Samsung showt flexibele display technologie

Wie herinnert zich nog de Samsung Flexi Skin (HIER)? Dit was een concept ontwerp voor een flexibele smartphone dat een hoop stof deed opwaaien. Inmiddels zijn we alweer een flink aantal maanden verder, en heeft Samung een hele sloot concepten ontwikkeld waarin hun flexibele scherm technologie centraal staat. De kans dat we deze ideeën terug zullen zien in de Samsung Galaxy S3 is miniem – maar vroeg of laat gaan we deze mogelijkheden wel degelijk terug zien in de Galaxy lijn.

Als eerste zien we een tot zijn essentiële vorm uitgekleed scherm: flexibel, oprolbaar, transparant. De flexible display card is futuristisch, maar heeft een erg hoog gadget gehalte. Als je er straks ook nog mee kunt bellen is het feest compleet.

samsung-galaxy-s3-flexible-display-card Samsung showt flexibele display technologie

Nog wilder is de Display Umbrella. We weten niet zo goed waarom dit een goed idee is, maar het kán. En daar gaat het nu even om.

samsung-display-umbrella Samsung showt flexibele display technologie

En, zo moeten de ontwerpers gedacht hebben, als een paraplu kan, kan een fitness apparaat ook. Doe alsof je in een natuurlijk landschap rent, voel je een echte muis! Waarom moeten wij toch ook ergens aan het spel Halo denken?

samsung-oled-excercise Samsung showt flexibele display technologie

Wij maken er wat – slechte – grappen over, en sommige concepten schreeuwen om een antwoord op de vraag ‘waarom?’ Natuurlijk gaat het daar niet om. Zoals gezegd: het kán. De tijd van het lompe, platte beeldscherm komt langzaam ten einde. Uiteindelijk is het maar de vraag of de Display Umbrella een wereldveranderend idee zal blijken. Maar het is duidelijk dat nieuwe dingen mogelijk zullen zijn. Wat precies het beste idee zal blijken is niet te voorspellen, zoals nieuwe ontwikkelingen uiteindelijk altijd iets anders opleveren dan de makers oorspronkelijk in gedachten hadden.

Wat zou jij doen met een paar vierkante meter flexibel scherm?

(voor meer concepten, check Oled-Display)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee