Amerikaanse Samsung Galaxy S3 mogelijk met dual core processor

galaxy-s3-amerikaans-snapdragon-s4-300x213 Amerikaanse Samsung Galaxy S3 mogelijk met dual core processorNa lang, lang, láng durende onzekerheid staat nu dus vast dat Samsung de nieuwe Galaxy S3 inderdaad heeft uitgerust met een quad core Exynos 4412 processor. Echter, dit nieuws was nog amper droog achter de oren, en nu komen er alweer geruchten dat Samsung voor de Amerikaanse markt een Galaxy S3 variant in ontwikkeling heeft met een dual core SoC – vermoedelijk Qualcomm’s Snapdragon S4 chip die we ook in HTC”s One S tegenkomen.

Testresultaten van dit HTC toestel met de bewuste chip laten zien dat deze erg snel is – sommige bewerkingen doet de HTC One S zelfs iets sneller dan zijn met de quad core Nvidia Tegra 3 uitgeruste grote broer, de One X.

Toch lijkt het erop dat de Amerikanen hiermee mogelijk een toestelvariant krijgen die aanzienlijk trager is dan de quad core Galaxy S3. Recente benchmark resultaten lieten zien dat Samsung’s dual core Exynos 4212 de Tegra 3 SoC achter zich laat – en het is niet meer dan logisch dat de Exynos 4412 die in Europese Galaxy S3 te vinden zal zijn nog een héél stuk sneller is. Dit is namelijk in feite dezelfde chip, maar met vier in plaats van twee rekenkernen.

Hoe het ook zij – wij krijgen hier gewoon de variant met Samsung’s eigen quad core chip, dus ons ‘probleem’ zal het niet zijn…

(via PocketNow)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee