM5.tar
  Then finally click START!

  link: http://www.hotfile.com/dl/151777801/8421dd9/I9100XXLPS_I9100OXALPS_XEO.zip.html

  Misschien heb je er wat aan.

 36. Xavier Wauters zegt

  Heb een vraagje.. Bij de ICS versie is er bijna niks veranderd qua uiterlijk, maar ik heb ook al gelezen over ICS Alpha en deze zou er wel volledig anders uit zien, hoe krijg je deze erop?
  Bedankt!

 37. Sami zegt

  Ik word helemaal gek van die spontane reboots sinds de update naar 2.3.6! En dan vragen mensen zich af waarom er sommige er aan irriteren dat er nog geen ICS update is. Ja sorry hoor, maar een smartphone van 450 euro mag van mij fatsoenlijk werken :@. En wat het nog erger maakt is dat samsung niks van zich laat horen, alsof dit geen groot probleem is!

 38. angh zegt

  Ik ben idd ook niet zo te spreken over de technische ondersteuning van samsung.
  Het reboot probleem is eigenlijk onacceptable. En een gemiste kans van samsung dat ze dit niet oppikken en verhelpen. Wat dat betreft doen ze zeker onder voor de vrienden van apple …

 39. Piet zegt

  Ik heb mijn telefoon enkele dagen geleden geroot en geflasht, maar zou hem nu graag weer terug zetten zodat kies de telefoon weer herkent. Kan iemand mij uitleggen hoe dit precies moet en hoe ik hem terug kan zetten naar android 2.3.4.

  huidige versie
  PDA: i9100XXPLH
  Phone: i9100XXLPH
  CSC: i9100XALPH

  mvg

 40. Piet zegt

  Ik heb de 2.3.4 versie gedownload via de jouw aangegeven site, en heb nu 1 bestand ge extract namelijk : I9100BUKJ3_I9100VDFKI2_I9100BUKI1_HOME.tar.md5.
  Nu kan ik de telefoon in downloadmode zetten, odin openen en dit bestand onder PDA zetten en dan ”start”? Of moet dit bestand achter een andere naam zetten bijv: phone of csc?

  alvast bedankt!

  mbg

 41. Piet zegt

  Alles ging goed en zag er goed uit, na het opstarten van de telefoon kan ik het android poppetje ervoor om vervolgens daarop te klikken en de telefoon in te stellen, op het moment dat ik er op klik krijg ik steeds weer de melding: De toepassing Google Services Framework (proces com.google.process.gapps) is onverwacht gestopt. probeer het opnieuw.
  Ik zie dus geen mogelijkheid om in de telefoon te komen, heb nog een keer het bestand op PDA gezet en nog een keer op start gedrukt, maar ook hierna krijg ik de melding.

  Mischien heb je nog een idee om dit op te lossen?

  alvast bedankt.

  • Remond zegt

   Dat had ik ook toen ik 2.3.6 met ODIN erop had gezet. Daarna maar de Luxemburgse 4.0.3 erop gezet met ODIN. Alles ging prima, Ik had hiervoor 2.3.4 en daarbij geen reboots, en ook nu niet.

 42. Piet zegt

  Heb hem weer aan de praat gekregen door in recovery mode ”wipe all user data” te doen, maar nog steeds herkent kies hem niet, ga nu de lux versie proberen, bedankt voor alle hulp!

  mvg

 43. Piet zegt

  heb nu de LUX versie erop gezet (4.0.3), maar kies herkent de telefoon nog steeds niet. Er staat niet (XEN) maar (VDF) Ik wil wel alleen odin gebruiken, maar is er ook een manier om mijn apps te behouden? Kan wel de apps opnieuw downloaden, maar moet dan met elke app opnieuw beginnen met alles instellen.

 44. Wesley zegt

  Ik woon in Nederland (Groningen), maar ook ik heb hier nog geen update (android 4.0) voor mijn galaxy s 2.
  Mijn vriendin heeft een HTC Sensation en die heeft al wel een update gekregen.

  DUURT LANG!! =(

 45. Bas zegt

  Wie o wie is de mysterieuze Meneer J Voskuil.

  Spontane berichten over half april om de zoveel posts maar verder heel erg schimmig , het lijkt bijna wel een conspiracy , met mysterieuze mensen in regenjassen die je iets toefluisteren..

  Tijd voor koffie 😉

 46. Michael zegt

  man. ik ben blij dat ik bij vodafone weer kan bellen en internetten. want een week zonder is tegenwoordig een ramp.

  dus ics zal bij vodafone ook wel flink vertragen

 47. Patrick Vande Weyer zegt

  Kan er iemand mij helpen AUB? Kies zegt dat ik de allerlaatste firmware heb? Doch heb ik maar de versie 2.3.6. Kan iemand die verklaren en hoe kan ik via KIES upgraden naar ICS. Dank bij voorbaat.

   • Laurent zegt

    de belgen hebben het ;), maargoed, samsung mobile nederland weet op facebook ook nog steeds niks. niet dat ze moeite doen om iets uit te zoeken voor hun klanten anyway. volgende telefoon word maar een sony dan gezien htc oerlelijk is en ik geen crapple hoef

  • Tom zegt

   Ik zou als ik jou was eens naar je provider bellen, dat kan echt niet dat ICS nog niet voor jou beschikbaar is. Wij zijn al aan het wachten op de 5.0 ook wel de “jelly bean” upgrade genoemd!

 48. Henk Scheerooren zegt

  Patrick Vande Weyer heeft defenitief dit “draadje” niet gelezen. Onder welke steen ….blablabla…. zucht….. sommigen.

