Ice Cream Sandwich op de Galaxy S2: het werkt

Hoewel zoals bekend de officiële Android 4.0 update voor de Samsung Galaxy S2 nog niet in Nederland beschikbaar is – mogelijk kan het nog een week duren voordat het zover is – zijn er altijd mensen bereid om alvast met andermans updates (lees: bestemd voor een ander land) aan de slag te gaan. Wie alvast een nieuwe firmware heeft geïnstalleerd nodigen wij van harte uit om zijn ervaringen onder dit artikel te delen.

Wijzelf zullen hier de komende dagen ook ons steentje bijdragen – we hebben net een Galaxy S2 voorzien van de Poolse ROM, die het overigens natuurlijk perfect doet in het Nederlands. Het is nu wat vlug om zinvolle observaties te delen, maar we zullen je de komende tijdzeker op de hoogte houden.

Opvallend was wel dat, hoewel we de update met Odin hebben geflashed, alle geïnstalleerde apps en andere data – email accounts, etc. – netjes bewaard waren gebleven. Dat scheelt in ieder geval een hoop werk. Of dit betekent dat dit straks bij een OTA update, of met Kies ook het geval zal zijn: de kans is groot, maar pin ons er niet op vast 😉

Onze eerste voorlopige ervaringen met Android 4.0 op de Galaxy S2 zijn positief. Het toestel lijkt – zoals verwacht – nog wat sneller dan het al was, al duurt het bij Android toestellen altijd even voordat je dit begint te merken. De eerste keer opstarten na een update reageert alles wat traag en schokkerig, maar na een tijdje gebruiken en een keer opnieuw starten begin je de snelheidswinst te merken.

Qua batterijduur is het nog te vroeg om iets zinnigs te zeggen. Vooralsnog merken we geen verschil met eerst – zowel niet negatief, maar ook nog niet opvallend positief. Het toestel verbruikt in standby stand ruim 1% van zijn acculading per uur.

Na enig twijfelen lijkt het erop dat Samsung aan de kleurinstellingen heeft zitten sleutelen. Alles lijkt net een tikje minder verzadigd binnen Android 4.0. Zijn er meer mensen die deze indruk delen? Hoewel dit met name een kwestie van smaak is, vinden wij dit wel een goede zaak. Het beeld komt wat rustiger over, zo lijkt het.

Uiteraard hebben we ook de ‘standaard’ features inmiddels gecheckt, zoals het notificatie scherm waarin je individuele melding weg kunt ‘swypen’. Erg handig, wat ons betreft. Je kunt de gemiste oproep dus wel weghalen, maar je nog te lezen email melding gewoon laten staan. Het nieuwe multitask menu ziet er fancy uit. Ook hier kun je individuele toepassing afsluiten door ze uit de lijst de vegen. Of dit een enorme verbetering is weten we nog niet.

(hieronder zie je links de tab switcher in de browser, rechts het multitas menu)(en ja, eronder zie je GoLauncher EX ipv. de TouchWiz launcher)

Screenshot_2012-03-14-21-55-40 Ice Cream Sandwich op de Galaxy S2: het werktScreenshot_2012-03-14-21-53-121 Ice Cream Sandwich op de Galaxy S2: het werkt

Natuurlijk hebben we ook FaceUnlock even geprobeerd. Ons oordeel: leuke gimmick, maar om dit nu standaard te gaan gebruiken? Wij vinden het juist wel handig om het toestel in allerlei verschillende houdingen – lees: niet precies met je gezicht voor het beeldscherm – te kunnen unlocken, bijvoorbeeld in de auto. En natuurlijk kun je daarvoor een tweede unlock manier instellen – bijvoorbeeld het bekende patroon – maar dan rest de vraag weer: waarom eigenlijk die FaceUnlock überhaupt aanzetten. Hoe het ook zij: FaceUnlock is leuk, maar wat ons betreft meer ook niet.

Verder is er het één en ander aan de browser gesleuteld, wat in eerste instantie even wennen is. De nieuwe interface wijkt op sommige kleine puntjes nét even af van de vorige vertrouwde browser. Niks mis, mee – alleen even wennen.

Wij blijven deze pagina de komende dagen aanvullen met onze ervaringen. Maar, zoals gezegd: schroom niet om je eigen ervaringen met een vroegtijdig geflashte Android 4.0 ROM hieronder te delen!

(onderstaande Quadrant score is met een ‘stock’ ROM – niet geroot, niet overclocked, geen toeters, noch bellen – niet slecht dus!)

Screenshot_2012-03-14-01-44-40 Ice Cream Sandwich op de Galaxy S2: het werktScreenshot_2012-03-14-15-40-51 Ice Cream Sandwich op de Galaxy S2: het werkt

Screenshot_2012-03-15-21-11-061 Ice Cream Sandwich op de Galaxy S2: het werkt

Email app met vinkjes

Update 15 maart:

Inmiddels draait onze test S2 bijna twee dagen op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Tot nu toe hebben we geen problemen gehad zoals spontane reboots, maar dat hadden we ook vóór de upgrade niet. Dus als steekproef is dit wat te beperkt om te garanderen dat de reboot problemen die sommigen hadden na de update naar Android 2.3.6  voorbij zijn.

Met zekerheid kunnen we inmiddels vaststellen dat het toestel nog een stukje soepeler draait dan het al deed. De hardware acceleratie die nu ook voor de interface zelf ingezet wordt doet zich hier kennelijk gelden.

De email applicatie heeft er één subtiele maar handig feature bijgekregen die wij in Android 2.3 misten, namelijk de mogelijkheid om berichten te selecteren. Je kunt nu meerdere berichten aanvinken, en ze in één keer allemaal verplaatsen, wissen, of als gelezen/ongelezen markeren.

Het lijk erop dat onze verwachtingen van de firmware upgrade aardig bleken te kloppen. Samsung houdt vast aan haar vertrouwde interface, waardoor de gebruiker niet direct in een geheel nieuwe gebruikersomgeving terecht komt. Wie Android 4.0 Ice Cream Sandwich in de onversneden vorm wil moet dus – zoals ook met Android 2.3.6 het geval was – op zoek naar een goede custom ROM.

De échte veranderingen zitten ‘onder de motorkap’ – het toestel is sneller – of zijn subtiel – bijvoorbeeld de nieuwe email app, het multitask menu, of de mogelijkheid om individuele notificaties uit de lijst te verwijderen.

Met deze update heb je dus niet een volledig nieuw toestel in handen – voor sommigen een teleurstelling, maar voor de meeste gebruikers gewoon fijn. Met Android 4.0 kan de Galaxy S2 gewoon weer mee met de beste Android smartphones op de markt, ondanks het feit dat de S2 intussen al weer bijna een jaar meegaat (één jaar in een smartphone leven staat gelijk aan veertig mensenjaren, dus dat wil wat zeggen).

Om onze preview te completeren vind je hieronder de bevindingen van PocketNow.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Michael zegt

  Nou …ik heb hem oook met ODIN geflashed. Ben benieuwd hoelang deze het volhoud. Over de batterij bedoel ik. En of deze niet spontaan gaat rebooten.
  Pas gister avond geflashed, en vanmorgen deed ie het nog !

  • eddy zegt

   Bij mij werkt de internet applicatie niet meer. Ik heb Opera moeten installeren om het internet op te kunnen en google voice search werkt hierdoor ook niet meer… Meer mensen last van?

   • Tiemen zegt

    Wanneer via instellingen naar applicaties gaat, kun je daar de Internet applicatie geforceerd stoppen en alle gegevens wissen. Dit heeft het probleem bij mij verholpen.

   • jos zegt

    Bij mij werkt internet ook niet meer. Wel via WIFI, maar niet zelfstandig. Geen idee hoe ik dit weer aan de praat krijg. Ben niet blij!

 2. kelevra zegt

  Teleurstellend…de touchwiz ui verpest het hele ICS gevoel dat je zou moeten hebben..dit is voor mij geen android 4.0 🙁

 3. K.HN zegt

  Ik heb mijn galaxy s2 gister middag geflashed (met odin) en nog geen problemen gehad.
  En ik heb even wat dingen geprobeerd en ik kwam er achter dat wanneer je een foto maakt dat hij dan geluid maakt en dat kun je niet uit zetten.
  Maar verder heb ik nog geen andere dingen gevonden.
  (update VI9100XXLPQ_I9100OXALPQ_XEO)

 4. zegt

  Gisteravond met odin ICS er op gezet.

  De instellingen voor het startscherm van touchwiz waren allemaal weg.
  vanmorgen liep Google play vast op een of andere manier.

  Voor de rest lijkt het allemaal te werken, maar door touchwiz, lijkt het nog steeds op de oude android versie.

 5. TacBeaver zegt

  Op de twitter van SamKiesUpdates (https://twitter.com/#!/SamKiesUpdates) kan je zien dat tot nu toe alleen, Hongarije, Lithouwen, “Nordic Countries” en Polen (gisteren morgen) zijn vrijgegeven. Sindsdien niets meer. In Belgie duurt het gewoonlijk nog een hele tijd voor wij ook aan de bak komen. De 3.2 upgrade voor de Tab 10.1 kwam pas 2 maanden nadat die in Nederland beschikbaar was …

 6. bert zegt

  Ik heb hem ook geflasht via Odin, wat tenminste altijd goed werkt, want Kies is zo ouderwets, langzaam, en als je zoals ik een buitenlands toestel hebt dan werk het allemaal weer niet(ja vraag mij niet waarom, ze komen toch allemaal uit korea) Telefoon doet het goed, maar zie erg weinig verschil, omdat ik altijd Launcher pro draai.

  gezicht herkenning werkt niet goed , ik kom net uit bed, maar met de haren overeind doet hij het niet, hoezo gezicht herkenning?? je kan dan wel alsnog met patroon of code ontgrendelen.
  Panorama foto’s maken weet ik nog niet hoe het zit , nog ff kijken.

  Data gebruik bij houden is oke, je kan precies zien hoeveel data mobiel of met wifi je gebruikt, en kan dat ook allemaal instellen, maar daar hadden ze ook wel een app voor kunnen maken,

  het ziet er allemaal iets anders uit, maar het verschil is net als bij de iphone je ziet het niet maar het is er waarschijnlijk wel.
  Mocht het niks zijn ga ik gewoon weer terug naar GB

 7. Robertjan zegt

  Weet iemand die al aan de slag is met de officiële ICS of het spontane rebooten van de telefoon wanneer wifi is ingeschakeld nu verholpen is?

 8. Dirk zegt

  Hallo even een vraagje, wat ik al bij de update gezien heb ziet er mooi uit.
  Alleen vind het jammer dat ik mijn sim kaart niet meer aan kan spreken, alle nrs die ik invoegde bij contacten exporteerde dat gelijk naar mijn sim kaart voor als de gsm er mee zou stoppen. Nu kan dat niet meer, of heb ik het verkeerd.
  Weet iemand hier is op, buiten het syncroniseren van contacten dan.

  BVD

 9. bram zegt

  Als ik de poolse ics op mijn s2 met odin heeft dit dan invloed op mijn binary counter?
  En hoe zit het garantie technisch gezien?

 10. Kvn zegt

  Ik lees inmiddels dat er vooralsnog bij de mensen met android 4.0.3 geen problemen zijn met een spontane reboot. Dit is uiteraard zeer positief (niet dat ik er echt veel last van heb gehad), maar ik vroeg me af hoe jullie inmiddels te spreken zijn over de batterij duur. Is er geen verschil te merken of is er juist in negatieve dan wel positieve mate een verschil te merken? Verder zal er niet veel verandert zijn aangezien samsung toch zijn eigen stijl heeft (touchwiz)

 11. Hassan zegt

  Ik kon ook niet meer wachten (België). Heb XEO versie gebruikt. Draait soepel. Alleen jammer van touchwiz. Teveel gelijkenissen met GB. Daarvoor gebruik ik Apex Launcher. De moeite!

 12. mitch zegt

  @Wned dankje !!

  ICS werkt zoo smooth!!!
  ik kan echt niet van mn telefoon afblijven alsof hij helemaal nieuw is.
  wel jammer van die stomme touchwizz

 13. Erik zegt

  Ik volg de handleiding van Wned over het flashen maar welke van de 3 stappen moet je gebruiken? Die voor 1 bestand of een van de andere manieren?

 14. Michael zegt

  Sinds gisteren goed draaien en geen spontane reboots.
  Face herkenning leuk, en lijkt allemaal wat smoother te draaien.
  Leuk dat je het weer en een eigen boodschap in je lock screen kan zetten.

