Keramiek in de Samsung Galaxy S3 toegelicht

keramisch-aluminium1-300x219 Keramiek in de Samsung Galaxy S3 toegelichtSpectaculair was het nieuws eind vorige week dat de Samsung Galaxy S3 een keramische achterkant gaat krijgen (HIER). Keramiek – dat klinkt heel chique, en roept zo een beeld op dat mooi contrasteert met de plastic body van bijvoorbeeld de Galaxy S2. Maarja, is keramiek niet een nogal breekbaar materiaal?

Met een beetje Googlen vind je in no time dat er tegenwoordig ijzersterke keramische materialen zijn, en dat de Galaxy S3 dus allesbehalve breekbaar hoeft te zijn. Maar om een echt goed beeld te krijgen van wat er nou precies bedoeld wordt met een keramische achterkant kunnen we mooi even meegluren over de schouders van…. HTC!

Afgelopen weekend lanceerde de Taiwanese fabrikant haar nieuwe Android line up, met als middelste model van de drie de One S. Tijdens haar presentatie op de Mobile World Congress in Barcelona besteedde HTC redelijk wat tijd aan het fabrieksproces waarmee dat body van de One S gemaakt wordt: micro arc oxidation. Micro arc oxidation – ook plasma electrolytic oxidation genaamd – is een proces waarbij een aluminium oppervlak extreem verhit wordt door middel van een electrische lading. Het resultaat is een extreem slijtvaste coating die bestand is tegen roest en hitte, en die electriciteit niet geleidt.

HTC zelf presenteerde het proces in Barcelona als volgt:

Maar hej! Wat zei de beste man daar op 0:23? Inderdaad: ‘it creates this ceramic surface’. En hij heeft gelijk – dit is namelijk precies wat micro arc oxidation doet: een keramische laag creëren.

Zo bekeken klinkt het ‘keramiek gerucht’ opeens helemaal niet zo wild meer. En hoewel het natuurlijk goed mogelijk is dat Samsung tóch een heel ander soort keramiek in gedachten heeft voor de Galaxy S3, lijkt het ons niet meer dan logisch dat de Galaxy S3 van een vergelijkbaar materiaal als de HTC One S gemaakt zal zijn. Sterker nog: de basis voor het gebruikte proces is, zoals gezegd, aluminium. En dus blijken opeens alle geruchten – zowel die over een aluminium body, als de recente over een keramische achterkant – gewoon te kloppen.

(met dank aan PhoneDaily en Wikipedia)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

Praat mee