Is de Samsung GT-i9300 eigenlijk de Galaxy S2 Plus?

samsung-gti-9300-glbench-300x236 Is de Samsung GT-i9300 eigenlijk de Galaxy S2 Plus?Tot voor kort leek iedereen er klakkeloos van uit te gaan dat het mysterieuze toestel dat al een aantal keren onder de codenaam GT-i9300 opdook de Samsung Galaxy S3 zou zijn. Echter, hoe meer we te weten komen over het toestel, hoe groter de kans dat de GT-i9300 in feite een upgrade versie is van de Galaxy S2 – de Samsung Galaxy S2 Plus dus.

Een paar dagen geleden dook de Samsung GT-i9300 wederom op, ditmaal in de database van GLBenchmark. Deze benchmark test zou zijn uitgevoerd op het toestel, en daarbij zijn een aantal specificaties achtergelaten die minder op de Galaxy S3, maar juist wél op een Galaxy S2 Plus wijzen.

Zo is het goed mogelijk dat de gebruikte processor een Exynos 4212 is – een verbeterde versie van de Exynos 4210 die momenteel in de Galaxy S2 te vinden is. De grafische processor die het toestel gebruikte was, jawel, de ARM Mali 400 – wederom bekend van de Galaxy S2 – maar dan in een opgevoerde variant. Het beelscherm had, in tegenstelling tot de eerder opgedoken S2 Plus, een 720p HD resolutie zoals we die ook kennen van de Koreaanse Galaxy S2 HD en de Galaxy Note.

Deze specificaties passen zoals gezegd minder goed bij de verwachtte Galaxy S3 en lijken nogal gebaseerd op de Galaxy S2, maar dan met een betere dual core processor en een HD beeldscherm. En dus denken wij dat dit misschien wel de langverwachte Samsung Galaxy S2 Plus zou kunnen zijn.

Helaas blijft het momenteel angstvallig stil rond Samsung’s nieuwe smartphone line up. Wanneer de Galaxy S3 komt weten we nog niet, en net zo min zijn er aanwijzingen over het tijdstip dat Samsung de huidige Galaxy S2 gaat ‘boosten’ naar een Galaxy S2 Plus.

(via PocketNow)

Galaxy deal tips

Praat mee