  Jammer wel dat je startpages allemaal naar default werden gezet. Koste me toch zeker vanmorgen een trein reis (30 minuten) om alles goed te zetten.

  De gmail interface ziet er ‘moderner’ uit, maar mis nog wel de zoom functie erin (in en uitzoomen)

  Alleen een vraag.
  Ik heb alleen de imageI9100XXLPQ_I9100OXALPQ_I9100XXLPQ_HOME.tar.md5 geflashed, maar niet KERNEL_XXLPQ en MODEM_XXLPQ.
  Is dit nog nodig ?
  Hij werkt verder als een trein
  Al vind ik de batterij wel weer snel leeg gaan …

  • Niels zegt

   Nou bij de vorige update (2.3.?) kwam deze ook eerst in Scandinavie uit. Toen was er een aanpassing die je kon doen in het register van kies (via regedit) om kies te laten denken dat je in Scandinavie woont. De versie van android is namelijk hetzelfde, alleen kun je vanuit hier niet via kies updaten omdat alleen pc’s uit de gereleaste landen worden geaccepteerd..

 15. Michael zegt

  Btw …. Ik heb nav de screenshot ook Quadrant geinstaleerd.
  Mij valt op dat deze meld dat er maar 1 core inzit, maar het is toch een dual core ????

 16. Leon zegt

  Ik heb hier niet zo veel verstand van, maar weet iemand ook of dit werkt voor de galaxy apollo?
  Zo niet, kan iemand mij dan een link sturen waar ik dat wel kan krijgen

 17. stefan zegt

  Kan iemand zeggen of het probleem van de home button met deze update is opgelost? Dus het feit dat je vaak ongewild het voice command venster opent door op de home button te klikken. Erg frustrerend is het, hopelijk is dit nu opgelost?

 18. steef zegt

  Hier een nog meer uitgekauwd stappen plan:

  1. Download de volgende files:
  http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=945272&d=1331651675
  – files.arashdn.net/android/i9100/rom/I9100XXLPQ_I9100OXALPQ_XEO.zip
  2. Beide bestanden naar gewenst plaats unzippen.
  3. Odin3 v1.85.exe openen.
  4. Op ‘PDA’ klikken onder het kopje ‘Files [Download]’.
  5. Het geunzipte bestand I9100XXLPQ_I9100OXALPQ_I9100XXLPQ_HOME.tar.md5 selecteren.
  6. Op ‘Start’ klikken.
  7. Wanneer het flashen afgerond is de kabel eruit halen en klaar is Kees.

    • Ludaz zegt

     @ Steef.

     Kan het zijn dat dit voorkomt omdat ik met WINRAR/ ZINZIP unpack??

     Of dat ik op XP draai?

     En nu je toch zo goed bezig bent. En ik er weinig verstand van heb verder….zou je een uitleg (evt met linkjes) hoe ik mijn SG2 terug naar stock kernel kan zetten….voor het geval dat ie ooit terug moet naar Samsung. 🙂 🙂

  • Michael zegt

   Heb ik weer, 2 mensen met de naam Michael …..

   Goed, bij mij staat nog steeds 1 core. Ook na het rebooten. Echter heb ik wel een score van 4052, dus dat zit wel goed.
   Mijn CPU scored ‘maar’ 5278, maar zit verder goed.

 19. michael zegt

  Hoe testen jullie die snelheden?
  Ik draai nu op ICS + root en alle onnodige apps verwijderd.
  Ben benieuwd wat ik draai qua snelheid!

 20. Michael zegt

  Vanmorgen (36 uur na flashen), wilde na het unlocjen mijn systeem niet zo snel ‘ontwaken’. Bij Windows zouden we zeggen dat alle resources in gebruik zijn, waardoor je systeem stroperig wordt.

  Dus maar een reboot uitgevoerd (handig die knop bij het uitschakelen, om deze gelijk te restarten).

  Na de restart, (en een dikke 30 minuten gewacht. Eerst ontbeten) kon ik niet meer in mijn applicaties (blauwe knop op het scherm).
  Als ik hierop klikte werd mijn startscherm leeg.
  Systeem was wel weer sneller als voor de restart.

  Batterij was gister middag 16:00uur op 100% opgeladen.
  Vanmorgen stond deze nog op 62%. Dus dit lijkt wel lekker te gaan.

  Ik heb alleen met 1 applicatie een probleempje met de touchscreen.
  Ik doe met mijn kinderen veel het spel Draw Some. Dit is een leuk tekenspel tegen elkaar, maar ik kan nu geen fijne lijntjes meer tekenen (dit kon op 2.3.5 nog wel)

  Ik las dat sommige hier ook last van hebben.
  Meerdere mensen ?

  Enne nog een vraagje waar ik geen antwoord op kan vinden.
  Bij het flashen kon heb ik alleen de imageI9100XXLPQ_I9100OXALPQ_I9100XXLPQ_HOME.tar.md5 geflashed, maar niet KERNEL_XXLPQ.tar en MODEM_XXLPQ.tar

  Waar zijn deze 2 bestanden voor en moeten deze ook geflashed worden ?

 21. koen zegt

  Ik heb het zelf geflasht (poolse versie) en ik heb steeds een dpwnloadend Wifi en 3g logo bovenin mn beeld staan. Tamelijk vervelend maar wat download ie nou? Als ik op mn data ga kan het misschien te veel worden…

  Anderen ook dit probleem? Of een oplossing?

  @hierboven, hetzelfde probleem met drawsomething

 22. koen zegt

  @michael die heb ik geinstalleerd en heb gekeken wat het nou kost over 5 minuten en er kwam niks bij mn verbruik. Alleen het knipperende icoontje vind in een beetje storend

 23. Michael zegt

  @Koen.
  Vreemd. ik heb niet beide iconen, maar 1 tegelijk. heb je hem al uitgezet en aangezet? Dus geen herstart, maar eerst uitzetten . Vanmorgen kwam ik erachter dat mijn locatie bepaling niet werkte, ondanks dat deze aanstond.
  met een reset hielp het niet, maar met uit en aanzetten wel. Lijkt windows wel 😛

 24. Dennis A zegt

  Hmmm heb ‘m net met ODIN geflashed en het ziet er gelikt uit! het enige nadeel wat er inderdaad is, is dat je je startscherm opnieuw moet indelen. En ik mis ineens een hoop contacten in WhatsApp terwijl ze wel in mijn contacten staan. Zal wellicht wel liggen aan de facebook connectie die ik nog moet opzetten???

 25. Sven BE zegt

  Gisteren middag geflashed met Odin 3 v1.85 naar I9100XXLPQ_I9100OXALPQ_I9100XXLPQ_HOME.tar.md5 en werkt perfect 🙂
  Enkel Kies zegt: “Your device does not support upgrading via Kies” en geeft als current firmware version:”I9100XXLPQ/I9100OXALPQ/I9100XXLPQ/I9100XXLPQ (PRO)”

  De Sii werkt met deze firmware zonder problemen. Alle instellingen mbt sync werden behouden en alle apps werken nog, ik ben maw ZEER tevreden 🙂

 26. Maurice zegt

  Open vraag. Vanmorgen de update doorgevoerd.
  Is er een mogelijkheid om binnen android (4.0) meerdere emails tegelijkertijd te selecteren en te markeren als “gelezen”.
  Nutoe kon dit alleen 1 voor 1…..dit is een functie die ik al tijd je mis…

 27. julian P zegt

  Domme vraag, maar hoe zip je?
  en waar kan je deze file vinden ?files.arashdn.net/android/i9100/rom/I9100XXLPQ_I9100OXALPQ_XEO.zip

 28. HebVaart zegt

  Fantastisch hoor zo’n update. De meest positieve kwalificatie die ik tot nu toe gehoord heb, “er is niets veranderd, maar alles doet het nog”, kijk daar zaten we nu echt op te wachten. Snap niet waarom iedereen zo hysterisch doet over deze geweldige update.

 29. Karlo zegt

  @julian P
  Download en installeer 7zip
  Als de installatie klaar is ga naar de map waar de bestand staat, rechtemuis klik kies dan 7zip > Extract to “JEFILENAAM”. dat is alles wat je moet weten om een bestand uit te pakken.

  • Kvn zegt

   Advies: als ik jou was zou ik of een goede en uitgebreide (met plaatjes) tutorial zoeken voor het installeren van Android 4.0.3 of het niet doen. Je hoeft geen expert te zijn in elektronica voor het installeren van Android 4.0.3, maar kijk uit dat je onkunde je geen parten speelt(een klein dingetje en je zit fout). Zou dus gewoon wachten tot volgende week. Installeer KIES via de Samsung site en upgrade je SGSII of doe het via een OTA update (Over-the-air), voor vele verstandiger om te doen dan risico te lopen.

 30. beewee72 zegt

  Als ik dit allemaal lees wacht ik maar gewoon tot ie officieel via m’n wi-fi’tje binnen komt.

  Ben wel zeer benieuwd naar de veranderingen.

  Iemand met 4.0 al herstarts gehad? Zou fijn zijn als ik daar vanaf ben…..

 31. Michael zegt

  Herstarts ? Die had ik bij 2.3.5 niet. maar ik had tijdens het flashen inderdaad dat ie ging herstarten 😛 Maar daarna niet meer.

  vanmorgen een handmatige restart gedaan en daarna geen problemen.

  wat ik wel zie… Als ik een widget wilt plaatsen zie ik geen ‘blokjes’ hoe groot de widget is en waar je hem kan plaatsen

  als de widget eenmaal geplaatst is en ik verplaats deze zie ik wel de blokjes….

 32. K.HN zegt

  Ik heb ook ics er op staan en bijna geen problemen behalve dat ik geen filmpje op kan internet kan zien alleen filmpjes van youtube kan iemand mij helpen

  • stefan zegt

   die filmpjes, zijn misschien in flash? ICS “ondersteunde” flash niet, maar ik dacht dat je het wel kon installeren/updaten…

 33. gerwin zegt

  Alles goed en mooi, maar die muziekspeler blijft een simpel ding, je moet toch echt power amp hebben, dat is toch jammer.

 34. edwin zegt

  ‘k heb gisteren m’n galaxy s2 geinstalleerd volgens de hier hierboven vermelde procedure. Alles is ook goed gelukt. Alleen de camera is nog steeds dezelfde als eerst.
  Die moet als het goed is toch ook een andere lay-out krijgen. Zo ook het scrollen tussen de menu’s, moet toch ook een soort draaiende beweging zijn? Dit is bij mij ook niet. Is dit een instelling?
  Versie is wel de 4.0.3

 35. stefan (BE) zegt

  “Vanaf de laatste versie zou ook de grafische chip beter gebruikt worden” lees ik dan.
  Geldt dit enkel voor de touchwiz interface, of geldt dit algemeen voor ICS?
  IK vraag me soms af of het niet beter zou zijn om een custom rom te installeren, om zo meer het “echte” ICS gevoel te kunnen hebben.

  • Jordi zegt

   Stefan,

   Probeer ‘Nova Launcher’ dan eens.

   “nieuwe” launcher speciaal voor Android 4.0+

   Zelfde look als ICS Stock, maar meer functionaliteit.

   • Floris zegt

    Kun je met je Nova Launcher ook steeds heen-en-weer skippen. dus kiezen tussen Nova Launcher en Touchwiz.

    zonder alles opnieuw te installeren?
    Zou gaaf zijn.

    • Jordi zegt

     Floris

     ja dat kan met iedere launcher dacht ik.

     clear defaults van huidige launcher in Manage Applications.
     Dan op homebutton duwen en launcher kiezen.

     • Floris zegt

      Dankje, dat ga ik doen dan heb ik het beste van 2 werelden.
      ik wacht nog even voor OTA in Nederland. maar dan gaat het los.

 36. stefan (BE) zegt

  zijn ze instellingen/programma’s … die je enkel hebt met de touchwiz interface?
  Ik bedoel, samsung heeft zijn S2 met andere mogelijkheden dan de meer “standaard” google phones. Ik veronderstel dat samsung een aantal aanpassingen doet aan ics, zodat het meest uit het s2 toestel gehaald wordt. Iemand enig idee of je dan zogezegd sommige dingen niet meer kan doen met een custom rom. Of is het uiteindelijk enkel wat “interface” , en meer niet?
  (klein vb: het zou bv kunnen mogelijk zijn dat samsung het fotoprogramma aanpast, zodat meer tenvolle van de 8 megapixel fototoestel kan genoten worden)

 37. Tim zegt

  Ook geflashed met Odin en draai nu Apex launcher er overheen. Wat een genot! Het werkt echt veel fijner dan Touchwiz en veel ICS toeters en bellen zijn aanwezig.

