Foto Samsung GT-i9300 duikt op, bevestigt dat het géén Galaxy S3 is

samsung-gt-i9300-geen-galaxy-s3-180x300 Foto Samsung GT-i9300 duikt op, bevestigt dat het géén Galaxy S3 is

Samsung GT-i9300 (klik voor volledige grootte)

Wij speculeerden hier de laatste tijd al vaker dat de codenaam GT-i9300, in tegenstelling tot wat lang gedacht werd, niet de nieuwe Samsung Galaxy S3 kon zijn. Een foto van het toestel dat vandaag opduikt bevestigt deze vermoedens.

Op de foto zien we een opvallend onopvallend toestel, zonder Home knop, en met een interface die een rare hybride lijkt tussen de normale Android 4.0 interface, en Samsung’s TouchWiz. Op een paar elementen na toont de body overeenkomsten met de Galaxy S2, ware het niet dat er een dikkere rand om het toestel zit. Het is zelfs mogelijk dat het scherm enigszins op de body ligt, zoals bijvoorbeeld bij de Nokia Lumia 800 of de nieuwe HTC One X.

De menustructuur lijkt sterk op die van Android 4.0 Ice Cream Sandwich, maar de statusbalk en de zichtbare apps horen wel degelijk bij de TouchWiz interface. Wat ook opvalt zijn de apps die we kennen van de Galaxy Note: S-Planner en S-Memo. Het lijkt er dus op dat het hier om een toestel gaat met Samsung’s eigen stylus, de S-Pen. Dit vermoeden bestond al sinds er een ROM dump uit was gelekt waarin deze apps ook al te vinden waren (HIER).

Verder valt op dat het scherm plaats biedt aan vier kolommen met pictogrammen – een teken dat het hier gaat om een scherm met een lagere resolutie dan bijvoorbeeld de Galaxy Note. Mogelijk kijken we naar een beeldscherm met een resolutie van ‘maar’ 800 bij 480 pixels, net als dat van de Galaxy S2.

Zoals gezegd is de Home knop volledig verdwenen. Het feit dat Samsung deze ‘stap’ kennelijk maakt, vergroot mogelijk de kans dat we straks een Galaxy S3 gaan zien zonder Home knop. Ook is het mogelijk dat we kijken naar TouchWiz 5.0 – de versie die we straks ook op de Galaxy S3 gaan zien, en die kennelijk meer elementen van de Android intact laat.

De grote vraag blijft natuurlijk welk toestel hier te zien is. Is het, zoals wij vaker dachten, een nieuwe Galaxy S2 Plus? Of gaat het om een kleinere telg in de groeiende Galaxy Note familie, bijvoorbeeld een Galaxy Note S, waarvan de naam ook al eerder opdook?

(via PhoneArena)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee