Speculatie over de prijs van de Samsung Galaxy S3

samsung-galaxy-s3-murtazin-prijs-300x129 Speculatie over de prijs van de Samsung Galaxy S3Het is natuurlijk eigenlijk nog gewoon veel te vroeg om het te hebben over de prijs van een toestel dat nog niet eens is aangekondigd. Maar twee nieuwe geruchten zijn toch interessant genoeg om hier te delen.

Tot nu toe gingen wij er vanuit dat de Samsung Galaxy S3 netjes binnen Samsung’s bestaande prijsbeleid zou passen. Dit zou betekenen dat het toestel op de markt zou komen met dezelfde prijs waarvoor bijna een jaar geleden de Galaxy S2 te koop was. Met andere woorden: een adviesprijs rond de 600 euro, een marktprijs rond de 500 euro.

Echter, de – nogal indrukwekkende – recente geruchten rond de specificaties en bouwkwaliteit van het toestel leiden onherroepelijk opnieuw tot de vraag: wat moet dat allemaal wel niet kosten? Mocht de Galaxy S3 inderdaad met een full HD beeldscherm komen, en gemaakt zijn van een uiterst geavanceerd en duurzaam keramisch materiaal, is het dan misschien denkbaar dat het toestel ook duurder wordt dan de Galaxy S2 in het begin was?

Laten we Eldar Murtazin er maar weer eens bijslepen. Hij lichtte een tipje van de sluier op door te suggereren dat – in Rusland – de prijs van de Galaxy S3 vergelijkbaar zal zijn met die van de iPhone. Met andere woorden: uitgaand van vergelijkbare opslagcapaciteit, zeg 32 GB, zal de Galaxy S3 rond de 700 euro gaan kosten. Mogelijkerwijs – of btere: hopelijk – ligt de marktprijs daar dan nog wel 100 euro onder.

Veel van wat meneer Murtazin voorspeld komt uit – en veel ook niet. Echter, wij van galaxyclub.nl zijn zelf al enige tijd geleden getipt dat de Galaxy S3 wel eens net zo duur zou kunnen gaan worden als de iPhone. En dit door een geloofwaardige bron binnen een groot retail kanaal die het kan – met de nadruk op kán – weten. Op dat moment twijfelden wij er dus aan, maar nu hetzelfde gerucht uit een heel andere hoek opduikt wordt alles opeens een stuk geloofwaardiger.

Wat de Samsung Galaxy S3 uiteindelijk echt zal kosten staat nog in de sterren geschreven. Stiekem hopen wij op de ‘gewone’ prijzen zoals we die kennen van de Galaxy S2. Maar de ultra-high-end specificaties in combinatie met circulerende informatie zorgt dat wij ervanuit gaan dat Samsung met de Galaxy S3 de sprong gaat maken naar Apple’s prijsstellingen – denk: rond de 700 euro voor een los toestel met 32GB opslagcapaciteit. Dit is een echte premium prijs, maar daarvoor krijg je dan ook echt een premium toestel.

(met dank aan @eldarmurtazin)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Kees zegt

  Als de Samsung Galaxy S3 echt zo goed gaat worden als mijn verwachtingen, dan wil ik er best nog wel een beetje meer voor betalen. Natuurlijk moet het niet al te bont worden.

 2. joey zegt

  samsung heeft net een boete gehad voor het te duur neerzetten van toestellen om ze daarna af te kunnen prijzen.

  Dus lijkt mij dat ze nu van dit bericht afwijken.

  • Arthur Dent zegt

   Dát zou mooi zijn 🙂 maar de boete was niet zozeer voor het duur maken van produkten – Apple hanteert nog hogere winstmarges, bijvoorbeeld – maar voor het maken van oneigenlijke afspraken met een concurrent.

Praat mee