  • stefan (BE) zegt

   ik schrok ook van deze melding. Hopelijk is er niets van aan. In UK zou het voor 19 maart zijn, dus dat komen ze al dichterbij… 🙂
   Binnen een paar maand, …. dan ik Google bijna klaar met Android 5.0 Jelly Bean…. pffffff

 38. Niels zegt

  Laatste bericht van Samsung inz. ICS;
  Hallo Niels, er is helaas nog niets bekend. Zodra we iets weten, plaatsen we dit gelijk op Facebook en Twitter. We houden je op de hoogte!

  • stefan (BE) zegt

   ik begrijp het ook niet./’t is blijkbaar overal dezelfde versie…
   Tja, als windows in het ene werelddeel een half jaar later beschikbaar zou zijn dan in het andere…..
   Android ICS is al van vorig jaar uit…. Binnekort is het verouderd…

 39. stefan (BE) zegt

  Kan er iemand wat je MINNDER hebt met ICS tov touchwiz.
  ik bedoel, ik heb nu ongeveer een 4tal homescreens en 10 applicatie schermen….
  Zijn er dingen die een “pure” ICS versie niet kan? Zelfs al komt samsung hier met ics+touchwiz, de touchwiz is nog zo goed als dezelfde als voorheen….
  Is er ergens een opsomming wat touchwiz toevoegd aan ICS? (of wat het toevoegd aan android?)
  Desnoods stap ik gewoon over op ics (eventueel een of andere mod), maar dan heb je tenminste “echt” een nieuwe versie.
  Nu krijg je met de ICS van samsung een nieuwe ICS met een oud Touchtwiz kleedje…

 40. Niels zegt

  Wat een goed opgebouwd bericht Stefan. Postte iedereen maar zo’n berichten, dan was het een stuk duidelijker ooit! Je leest ooit berichten zeg, correcte spelling, goede gramatica, bah.

 41. Niels zegt

  Uhm ja Kies heeft een register.. Duidelijk onderbouwd Joris! En goh ik hoop dat een spelfout me ooit vergeven kunnen worden..
  Overigens is gereleaste gewoon het voltooid deelwoord van het correcte releaste

  • stefan zegt

   releaste =fout
   releasete = juist (evenals gereleasete)
   zo maar even op:
   http://taaladvies.net/taal/advies/tekst/31

   Kies heeft trouwens geen register, windows heeft een register met een register entry voor Kies.

   Daarmee weet ik nog niet de toegevoegde waarde van Touchwiz….
   Alleen dat het de layout verandert, maar kan je er ook meer mee DOEN….
   Verlies ik functionaliteit als ik Touwwiz niet installeer?

 42. Bram zegt

  Heeft iemand na de update van de Poolse versie ook het probleem met een qwertz toetsenbord? En daar dan ook meteen een oplossing voor?

 43. Maurice zegt

  Na de upgrade zie ik geen “sub-mappen” meer in mijn exchange-profiel. Nog meer mensen met dit probleem en eventueel een fix?
  Het opnieuw aanmaken van het betreffende account blijft op “laden” hangen.

 44. Karlo zegt

  Ik heb hem vanochtend geflashed, en ik moet zeggen dat het goed uit ziet.
  Als de official Nederlands ROM uit komt, dan flash ik hem weer.

 45. Bram zegt

  Ja taal instellingen staan op Engels (VS) en Nederlands.. Heb al geprobeerd niks aan te vinken, eerst Duits en dan weer wisselen naar Nederlands.. Niks blijkt te werken helaas.. Kan op google ook al zo snel geen oplossing vinden

  • stefan (BE) zegt

   Ik heb nooit een goed keyboard gehad.
   Hier in Belgie is het normaal AZERTY.
   Ik heb dit probleem vanaf Android 2.3.x
   Ik gebruik swype. En ik heb nog geen manier gevonden om de invoertaal nederlands te maken (+spellingscontrole nederlands natuurlijk) PLUS AZERTY keyboard.
   Niet onoverkomelijk, maar wel irritant…

 46. stefan (BE) zegt

  http://www.sammobile.com/2012/03/15/ics-update-galaxy-note-maybe-delayed-by-samsung/#.T2N_AKMmUWY.google

  Er staat hier ook dat samsung niet blij was met problemen met ICS op SGS2

  Ik begrijp het niet. ICS is van google. Is al uit van vorig jaar. Touchwiz is nog de “oude” touchwiz die bij de vorige android versie werkte. Dus, beide zouden toch moeten “doorontwikkeld” zijn.
  Als Touchwiz het probleem is, dat samsung dan een “kale” versie geeft van ICS, dan hebben we het “gevoel” dat google ons wilde geven met z’n nieuwe android versie.
  MET touchwiz, zien we weining verandering.
  Zoals op andere fora al aangegeven. De interface van ICS is voldoende ontwikkeld. Dat de fabrikanten gadgets en apps ontwikkeld om zich te onderscheiden van de andere fabrikanten, ipv te rommelen aan android, om hun eigen interface er in te “wringen”

 47. Bram zegt

  @Stefan (BE)
  Ik heb mijn toetsenbord probleem opgelost door de Deense versie ipv de Poolse te gebruiken.. Het blijkt dus dat verschillende landen azerty/qwertz of qwerty krijgen.

 48. shafiq zegt

  Beste mensen ik heb een ernstige probleem, na het updaten blijft mijn batterij status op 48% staan. Iemand een idee hoe dat zou komen? of weet iemand hier een oplossing voor?

  • zegt

   Een keer helemaal leeg laten lopen en daarna weer helemaal opladen. Zo leert het systeem de boven en ondergrens kennen (heb ik ooit eens op deze site gelezen)

   • shafiq zegt

    dank u wel voor u raad, ik zal het proberen en laat natuurlijk weten of het ook heeft geholpen of niet, nogmaals dank u wel.

 49. K.HN zegt

  ik heb mijn gs2 ook geroot via odin maar kan ik er ook weer voor zorgen dat KIES mijn toestel herkent en dat ik hem dan kan updaten als de nederlandse ics uit is?
  zo ja kan iemand mij helpen?

  • Hans zegt

   @K.HN: Kies herkent je firmware versie niet als je geroot hebt via odin. Je kan dat herstellen op de volgende manier, zodat je ICS via Kies op je telefoon kan zetten:
   Voor wie op custom (ICS) roms zit en niet meer via Kies kan updaten de volgende tip:

   Pak deze rom (official Kies NL release) en flash deze met Odin in PDA:
   http://hotfile.com/dl/146…_I9100XENKJ1_XEN.zip.html

   Nu, de laatste officiele firmware staat op je SGS2 (2.3.6)

   Als Kies hem weigert dan een Factory Format uitvoeren als volgt:
   “Factory format: Remove SIM and microSD cards, start the phone and enter *2767*3855# into the dialer. This deletes all files, including those on the 7GB internal storage, and reinstalls the firmware. This will not affect the camera firmware”

   Let op! al je gegevens worden gewist.

   • sgs2 zegt

    Hans, heb exact gedaan wat je vertelde en alles werkt perfect, ging super vlot. Echter alleen kan ik nu nog steeds geen kies gebruiken. Heb ook al geprobeerd om kies te herinstalleren zonder geluk.

    standaard zat ik eerst op 2.3.3 met de nodige officiele updates zat ik aan 2.3.6 en heb deze dan geflasht naar 4.0.3

    Wegens fout in het toetsenbord ben ik dan terug gedowngrade naar 2.3.6 (volgens jouw post)

    enig idee wat ik nog verder kan doen?

    mvg

 50. Rolf Marrink zegt

  Heb ook de poolse versie erop gezet, alleen heb ik nu het volgende probleem:
  Meerdere keren per dag werkt het toetsenbord niet meer. Of ik kan niets meer typen of de verschillende schermen van de toetsenborden (letters, cijfers en tekens) blijven maar draaien. Net of ik aldoor een ander scherm selecteer. Heeft iemand anders hier ook last van? en weet iemand hoe ik dit op kan lossen? groet Rolf

 51. karel zegt

  ik draai 4.0 vanuit 2.3.4 en heb geen problemen, met 2.3.6 zijn alle problemen gekomen met reboot en toetsenbord, dus harde reboot maken doet wonderen

  • Rolf Marrink zegt

   Karel,

   Hartstikke bedankt voor de tip. Heb het geprobeerd en sindsdien inderdaad geen problemen meer gehad met het toetsenbord.

   Groet Rolf

  • Kvn zegt

   Nee nog even afwachten. Hopelijk de 19e van maart, dan zou je zowel via KIES als OTA moeten kunnen updaten. Ik zou dus zeggen, let op KIES!

 52. Bram zegt

  @Stefan (BE)
  Ja ik heb zowel swype als Nederlandse spellingscontrole! Alles is bij de Deense versie overigens hetzelfde as de Nederlandse geloof ik..

 53. rick zegt

  Ik krijg steeds te zien downloading do not turn off target! hoelang duurt dit ? het lijkt wel of dat ie hierin blijft hangen

 54. sam zegt

  De laatste nightly van cyanogenmod is ook zeer goed! Het enige dat ik heb kunnen ontdekken dat niet werkt is filmen. Foto’s maken gaat wel.

 55. koen zegt

  Het batterijgebruik van mijn sgs2 met de poolse ICS blijkt echt super! Mn telefoon heeft O’n 8uur standby gestaan en slechts 10% batterij verbruikt terwijl het eerst een procent of 20 was! Lijkt mij een prima vooruitgang

 56. Henk Scheerooren zegt

  Ongelooflijk zoals we weer aan het lijntje gehouden worden door de heren van Samsung.
  Meer dan een half jaar beloven ze van alles.
  Maar goed dat ik zo handig ben met gadgets. Een gewone sterveling zit mooi opgescheept met 2.3.6. omdat ie braaf KIES heeft gevolgd. Kies lijkt meer en meer op iTunes van Apple, ook zo’n draak van een programma.9 van de 10 keer moet je de software een handje helpen omdat ie het apparaat zgn. niet ziet.
  Via Odin de 4.0.3 effe een tijd gebruikt zag er stabiel uit zeker met mijn nieuwe accu van 2400 mAH via Ebay(Japan)
  Maar ja geen 3G meer mogelijk. dat was een bug die ik niet fijn vondt en maar weer 2.3.6. terug gezet. Waarom pleuren ze zo’n update niet gewoon in het weekend er op.
  Grrrrrrr

  • august zegt

   Hemel, ik zou er mijn paard voor geven om Henk Scheeroren te zijn. Én handig met gadgets én geen gewone sterveling. Deksels, wat een zegeningen!

   • Henk Scheerooren zegt

    Valt wel mee hoor. ben alleen een beetje ongeduldig en chagerijnig geworden.
    Begint een beetje APPLE-ig verhaal te worden. Daarom had ik nu een Samsung, want ik was erg blij. Snap je(ik hoop van wel, ik denk het ook wel)
    “Assumptions are the mother of all fuck-ups” en nee, die heb ik niet van mezelf.

 57. jimsky zegt

  !!!!!Dringende vraag!!!!!!!

  Als ik mijn branded T mobile s2 met odin update naar Android 4.0.3, is ie dan daarna unbranded/simlockvrij??????????

  Wie o wie antwoord svp????

 58. Alwin zegt

  !!! Wie O wie help me met deze vraag!!!!

  Als je een branded T mobile S2 met Odin naar ICS update . Is ie daarna unbranded/simlock vrij????

  Graag een antwoord!! Bedankt!

 59. Maurice zegt

  Wat mij nutoe opvalt is dat mijn wifi-kaart minder functioneerd in mijn SG2. Een locatie waar ik normaal kon verbinden valt nu elke keer het signaal weg.
  Zijn er mensen die dit herkennen?

 60. tonytrimb zegt

  OTA geeft nu aan dat er een update is van 214 MB 🙂
  Ga het zo proberen en kome terug met als het goed is de echte update volgens de officiële manier 🙂

  • tonytrimb zegt

   Kies is ook net ge-update. is dit allemaal oud dan? Kies 2.2.0.1201418
   Ik zal vanavond kijken welke versie het zou zijn.
   Hier helaas geen juiste usb kabel.

   thx voor de opmerking JP

 61. zegt

  Hallo.

  Er is dankbaar gebruik gemaakt van deze post, eerder geplaatst hier, maar ik zie al weer vragen voorbij komen, waar te downloaden?. Hierbij nogmaals!.
  _______________________________________________________________

  Ik heb vandaag zelf ervaren dat downloaden nogal moeizaam gaat dus heb een pakketje samengesteld.

  In dit pakketje zit het volgende.

  1: uitleg
  2: Odin3_v1.85
  3: I9100XXLPQ_I9100OXALPQ_XEO
  4: KERNEL_XXLPQ
  5: modem_XXLPQ

  Ik heb de upgrade met succes uitgevoerd maar ik ben natuurlijk niet de leverancier dus gebruik is voor eigen risico.

  (virusvrij)

  http://www.wned.nl/Complete_package_I9100XXLPQ_(Official_Final_Build).zip

 62. Karlo zegt

  Vraagje, miss weet iemand dit.
  Ik heb hier een SGS2 liggen (is voor iemand anders) deze heeft nog steeds de official ROM van Samsung/KPN 2.3.5.
  In deze ROM zit helaas geen Arabisch. Ik heb op Sammobile de official ROM van Samsung Saudi Arabia gevonden. Als ik deze download en flash, geeft dit problemen? en of dit mogelijk is om een andere official ROM van Samsung op een NL mobile te zetten.

  Alvast bedankt.

 63. K.HN zegt

  @Hans ik heb de dingen uitgevoerd zo als jij mij adviseerde maar KIes herkent mijn toestel nog steeds niet ik heb ook nog een Factory Format gedaan maar nog zegt kies dat hij mijn toestel niet herkent ):

 64. Maurice zegt

  Wanneer kies aangeeft “uw apparaat ondersteunt geen softwareupgrade via kies”, kan mijn GS2 niet meer worden bijgewerkt (afgelopen week uitgevoerd via odin).

  Gr.

  Maurice

 65. Karlo zegt

  Dat klopt, als je eenmaal flasht met Odin dan herkend kies je S2 niet meer.
  Als je wilt dat KIes je S2 weer herkend dan moet je weer de official ROM van je S2 downloaden.

     • K.HN zegt

      ik heb het geprobeerd maar mijn telefoon word nog steeds niet herkent
      kies zecht: uw apparaat ondersteunt geen softwareupgrades via Kies.
      Huidige firmwareversie: I9100XWKJ3/I9100XENKJ1/I9100XXKI4/I9100XWKJ3 (KOR)

      ik wil graag dat ik gewoon weer kan updaten via Kies kan je me helpen?

 66. serkan zegt

  het is een kut update je moet het echt via kies air doen in nederland niet andermans bij mij is het zo als ik een paar keer op de terugknop druk dat wordt alles onzichtbaar wtf man, en heel vaak loopt die vast kan iemand mij vertellen hoe ik een oudere versie wat nog in nederland te krijgen is en of ik nog garantie heb, volgende keer wacht ik tot het in nederland te verkrijgen is ik keek niet verder dan mijn neus, want ik las android4.0.3 is verkrijgbaar dus ik type how to download……………. en nu ben ik de sjakie

  • vincent zegt

   Geef me een email adres dan stuur ik je een foto waarop staat.
   Android 2.3.6.
   Je weet wel ” over mij telefoon ”
   Dan zoek je die op en ga je terug flashen.

 67. Melanie zegt

  Gisteren ICS 4.0 geinstalleerd met Lite ning ROM. Draait echt fantastisch en na 1 dag zit op batterijniveau 47%. Dit na toch wel enig gebruik. Zeer tevreden!

 68. jimsky zegt

  @ Serkan: heb je de ICS 4.0.3 van het forum hier genomen, degene die WNED heeft gepost of heb je een andere ergens gedload. Want hoor weinig klachten over die versie van WNED. Een vriend van mij heeft deze ook en is zeer tevreden!!

 69. jimsky zegt

  @Serka en je bent niet de sjakie, gewoon even deze versie van het forum hier terugflashen of je oude versie downloaden (vermoed dat jij een andere hebt gebruikt) en terugflashen.

 70. K.HN zegt

  kies zecht: uw apparaat ondersteunt geen softwareupgrades via Kies.
  Huidige firmwareversie: I9100XWKJ3/I9100XENKJ1/I9100XXKI4/I9100XWKJ3 (KOR)

  ik wil graag dat ik gewoon weer kan updaten via Kies kan iemand me helpen?
  alvast bedankt
  als het niet kan is geen ramp maar het zou leuk zijn als het weer gewoon kon ik heb hem eerder geroot met odin

  • stefan (BE) zegt

   da’s raar, niemand in Belgie/Nederland heeft de update reeds (de officiele via kies). Heb jij een buitenlandse gsm?

   • tonytrimb zegt

    Klopt, ik heb een los toestel via internet besteld en stond bij eerste maal aanzetten op een voor mij , vreemde taal.
    zodra ik meer weet meld ik het hier.

 71. Maurice zegt

  Net contact gehad met kpn. Stappen doorlopen, nog steeds geen 3G. Wie kent dit probleem en heeft dit gefixed? Ik heb handmatig het APN weer toegevoegd zonder resultaat. Opnieuw flashen van GS2 is niet de oplossing.

 72. Bas zegt

  Nog ff en dan hoeft het voor mij niet meer joh
  Was er helemaal enthousiast over , maar das nu wel weg.

  Ze zoeken het zich maar uit daar bij Samsung.
  Als ie beschikbaar komt dan zie ik het wel , ben er beetje klaar mee.

   • MJ zegt

    Ik heb mijn tel via KPN, en wil niet flashen ofzo wil gewoon via Kies de update hebben, en gaat dit dan niet via kpn die dat vrij moet geven, of moet iemand anders dat in NL doen?

    Want via Kies kan ik nog steeds niet naar Android 4 updaten.

   • Kees zegt

    type toegangspunt onder je APN wijzigen door inhoud te vervangen door *. Vervolgens resetten en even wachten (hier 10 minuutjes)

 73. jp zegt

  Dit is toch echt K*t. Waarom sommige landen al wel en wij weer niet. Kan m flashen met odin maar dan kan ik niet meer updaten met kies, dat staat me tegen. Zo handig ben ik er ook weer niet mee. zucht………..

 74. stefan (BE) zegt

  odin & Kies.
  ik las ergens dat een deense versie wel azerty + nederlands ondersteund.
  Op android 2.3.x heb ik met nederlandse taal, altijd qwerty …

  Nu, als je flashed met Odin, dat kan kies niet meer updaten?
  Als je je originele rom terugzet (met odin), kan kies terug updaten lees ik.
  Maar als die andere roms ook origineel van samsung zijn (dus niet de custom roms),
  dan moet je die achteraf toch ook met Kies kunnen laten updaten?
  Ik las ergens als je problemen hebt na het terugzetten van de originele rom en Kies,
  dat een factory reset van de gsm zou helpen.
  DUS,
  het moet toch mogelijk zijn om een officiele rom verder te laten updaten met kies?

  • stefan (BE) zegt

   Heeft er al iemand een officiele rom (bijv. de poolse), geinstalleerd met Odin, en dan een factory reset gaan, en daarna gezien of Kies de gsm nog herkende?
   De hardware is toch hetzelfde, het moet dus toch mogelijk zijn…

 75. jp zegt

  Is samsung playing dumb and dumber? De twitter van samsung zegt dat er nog niks bekend is wanneer ICS komt in NL op de samsung S2.

  Heeft de UK hem vandaag wel ontvangen???????????

  Weet iemand dit??

  • stefan (BE) zegt

   eerst was het OP 19 maart, nu is het blijkbaar “vanaf” 19 maart.
   “Samsung UK can confirm that the roll out of Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) on Galaxy S II will be available from week commencing 19th March, however the availability of software upgrades in the UK will be dependent upon each network’s own software approvals process.”
   Hoe lang gaan ze het nog rekken? Ik las dat Jelly Bean (android 4) in Q2 al klaar zou zijn… Die gaan we dan in 2013 ergens krijgen?? of later…

 76. Bas zegt

  Nigel van Lith ‏ @NigelvanLith · Sluiten
  @Samsung_NL Wanneer komt de update android 4.0 voor de galaxy s2 in NL? bedankt
  19 maart 12 om 10:35 via web · Details
  Samsung Nederland ‏ @Samsung_NL Sluiten
  @NigelvanLith Op dit moment is er nog geen datum bekend, zodra de officiële firmware-update beschikbaar is zullen wij dat hier melden.
  Gesprek verbergen
  19 maart 12 om 10:40 via web · Details
  Beantwoorden Retweeten Toevoegen aan favorieten
  2u Nigel van Lith ‏ @NigelvanLith · Openen
  @Samsung_NL Oke dat is fijn!. Hebben jullie wel al een schatting? GR
  1u Samsung Nederland ‏ @Samsung_NL · Openen
  @NigelvanLith Nee, helaas hebben wij geen idee

  Helaas Samsung heeft geen idee zelfs geen schatting hahah
  Ik stop met volgen en wacht braaf af

  Gegroet.

  • stefan (BE) zegt

   da’s een automatisch programma denk ik. Altijd hetzelfde antwoord. “Op dit moment is er nog geen datum bekend, zodra de officiële firmware-update beschikbaar is zullen wij dat hier melden”
   En voor de rest op vraag voor meer info: “we weten niks”…. “nog geen idee”,
   Wie weet als je blijft doorvragen, dat ze opeens antwoorden “android? Wat is dat?” 🙂

  • stefan (BE) zegt

   als ik je nog droeviger mag maken 🙂
   de fabrikanten zijn blijkbaar gebonden aan een bepaalde termijn (door Google), waarin ze voor updates moet zorgen voor android devices.
   Als Samsung dus nog lang genoeg wacht, moeten zij geen android 5 meer leveren voor de SGS2.
   Maar och, dan maar CM9 of zo…
   Als die CM9 een release versie heeft, waar geen of weinig storende problemen mee zijn, zet ik die er wel op. De cm9 wordt actief ontwikkeld. Ik blijf deze in’t oog houden….
   Ik zou eerst wel de samsung versie willen, maar ja, ?…
   Android 4 is al van vorig jaar uit… Als zo’n grote speler dat op die tijd nog niet in orde krijgt,…

 77. Mom zegt

  Ik heb er nu 4 dagen de poolse versie opstaan, het ziet er prima uit, maar er zijn veel aplicaties die niet meer werken onder ICS,en een error geven. De telefoon slaat op zwart beeld en loopt volledig vast. Dus als we de nieuwe versie nu allemaal gaan krijgen en de rest loopt vast schieten we er weinig mee op.

 78. jeroen zegt

  Hoi ik heb hem ook geflashed naar 4.0.3 en kies gaf wel aan dat ie kon updaten, althans niet dat er een nieuwe versie was.
  Nu wilde ik terug na de versie 2.3.6. heb er diverse gedownload maar bij het opstarten van de telefoon niks anders dan fout meldingen.

  Bij kies geeft de 4.0.3 ook aan tussen haakjes (kor) dat is toch de aziatische versie. Had graag de poolse gehad, wat mij wel opviel was dat er een aantal apps op de telefoon stonden die opeens niet meer werkten, krijg de melding deze app wordt in uw regio niet ondersteund.

  Ben nu die file van hier aan het downloaden om hem terug te flashen naar de nederlandse versie.
  Helaas ben ik zo stom geweest om mijn originele versie niet op te schrijven.
  Heb alles al gewist, wil als het straks werkt met een schone lei beginnen.

  de dagen dat de 4.0.3 gewerkt heeft niet echt veel problemen ondervonden die ik aan de software kon wijten.
  Wat mij wel opviel was dat de accu net zoals voorheen super snel leeg was. ik hoop dat dat straks dus ook weer minder is.

  Zoals ik begrepen had was de file die hier staat van 4.0.3 de poolse uitvoering ?

  En dat mensen negatief reageren over het een en ander, jammer niemand heeft hier gezegd dat je moest updaten… En ja heb graag de nieuwste versie erop, en soms geeft dat nadelen. voor de rest niet te klagen over samsung.
  Zeker niet over hun TV’s die makkelijk op een ander duurder type zijn te zetten met veel meer functies.

 79. stefan (BE) zegt

  Samsung maakt er een boeltje van….
  Ofwel zijn er problemen met de nieuwe versie, en laat je dit weten en stop je de update en geef je informatie!
  Ofwel is er geen (groot) probleem, en gaan ze volop voor de update. Nu is er hier en daar een update, er is nagenoeg geen communicatie, iedereen zit met vragen.

 80. jp zegt

  snap ook niet dat ze even communiceren dit veroorzaakt ergernis, tenminste wel bij mij..

  Samsung twittert dat ze niks weten, geloof er niks van!

 81. jeroen zegt

  Aangezien ik hem niet terug krijg gezet naar 2.3.6. blijf ik gewoon bij 4.0.3 kies herkend dus ota update zal ook gaan werken…
  Installeer hem gewoon weer naar eigen smaak, en ga maar eens op zoek naar een leuke thema, want het standaard thema wat erin staat vind ik maar niks.

  Toestel is opzicht goed en doet wat het moet doen, en mocht de accu niet lang mee gaan, tja dan kopen we een 2de en zorgen we dat we de reserve universele lader steeds in de auto hebben.
  Had ik bij de Nokia ook, was soms ook binnen een dag leeg, dus wat dat betreft zijn we het gewend.
  En denk persoonlijk dat het niet zozeer aan de toestellen ligt maar ook aan de applicaties die op de achtergrond draaien…

  Als ie het nog een jaartje volhoud, ben ik tevreden dan mag ik weer een nieuw toestel halen, en ja mss wel de SIII.

  Blijf het hier volgen en houd me aanbevolen voor een link als ie er straks eindelijk eens is, voor de unbranded nederlandse versie van 4.0.3

  Gr Jeroen

 82. Henk Scheerooren zegt

  Vanochtend een collega gesproken die een Poolse T-Mobile S2 heeft en hij heeft afgelopen Zondag gewoon via zijn toestel ICS 4.0.3. gekregen.(zonder tussenkomst KIES)
  Hij was wel vanalles kwijt en moest al zijn apps opnieuw installeren.

  Grappig hé?
  (snif)

  • stefan (BE) zegt

   Eigenlijk zou iedereen moeten overstappen naar custom rom. Dan moet samsung zich niet meer bezig houden met het aanpassen van android. Wat nu gebeurt, is gewoon spelen met de klanten. Ik was tevreden over de galaxy s2, enkel de laatste update 2.3.6 zorgt voor reboots. Ook de batterijduur lijkt op mijn 1ste gsm, meer dan 10 jaar geleden….
   Op den duur, een simpele gsm en een tablet (van een ander merk) kopen?

 83. Remco zegt

  4.0.3 geïnstalleerd, maar nog niet kunnen vinden hoe je dat bijzonder irritante ‘Voice talk’ van Vlingo uit kunt zetten.

 84. Ruben zegt

  @remco
  Even op geheugen hoor dus wat woorden/stappen kunnen adners zijn

  Menu –> Apps –> Voice* –> uitschakelen

  Dat zou het moeten doen 😉
  *Ik geloof dat het voice heet, maar kan ook voice-talk of iets dergelijks zijn.

 85. Melanie zegt

  Ik kan iedereen het overstappen naar een custom ROM aanbevelen. Feit is wel dat je goed moet uitzoeken welke stappen je dient te volgen.

 86. jp zegt

  jajajajajajaja??????????

  Nepal NPL → 4.0.3 Update Available! (17/03)
  Thailand → Pending…
  Malaysia (All) → Pending…
  Mexico → Pending…
  Singapore → Pending…
  !!!!!!!!!!Netherlands → Updating…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Netherlands (Vodafone, T-Mobile) → Pending…
  New Zealand → Pending…

 87. kneet zegt

  Broodje peop!

  Ik zie nog nergens een update. Ik ben samsung helemaal beu.

  Ik ga voor apple, ben er klaar mee. Keer op keer allerlei beloftes.

 88. Gerard zegt

  Wat een brakke accu heeft die samsung met 4.0 zeg… ding houdt het nog geen 7-8 uur vol, terwijl ik er niks mee doen (beetje whatsapp af en toe en hij haalt uurlijks de mail op, ik bel niet, ik sms niet….)

  Iemand ook last van? Zwaar irritant en totaal niet handig…

 89. Melanie zegt

  @iedereen die interesse heeft.

  Ik heb gekozen voor de ROM Lite’nihg ROM. Eerder had ik deze rom nog met versie 2.4 (android). Op een gegeven moment toch wel nieuwsgierig geworden naar 4.0. en deze rom geinstalleerd.

  Hier wat informatie over de rom an sich: http://www.androidworld.nl/forum/samsung-galaxy-s2/17863-rom-litening-rom-sgs2-fast-lightning.html

  Via XDA: (Engels) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1095274

  Officieel forum van de rom + HANDLEIDING: http://z13.invisionfree.com/Litening/index.php?showtopic=28

  Ik hoop dat jullie een beetje wegwijs d’r in kunnen worden, met die handleiding is het mij i.i.g. gelukt zonder problemen.

  • zegt

   Hoi, Melanie

   En welke versie heb jij geinstalleerd.. ik bij elke van de drie websites die je opnoemt, een andere versie van de lighting rom, dan is het 2.3, 6.1 of 4.03 zijn er meerdere mensen die bij elkaar langswerken om een rom te maken met dezelfde naam.

   Mvg. Anne

 90. Kimmie zegt

  Wat zie ik toch weer huilberichtjes langskomen zeg!

  Hebben jullie dan zooooo weinig geduld.. De toestel werkt toch gewoon naar behoren…het is maar een update..chill out!!

  Als het komt..dan komt het!

  Kusjes!

 91. Melanie zegt

  Ach, het enige advies wat ik mensen zou willen meegeven is om eens wat verder te kijken dan de officiele updates. Als je jezelf goed inleest (!) is een rom installeren/rooten etc. best te doen.

  Op die manier ben je tenminste niet zo afhankelijk van dat waardeloze Kies. Plus, het grote voordeel is de vrijheid van instellingen die je hebt. Dit integenstelling tot het afgebakende iOS. Sommige mensen vinden dat weer fijn.

  Tipje voor mensen: http://samsunggalaxysforums.com/showthread.php/4811-Safe-to-remove-applications-list <- hier kun je bekijken welke apps je telefoon gewoon niet nodig heeft. Scheelt energie/geheugen

  rooten/flashen etc http://www.9lives.be/forum/gsm-smartphones/804620-gids-rooten-unrooten-flashen-van-je-samsung-galaxy-s2-2.html

 92. Jeroen zegt

  @Gerard ja ik heb er ook last van dat hij die accu leegzuigt als een gek.
  Daarbij heb ik het idee dat ie minder snel op HSPDA over gaat en langer op 3G blijft hangen.

  Wat me wel erg is opgevallen dat het toestel nogal warm wordt…
  Maar goed we wilde niet wachten op de update via OTA dus moeten we hier even mee leven.
  Heb hem nu wel anders geconfigureerd als voorheen, mss eens wat met de mail instellingen klooien…

  En dan nog een vraag aan de andere hier, de links in het xda forum werken hier niet.
  Wie heeft daar nog meer last van…

  gr jeroen

  • Kvn zegt

   Ik heb tot nu toe één iemand hierboven (in reactie op iemand) die met ICS (4.0.3) problemen had van een reboot. Dit heeft hij als ik het goed zeg eenmaal gehad. Nog geen andere over gehoord. Hoop in ieder geval dat het probleem verholpen is, niet dat ik er echt last van heb.

 93. zegt

  Hoi,

  Nog een vraagje.. was ik even vergeten, wanneer ik de nieuwe update (zodra ie er is ) ga installeren, worden de de geinstalleerde apps die ik zelf erop gezet heb, ook mee genomen of dienen die naderhand opnieuw geinstalleerd te worden..

  Mvg. Anne

  • Kvn zegt

   Alles blijft op je telefoon staan (tot de verbazing van velen). Je hoeft dus niets/weinig te veranderen na de update. Wellicht is wel je startscherm wat door elkaar gegooid. Zodra de update er is zullen mensen dit toch wel massaal rapporteren (mocht je een hoop kwijt zijn).

  • Kvn zegt

   Je kan met JuiceDefender (welke versie dan ook) redelijk wat besparen als je altijd onderweg bent. Ikzelf zet altijd zodra ik thuis ben(’s avonds rond etenstijd) mijn wifi aan. Hierdoor staat er al automatisch “data off”, waardoor hij dit batterij voordeel niet meer mee kan pakken. Zorgt er voor mij wel voor dat ik sneller internet heb + minder MB verbruik per maand. Om aan te geven, ik gebruik nu bijna één maand JuiceDefender (gratis variant) en zit op zo’n 1,42x langer gebruik van de batterij (met gebalanceerd profiel).

   Is dit verschil echt te merken waardoor ik veel langer gebruik kan maken van mijn SGS2? Dat antwoord is heel simpel: Nee. Iedere nacht zal ik hem toch in de oplader leggen, anders houdt de telefoon het nog wel even vol de volgende dag (vermoed tot het begin van de middag), maar daarna is de accu alsnog op. Natuurlijk wel handig als je weet dat je niet altijd ’s nachts je telefoon kan opladen. Dus ieder dient voor zichzelf te beslissen, probeer het eens uit.

  • Kvn zegt

   Misschien nog wel handig om erbij te vermelden is dat ik ook GO Launcher EX met GO Locker en Sun Rise Live Wallpaper (bewegende achtergrond) heb draaien. Kan natuurlijk ook enigszins de accuduur negatief beïnvloeden.

 94. Hus3yin zegt

  Ik heb de update geinstalleerd via Odin.
  Gebruik hem nu 5 dagen en loop tegen de volgende dingen op:
  – Als ik een nieuwe agendapunt wil toevoegen geeft hij aan kan niet synchroniseren met google agenda.
  – Als ik soms muziek luister begint het geluid heel vrommel te worden schokkerig.
  – Als ik de internetbrowser soms gebruik krijg ik kan pagina niet laden. Terwijl ik gewoon internet heb.
  Als ik het toestel dan herstart doet hij het weer normaal.

  Wie hebben nog meer deze issues??

 95. Kvn zegt

  Voor de mensen die niet graag met KIES werken en geen kabel bij de hand hebben/willen hebben: kijk eens in de Google Play naar “Airdroid”. Het is een programma waarbij je telefoon + pc/laptop op eenzelfde Wifi netwerk aangesloten moeten zitten, zitten ze beide op hetzelfde wifi netwerk aangesloten dan kan je vervolgens tussen telefoon en pc gegevens uitwisselen (zonder tussenkomst van KIES of kabel), het gaat dus allemaal via wifi. Snelheid is dan dus ook afhankelijk van je internet snelheid. Al met al is het nog maar in de beta fase, echter vind ik het al vele malen makkelijker werken dan KIES (vooral i.c.m. foto’s en muziek!) Probeer het eens uit zou ik zeggen.

 96. Rens zegt

  Of gewoon kies air? Al tig keer gebruikt en nooit problemen mee gehad. Het is de kies software via de kabel die problemen geeft.

 97. Stefan(NL) zegt

  Dus beste pakketje om tedownloaden is die van Wned? van x aantal posts terug.

  Mensen nog problemen verder met de update?

 98. Jeroen zegt

  Om even een antwoord te geven op de vraag over het reboten.
  Met de 4.0.3 is dat probleem opgelost, dat die van mij deed herstarten kwam omdat ie verkeerd in het hoesje zat, beetje dom maar kan gebeuren…

  Het enige wat ik blijf ervaren is dat mijn accu heel erg snel leeg is ten opzichte van 2.3.6. standby valt het nog wel mee maar met gebruik is het zo voorbij…
  Ben echt verplicht om een lader mee te nemen of in de auto bij te laden, maar dat waren we al gewend vanwege de navigatie…
  Heb het scherm ook al minder helder gezet en als ik thuis weg ga gaat wifi uit en gps en bleutooth aan voor in de auto…

  Voor de rest merk ik niet veel verschil met de vorige versie van software.
  Mss dat de ontvangst van hspda minder is maar dat kan ook aan het netwerk zelf liggen.

 99. stefan (BE) zegt

  als je samsung vraagt naar de belgische/nederlands android 4, dan weten ze het niet. (twitter)
  Juist hetzelfde antwoord krijg je als je naar android 5 vraagt (is bijna uit).
  Ofwel willen ze niks zeggen, ofwel wat? Is het een programma’tje daar automatisch antwoord? Of ziiten daar echt mensen te antwoorden dat ze het niet weten?
  Samsung heeft zeker een planning (hoop ik toch), of komen die ’s morgen op hun bureau en denken ‘welk land gaan we vandaag eens updaten..”
  Komaan samsung, geef ons de planning. Al is het volgende maand…. dan moet ik niet iedere dag de sites afschuimen over nieuws…
  Als ze zich aan de enige uitspraak houden die ze echt deden en de update in het eerste kwartaal gaan leveren, zal het voor hen nog druk worden. Het tempo zal serieus verhoogd moeten worden!

