Samsung geeft broncode Android 4.0 voor de Galaxy S2 vrij

galaxy-s2-cm-9-300x203 Samsung geeft broncode Android 4.0 voor de Galaxy S2 vrijHoewel we in Nederland nog wachten op de officiële upgrade, heeft Samsung al wel de broncode vrijgegeven van Android 4.0 voor de Galaxy S2. Reden voor een feestje? Als je gewoon de vertrouwde Galaxy S2 TouchWiz interface prima vindt waarschijnlijk niet. Maar iedereen die zelf graag ‘custom’ ROMs installeert – en getuige de discussies onder DIT artikel zijn dat toch wel een aantal mensen – weet wat dit betekent: ROMs gebaseerd op de volledige firmware van Samsung zelf!

Iedereen die graag – we noemen maar wat – een CyanogenMod ROM draait op zijn of haar S2 kan nu gaan aftellen. Natuurlijk was juist de CM 9 ROM al als beta versie in omloop, maar een aantal bekende problemen van deze op een ‘pure’ Android 4.0 gebaseerde ROM behoren nu hopelijk snel tot het verleden.

(via AndroidCommunity)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Rick zegt

  Klinkt interessant, als er een uitkomt met root toegang en touchwizz eraf ga ik me maar is op het gebied van rooten begeven

 2. steef zegt

  Laat de kernels maar komen! Zit nu op custom kernel van Codeworkx voor CM9 op de laatste nightly maar ben benieuwd wat SiyahKernel en Speedmod kernel zullen brengen als deze over gaan op ICS!

 3. Smoess1988 zegt

  Ik ben op veel sites lid, maar heb tot nu toe niks gelezen/gezien dat morgen of overmorgen de nieuwe update uitkomt van Samsung Galaxy SII. Je geeft iedereen hoop terwijl het niet zo is.. :S..

 4. Andy zegt

  Ik begrijp eigenlijk niet goed wat het grote voordeel van een ROM tegenover een officiële versie. Kan iemand mij dit eens uitleggen?

 5. brandon zegt

  de broncode van ics is al paar dagen geleden uitgebracht door samsung.
  en is dus ook al een tijdje voor de gs2 te downloaden en installeren
  ik heb hem gisteren zonder problemen op mijn galaxy s2 geinstalleerd en hij loopt geweldig.

 6. Ed zegt

  Dag allen,

  Wacht al geruime tijd met smart op Android 4.0 op mijn GS2. Betekent dit dat ik regematig naar software updates moet, en dan de telefoon laten zoeken? Of komt de melding van de betreffende update automatisch?
  Alvast bedankt voor jullie reacties.

 7. Minck B zegt

  Hallo,

  Voor de gene die dit niet wisten!
  je kunt je GS2 niet updaten via je mobiel zelf. als je dit doet zul je nooit een venster krijgen dat er een update beschikbaar is.
  je zult het via Kies 2.0 moeten bijven proberen.

  Mvgr,

 8. Ed zegt

  Beste allemaal,

  Zo kundig ben ik niet…..kan iemand bij gelegenheid mij uitleg geven over de wijze waarop ik Android 4.0 moet downloaden via Kies?? Ik heb Kies zowel op telefoon staan als op de computer. Weet alleen niet hoe dan verder…..?
  Een link o.i.d. zou enorm helpen!

  Alvast bedankt!!

  • Andy zegt

   – Open KIES op je PC;
   – Ontgrendel je S2 en houdt deze ontgrendeld (timeout functie kun je instellen via de Display bij Instellingen);
   – Sluit je S2 aan op je PC via de meegeleverde USB-kabel;
   – De KIES op je PC herkent je S2 en maakt connectie nadat de drivers zijn geïnstalleerd;
   – De KIES op je PC zoekt automatisch naar de laatste nieuwe update voor je S2.

 9. jerquin zegt

  Eerder in deze forum gesprek werd gezegd dat ie de 19e of de 20e zou komen, maar Samsung kennende zal het jammer genoeg nog wel ff duren. rede om na mijn huidige Samsung S2 toch over te gaan naar de iPhone.

 10. mr anonyme zegt

  echt niet dat ik ooit nog een sgs/samsung koop, ze willen gewoon dat we ics samen met de sgs3 kopen, ze rekken tijd. Dit is zo niks waard.

 11. rienhard zegt

  Hallo mensen. Ik weet niet waar jullie last van hebben maar ik heb al ics geflashed op me galaxy s2.. Het is de orginele met nederlandse taal en alle functies zitten er ook op. Ik ben er blij mee als jullie niet kunnen wachten doe hetzelfde als mij en dan heb je de ORGINELE ics met goede kernel enzo . Groeten

 12. Mar zegt

  Hier de link naar de worldwide download site van Samsung.

  https://opensource.samsung.com/index.jsp;jsessionid=2BEF00E835DF113376066DE8FDD377E7

  LET OP! Dit is geen voorgefabriceerde ROM. Carriers zijn veelal niet ingebakken. Dus niet zomaar je toestel flashen met deze software, kan ook niet :-). De I9100 sources zijn ook nog ingebakken met TouchWiz en niet de native UI van Android 4.

  Maar zelf je ROMmetje bakken zonder TouchWiz kan natuurlijk wel. Alleen nog effe testen met radios (lees: prefabs provider). Dan weet je in ieder geval dat niemand heeft zitten klooien met je ROM.

  Gr,
  Mar

Praat mee