  • Patrick Vande Weyer zegt

   Zeg Henk, als je geen zinnig antwoord kunt geven, hou dan uw ……. hé. Ik kan u zeggen dat de update naar ICS gisteren goed verlopen is. En kan ik er aan doen dat ik in België een Nederlands toestel heb aangekocht (XEN), wist ik ook niet hé. Allee, laat ons hopen dat iedereen in België en Nederland zijn update kan doen en iedereen gelukkig..

 49. pbroeders zegt

  Je mag schrijven wat je denkt. Het gaat erom hoe je het schrijft. Als Samsung je niet bevalt…ga ergens anders klagen. Nee geen adVocaat en geen LOSER

 50. zegt

  Stompzinnig schelden en dan ook nog eens vol typefouten.
  Beetje jammer van je ‘kenan’. Ik denk dat het enige punt dat jij hier maakt is, dat je zelf niet bijzonder snugger bent…

  @Mod: Wil je deze posts verwijderen a.u.b?

 51. Peter zegt

  Iemand al eens nagedacht over het volgende; Brand bij Vodafone verleden week….vertraging wellicht op uitrollen ICS ? Of heeft het een niet met het ander te maken ?

  • Manuel zegt

   Ik denk zelf dat het niks ermee te maken heeft. Aangezien mijn provider, T-mobile, ook nog geen update beschikbaar stelt. Als er überhaupt een vertraging zou zijn is dat pas te merken als andere providers het uitrollen en Vodafone nog niet.

 52. RickvanUrk zegt

  Na een fabrieksherstel bij de lokale phonehouse en update naar 2.3.5 kan mijn galaxy s2 geen update naar 2.3.6 vinden. Is dit een bekende fout? Ik heb een simlock vrije galaxy s2 met een XEN code…

  • Timo zegt

   Voor zover ik weet heeft Samsung de update naar 2.3.6 verwijderd en als hoogste houden ze nu 2.3.5 aan. Dit hebben ze gedaan omdat 2.3.6 zorgt voor spontane reboots en kortere batterijduur. Wees maar blij dat je op 2.3.5 zit, die is namelijk stabiel 😉

 53. kenan zegt

  Joost havekoort,ik kan typefouten maken,want ik ben een allochtoon mar heb je ook gezien van die twee gasten,hoe dan ook ik had mijn mening over samsung geschreven,ze hoefde toch niet zo reageren?daarom heb ik gescholden ik bied mijn excuses van allemaal behalve die twee.

 54. Dude zegt

  wel belachelijk dat die.. duitsers – zo zal ik ze maar even noemen – de update eerder krijgen. Samsung is voor mij ook afgeschreven, kleine dingetjes die ertoe doen.

 55. Wessa1990 zegt

  Net Kies opgestart en Inderdaad de ICS update is voor de Unbranded toestellen beschikbaar. Net mijn Galaxy SII geupdate naar PDA:LP7 / PHONE:LPS / CSC:LP3 (XEN). Update heeft bij mij ongeveer een kwartier geduurd.

 56. sander zegt

  Iemand all enige idee wanneer de branded toestellen kunnen updaten?
  of kan ik gewoon er van uit gaan dat ik zeker nog wel 2 week kan gaan wachten tot de providers ook hun versies beschikbaar stellen

 57. Jeroen zegt

  Vorige week: geen update. Net geprobeerd en nog steeds geen update…

  Er staat PDA:KI9 / PHONE:KI4 / CSC:KH1 (PRO) en dat dit de nieuwste firmware is.

  Is er al iemand die een Proximus versie heeft kunnen updaten?

 58. Manuel zegt

  Klopt het dat de versies voor de providers nog weken gaat duren? Ik heb dit namelijk op meerdere sites gelezen. En als dit zo is, is er dan geen manier om je telefoon unbranded te maken? Alvast bedankt!

 59. sander zegt

  heeft iemand hier al de nieuwe versie van android
  en zo ja welke provider want ik heb mtv ( dies van hi voor de mensen die dit niet weten (en dat is weer van KPN )) maar ik heb nog steeds geen update binnen

 60. marvin zegt

  kies verwijderen van je pc en op instaleren via samsung versie 2.0.3 daarna is de update wel beschikbaar ook voor vodafone

 61. virusje zegt

  iK krijg nu via Kies te zien dat ik m’n Kies moet updaten voor de nieuwe firmware, maar… kheb de nieuwste kies al en die melding verdwijnt nog niet
  ‘k moet nu werken, morgen maar weer proberen (T-mobile)

 62. virusje zegt

  Het is gelukt, omdat ik veel download restricties heb, en ik een heeeele oude kies versie 1.xx gedownload en die 2x geupadated, daarna wilde kies m’n telefoon wel updaten, mocht je problemen onder vinden om je telefoon te connecten met kies,
  Open Kies
  ga naar taak beheer in je telefoon
  naar RAM en en wis je geheugen,
  Sluit je telefoon aan op de pc,
  dit werkt bij mij flitsend 😀

 63. Daan zegt

  Help help help…

  Ik ben ten einde raad… Gisteren geprobeerd mijn S2 te updaten naar 4.03. en nu loopt hij echt helemaal vast. Helemaal geen internet meer..ppff. Wat ik ook probeer, 10 x uit gezet, Kies updaten.. het helpt allemaal niet. Wie kan mij stap voor stap uitleggen hoe ik hem weer terug kan zetten naar mijn standaard instellingen, want hierwordt ik moedeloos van.
  Resetten via Volume-lock-aan lukt ook niet. Opera downloaden werkt ook niet.

  PDA: I9100XWKI4
  PHONE: I9100XXKI1
  CSC: I9100XXKI2

  Alvast hartelijk dank 🙂

Praat mee