 100. ninja zegt

  @stefan

  daar zitten mensen die dom werk verichten
  dus alles van een schermpje afhalen

  ik zeg trouwens niet dat deze mensen dom zijn (voordat ik mensen ga kwetsen)

 101. Fn4tik zegt

  Gisteren Poolse ROM geïnstalleerd met Odin. 5 minuten werk en alles probleemloos verlopen. Android 4.0.3 werkt perfect. In eerste instantie kwam KIES weer met de melding “Deze apparaatversie kan niet worden bijgewerkt doos KIES”. Daarna even de CSC van mijn Galaxy S2 aangepast naar XEO, en het apparaat werdt weer herkent.

  Tot hier toe geen problemen ondervonden, alles werkt zoals het hoort. Alle contacten en apps werden automatisch teruggezet via Google Account, AZERTY toetsenbordje, browser werkt, camera werkt. Kortom alles werkt.

  Apex Launcher erover gezet om toch het Android 4 gevoel te krijgen. Ziet er zeer goed uit !

  Batterijduur lijkt mij beter te zijn. Met vorige firmware en live achtergrond, nog geen volledige dag op één batterijlading. Nu (ook met live achtergrond) al bijna 36u en zit nog altijd op 41%.

  Ik ben dus tevreden !

  • Kevin zegt

   Fn4tik,

   kan je stap voor stap eens zeggen hoe je te werk bent gegaan?
   Ben het wachten namelijk beu maar ben nogal bang iets verkeerd te doen gezien de aankoopprijs van dit toestel! Hartelijk dank.

   • Fn4tik zegt

    Hoi Kevin,

    Eigenlijk is het hele gedoe vrij simpel. Om te beginnen kan je best je gegevens op je mobiel laten backuppen naar je google account. Dit doe je door bij “Instellingen” te kiezen voor “Backup maken en terugzetten” en daar “Backup mijn gegevens aan te vinken”. Ook kan je best je contacten laten samenvoegen met je google account. Dit doe je door je “Contacten” te openen, daar het “Opties” menu te openen (de knop linksonder op je mobiel) en te kiezen voor “Samenvoegen met Google”. Een laatste voorbereidende stap is het aanzetten van USB Debugging. Dit doe je door bij “Instellingen” voor “Ontwikkelaarsopties” te kiezen en daar “USB-foutopsporing” aan te duiden. Als je dit gedaan hebt, ga je terug naar “Instellingen”, “Account- en synchronisatie” en kies je voor “Alles synchroniseren”. Als dit gebeurt is, zet je je mobiel even uit en terug aan, en dan weer helemaal uit.

    Dat was het voor de voorbereiding. Nu komt het echte werk. Je begint met het downloaden van de nodige files. Wat je nodig hebt is Odin, dat kan je via volgende link downloaden: http://www.mediafire.com/?vla921y1ivyq8ff en de Poolse ROM, die je hier vindt: http://hotfile.com/dl/149514867/aea2f22/I9100XXLPQ_I9100OXALPQ_XEO.zip.html

    * Na het donwloaden pak je de archieven uit (na het uitpakken van de ROM hou je een *.tar.md5 bestand over, dit hoeft niet meer uitgepakt te worden).

    Wanneer alles is uitgepakt, open je Odin en neem je je mobiel er terug bij. Houd de “Volume -“, de “Home”, en de “Lock” toets samen ingedrukt tot er een warning op je scherm verschijnt, dan druk je op de “Volume +” toets, je mobiel komt nu in download-modus. Daarna plug je de USB kabel die bij je mobiel hoort in. Als alles goed is verschijnt er in Odin nu een verbinding onder “ID:COM” (Als dit niet zo is, dien je eerst Samsung Kies te installeren !). Als dit gebeurt is, klik je in Odin op de knop “PDA” en selecteer je de *.tar.md5 file die je ook al had gedownload, en klik je op de knop “Start”.

    Je mobiel worrdt nu geflashed (verwijder de kabel eerst vanaf er een melding “PASS!” verschijnt in Odin !). Je toestel heeft nu de nieuwste firmware en wordt herstart. Schakel je mobiel direct terug uit, en houd de “Volume +”, “Home”, en “Lock” toetsen samen ingedrukt tot er een menu op je scherm verschijnt, kies hier (met de volumetoetsen) voor “Wipe/Factory Reset”. Volg de aanwijzingen op het scherm en laat je mobiel alle nodige software (die gebackupt staat in je google account) installeren. Als alles voltooid is, moet je je CSC nog aanpassen. Hiervoor heb je het IMEI nummer nodig, geef hiervoor *#06# in op je toetsenblok en noteer dit nummer. Daarna geef je *#272*IMEI# in op het toetsenblok en kies je in de lijst voor “XEO” en druk je op de “Install” toets. Je mobiel gaat opnieuw starten en als alles goed is ben je nu volledig klaar en wordt je toestel ook herkent door KIES.

    Eventueel kan je Apex Launcher nog installeren via de Play Store.

    Succes !!!

 102. dennis zegt

  heb hem net ook gedaan via odin en moet alles weer op zijn plek zetten. ga er even mee aan de gang en ben benieuwd staat nu 4.0.3 op dus kijken of het wat is

  Thanks mannen

 103. ninja zegt

  ik draai nu ook 4.03 met Lite’ning Rom v2.1
  maar bij meerdere apps loopt hij vast en moet ik rebooten
  dus ik weet het nog niet

 104. dennis zegt

  Heb hem er nu sinds gisteren 20.30uur opstaan rn heb me telefoon s2 gisteten can de lader afgehaald. En nu al met alleen stanby staan is er bijna 60% van mijn batsterij leeg wat voorheen niet zo was. Dus als dit zo blijft dan gaat hrt er weer heel snel vanaf.

 105. erik zegt

  Cyprus CytaMobile,Vodafone → 4.0.3 Update Available! (24/03) Alweer een waar ik geen updating bij zag staan dus ze houden het toch nog in de gaten

 106. Erik zegt

  Toch een paar keer gehad dat mijn telefoon hing en erg warm was. Battery life is idd goed. Verder af en toe probkemen met gps waarbij een cache wipe goed helpt. Nog steeds irritant dat opstarten van contacten en phone app zo lang duurt de eerste keer. Ook route 66 heeft wat moeite met ics soms. Al met al zal het wel een maand of drie duren voordat het allemaal weer goed werkt.

 107. dennis zegt

  is er een plek waar ik de 4.0.3 kan downloaden die wel goed is? Ik kan hem niet via premium downloaden en ga geen 1,5uur wachten tot het bestand binnen is.

 108. dennis zegt

  oja ik heb hem trouwens hier vandaag gedownload. van iemand die een compleet pakket had gepost en heb alleen het bestand in PDA gedaan en op start gedrukt.

  Maar hij loopt super vaak vast en batterij loopt echt super snel leeg. Ook APPs lopen continu vast en sommige dingen werken gewoon niet goed meer.

  Heb geen zin om me telefoon nu 2 x per dag te moeten opladen dus aub een goeie link waar bv de Poolse staat die wel goed werkt.

  alvast bedankt anders ga ik weer naar 2.3.5 toe namelijk

 109. JP zegt

  Hallo.

  Er is dankbaar gebruik gemaakt van deze post, eerder geplaatst hier, maar ik zie al weer vragen voorbij komen, waar te downloaden?. Hierbij nogmaals!.
  _______________________________________________________________

  Ik heb vandaag zelf ervaren dat downloaden nogal moeizaam gaat dus heb een pakketje samengesteld.

  In dit pakketje zit het volgende.

  1: uitleg
  2: Odin3_v1.85
  3: I9100XXLPQ_I9100OXALPQ_XEO
  4: KERNEL_XXLPQ
  5: modem_XXLPQ

  Ik heb de upgrade met succes uitgevoerd maar ik ben natuurlijk niet de leverancier dus gebruik is voor eigen risico.

  (virusvrij)

  http://www.wned.nl/Complete_package_I9100XXLPQ_(Official_Final_Build).zip

 110. JP zegt

  bovenstaande werk 100% en superzuinig dus als bij jouw met deze ICS je batterij snel leeg loopt doe je iets verkeerd, doe er nu ruim 2 dagen mee met medium gebruik, mijn maat ook dus ligt niet aan de ICS!!

 111. K.HN zegt

  hallo,

  Kan iemand mij een goede uitleg geven hoe ik mij mijn telefoon weer terug geflasht kan krijgen zo dat KIES hem weer herkent wat ik krijg het maar niet voorelkaar alfast bedankt.

  groetjes Kevin

 112. Jeroen zegt

  @jp, ja ik snap het niet, hier slurpt ie batterij, en wat mij is opgevallen dat als ik de lader eraan hang het soms een dag duurt voordat ie vol is, zet ik hem uit en dan weer aan en dan de lader erop gaat het nog. maar het slurpen is een ramp, ben blij als ik 4 uur haal, wat voorheen een hele dag was… en heb ook de poolse rom van hier… nu heb ik al gehoord dat er een russicsche rom is dit probleem niet heeft ?

  als ik het pakketje van wd net gebruik. moet ik dan alleen die tar.md5 file of ook al die andere files… ?

  want als het zo moet ga ik snel terug naar 2.3.6. vond dat reboten dan nog niet zo”n probleem…

  gr jeroen

 113. zegt

  Hoi, Even een vraag van een andere strekking, zit mijn samsung helemaal in te stellen.. heb hem nog maar een paar weken…

  De vraag is : Heb 7 pagina’s waarlangs je kunt swippen, is het ook mogelijk om meer dan 7 pagina’s te hebben bijvoorbeeld 8 of 9.

  Mvg. Anne

  • Niels zegt

   @Anne
   Nee, volgens mij niet..
   Maar eerlijk, heb je er meer dan 7 nodig? Je hebt ook nog gewoon mappen die je kunt gebruiken..

  • Jeroen zegt

   Je kan zo veel pagina’s maken als je wilt in het menu (denk ik).
   Ik had een keer geprobeerd wat het maximum was maar toen kwam ik bij pagina 20 en toen vond ik het wel goed.
   In het menu kan je dus heel veel pagina’s maken, op je startscherm heb je wel maar een max van 7

 114. Niels zegt

  Nou, ik heb de update nu bijna anderhalve week. Mijn mening tot dusver;
  – Geen Reboots
  – Accu gaat bij mijn gebruik 4 uur langer mee (bij ‘normaal’ gebruik ruim anderhalve dag)
  – Azerty toetsenbord had ik bij de Poolse, ik heb meteen geswitched naar de Deense en het dus weer qwerty
  – Loopt perfect!
  – Leuke nieuwe toevoegingen bij ICS (voor alle dingen zie google of hierboven)
  – Touchwizz vind ik super, loopt goed, ziet er mooi uit, werkt heel logisch (ieder zijn mening natuurlijk)
  Ik ben 100% tevreden tov de 90% hiervoor, puur kwa prestaties dan, de rest (interface, touchwizz) is maar net wat je voorkeur geniet

 115. zegt

  @Niels

  Eigenlijk wel.. beetje teveel apps en games aan het installeren geweest.

  Mapjes, dan gewoon programma van pagina naar een mapje slepen en dan die openen om het programmatje op te starten ?

  Mvg. Anne

 116. Joep zegt

  Ik heb ICS ook geflasht via Odin. Werkt perfect! Alleen deze stap krijg ik niet voor elkaar:

  Als alles voltooid is, moet je je CSC nog aanpassen. Hiervoor heb je het IMEI nummer nodig, geef hiervoor *#06# in op je toetsenblok en noteer dit nummer. Daarna geef je *#272*IMEI# in op het toetsenblok en kies je in de lijst voor “XEO” en druk je op de “Install” toets. Je mobiel gaat opnieuw starten en als alles goed is ben je nu volledig klaar en wordt je toestel ook herkent door KIES.

  Als ik hem omzet naar XEO gaat de telefoon opnieuw opstarten en installeren en krijg ik de poolse versie in m’n scherm. Nu staat ie op KOR en heb ik alles netjes in het nederlands. Nadeel: KIES wil m’n telefoon nu niet meer herkennen.

