Keramiek in de Galaxy S3: hoogwaardig!

samsung-galaxy-s3-keramiek-rado-216x300 Keramiek in de Galaxy S3: hoogwaardig!Zoals we net nog vermelden, zal de Samsung Galaxy S3 inderdaad een achterkant hebben die vervaardigd is uit hoogwaardig keramiek. Om een idee te geven over het materiaal wat hier gebruikt is, wijst Eldar Murtazin naar de Zwitserse horlogemaker Rado.

Rado maakt horloges ook van een keramische materiaal, dat gemaakt wordt uit ultrafijn zirconium oxide of titanium carbide. Dit poeder wordt door een complex proces in vorm gebracht, en vervolgens bij zo’n 1450 graden Celcius verhit tot het een keihard, en uitermate krasbestendig keramisch materiaal vormt.

Als deze informatie juist is, dan breekt Samsung met de Galaxy S3 definitief met het ‘plastic imago’ dat de Galaxy S2 nog met zich meesleept – ondanks het feit dat de Galaxy S2 een erg sterk toestel is gebleken.

Meer informatie over Rado’s keramische materialen vind je in DEZE pdf.

Wat denken jullie? Keramiek in een smartphone: vreemd of mooi?

(via @eldarmurtazin en Rado)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. galaxy zegt

    Nice maar ben benieuwd hoe het schokken opvangt als het valt, plastic geeft dan nog een beetje mee waardoor de klap mimder is. Maar het zal er vast byzonder mooi uitzien, helemaal wanneer het scherm ook nog is tot de buitenkant loopt. Heeft deze man niet toe allig de afmetingen van deze telefoon xd

    • Arthur Dent zegt

      ongetwijfeld, maar hij zegt er niks over 🙂 een 4,8 inch scherm past overigens prima in een body met dezelfde grootte als de huidige Galaxy S2, zeker als de Home knop wegvalt.

Praat mee