Wekelijkse Samsung Galaxy S3 roddelronde: 4,6 inch scherm, Super Amoled Plus HD, 10 mil. preorders

samsung-galaxy-s3-mock-up1-300x234 Wekelijkse Samsung Galaxy S3 roddelronde: 4,6 inch scherm, Super Amoled Plus HD, 10 mil. preorders

Samsung Galaxy S3 concept

Een nieuwe week, een nieuw beeldscherm, zo lijkt het momenteel met de geruchten rond de Samsung Galaxy S3. Deze week weet de website DigiTimes te melden dat iemand uit de ‘supply chain’ – één van de leveranciers van Samsung – zou hebben gezegd dat de Galaxy S3 beschikt over een beeldscherm met een diagonaal van 4,6 inch, en een inmiddels ‘normale’ resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Wel zou het gaan om een Super Amoled Plus scherm, dus met een RGB subpixel matrix – dit in tegenstelling tot de Super Amoled HD schermen van de Galaxy Note en de Galaxy Nexus die het met de ‘slechtere’ Pentile matrix moeten doen. Het enige toestel dat tot nu toe over een Super Amoled Plus scherm beschikt is de huidige Galaxy S2.

Onlangs vroegen wij ons nog af of de ‘Plus’ in Super Amoled Plus HD zou kwalificeren voor de titel ‘nieuwe type display’. Zeker is dat een dergelijk HD scherm met Amoled technologie en een RGB matrix een haarscherp beeld zal opleveren met de bekende oneindige contrast ratio. En een dergelijke resolutie op een 4,6 inch scherm is nog altijd goed voor een pixeldichtheid van 319 pixels per inch.

(via DigiTimes)

Aanvulling:

Natuurlijk kunnen we eigenlijk geen wekelijkse roddelronde schrijven zonder informatie van Eldar Murtazin, Samsung’s eigen onofficiële Galaxy-S3-marketing-kanaal. En dus voegen we nog zijn recente uitspraak toe dat er – schijnbaar – al 10 miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S3 besteld zijn. Uiteraard gaat het hier om bestellingen uit het retailscircuit en van grote telefoonproviders – wij consumenten tasten nog steeds diep in het duister. Desalniettemin is dit een enorm aantal. Zo had zelfs de supersuccesvolle Galaxy S2 nog bijna 5 maanden nodig om zovaak over de toonbank te gaan. Maar met 10 miljoen preorders is de kans groot dat Samsung één derde van haar doelstelling voor de S3 – 30 tot 40 miljoen verkochte exemplaren – al in pakweg de eerste maand kan halen. Als het klopt: indrukwekkend, en ons maakt het alleen maar nieuwsgieriger naar de Galaxy S3.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Johan van Dieren zegt

    Ik kan gewoon niet wachten tot hij uit komt! Echt een super gaaf toestel! Zou bijna voor de deur gaan liggen 😛 Maar nee… ga me niet verlagen tot die Apple praktijken 😛

Praat mee