  Iemand tips?

 117. Melanie zegt

  Eigenlijk niet. Ik zou dat Kies laten voor wat het is. Gebruik het nooit meer en hoop het ook nooit meer nodig te hebben.

 118. zegt

  Ik ben het op de manier van JP aan het doen, alleen nu ben ik hem aan het opstarter voor ‘de eerste keer’ en blijf ik die ‘S’ maar zien :(… Hoelang heeft dit bij jullie geduurt?

 119. Prikkebeen zegt

  Omdat ik wat negatieve verhalen heb gehoord over de Poolse ICS, heb ik de versie uit Turkmenistan geïnstalleerd. Ik moet wat, want hij blijft constant herstarten na mijn laatste update.
  Na de installatie ging ie toch door met herstarten, maar toen heb ik de Samsung helpdesk gebeld, en wat blijkt? Je moet gewoon wifi en 3g uitzetten! Hadden ze best eerder kunnen melden, slecht van samsung. Dus alleen als je iets met internet wil geeft ie problemen, maar daar heb ik mijn pc ook eigenlijk voor.
  Kortom ik ben 100% tevreden!

  • Prikkebeen zegt

   Ja hoor, de Turkmeense versie & geen internet meer maar 100% tevreden… Blijkbaar is het zo ernstig met Samsung gesteld dat men hier klakkeloos dit soort horrorverhalen aanneemt.
   Ongelofelijk, niemand die zegt dat ik bij Samsung verhaal moet halen. Over makke schapen gesproken…. 😉

   Uit de grond van mijn hart: Sterkte!!!

 120. Melanie zegt

  Probeer eens een rom Prikkebeen. Ik snap niet dat iedereen ‘braaf’ wacht op Samsung. Op dit punt maken ze het niet goed af. Tijd om het anders aan te pakken…

 121. Mr.Acar zegt

  Ze zijden dat de 4.0 voor NL rond 20 maart zou komen. Het is nu bijna april, en nog geen update? Ik wacht graag op de officiele release voor NL, ik kan die andere mogelijkheden wel doen, maar ik hou van OEM. Wie weet wanneer de officiële release is?

 122. sherff zegt

  Half uur geleden geupdate dit zijn mijn ondervindingen tot nog toe;

  -Verbeterde interface is geweldig(Gmail app, Lettertypes, Iconen, Whatsappp
  -Updaten via poolse rom (link op deze pagina) gaat zeer makkelijk, geen problemen met verbindingen ofzo
  -Op faceunlock na, weinig veranderingen

  Maar al met al tevreden!

 123. Erik zegt

  Ik vind het echt een rampenupdate. De battery life is toch slechter geworden. Soms krijg je je telefoon ook niet meer aan na het scherm te locken. Trage startup van contacts. Ik vind het echt prutswerk wat er geleverd is.

  • steef zegt

   Je snapt natuurlijk wel dat via deze manier firmware flashen risisco’s met zich mee brengt. Heb je problemen doe dan een full wipe en flash de firmware opnieuw. Werkt dit niet…probeer dan een custom kernel te flashen zoals Siyah beta 7.

   • Erik zegt

    Deze problemen hebben vrij weinig te maken met de manier waarop je flasht. Tot nu toe eigenlijk veel minder problemen gehad dan anderen, vooral als je het vergelijkt met mensen die updates via kies doen/proberen. Het internet staat vol met verhalen van mensen die problemen hebben met de ics update. Typisch weer software die te vroeg uitgebracht is. Het duurde ook een maand of zes voordat gingerbread een beetje acceptabel was.

    • steef zegt

     Ik vond daarentegen gingerbread 100% acceptabel, geen problemen mee gehad. Zocht alleen firmware met wat meer opties dus ben bij Cyanogenmod uitgekomen.
     Dat de update te vroeg uitgebracht is is 1 ding wat zeker is, ze hebben de update van de Note niet voor niets uitgesteld.
     Maar ik kan je vertellen dat op deze manier van flashen er aardig wat mis kan gaan hoor ;).
     Wat betreft batterylife….zoek op wat de drain veroorzaakt via een battery stats programma en zoek naar een oplossing op de forums. Misschien heb je een aantal wakelocks.

 124. Melanie zegt

  Natuurlijk zijn er risico’s verbonden aan het flashen via Odin, maar ik denk dat het meevalt als je jezelf GOED inleest. Er zijn overal handleidingen voor geschreven, ook echt stap voor stap met screenshots. Kijk maar eens goed rond op androidworld.nl of Xda forums.

  Mijn batterij gaat gewoon veel en veel langer mee sinds ik veranderd ben van 2.4 (Lite’ning rom) naar 2.1 (Lite’ning rom). Er zijn wel een paar dingen, maar ik verwacht dat die bij de komende updates d’r uit gaan. Zo gaat dat nu eenmaal met dev werk.

 125. ErikM zegt

  Vraagje: Ik heb ook 4.0 geinstalleerd alleen ben nou mn groene Oproep button kwijt?!
  Heb nu onderaan het scherm alleen nog maar Contacten, Berichten en Applicaties staan.. niet heel makkelijk kan niet eens een nummer intikken..
  Weet iemand hoe je die terug kan krijgen?

 126. erik zegt

  Heb een probleem gevonden als ik hier een reactie wil typen vliegt het scherm telkens maar boven en dan weer beneden iemand weet hier misschien hier iets tegen N.V.g erik

 127. Erikje zegt

  Nog een kleine verandering in ics. Vroeger kon je heel snel de datum zien door even bovenin het scherm te tappen. Nu gebeurt dat niet meer, jammer…

 128. Ferdinand zegt

  Sinds vandaag heb ik ICS werkend gekregen. Het was een eitje inderdaad. Maar helaas werkt mijn Sygic nu niet meer. Heeft iemand een oplossing of een alternatief?
  Dank vast!

 129. Jeroen zegt

  Na mijn eerdere reacties kan ik eindelijk melden dat ik een goed werkende galaxy heb met 4.0.3. heeft wel wat moeite gekost maar werkt perfect, en voor de toekomst heb ik ook weer kies werkend en herkennend.

  Heb het eerste een oudere rom afgehaald, en deze met odin er terug op gezet.
  Toen met de hier eerder vermelde handeling de landcode op polen gezet.

  Toen via OTA (via de gsm) de update naar 2.3.5 en 2.3.6 binnen gehaald.
  Hier na weer laten zoeken op update en werd 4.0.3 binnen gehaald.

  had voorheen een nederlands unbranded en nu een poolse…
  Resultaat, probleem met de accu opgelost gaat dus inderdaad bij goed gebruik veel langer mee. zet ik alles uit zoals wifi gps en bleutooth dan heeft ie na 4 uur pas 3% verbruikt.

  Het kost wel even wat tijd en zoek werk, en vele malen herstarten en daarna de hele telefoon opnieuw instellen, maar kan nu zeggen dat het de moeite waard is,

  En voor de sygic mensen, heb de laatste versie erop gezet en heb er geen problemen meer mee.

  Hopelijk is het voor iemand van nut…

  Gr jeroen

  • r3m zegt

   @Jeroen,

   Ik kan die eerder vermelde handeling om de landcode te veranderen even niet vinden. Heb je een link of een stappenplan hoe je dat hebt gedaan?

   Dank je

   • jeroen zegt

    Als alles voltooid is, moet je je CSC nog aanpassen. Hiervoor heb je het IMEI nummer nodig, geef hiervoor *#06# in op je toetsenblok en noteer dit nummer. Daarna geef je *#272*IMEI# in op het toetsenblok en kies je in de lijst voor “XEO” en druk je op de “Install” toets. Je mobiel gaat opnieuw starten en als alles goed is ben je nu volledig klaar en wordt je toestel ook herkent door KIES.

    Als ik hem omzet naar XEO gaat de telefoon opnieuw opstarten en installeren en krijg ik de poolse versie in m’n scherm. Nu staat ie op KOR en heb ik alles netjes in het nederlands. Nadeel: KIES wil m’n telefoon nu niet meer herkennen.

 130. dennis zegt

  net kies aangezet na poolse 4.0.3 kon hij niet meer updaten via kies. Nu zei hij nieuwe firmware en gooide er volgens mij dezelfde overheen. Dus denk dat 4.0.3 nu in NL ook verkrijgbaar is.

 131. Erikje zegt

  Inmiddels al XXLPS erop staan. Nog steeds geen echt goeie battery life. Heb maar weer wat overbodige services gefreezed.

  Als je nog geen ICS hebt hoef je daar niet echt rouwig om te zijn. Het enige wat ik merk is dat er geen wake lock issues meer lijken te zijn. Alleen wordt dat weer gecompenseerd door algemeen hoger batterijgebruik.

  • jeroen zegt

   Ik heb ook de officieele poolse rom erop staan, heb dit gedaan door 2 versie terug te gaan landcode te wijzigen en via OTA (telefoon) de updates binnen te halen.
   Vanmorgen nog een kleine update via de telefoon gehad, en heb niet te klagen over de levensduur van me accu…

   Nu al 3 uur in gebruik en maar een paar procent van de accu 5% op 3 uur met matig tot intensief verbruik.

   Mij hoor je niet meer klagen, was voorheen idd anders

   • Erikje zegt

    Ik had een foutje gemaakt. Had een monitoring applicatie draaien. Battery life is nu best ok. Onzeker of het beter of slechter is als met gingerbread, maar is zondermeer bruikbaar. Nog geen hangs gehad zoals met xxlpq.

 132. DenO66 zegt

  Van de week kreeg ik bij opstarten van Kies een melding dat er een update was, nl: versie 2.3.0.12035_16
  afgelopen middag kon ik niet meer synchroniseren meer via Kies. Heb deze Kiesversie verwijderd, en weer opnieuw geinstalleerd, echter kreeg ik geen melding meer van de nieuwe Kiesversie 2.3.0.12035_16, maar heb ik nu weer versie 2.2.0.12014_18. Heb de klantenservice van Samsung Nederland gebeld, en de situatie uitgelegd, echter krijg ik te horen dat versie 2.2.0.12014_18, de enige juiste versie is, en dat versie 2.3.0.12035_16, niet bestaat. Heb haar duidelijk gemaakt dat er toch echt een update was, met een aanvulling, voor een niet Samsung apparaat. aan te sluiten. Ben ik nou gek, of zijn ze bij Samsung de weg kwijt. Over ICS 4,0,3, deelde ze mede dat deze zeer binnenkort in Nederland komt, ze kon geen exacte datum geven.

 133. Karen Wild zegt

  Ook ik heb met Odion geprobeerd met filmpjes en al en 7Zip maar mijn SII wilde niet meer doorstarten, kwam een uitroepteken, nu weg gebracht maar de man had er een hard hoofd in, ben ik nu 1 telefoon armer? Wie oh Wie wil me helpen met installeren woon in de buurt van Purmerend?

  • Erikje zegt

   Gewoon van XDA downloaden en de instructies volgen. Je hoeft maar 1 file te flashen. Sommige sites hebben te complexe procedures.

  • littlecrazywolf zegt

   koop een jig usb op marktplaats voor 5€ volg mijn instructies en probleem opgelost, mocht het je niet lukken geen probleem dan wil ik het wel voor je doen, ik woon in rotterdam dus je zegt het maar als je de probleem opgelost wil hebben, kan elke rom erop zetten wat je wil. mijn email is [email protected]

 134. littlecrazywolf zegt

  wat ik eerst heb gedaan is :cwm flashen, 1 back up gemaakt in recovery, up+home+on/off alle drie tegelijk tot je de start scherm ziet en dan los laten.
  2 met de up/down (knop kan je van plek veranderen) ga je naar back up/restore dan druk je op de home of aan/uit knop kom je vanzelf gelijk op de back up, dan klick je weer op de home of aan/uit knop, zorg wel dat je een sd kaart heb anders hoef je dit niet te doen. hij geeft vanzelf aan dat het gebeurt is, dan ga je naar reboot systeem now.
  3 download dit:https://hotfile.com/dl/151960097/5f4b2ba/CriskeloServanTEAM_-V7-LP4-MD5-D318CDAC9C7891ACBD67FE17FADBD059.zip.html
  4 zet deze file op je sd kaart,(niet unzippen)
  5 http://www.gokhanmoral.com/ ga naar deze site en download de laatste versie in zip, niet in tar.
  6 zet deze ook op je sd kaart.
  7 herhaal nr1 om in recovery te komen. je kan dat gelijk doen ook al staat je tel aan.
  8 ga naar wipe data/factory reset druk op home of aan/uit knop.
  9 instal zip from sdcard. choose zip from sdcard
  10 ga naar criskeloservanteam en druk op home of aan uit/knop
  11 reboot.
  12 herhaal nr1 om in recovery mode te komen, ga naar instal zip from sdcard, ga naar choose zip from sdcard, dan ga je naar siyah v3.1 en druk je op home of aan/uit knop.
  13 reboot.
  14http://www.4shared.com/dir/dmxnxoPL/Android_Apps.html#dir=0 download hier setcpu.
  15 zet het in je download folder van je tel. instaleer het en open het, dan zet je hem op 1400 mhz en druk je op de knop set on boot, ik zelf gebruik ondemand maar je kan hem ook op lulzactive zetten om je accu te besparen, ik herhaal zet hem niet op 1600 want dan is het op eigen risico. ga naar taakbeheer en naar ram wis geheugen en dan meet je je score op quadrant. ik zelf heb een score van 4483 gehaalt, wat niet echt super is in mijn ogen, had eerst batista rom geinstaleert en had hem op 1500mhz gezet en een score van 5140 was, maar me tel werd een hete oven waardoor ik over ben gegaan naar deze custom rom ben gegaan en me goed bevalt, wat ook overigens van me tel geen oven maakte en alles lekker soepel ging.en de accu lang mee ging. voor de zeikerds die zo zeuren over accu verbruik koop 2 accu+lader+screenprotectors en stylus pen voor 17€ doet het even goed als de originele accu.
  het flashen gaat op je binary teller zien, wil je dit op nul zetten koop je een jig usb op marktplaats. instructies zijn te zien op youtube, mocht het je teller niet op nul zetten dan zal je een old bootloader moeten flashen om het te laten werken aangezien je op een nieuwe zit. of niet?

  mocht je deze custom rom om het een of ander reden niet bevallen geen probleem, herhaal nr1 ben je in recovery mode dan ga je naar wipe data/factory reset. home of aan/uit knop. daarna ga je naar back up/restore. ga naar restore en dan zie je wat nummers druk daarop en wanneer je klaar bent reboot system en presto ben je weer terug naar de stock rom. peace of cake. ik ben zelf ook een user, geen pro dus op eigen risico. zolang je de regels nauwkeurig opvolgt is er geen probleem, hoop dat ik hier mee wat mensen gelukkiger maakt.

 135. Merijn Peters zegt

  Heb nu net mn mobiel eindelijk na 3 weken terug van reparatie, en zie dat ics nog steeds niet uit is.. -.- Kan ik ook gew via samfirmware.com de luxemburge ics downloade en via odin op mn mobiel zetten? Of kan da niet?

 136. helene zegt

  hoi ik heb de nieuwe update (ics) gedaan vanmorgen en nu flikkert na een paar minuten mijn scherm aan de onderkant zodat ik hem opnieuw op moet starten wat kan ik hieraan doen????

 137. Jabo zegt

  Icecream geïnstalleerd via Kies. Werkt perfect alleen kan ik geen verbinding meer maken in de auto met de RNS-310 van volkswagen. Toestel incompatible.
  Wat ik ook probeer, ik krijg het niet voor elkaar.
  Ieman een oplossing?

 138. zegt

  Heb via Kies geupdate naar ICS sommige apps moesten worden geupdate waardoor in het begin regelmatig vastlopen van de software GROOT probleem is dat WIFI GEEN WPA /TKIP+AES meer ondersteund en nog regelmatig een zwart scherm heeft wat moeilijk te resetten is! Voor mij is de update dan ook een zeer slechte zaak en had ik maar nooit geupdate.Slechte zaak van Samsung.
  Android 4.0.3
  Base:I9100XXLPQ
  Kernel:3.0.15-I9100XWLP7-CL340913
  [email protected]#3

 139. guido zegt

  vraagje. ik heb een S2 over en dus heb ik op een illegalen manier ICS er opgezet. Hoe kan ik dat er af krijgen om via kies het opnieuw te instaleren? Groeten Guido

 140. pascal zegt

  hoi ik hem mijn s2 ook geupdate naar 4.0.3

  best leuk maar heb een probleem met mijn mail
  als ik mail krijg kan ik hier op niet antwoorden
  krijg dan het bericht dat door een server fout het bericht niet verzonden kan worden
  een nieuw e-mail bericht kan ik wel versturen.
  waar ligt dit aan toch misschien een BUG

 141. Daan zegt

  Help help help…

  Ik ben ten einde raad… Gisteren geprobeerd mijn S2 te updaten naar 4.03. en nu loopt hij echt helemaal vast. Helemaal geen internet meer..ppff. Wat ik ook probeer, 10 x uit gezet, Kies updaten.. het helpt allemaal niet. Wie kan mij stap voor stap uitleggen hoe ik hem weer terug kan zetten naar mijn standaard instellingen, want hierwordt ik moedeloos van.
  Resetten via Volume-lock-aan lukt ook niet. Opera downloaden werkt ook niet.

  PDA: I9100XWKI4
  PHONE: I9100XXKI1
  CSC: I9100XXKI2

  Alvast hartelijk dank 🙂

  • herra zegt

   @daan,
   Het resetten van de Galaxy S2 heb ik gisteren ook gedaan.
   in het standby scherm de Volume+powerknop+home knop tegelijk ingedrukt houden tot dat de S2 opnieuw is opgestart (s logo+ geluid) dan laat je alle knoppen los.
   Als het goed is kom je dan in het menu terecht.
   Daar kies je voor resetten, kies vervolgens voor yes en de S2 wordt gereset.
   Als deze klaar is selecteer reboot en wacht tot de S2 is opgestart.

   succes

 142. herra zegt

  Ik heb sinds gisteren de 4.0.3 geinstalleerd via KIES.
  In eerste instantie werkte dit net maar nadat ik kies opnieuw had geinstalleerd werkte het updaten wel.
  Na het updaten crashte continu de TW laucher en heb mn telefoon moeten resetten.
  Hierdoor moest ik alles opnieuw instellen :(.
  nu lijkt alles goed te werken alleen afwachten of de accuduur veranderd na verloop van tijd want nu vind ik dat deze zeer snel leeg is net zoals ik had met 2.3.4.

 143. littlecrazywolf zegt

  snap mensen niet dat ze denken dat de officiele rom van samsung geen bugs hebben, waarom denk je dat er developpers zijn die custom roms maken, ik maakte me ook zorgen om mijn garantie, maar alles is te omzeilen, als je maar tijd erin wil zetten om alles uit je toestel te halen wat er te halen valt, heb eerder een uitgebreide lijst gemaakt hoe je alles kan doen, het is alleen een kwestie van lezen.

 144. tonytrimb zegt

  Zeer tevreden met de update!
  PDA: I9100WLP7
  PHONE: I9100XXLPS
  CSC: I9100XXLPH
  vanmorgen met usb geupdate dus niet via wifi ( gaf geen update aan)
  Eerst Kies ge-update en daarna ging alles vanzelf.
  Het enige wat ik wel opnieuw moest doen is mijn iconen allemaal opnieuw rangschikken
  Buisness calender deed het niet meer, maar na update weer wel.

  zojuist chrome beta getest (om deze reden de telefoon geupdate) en ik was helemaal blij van de snelheid ! Wow

  ICS:
  ziet er strakker uit en gaat net even soepeler.
  eindelijk kan je die HUBS uitzetten (gebruik ik niet)
  flash playter update werd goed vermeld en werkt prima.
  ben nu al meer dan 3,5 uur aan het testen en instellen en de accu staat op 40%
  dit is normaal en zal na verloop van tijd verbeteren
  Data weergave wifi en 3G ook zeer handig.
  ram geheugen wordt iets meer gebruikt 450 tegen 380 MB daarvoor met 2.3.4
  Im happy!
  thx!

 145. Linda zegt

  Ik heb een KPN branded toestel en kreeg vandaag een schermpje op mijn s2 dat ik kon updaten naar ICS. Ik was dolblij, want ik hoopte eindelijk af te zijn van de spontane reboots. Nu heb ik sinds ongeveer 10 uur vanochtend, al 4 x gehad dat mijn telefoon een zwart scherm gaf en als ik op knoppen drukte gebeurde er helemaal niks. Ik heb de batterij er uit moeten halen om hem weer aan de praat te krijgen. Dit is nog veel erger dan dat je telefoon vanzelf af en toe opnieuw opstart. Ook had ik, dat mijn batterij in 5 min. tijd van 30% naar 0% ging, dit vind ik wel heel raar. Heb hem op school nog extra moeten opladen. Wie o wie heeft hier nog meer last van? Kan iemand mij helpen wat ik nu moet doen?

  Alvast super bedankt!

 146. Michael zegt

  Gister update gedaan.
  Baal er nu al flink van.
  Waar voorheen mijn tlefoon vanzelf opnieuw opstartte heb ik nu weer een erger probleem.
  De telefoon gaat soms zomaar op zwart beeld ( als iemand mij belt gaat hij wel over ).
  Enige wat dan nog kan is de batterij eruit.
  Vannacht had ik mijn telefoon aanstaan en halverwege de nacht was hij uit. Lader eraan en opladen denk je. Maar helaas, bij het aanzetten zegt hij dat ik apps moet uitzetten omdat hij anders niet kan opladen. Bij het uitzetten en dan aan de lader stond er een gevarendriehoek en laadde hij ook niet op. Na een tijdje ging hij dan toch opladen en nu werkt hij weer gewoon.

  Voorheen met de oude firmware was het probleem in de wifi met het uit en aan gaan.
  Benieuwd hoe dit opgelost word.

 147. mar007 zegt

  Inderdaad, de forums staan er vol mee. Kan ook niet terug via kies naar 2…
  Hoop dat er snel een update/fix komt om deze problemen op te lossen

 148. Kees zegt

  Hoi. Ook ik heb sinds de update naar 4.0.3 grote problemen met de Samsung Galaxy S2 . 27 april is de versie binnengehaald “Over the air” OTA dus. Officieeel dus. Ik had en heb volgens mij een poolse versie ERA dus geen Nederlandse !. Instellen op de Engelse taal helpt niet.
  Zelfde als Linda. Welke forums staan vol met deze problemen?

 149. Tinus zegt

  Hallo,

  Inmiddels draai ik 2 weken op 4.0 en ben zeer tevreden. Echter sinds gisteren kan ik mijn batterij niet meer opladen als mijn telefoon aanstaat.

  Als ik de telefoon uitschakel, dan lukt het ineens wel weer om op te laden.

  Wie kan mij helpen met dit probleem?

 150. Michael zegt

  Ik heb vanmorgen mijn SD kaart eruit gehaald.
  En het resultaat: Geen uitvallers meer.en accu op 66%.
  Tussendoor nog de navigatie gebruikt.

 151. Timmy zegt

  ik heb nog steeds geen update kunnen installeren. het moet via mijn computer maar die herkent mijn sgs2 niet. ook al verwijder ik de usb driver, bij geen 1 usb-port herkent mijn pc mn telefoon niet.
  en ik heb een extra batterij gekocht omdat die te snel leeg was. maar dat was ook geen succes. 2 lege batterije in 1 dag terwijl ik er bijna nix mee doe.
  ook als mijn telefoon uitvalt en die andere batterij erin doe krijg ik het tekentje dat hij hem oplaad terwijl ik geen oplader of usb aan heb zitten. als ik hem aan wil zetten geeft hij aan dat de batterij te warm is.. pas als ik de lader aansluit en een minuutje wacht gaat hij pas aan.
  kan iemand me hier mee helpen alsjeblieft, ik word er ziek van!

  ps. k heb geen tijd om naar de winkel te gaan vanwege mijn werk dus probeer ik het zo.
  mail me alsjeblieft als je een oplossing hebt; [email protected]

  bvd.

 152. Remco zegt

  Elke keer als ik ga navigeren in de auto in combinatie met bluetooth gaat hij na een paar minuten reboten ook als ik via bluetooth bel doet hij dit.
  Weet iemand hier een oplossing voor. ben al bij KPN geweest om hem opnieuw te laten instellen maar hij doet het nog steeds. Ik heb het idee dat dit alleen doet met bluetooth. Hij draaid nu op icecream.

 153. verhoeven zegt

  Ik kan nog steeds niet updaten naar 4.xx. Ik heb een simlockvrij toestel. Zijn er meer mensen met dit opmerkelijke gebeuren. Of doe ik iets verkeerd?
  Gr.

Praat mee